Inzaghi: "Bármi megtörténhet"

simone_inzaghi_lazio.jpgA Lazio edzője, Simone Inzaghi elmondta, ugyan papíron a Juventus a favorit, azonban a ma esti Olasz Kupa-döntőn a pályán bármi megtörténhet.

"Tudjuk, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés számunkra, egy olyan, melyet a pályán érdemeltünk ki, hiszen senki sem adományozta nekünk ezt a lehetőséget." - nyilatkozta az edző a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Volt néhány remek mérkőzésünk, mint például a Genoa elleni, vagy az Inter legyőzése idegenben, illetve a Roma elleni sikerek az elődöntőben.

Azt kérem majd a játékosaimtól, hogy nyomás nélkül, a szokásos alázattal játszanak. Papírom természetesen a Juventus az esélyesebb, azonban egy meccsen a pályán bármi megtörténhet. Tökéletes teljesítményre lesz szükségünk."

A Lazio a Juventus számára is kemény ellenfél lehet, ugyanakkor a bajnokságban a római csapat mindkét mérkőzést elveszítette az Öreg Hölgy ellenében.

"A Juventus Stadiumban vereséget érdemeltünk, míg Rómában egész jól játszottunk, de Sami Khedira kihasználta az első zavarodottságot. Most egy ismerős stadionban fogunk játszani és szeretnék a Laziotól megszokott módon futballozni.

Mindegy, hogy megnyerték-e a Scudettót vagy sem, ez egy kemény Juventus. Mindig is mondtam, hogy örülnék, ha előbbre hoznák az Olasz Kupa döntőjét, hiszen ez azt jelentené, hogy van egy olasz csapat is a Bajnokok Ligája döntőjében, ami nagy büszkeség számunkra.

Büszke vagyok, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok és a srácokra is, mivel a tavalyi szezonban csak hét mérkőzést lehettem velük. Tudtam, hogy követni fognak, ennek köszönhető a kitűnő rajtunk. Javultunk, ugyanakkor néhány nehézségbe is beleütköztünk, mint például a Chievo elleni hihetetlen vereség, mellyel az ötödik pozícióba csúsztunk vissza. Azután a meccs után mégis azt mondtam, hogy magabiztos vagyok, mert láttam a megfelelő dolgokat a csapat körül, s most pedig kitűnő formában vagyunk."

A Juve és a Lazio is sokoldalú taktikai repertoárral rendelkezik, variálja a három-, illetve négyvédős felállást.

"A rendszertől függetlenül, bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk három vagy négy védővel is játszani, így ami számít az a mérkőzés alakulásának felismerése. Ami a Juventust illeti, nincsenek világos elképzeléseink arról, hogy miként fognak játszani hátul. Amennyiben a három olasz válogatott kezd hátul, akkor háromvédős felállás lesz, de ha valamelyikük pihenni fog, akkor valószínűleg négy védővel kezdenek majd.

Csak az számít, hogy bajnokokkal nézünk majd szembe, akik teljes mértékben megérdemlik a sikereket és a dícséretet - amit meg is adtunk nekik a Pápával való tegnapi találkozásunk alkalmával. Mindezek ellenére, a futball különös és egy mérkőzésen bármi megtörténhet.

A Juventusnak nem probléma ha vissza kell állnia és védekezésre kényszerül, ezt a védekezést pedig nagyon nehéz feltörni, így intenzívnek, agresszívnek és elszántnak kell lennünk, különben nincs esély a győzelemre."

Az Olasz Kupa döntőjét hagyományosan a római Stadio Olimpicoban rendezik meg, amely a Lazio számára hazai környezetnek számít.

"Visszagondolok az első mérkőzésre az Olimpicoban, akkor négyezer ember volt kint. Az előző hétvégén, hazai környezetben a Sampdoria ellen emlékezetes volt az atmoszféra, emlékeztetett azokra a napokra, amikor megnyertük a Scudettót. A játékosokat is megdöbbentette ez a dicsőséges hangulat.

Játékosként a Lazionál töltött első évemben megnyertük az Olasz Kupát. A Primavera edzőjeként eltöltött első évemben szintén megnyertük az Olasz Kupát. A mostani az első teljes szezonom a Lazio edzőjeként..."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1312510421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2017.05.17. 08:46:45

Korrekt. Nagyon korrekt!

Alex8610 2017.05.17. 12:16:02

Nagyon intelligens korrekt nyilatkozat bár tőle nemis vártam mást.

NagyonJuve 2017.05.17. 12:57:37

Bírom a csávót, de remélem akkor most megszakad a sorozata. :D

Shyr Kahn 2017.05.17. 17:41:29

Egy egykori Juventus jatekos, aki parban ontotta a golokat Alex papaval nem is mondhat semmi rosszat rolunk. Igaz inkabb erzi magat milanistanak, de ez a nyilatkozat es a merkozes szempontjabol mellekes dolog.

Apuleius 2017.05.17. 17:48:27

@Shyr Kahn: Alighanem a bátyjára, Filippo Inzaghira gondolsz, mert Simone Inzaghi az életben nem volt a Juventus játékosa :-)

pott70 2017.05.17. 18:29:44

Sose volt juventus játékos,az biztos,viszont ez egy nagyon korrekt,okos és józan nyilatkozat.Minden olasz labdarúgással foglalkozónak büszkének kéne lennie a Juvéra a bl-döntő miatt,nem pedig ellenségeskedni.
Én egy el-csoprtkörbe jutásért már állva tapsolnám az Újpestet is,pedig hát nem szívem csücskei..
Minden tiszteletem Inzaghié!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása