Capello: "Ez már Allegri csapata"

capello_fabio_feher_ingben.jpgA Juventus korábbi trénere, Fabio Capello véleménye szerint ez a Juventus már teljes egészében Allegri csapata és kifejezetten másképp játszik mint az Antonio Conte által dirigált gárda.

Az Öreg Hölgy hatodik bajnoki címének küszöbén áll, mely sorozatban a harmadik Allegri regnálása alatt, azután, hogy Conte is mesterhármast ért el 2011-es érkezését követően.

"Hogy nehéz vagy könnyű dolog-e átvenni egy győztes csapatot? Ez függ attól is, hogy milyen játékosokat kapsz, illetve a csapat, valamint a klub mentalitásától is." - elmélkedett Capello a Sky Sport Italiának.

"Ha egy olyan edzőtől veszed át a csapatot, aki győztes szériát indított el, akkor szükséged van valamiféle innovációra, s arra is, hogy megtaláld a megfelelő vezető típusú játékosokat a keretben, akik képesek arra, hogy megváltoztassák az éppen lezárult korszak berögződéseit.

Továbbá kellően szerencsésnek vagy alkalmasnak kell lenned ahhoz, hogy megtaláld azokat a kulcsjátékosokat, akik még mindig éhesek a győzelemre."

A Juventus ott van a Coppa Italia döntőjében, a Monacoval ütközik meg a Bajnokok Ligája elődöntőjében és nyolc ponttal vezeti a Serie A-t, mindezt úgy, hogy Conte 3-5-2-je eltünni látszik.

"Ez a Juve már teljes egészében Allegrié. Conte új dolgokat hozott a csapathoz, mint például a győzelmre való vágyat, a keménységet, az elszántságot, azonban a mostani csapat nagyon eltérő stílusban játszik Antonio csapatához képest."

Capellot természetesen edzői karrierje során megélt legjobb élményekről is megkérdezték.

"Azt mondhatom, hogy a Romával megnyert Scudetto volt karrierem legkellemesebb élménye, viszont a legkeményebb a Real Madriddal szerzett volt, amikor nyolc pontos hátrányt dolgoztunk le a Barcelonával szemben."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3012457783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2017.04.27. 10:21:49

Az utolsó bekezdéstől eltekintve lényegretörő, tökéletes meglátás. Mondjuk ez a nagyfokú hozzáértés, szakmaiság, majd annak kinyilatkoztatása egy Capello-szintű trénernek nem nagy kunszt.

"Azt mondhatom, hogy a Romával megnyert Scudetto volt karrierem legkellemesebb élménye..."

Ez pedig nyilván nagy blődség, de valahol érthető is, hiszen - némi költői szabadságot eszközölve - "a ritka gyümölcs mindig édesebb". De azért odaszúrhatott volna valamit a közösen, pályán megnyert címeinkre is, ha már ennyire nosztalgikus hangulatban volt...

4Evorg 2017.04.27. 10:32:39

@Juvetto: Nyilván büszkébb egy gyengébb csapattal megnyert bajnoki címre. A Juventusnál pedig csak két évet volt, s tudjuk, hogy végződött.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása