Nyilatkozatcsokor az elszántan készülő Juve-játékosoktól

keret_edzes_bl-donto_elott.jpgA torinói zebramezesek kerete ma a Juventus Stadium gyepén készült a Real Madrid elleni szombati Bajnokok Ligája-döntőre, s a játékosok elszántan és magabiztosan nyilatkoztak az összecsapásról.

"Vitán felül egyetértek azzal, hogy eljött az idő." - nyilatkozta a korábban a Real Madridnál is megforduló Gonzalo Higuaín. 

"Ezért dolgoztunk, s bízunk benne, hogy az erőfeszítéseinknek győzelem lesz a jutalma. Ez a legcsodálatosabb mérkőzés, amit csak játszhatunk. A lehető legjobb edzésmunkát végezzük, a megfelelő mennyiségű feszültséggel, mert a Bajnokok Ligája megnyerésével akarjuk zárni a szezont, ami különleges dolog lenne.  

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hozzá vannak szokva ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket játsszanak. Hét évet ott töltöttem, s pontosan tudom ezt, de mi meg akarjuk szerezni ezt a trófeát, amelyet a Juventus már hosszú évek óta hajszol.

Egy gól a döntőben? Remélem győzni fogunk, de nem számít, hogy ki szerez gólt. Azért jöttem, hogy győzzek. Pillanatnyilag jó teljesítményt nyújtunk, két sorozatot már megnyertünk, s bízunk benne, hogy néhány napon belül megnyerünk egy harmadikat is.

Az FC Barcelonát két csodálatos találattal lerendező Paulo Dybala úgy véli, a csapat tartása és tapasztalata fontos tényező lehet a cardiffi döntőben.

"A srácok úgy gondolják, hogy nőtt a tudatosságunk, idén erősebbek vagyunk, s nagyobb a hitünk, mint két esztendővel ezelőtt." - nyilatkozta Dybala. 

"Úgy hiszem, hogy számos új és fontos játékosunk van, s ebben az évben rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk. Vannak játékosaink, akik már játszottak korábban ilyen döntőket, s bízunk benne, hogy ez előnyünkre szolgál majd.

Mindig jó dolog ilyen játékosok ellen játszani, s egyben mindig nehéz is, azonban, ha az ember el akarja hódítani ezt a trófeát, a legjobbakat kell legyőznie. Beszéltem Dani Alvesszel és Samival is, mindketten olyan játékosok, akik már megnyerték, s ismét a magasba akarják emelni ezt a trófeát."

A Juventus veterán klasszisának, Gigi Buffonnak gyakorlatilag már csak ez az egyetlen rangos trófea hiányzik dicsőséglistájáról.

"Csodálatos, hogy lehetőségem van egy ilyen nagy álmot dédelgetni. Ez nem a százalékokról szól, két nagy csapatról van szó, amelyek bizonyították értékeiket. Két évvel ezelőtt is erős hitünk volt, s ma is az van."

A Juventus kolumbiai szélsője, Juan Cuadrado szerint a biztos védekezés fontos lesz a Real Madrid ellen.

"Nagyon boldog vagyok, hogy az a megtiszteltetés ért, hogy ott lehetek a Bajnokok Ligája döntőjében. Egy lépésre vagyunk, s ezen a héten próbálunk azon dolgozni, hogy százszázalékosak legyünk a nagy napon. Nagyon óvatosnak kell lennünk, mert tudjuk, hogy igazán erős a kontrajátékuk.

Olyan erősnek kell lennünk védelemben, amilyen erősek mindig lenni szoktunk, mindent feláldozva a csapattársakért, előnyt kovácsolva a szabad területekből, amiket esetleg előttünk hagynak.

Előnyt kell kovácsolnunk a jellemzőinkből, azzal kezdjük, hogy megoldjuk a védekezés kérdését, s amikor megpróbálnak támadni minket, meglephetjük őket."

 A Juventus védelmének professzora, Andrea Barzagli úgy gondolja, csapata megérdemelten jutott el ismét a fináléba, s már csak a legrangosabb trófea hiányzik ahhoz, hogy a csúcsra jusson.

"Pontosan tudjuk, hogy milyen tekintélyes ez a klub mindazért, amit elért. A mesternek igaza van,, pozitívnak kell lennünk. Ha három éven belül kétszer is eljutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, az azt jelenti, hogy rászolgáltunk. A döntő fogja megmutatni, hogy hol is tartunk, s bízunk benne, hogy az összes Juve-szurkoló, szerte a világban buzdítani fog bennünket.

A Bajnokok Ligájában nagyobb önbizalomra és erőre kaptunk a bajnoksághoz képest, ahol már évek óta jól szerepeltünk. Most a csúcson vagyunk, két trófeát megnyertünk, s harcban vagyunk a Bajnokok Ligájáért is. Ugyanakkor nem igazán foglalkozunk a triplázással, egyszerűen csak a győzelemért lépünk pályára minden mérkőzésen. Most már csak a legfontosabb trófea hiányzik.

Minden döntőben azonos esélyekkel indul az ember a sikerre. A Real erősen hozzá van szokva az ilyen mérkőzésekhez, számukra ez lesz a harmadik döntő négy éven belül, de mi is rendelkezünk a szükséges tapasztalattal ahhoz, hogy győzelmet arathassunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5012549203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2017.05.30. 09:51:13

Király a fordítás! Köszönjük. :)

Juve!

alexGicamo 2017.05.30. 16:26:43

Csak a győzelem ! Minden másra ott a MasterCard ! ;)

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!
FINO ALLA FINE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása