Marchisio: "Mindhárom fronton győzelemmel zárhatjuk a szezont"

marchisio_claudio_mandzukiccsal.jpgA Juventus Kis Hercege, Claudio Marchisio súlyos sérülésből tért vissza, s lépésről lépésre haladva, ismét helyet követel magának a zebracsíkos csapatban, amely idén bevallottan a triplázást tette meg legfőbb céljaként.

"Ahogyan az edző többször is elmondta, s én magam is tudtam, látva más játékosokat, akik már előttem elülső keresztszalag-szakadást szenvedtek, nagyjából egy évbe telik a felépülés. Ezalatt a tizenkét hónap alatt voltak könnyebb és nehezebb időszakok, de megbirkóztam vele, amennyire lehetett." - mondta a lábadozással töltött időszakról Marchisio.

"Amikor télen újra edzésbe álltam, jól éreztem magam, de ügyelnem kellett, nehogy izomproblémáim adódjanak, de szerencsére ez nem következett be.

Őszintén szólva nehéz évet éltem meg, de boldog vagyok, hogy közben nem szenvedtem súlyos sérülést, s rendszeresen edzeni tudtam. Most jó formában érzem magam, a csapatot pedig még ennél is jobb formában a szezonnak ebben a rendkívül fontos szakaszában.

Látni, hogy a csapat formája minden egyes hónappal egyre erősödik, segített akkor, amikor nem lehettem ott a pályán. Az, hogy ilyen játékosok vesznek körbe, akik annyira pozitívak, s akik nagy célokat akarnak elérni, nagy elégedettséggel tölt el.

Ez nem csak rám igaz, hanem azokra a csapattársakra is, akik kevesebbet játszottak ebben a szezonban. Mindannyian a pályára akarunk lépni, ugyanakkor sokat merítünk ennek a csapatnak az erejéből és akaratából, amely a legmagasabb célokat tűzi maga elé.

Végtére is minden egyes játékos inkább a kevesebb lehetőséget és a győzelmet választaná, mint azt, hogy minden meccsen játsszon, de veszítsen. A csapat az, ami a leginkább számít."

A Juventus őrzi nyolc pont előnyét a tabellán, s ezzel karnyújtásnyira került a zsinórban begyűjtött hatodik bajnoki címtől.

"Ha megkaparintjuk a hatodik Scudettót, az kétségívül a legfontosabb dolog lesz számomra ennek a ciklusnak az első, 2011-12-es diadala mellett. Az első bajnoki címem nagyon fontos számomra, mert azt megelőzően nem nyertem semmit sem, de a hatodik egyedülálló lenne. Azután nem szabad itt megállnunk."

A zebramezes csapat megállíthatatlan az olasz bajnokságban, de természetesen szeretne felérni az európai labdarúgás csúcsára is.

Egy ilyen csapat, mint a Barcelona legyőzése kétségkívül nagy önbizalmat ad mindannyiunk számára, s azt a hitet táplálja bennünk, hogy a szezon végén nagy dolgokat érhetünk el. Az emberek egy időszak végéről beszéltek a Barcelonánál, de szó sincs ilyesmiről. Láttuk, hogy milyen erősek, amikor most vasárnap éppen legyőzték a Real Madridot. Fantasztikus sztárjaik vannak, s soha sem adják fel.

Ezért elismerés illet bennünket, mert az elmúlt szezonok alatt ilyen messzire jutottunk, s ráébresztettünk más csapatokat arra, hogy milyen nehéz is ellenünk játszani. Ez egy olyan folyamat, ami igazán előtérbe került az elmúlt három évben, de most valóban bebizonyítottuk, milyen erőt képviselünk Európában.

A sikerünk a nagyszerű csapatszellem és összetartás gyümölcse. Néhány nagy játékos érkezett nyáron, s ők azonnal tökéletesen beilleszkedtek.  Egy másik kulcsfontosságú erényünk a hajlandóság a változtatásokra, s hogy bizonyos területen frissítsünk. Amióta Massimiliano Allegri 2014-ben megérkezett, változtattunk a formáción és alakítottunk a játékstílusunkon. Az új dolgok beépítése nagyon pozitív hatással volt ránk.

Végezetül olyan csapat vagyunk, amely egy centimétert sem enged át a pályán. Ez különösképpen jól látszott a Barcelona elleni két mérkőzés során. Az első mérkőzésen tudatosan fejtettünk ki nyomást, hogy annyi gólt szerezzünk, amennyit csak lehetséges, majd a Camp Nou-ban a szilárd szervezettségünk és a mentális keménységünk révén  olyanok voltunk, mint egy áthatolhatatlan fal."

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a szezon meglepetéscsapata, az AS Monaco vár majd a Juventusra.

"A Monaco ellen elszántságot kell mutatnunk arra, hogy még többet nyújtsunk a Bajnokok Ligájában annál, mint eddig. A csapatuk tiszteletet érdemel. Az elődöntőbe jutott csapatok közül talán róluk beszélnek a legkevesebbet, azonban, ha ilyen messzire jutottak a sorozatban, annak az az oka, hogy igazolják, nem csupán a francia bajnokságban, de Európában is képesek a győzelemre. Top csapatokat ejtettek ki, mi pedig két nagyon nehéz mérkőzésre számítunk ellenük."

A Juventusnak azonban előbb az Atalanta elleni bajnoki mérkőzésen kell tartania az iramot és a nyolc pont előnyt.

"Az Atalanta elképesztő szezont produkál, köszönhetően a mesterüknek, Gian Piero Gasperininek. Erősen összekovácsolt csapatuk van, amely azonnal belelendült, amint Gasperini nyáron átvette az irányítást, s azóta folyamatosan kiváló formát mutatnak. Azonban mi is remek formában vagyunk, s három pontért utazunk Bergamóba, hogy a lehető leghamarabb bebiztosíthassuk a bajnoki címet.

Tavaly ilyenkor olyan pillanatban nyertük meg a bajnoki címet, amikor térdműtéten estem keresztül, így bizonyos értelemben keserédes emlék marad számomra. Egyfelől örömöt éreztem a zsinórban elhódított ötödik Scudetto miatt, másfelől el kellett fogadnom azt a tényt, hogy hosszú hónapok állnak előttem, míg ismét a pályára léphetek majd. 

Most eltelt egy teljes év, s ami a leginkább számít, hogy tudjuk, képesek vagyunk mindhárom fronton győzelemmel zárni a szezont. Lévén a nyolc pont előny a bajnokságban, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, valamint az Olasz Kupa döntőjébe, hinnünk kell abban, hogy meg tudjuk csinálni. Ehhez kétség sem férhet."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4912453993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve82 2017.04.25. 19:15:04

Nagyszerű játékos nagyszerű ember!Remelem lesz még olyan jó mint volt!Igazi kis hercegünk

Il Principino 2017.04.26. 11:55:11

Egy igazi IKON :)
Nem hiába ő a csk.,amikor nincs Gigi a pályán :)
Innen kell visszavonulnia majd(legalábbis az európai karrierjében)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása