Cannavaro: „Gigi megérdemelné a BL-győzelmet”

Cannavaro Fabio_Azzurri.jpgFabio Cannavaro véleménye szerint Gigi Buffon már igencsak megérdemelné, hogy magasba emelje a BL-trófeát.

A bianconero csapat bejutott a negyeddöntőbe, miután sikeresen legyőzte Torinóban is a Porto együttesét, így holnap dől el, ki lesz a következő ellenfele, de Gigi már elmondta, hogy nem szeretné a Leicester csapatát ellenfélnek.

„Gigi babonás ember, ezt mondja, de legbelül szívesen megmérkőzne velük.” - magyarázta a vb-győztes védő a La Gazzetta dello Sport munkatársának.

„Ez azt jelentené, hogy a negyeddöntőben a Juventusnak kiváló esélye lenne a menetelés folytatására. Ebben a szakaszban csak a legjobbak képesek továbblépni.

A Juventus csapatából semmi nem hiányzik ahhoz, hogy a döntőbe jussanak. Remélem, hogy sikerülni fog nekik, mert Gigi megérdemli, hogy magasba emelje a Bajnokok Ligája trófeát, miután minden egyebet megnyert.

Massimiliano Allegri vezetésével a csapat mind a tizenegy embere védekezik, ezért nem csak az amúgy kiváló védősorra lehet számítani, hanem a csapat agresszívabb játékára.

Hogy a tapasztalt játékosok eldönthetik-e a meccseket? Egyértelműen igen, mivel ezek a meccsek kis nüanszokon múlnak, és a tapasztalt futballisták tudják, hogyan olvassák a játék adott pillanatait.

Mindenekelőtt Andrea Barzagli és Giorgio Chiellini frissebb lehet most, miután a szezon elején sérülésekkel küszködtek.”

Az egykori védőjátékost ezt követően arról kérdezték, hogy ki lehet az Öreg Hölgy legkomolyabb ellenfele.

„Nem mondok semmi újat, ha a spanyol csapatokat említem meg, illetve a Bayern Münchent. Carlo Ancelotti képes volt eltüntetni a nyomást a bajor csapatnál, nem tekinthetők favoritnak, de nagyon jó futballt játszanak.

Ehelyett a Barcelona lett favorit, miután bámulatosan megfordították az eredményt a Paris Saint-Germain ellen. Eddig Lionel Messi nem mutatott jó formát, de ha belelendül…

A Diego Simeone által irányított Atlético kemény ellenfél lesz bárki számára, még ha kissé el is marad a csapat minőség tekintetében, a Real Madrid pedig nem mutatja ugyanazt a parádés formát, mint az előző években, de szilárd a csapat, mivel nagyon erős védelemmel és középpályával rendelkeznek.”

Nápolyiként nem maradhattak el a Napoli idei BL-menetelésére vonatkozó kérdések sem.

„A Napoli továbbra sincs ezen a szinten, volt pár jó mérkőzésük, azonban a Real Madrid magasabb szintet képvisel.

Jelenleg a Bajnokok Ligája a nagy klubok között dől el, akik magasabb bevétellel és jobb játékosokkal rendelkeznek.

Bár őrülten hangzik, de a klub fejlődése érdekében talán jobb lenne az Európa Liga megnyerésének a megcélzása. Ez nagy előrelépés lenne, nem visszalépés az azzurri számára.

Tudom, hogy mit gondolnak a szurkolók, mindig jó a Napolit a BL-ben látni, de szerintem lépésről lépésre kellene haladni. Jelenleg a Napoli nem szállhat versenybe a BL-győzelemért.

A Juventus? Ők már hat éve dominálják a hazai pontvadászatot, ez pedig nem jó. A BL-meccseken a legmagasabb szinten kell teljesíteni, és nem könnyű ezekre felpörögni.

Ez azonban nem csak Olaszországra igaz, az angol és a német bajnokság sorsa is eldőlt. Egyre inkább az elit futball felé haladunk, amelyben az átlagos klubok csak kínlódnak, nem csak technikai, hanem költségvetés tekintetében is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9812342509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2017.03.16. 19:48:32

Ennyi vesztes döntő után a szurkolók és mindenki megérdemelné :)

I love JU 2017.03.17. 08:40:06

@Il Principino: JEEP :) várjuk a pillanatot :) de Giginek nagyon kellene már. meg a többi olaszunk is nagyon öregszik... nekik is pont időben jönne :) FORZA JUVEEEEE

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása