Rummenigge: "A Juve képes kiütni a Barcelonát"

rummenigge_karl-heinz_szemuveg.jpgKarl-Heinz Rummenigge mostanában előszeretettel nyilatkozik az olasz bajnokcsapattal kapcsolatban. Legutóbbi sajtóval történt beszélgetése alkalmával szintén megemlítette az Öreg Hölgyet, s azt is elárulta, szívesen a Bayern Münchenhez csábítaná Paulo Dybalát, a torinói csapatról pedig úgy gondolja, képes lehet elbúcsúztatni a Barcelonát a Bajnokok Ligájától.

A német legenda, az Internél töltött időszakának köszönhetően nem ismeretlen az olasz foci világában, a Corriere dello Sportnak pedig sokszor megosztja gondolatait az európai kupaküzdelmek kapcsán.

"Az elmúlt három évben mindig egy spanyol csapat nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ugyanakkor most azt gondolom, az idei lesz a legkiélezettebb kiírás, hiszen - talán a Leicester City kivételével - a negyeddöntők résztvevői közül bármelyik csapat képes megnyerni a trófeát.

Jelenleg persze még nehéz megmondani, hogy ki a legesélyesebb. A Juve egy nagyon erős csapat, így egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Barcelona képes lesz túljutni rajtuk."

A Bayern München első embere azt sem rejtette véka alá, hogy szívesen a bajor csapathoz csábítaná a Juventus legújabb csillagát, Paulo Dybalát, bár azt is hozzátette, hogy ez jelenleg eléggé elképzelhetetlen.

"Számos remek játékos szerepel mindkét oldalon. Gondolok itt elsősorban olyanokra mint Dybala, vele kapcsolatban azonban az a probléma, hogy a jó játékosokat nem értékesítik a piacon. Vagy kifizetsz értük egy olyan összeget, mely józan ésszel felfoghatatlan, vagy nem szerzed meg őket.

Az én időmben más volt a helyzet. Mindig volt egy árcédula, mely megfizethető volt. Manapság a Bayern, a Juve, a Real Madrid vagy a Barcelona nem adják el legjobb játékosaikat."

A korábbi német válogatott játékos az UEFA és FIFA friss reformjaitól sincs teljesen elragadtatva.

"Úgy gondolom, egy ideje rossz úton járunk, hiszen mostanában a hangsúly a politikán és a pénzügyeken van, sokkal inkább mint a focin. Hiba kibővíteni a Világbajnokságot a jelenlegi 32 csapatosról 48-ra, mert így sokkal inkább a mennyiségre helyeződik a fókusz. Én viszont nagy támogatója vagyok a minőségi futballnak.

Jelenleg van egy működő rendszerünk, amely mindenkinek megfelel, azonban ezt meg szeretnék változtatni, köszönhetően az Afrikából és Ázsiából érkező bővítési kérelmeknek. Az én álláspontom szerint a FIFA-nak sokkal inkább a futballra kellene összpontosítania, mintsem a stratégiára. Tapasztalatom szerint, ha a termék jó, akkor az értékesítés és a marketing már követi a termék példáját." - vélekedett Rummenigge.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5412393305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása