Allegri: "Ez pályafutásom második legfontosabb mérkőzése"

allegri_massimiliano_bl_sajtotajekoztato_3.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy a címvédő Real Madrid lesz majd a szombati Bajnokok Ligája-finálé esélyese, azonban a zebramezesek rendelkeznek azzal az önbizalommal és hittel, ami ahhoz szükséges, hogy a trófeával térjenek haza Cardiffból.

"Legelőször is emlékeztetni szeretném önöket arra, ami harminckét esztendővel ezelőtt, 1985-ben történt, amikor harminckilenc ember veszítette el az életét egy olyan estén, amely ünnep lehetett volna, s végül tragédiává vált. Ezért egy percnyi csendet kérnék, hogy megemlékezhessünk róluk." - kezdte a hétfői sajtótájékoztatót Allegri, felidézve a Liverpool elleni, győzelemmel végződő döntőt és az azt teljességgel elhomályosító Heysel-tragédiát. 

A csapat szombat este a Real Madrid ellenében próbálhatja meg elhódítani a régóta áhított trófeát, amelyre legutóbb 1996-ban vésték fel a Juventus nevét.

"Higgadtan kell készülnünk ezen a héten, hogy idegesség nélkül készülődhessünk a mérkőzésre. Joggal lehetünk optimisták, de nem hiszem, hogy helytálló lenne azt mondani, amit az utóbbi időben hallottam, hogy a Juventus az esélyes. A Real négy szezon alatt a harmadik döntőjét játssza, s hozzá van szokva, hogy a sorozatnak ebben a szakaszában szerepeljen, ahogyan mi is, három év alatt a második döntővel. Csodálatos esemény, s mi megérdemelten vagyunk itt.

A srácok mindenkiért érték el ezt, s mi nagyobb hittel megyünk majd oda a képességeinket illetően, mint két esztendővel ezelőtt. Ugyanakkor tudjuk, hogy a Real Madriddal nézünk majd szembe, s ők az esélyesek. A Juventusnak továbbra is hozzá kell szoknia ahhoz, hogy ott van Európa legjobb nyolc csapata között, s nem szabad, hogy idegesek legyünk a döntőben, mert az csupán elszívja az energiákat.

Ez egy fontos mérkőzés, s nekünk egyszerűen azt kell tennünk, amit az egész szezonban mutattunk. A negatív hangulat ragályos. Amikor átvettem a csapatot, negatív légkör fogadott, ami ijesztő volt, s most ugyanezt a hatást érzem, amikor azt hallom, az emberek az elveszített döntőkről beszélnek. 

A Juventus nem elveszített hat döntőt, hanem inkább részt vett nyolc fináléban! A döntőig jutni hihetetlen dolog. csak egyetlen Bajnokok Ligája létezik, ahogyan Superbowl-ból is csak egy van, s ami számít, hogy a jó időben a jó helyen legyen az ember. Boldog vagyok, hogy ott vagyunk a döntőben, s szerencsésnek érzem magam, hogy szombaton Cardiffban én irányíthatom az egyik csapatot.

Allegri úgy véli, hogy a kiegyensúlyozottság lesz az a tényező, amely döntőnek bizonyulhat a Real Madrid ellen.

"Ez az, amire legfőképpen szükségünk lesz. Amikor döntőt játszik az ember, nincsen visszavágó, s mentális erőre van szükség ahhoz, hogy kézben tartsunk egy olyan mérkőzést, amely bármelyik pillanatban fordulatot vehet. Ehhez kiegyensúlyozottságra lesz szükségünk, s mentálisan nem pazarolhatunk el túl sok energiát.

Az önbizalmunk megnőtt Berlin óta, s ez a legfontosabb dolog az olyan mérkőzéseken, amilyen ez lesz. Ez igazán megszilárdítja az idegeimet, mert mindannyian együtt fejlődtünk: a játékosok, a klub és jómagam is.

Előrelépést mutattunk azon a téren, hogy mikor kell rákapcsolnunk vagy visszavennünk a megfelelő pillanatban, s ez döntő tényező egy nagy csapat számára. Fantasztikus, izgalmas menetelés volt, s hétfőre már be is fejeződik, s mikor majd visszagondolunk mindarra, amit elértünk, elégedettnek kell lennünk.

Ez pályafutásom második legfontosabb mérkőzése, az elsőt elveszítettem Berlinben. Ezúttal a trófeával kell hazatérnünk, vagy legalábbis a lehető legjobb esélyt kell biztosítanunk önmagunk számára ahhoz, hogy ez sikerüljön."

Allegri szót ejtett a leendő ellenfélről, a Real Madridról, amely a spanyol bajnoki cím begyűjtésével készült a nagy összecsapásra. A madridi csapatot a játékosként a Juventusnál is megforduló klasszis, Zinédine Zidane vezényli majd a zebramezesek ellen.

"Első szezonjában edzőként Bajnokok Ligáját nyerni, majd újra döntőbe jutni, mellette megnyerni a spanyol bajnokságot, igazán elképesztő, különösképpen, mert nem könnyű egy top csapatot irányítani. Számos olyan tényező van, amely meghatároz egy szezont, s úgy gondolom, hogy Zidane briliáns munkát végzett. Ő egy nagy edző."

Zárásul Allegri természetesen elismerő szavakkal szólt saját játékosairól is, akik nagyszerű teljesítményt nyújtva juthatnak egészen a triplázásig.

"Fantasztikusak voltak. Rengetegszer hallottam, hogy a bajnoki cím könnyű volt. Kilencvenegy pontot gyűjteni minden, csak nem könnyű. A Roma és a Napoli rendkívüli szezont produkált, a Juventus azonban még annál is jobbat. 

Az Olasz Kupa elhódítása sem volt egyszerű, ahogyan bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe sem, s mi minden fronton egészen a végére jutottunk. A játékosok kivételes szezont mutattak, s én köszönettel tartozom nekik, azonban még egy utolsó nagy erőfeszítést kell tennünk, hogy szombaton még felkészültebbek legyünk a mérkőzésre, mint a Real."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6512548971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero9 2017.05.29. 19:01:42

Behuzzuk! Itt Torontoban mindenki a Juve-nak szurkol! Oriasi bbq party lesz es a Juve fog nyerni!
Forza Juve!

Montero 2017.05.29. 20:56:59

Nallunk Angliaban is tobbnyire a Juvenak szoritanak az emberek es akit csak kerdezzek aztmondja,hogy GIGI-nek kell kapnia az aranylabdat! Allegri meg maga a megtestesult elegancia es hatalmas taktikus!!!!! Meg ha csereit neha nem is ertem :)

.Bulldeo 2017.05.29. 21:03:44

@Gabuero9: Toronto megkapta tőlünk Giovincot, az a minimum, hogy a Juvénak drukkolnak;)

Gabuero9 2017.05.30. 01:09:27

@.Bulldeo: Giovincot nagyon istenitik itt :D

alexGicamo 2017.05.30. 16:17:40

" A győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog ,ami számít ."

Giampiero Boniperti

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása