Allegri: „Belotti és Higuaín nem férne meg egy csapatban”

allegri_massmiliano_sajtotajekoztato_1.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Torino elleni mérkőzés előtti pénteki sajtótájékoztatón beszélt Andrea Belottiról, a saját jövőjéről, illetve a pénteki évforduló kapcsán (Ronaldo tizenöt éve lőtte utolsó gólját az Interben) felmerültek egyes ikonok nevei is.

„Andrea Belotti és Siniša Mihajlović? Andrea Belotti igazi bajnok, és ő jelenti Olaszország jövőjét. Tudom, hogy Siniša gyakran meglátogatja a meccseinket, ezért minden bizonnyal jól fel lesznek készülve a szombati meccsre.

A kezdő tizenegyem? Ez elég jó kis probléma, mivel még én sem vagyok tisztában a kezdőcsapattal. A mai edzést követően meglátjuk. Megvannak a játékosok ahhoz, hogy módosíthassak dolgokat, még ha egyes játékosok mások előtt is járnak.

Gigi Buffon és Francesco Totti? Holnap Neto fog védeni. Francesco Totti helyzetéről nem szeretnék beszélni, mivel eddig már szinte mindenki megszólalt az ügyben, csak ő nem. Kivételes karriert futott be, és egyedi játékos.

Andrea Belotti és Gonzalo Higuaín? Ők ketten nem játszhatnak egy csapatban egyszerre, még ragasztóval sem oldható meg.

Claudio Marchisio nagyszerű meccset játszott szerdán, és lassan visszatér a szokásos szintjére. Nem hiszem, hogy holnap játszani fog, de komolyan hozzájárult a csapat teljesítményéhez, és visszatérő formát mutat. Leonardo Bonucci játszani fog szombaton.

Paolo Dybala és Andrea Belotti az európai futball legnagyobb tehetségei között van. Az olasz bajnokságot sokan kritizálják, de mindenki fejlődik, aki ide kerül, különösen taktikai szempontból, annyira igaz ez, hogy az összes külföldi futballista eljön ide, Olaszországba.

Gigi Buffon és Ronaldo két nagyszerű példakép, Gigi talán kicsit fokozottabban, mint Ronaldo a kora miatt. Rendkívül őszinte és profi játékosok, valamint nagyszerűen gondolkodnak, és áldozatokat vállalnak, amit a mai fiatalok ritkán tesznek, mivel már fenoménnak érzik magukat 30 perc után. Ahhoz, hogy valaki fenomén legyen, számos kiváló kvalitás és nagyszerű fej kell ahhoz, hogy valaki fenoménné váljon.”

Ezt követően felmerült a szombati derbi, valamint a Superga emlékműhöz vezető út mentén elkövetett vandál tevékenységek, hiszen ismeretlenek a tragédia 78. évfordulója előtt egy nappal offenzív üzenetekkel látták el az emlékmű környékét.

„Az Atalanta, a Monaco és a Torino megközelítőleg ugyanolyan stílusban futballozik, különösen ami a játékosokat illeti. Mindegyikük nagyszerű technikával és sebességgel rendelkeznek a csapatukban.

A derbi? Kellemes hangulat lesz annak ellenére, ami a Superga évforduló kapcsán történt. Tragédiák kapcsán csak tisztelet van, a klub színei nem számítanak. A szurkolóknak jól és nyugodtan kell viselkedniük.

Még van pár meccsünk, míg megnyerhetjük a bajnoki címet, és még a Bajnokok Ligája részvétel sem éppen biztosított.

Számos egyéb meccs mellett még le kell játszanunk Az Olasz Kupa-döntőt a Bajnokok Ligája-döntő előtt. Azonban először el kell jutnunk a célvonalig. A csapat jó mentális és fizikai állapotban van, a srácok nagyszerű eredményt értek el Monacóban, de a teljesítmény szempontjából jobb játékra is képesek a visszavágón.

Nem lesz egyszerű eljutni júniusig. Ezt a húsz napot kiemelkedő lelkesedéssel és céltudatossággal kell megélnünk, hogy eljussunk a szezon végéig, mivel nem minden évben adódnak ilyen lehetőségeink, és minden pillanatot úgy kell megélni, mintha az utolsó lenne.

Azon gondolkodunk, hogy mi fog holnap történni, nem azon, hogy mi lesz a szezon végén. Jelenleg a következő meccsen túl gondolkodni káros lehet. Egyetlen bizonyosság adott jelenleg, az pedig az Olasz Kupa döntője.

A másik döntőnek a sorsa kedden dől el, a bajnoki cím pedig mindaddig kérdéses, míg matematikailag nem nyeri meg az egyik csapat. Az edzések és gondolkodások a holnapi meccsre vonatkoznak, majd ez után jön a Monaco elleni mérkőzés. Értelmetlen feltételezésekbe bocsátkozni, ezért belevágunk a dolgokba és kész.

A derbi nagyon nehéz meccs lesz, mivel a Torino jó állapotban van. Agresszívek lesznek, de nekünk nem elég csak rendben lenni ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el.

A szerződéshosszabbításom? Nincs értelme beszélni róla, sem most, sem pedig a meccsek előtt. Amikor lehet, akkor majd leülünk beszélni, de nincs semmilyen gond a szerződés kapcsán.

Ünneplések? Amennyiben lesznek ünneplések mostantól a szezon végéig, akkor mi benne leszünk. Amikor dolgozni kell, akkor dolgozunk, illetve ünnepelünk, amikor itt az ünneplés ideje, de azt is fel kell ismernünk, hogy mikor véget vetni a bulinak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3412483419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MVPP 2017.05.06. 09:16:21

Szerintem az utólsó sorban egy kell kimaradt, a mikor és a véget között.

a Zamboni nem egy tészta 2017.05.06. 10:11:56

mekkora csalódás ez az ember... rendben van, nagyon

GabeTR 2017.05.06. 10:16:56

@a Zamboni nem egy tészta: Úgy látszik itt mindenki változik, általában jó irányba, aki nem, annak nem gördítenek akadályt a távozása elé

Juve82 2017.05.06. 11:17:47

@GabeTR: Szerintem ez így is van jól bár sokáig nem értettem egyet a játékos akarata dönt című fejezettel de mára ez tűnik a jó szemléletnek.

2017.05.06. 17:44:03

Nagyon nem tudok vitatkozni az elmondottakkal, Belottinak ha van kis esze még egy szezont marad Toroban és ha ugyanolyan szezont letol, mint idén, utána dobbant és mindenki jól járt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása