Lichtsteiner: „BL-győzelemről álmodunk”

lichtsteiner_stephan_uj_mezben_2.jpgStephan Lichtsteiner álomként beszélt a Bajnokok Ligája győzelemről, amellyel az Öreg Hölgynek a Barcelona csapatán kell átverekednie magát a negyeddöntőben áprilisban.

„Eljutottunk oda, ahol lenni szerettünk volna.” - mondta Stephan Lichtsteiner a JTV munkatársának.

„Versenyben vagyunk a bajnoki címért, bejuthatunk az Olasz Kupa döntőjébe szerdán, majd a Barcelona ellen BL-negyeddöntőt játszunk. Ez rendkívül fontos hónap számunkra, és megpróbáljuk elérni az összes célkitűzésünket.

Minden ellenfél ellen úgy kell játszanunk, mintha a Barcelonával néznénk szembe, ugyanazzal a tempóval és mentalitással. Így lehet trófeákat nyerni.

Számos honi trófeát nyertünk az elmúlt években, és most, ahogy a szurkolók is, szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Egy játékos számára valós álmot jelent ennek a trófeának a magasba emelése, nagyon fel vagyunk tüzelve, de először a Napoli, a Chievo és a Pescara csapatával kell szembenéznünk. Minden frontra figyelnünk kell.

A sorsolás? Én már tudtam, hogy mi fog történni, még mielőtt meglettek volna a párosok! Amikor a katalánok 6-1-re nyertek a Paris Saint-Germain ellen, az édesapámmal kártyáztam, és azt mondtam neki, hogy biztos a Barcelonával fogunk összekerülni!

Az álmom a BL-győzelem, de szeretném a hatodik bajnoki címet is magaménak tudni. A Juventusnál mindig nyerni kell, ebben a mezben nem lehet az eddig begyűjtött sikerekre támaszkodni, hanem előre kell nézni a begyűjthető következő címekre.”

A védő a Napoli elleni vasárnapi döntetlenről is beszélt, figyelembe véve, hogy holnap a két csapat ismét megütközik egymással az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján.

„Az igaz, hogy olykor veszítünk pontokat, de azt is meg kell nézni, hogy kik ellen történnek ezek a dolgok. A pontvesztések mind nagy csapatok ellen történtek, így például Milánóban, Firenzében és Nápolyban.

Szerintem fontos pontra tettünk szert vasárnap, és mindannyiunk számára egyértelmű, hogy nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, de gratulálnunk kell az ellenfélnek, akik kiváló meccset tudhattak magukénak.

A pont pozitív jel is lehet, mivel talán kicsit alárendelt szerepben voltunk, de tudtuk, hogyan szenvedjünk együtt.

Az Olasz Kupa? Ahogy már mondtam, jó ellenfél ellen lépünk pályára, de előnyben kezdjük a meccset. Mindenképpen gólt kell szereznünk, hogy kissé nyugodtabbak legyünk a Napoli ellen, amelyik nagyon sokat futott a minap, és ezért előfordulhat, hogy nem lesznek képesek ugyanolyan teljesítményre szerdán.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr112399521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása