Barzagli: "Lépésenként haladunk"

barzagli_andrea_mosoly.jpgA csapat veterán védője, Andrea Barzagli a szezon vége felé közeledve elmondta, a Juventusnak egyszerre csak egy meccsre szabad összpontosítania. Beszélt továbbá a Roma elleni vasárnapi rangadóról, melyen az Öreg Hölgy akár matematikailag is be tudja biztosítani bajnoki címét, Gianluigi Buffonról és az Aranylabdáról, a Bajnokok Ligája döntőjéről és saját jövőjéről.

"Amennyiben van tikta sikereinknek, az az, hogy egyszerre csak egy mérkőzésre összpontosítunk. Jelenleg a holnapi Roma elleni meccsre készülünk, amely egy nagyon fontos mérkőzés lesz. Reméljük, komoly sikereket ünnepelhetünk majd a szezon végén.

Minden egyes idényt úgy kezdünk meg, hogy célunk minden sorozatban a végső győzelem. Megvan a csapat minőségébe vetet hit, mely a klub működésével nagyszerű összhangot alkot. Minden újonnan érkező játékos azonnal magáévá teszi győztes mentalitásunkat. Ez az idény megkoronázhatja hosszú évek kemény munkáját.

A Scudetto elhódítása minden szezonban egyre nehezebb, mi pedig most arra összpontosítunk, hogy végre pontot tegyünk a bajnokság végére a Roma ellen."

A Juventusnak valós esélye van a triplázásra, ugyanis a hazai sorozatok mellett a Bajnokok Ligájában is a végső harcra készül.

"A Bajnokok Ligájában csendesen, ám magabiztosan dolgoztunk. Mindig egy kicsivel több önbizalommal közelítettünk célunkhoz. Elégedettek vagyunk, hogy két év elteltével ismét a döntőben szerepelhetünk. Ezt a hitet a pályára is át kell ültetnünk Cardiffban, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy egy briliáns csappattal, a Real Madriddal nézünk szembe. Egy négyzetcentimétert sem szabad átengednünk nekik. Csakúgy mint nekik, nekünk is legjobb oldalunkat kell mutatnunk. Bízunk benne, hogy az idei végre a mi évünk lesz."

A csapat kapusa, Buffon már hosszú évek óta magabiztosan remek teljesítményt nyújt a gólvonalon, az idei kiírásban a Bajnokok Ligájában pedig csupán három gólt kapott. Joggal merülhet fel a kérdés, adott eseten az olasz hálóőrnek lehet esélye az Aranylabdára?

"Úgy gondolom, megérdemelné, már csak amiatt is amit az elmúlt években nyújt. Ebben az idényben is megmutatta, hogy még mindig a világ legjobbja. Természetesen előbb arra kell gondolnunk, hogy felemeljük a trófeát júniusban, majd csak azután beszélhetünk Gigiről és az Aranylabdáról."

Barzagli idén betöltötte harminchatodik életévét. Mit gondol életkoráról a veterán védő?

"A legjobb szülinapi ajándék? Az elődöntő után a csapattal együtt ünnepelni. A jövőm? Mindig megpróbálok hozzájárulni a csapat sikereihez, s remélem ez még folytatódhat. Később fogok erről döntést hozni, de még úgy érzem, feladataimat magas szinten el tudom látni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3012502401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2017.05.13. 14:35:04

Remélem még 2-3 évig tud ezen a szinten játszani a professzor. Nekem nagyon hasonlít a játéka arra ahogy Maldini játszott 35 éves kora után.
Nálunk világklasszis védő lett belőle. Élmény nézni azt az intelligens játékot amit nyújt a pályán.

pott70 2017.05.13. 16:34:12

Folyamatosan azt irják itt sokan,hogy milyen lassú lett,meg nem lehet kezdetni már ez ellen a csapat ellen meg az ellen,meg stb.
Hát lehet,hogy nekem rossz a szemem,de én egy full top védőjátékost látok Benne.
Barza tanár úr!!!!!
Hol má érdekel engem,hogy hány éves?!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása