Allegri: „Javulnunk kell”

Allegri Massimiliano_nyilatkozat.jpgMassimiliano Allegri csapata sima továbbjutása ellenére egyáltalán nem volt boldog a látottaktól, a szakember szerint a csapatnak javulnia kell a nyújtott futball minőségének a szempontjából.

A Juventus Paulo Dybala értékesített büntetőjével nyert hazai pályán, így összesítésben 3-0 lett a Juventus - Porto párharc, és ezzel az olaszok meneteltek be a negyeddöntőbe.

„A célunk az volt, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, most pedig majd meglátjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk. Javítanunk kell a futballunk minőségét, mert ez a második félidőben sok kívánnivalót hagyott maga után, mivel az eredmény nem minden.” - mondta a torinóiak mestere a Mediaset Premium mikrofonja előtt.

„Minél inkább erőlteti egy csapat a dolgokat, annál rosszabb sül ki belőle. A srácok intelligensen játszottak az első félidőben, nem vállaltak kockázatokat, azonban a második félidőben, emberelőnyben a mozgások nem voltak elég gyorsak, ráadásul rosszul is védekeztünk, és pár alkalommal a gólt kockáztattuk.

Egy dolgot jól kell csinálnunk: vagy támadunk, és akkor az ellenfélnél több gólt szerzünk, vagy úgy döntünk, hogy megtartjuk a labdát, és addig birtokoljuk a játékszert, míg az ellenfél halálra unja magát, de ma egyiket sem csináltuk jól.

A szélsőket meg kellett mozgatnunk, aztán a felszabadult területbe be kellett volna törnünk, amint lehet, ehelyett mi a rövid passzokat használtuk folyamatosan, megpróbáltunk áttörni, de nem ez volt a megfelelő módszer. Ráadásul így a kontra támadások veszélyének is kitettük magunkat.

Maximális eredményt értünk el minimális befektetéssel, rendben, de nem hajtottuk végre a tervünket jól a második félidőben. Amennyiben a meccs irányítása a cél, akkor irányítsuk úgy, ahogy kell. Ehelyett elhamarkodtuk a dolgokat, és bizonyos szempontból ez most szerencsés, mivel így az edzéseken dolgozhatunk ezen, és megoldhatjuk ezt a problémát.”

Massimiliano Allegrit ezt követően arról kérdezték, miért váltotta Marko Pjaca a félidőben Juan Cuadradót.

„Juan Cuadradónak volt egy sárga lapja, vezettünk egy góllal, ezért úgy gondoltam, hogy inkább nem kockáztatok. Marko Pjaca fiatal játékos, akinek meg kell értenie, hogy a támadással nincs semmi baj, de a védekezés és a csapatért való önfeláldozás is fontos. Juan Cuadrado is ugyanezzel a problémával küzd.

Bárki is legyen a következő ellenfél, sikerre éhesen, lelkesedéssel és a fejlődés szándékával készülünk rájuk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2612339311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

En7ex 2017.03.15. 09:14:44

Bar tovabb jutottunk de egy bayern ellen ennyi kihagyott helyzet megbosszulhatja magat

Bbenj 2017.03.15. 09:55:38

Igy van javulni kell,a helyzet kihasznàlàsban ès a 10ember elleni jàtèkban jobbnak kène lenni,főleg a BL-ben,mert egy Barca,Real,Bayern ellen necces lehet,hogy minden mellè megy vagy kivèdi a kapus.

Mitya10 2017.03.15. 10:04:14

Hát nem tudom sztem annyira húú de sok helyzetünk amúgysem volt :/

Bbenj 2017.03.15. 10:26:30

@Mitya10: nem kifejezetten a tegnapi meccsre gondoltam,hanem pl a Milan ellenire

I love JU 2017.03.15. 11:06:01

@En7ex: minden meccs más. főleg a bl-ben. a nagyobb csapatok ellen a Juve is keményebb.

epaska 2017.03.15. 11:09:24

Én személy szerint nem vagyok elégedett a látottakkal. A továbbjutás nem volt kérdéses az első meccs után. Köszönjük meg a portugáloknak. Az, hogy egy Porto ellen hazai pályán egy büntetőből tudunk csak gólt szerezni, ráadásul emberelőnyben, nálam elég karcsú. Oké, hogy az első meccsen, idegenben, szintén emberelőnyben, a 70.perc környékén, Pjaca belebotlik a labdába és gólt lő, majd utána Alves góljával 0-2 és eldőlt a párharc. Hazai pályán illett volna kicsit odabaszni, ahogy azt a nagyok szokták. Erre tegnap még a győzelem is többször veszélyben volt. Ez a játék kurva kevés lesz olyan gyors játékot játszó csapatok ellen, mint a barca vagy bayern. Bár ott valszeg nem kell a suta Mandzsukicsot meg Pjacát nézni mert el leszünk foglalva a bekkeléssel, mondjuk abban jeleskedik a horvát tank. A védőinket sem érzem középen olyan magabisztosnak már. Barzagli rengeteget lassult, ő és Chiellini teljesen meccshiányosak, Benatiával együtt. Jönnek is a hibák tőlük, ami szintén életveszély lesz. Ahelyett, hogy a fiatal Rugani kapna lehetőséget, össze vissza rotáljuk, a lassú öregfiúkat. A kp már lerágott csont, ennek a csapatrésznek a 4-2-3-1el lehet a legjobban kiaknázni a hiányosságit. Nem véletlenül váltottunk. A következő körben jöjjön egy nagy csapat. Ott majd kiderül, hogy Allegri a levegőbe beszél e a tartalékolásos szövegével vagy sem.
FORZA JUVENTUS!!!

delpi0823 2017.03.15. 12:36:06

Engem a legjobban Pjaca idegesit fel,a szezonban a keves jateklehetoseg ellenere ha nem volt 120 helyzete akkor egyse,amibol szerzett 1golt,egyszeruen a kapu elott keptelen jo dontest hozni,meg khediratol is rosszabb pedig az mar tenyleg nagy szo mert a tuniszi is hagyott ki jo par helyzetet az biztos,komoly mentalis problemai lehetnek a horvatnak az biztos.

Drughi Di Bianconeri 2017.03.15. 13:52:49

Igaza van a Misternek, de azért annyira nem kellett tartani attól, h. a a Porto gólokat lő, 1 veszélyes lövésük volt 1 kontrából,Gigi 9nagyon rosszul jött ki, de a Porto játékosa mellé somta.

Az a helyzet, h. ebből a 2 meccsből nem igazán tudtuk meg a csapatunk erejét.
Ez a Porto az elmúlt évek leggyengébbje, ráadásul mindkét meccsen amatőr módon kiállíttatták magukat.

Amiben szemmel láthatóan javulni KELL, az a helyzete kihasználás.
A Barca, Bayern ellen nem hiszem, hogy ennyi helyzetünk lenne, amennyit kihagytunk, ez szvsz.luxus ezen a szinten.
Még, ha csak az egyik támadónk lenne -befejezések tekintetében- formán kívül, az beleférne, de mindegyik olyan helyzeteket puskázik el ,ami nem megengedhető.

Érdekes párhuzam, a Conte-éra elején szintén a helyzet kihasználás volt a bajunk, csak az a különbség, h. Akkoriban Matri,Vucinic, Quaglia,Giovinco voltak elől, most meg egy kb. 200 Milliós quartett szúrja el a jobbnál jobb helyzeteket.
Gyakorolni!

Forza Juve !

Ja, 8 között várom a Real Madridot

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása