Deschamps: "A Juventus kész megnyerni a Bajnokok Ligáját"

deschamps_didier.jpgA francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps játékosként ott volt a zebracsíkos mezben, mikor a Juventus legutóbb magasba emelhette a Bajnokok Ligája-serleget, s a szakember most elmondta véleményét egykori csapata esélyeiről.

"Egy csapatnak erősnek kell lennie, ha bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, habár a Monaco nem rendelkezik a Juve, az Atlético Madrid vagy a Real Madrid minőségével." - mondta Deschamps a sorsolásról és a Juventus következő ellenfeléről a Sky Sport Italia riporterének nyilatkozva.

"Kiváló szezonjuk van, de hiányzik az a tapasztalatuk, ami a Juvénak megvan. Az olaszok számára az is előnyt jelent, hogy hazai pályán játszhatják a második mérkőzést.

Igazán kétlem, hogy a Juve alábecsüli majd a Monacót. A Juve hozzá van szokva az ilyen erőpróbákhoz, s kész arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. A Monaco egy kicsit meglepetéscsapat. Rászolgáltak arra, hogy ott legyenek, de egy fantasztikus csapattal kerülnek szembe, amely jó teljesítményt nyújt Olaszországban és Európában is.

A Monaco kerete tele van fiatal tehetségekkel, s szinte mindig klasszikus 4-4-2-t játszanak. Nagyon erős a kontrajátékuk, s már öt vagy hat fiatal játékosukat meghívtam a francia válogatotthoz, közülük Mbappé az egyik, aki életkorához képest roppant érett, nagyon gyors, s szinte hihetetlen, amit tizennyolc évesen művel.

Nagyon fiatal ahhoz, hogy ilyen szinten teljesítsen, s még tovább fejlődhet. Ugyanakkor a Monaco az a csapat, amely a jelenlegi szezonban a legtöbb mérkőzést játszotta: két selejtezőkörön jutottak túl, két kupasorozatban és a bajnokságban szerepeltek Franciaországban. Talán az, hogy ilyen sok mérkőzést játszottak, elkezd majd teherként nehezedni rájuk, de megvan a minőségük a sikerhez."

A Juventus mestere, Max Allegri váratlan húzással átállt a 4-2-3-1-es játékrendszerre, amely mindeddig igen sikeresnek bizonyult hazai színtéren és Európában is.

"Ő a legjobb európai taktikusok egyike. Megváltoztatta a csapatát, így meglepő volt azt látni, hogy négy támadóval játszanak, mert mindannyian egy egységként védekeznek. A Juve sokkal inkább támadó szellemű, mint az előző szezonban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7212445145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juveing 2017.04.22. 13:20:08

Teljesen igaza van: Allegri a legnagyobb taktikus, és sokkal támadóbb a csapat, mint korábban.
A sok nagy szakértő szerint a Sport TV-n - élen Dombi Ivánnal - a Juve védekező csapat.
Szerintem az összeállításunkat, vagy a játékosainkat sem ismerik, annyira csak a Barca meg Reál létezik számukra.
Nem tudják, hogy négy támadó ( Higu, Dybala, Mandzu, Quad) szinte mindig a pályán van, s akkor még ott van Pjanic is, aki szintén nem az az ütköző típusú védekező középpályás.
Abban is igaza van Deschampsnak, hogy más minőséget képviselünk, mint a Monaco.
Ez, valamint a tapasztalat remélem elég lesz!

jeneiPALI 2017.04.22. 13:45:43

Remélem a taktika és a tapasztalat a juve javára dönt majd , nem remélem tudom , csak sérüléS ne legyen az a legföbb amitöl félnünk kell FORZA JUVENTUS

Kaniel Outis 2017.04.22. 14:58:49

@Juveing: Ha hozzánk hasonló szintű csapattal játszunk mindig nálunk van kevesebett a labda akárhány támadónk van a pályán. Ilyen szempontból igaza van, hogy védekező csapat vagyunk. Mondjuk azt nem értem minek kell nézni a semmitmondó értékeléseket a semmitmondó emberektől legyen akár sporttv vagy kiràlyi, egyetlen ember értett hozzá, akit láttam az elmúlt években és az Hegedűs Henrik.

Tomi Répási 2017.04.23. 06:21:20

@Kaniel Outis: Illetve Várhidi Péter. Ő is korrektül tud értékelni, mi több, imádom az értékelését!!

2017.04.23. 08:36:05

Az a szép hogy az a négy támadó visszajön védekezni ha kell, és nem is rosszul teszik azt. Ha menne a kontrából való gólszerzés, a Barca belefutott volna akár egy nyolcasba is :D.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása