A Juventus játékosai az FC Porto elleni győzelemről

dybala_paulo_golorom_dani_alves.jpgA Juventus hazai pályán is győzelmet aratott az FC Porto fölött, így nagyobb izgalom nélkül lépett tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol már igazi gigászok várhatnak az európai labdarúgás trónjára törő zebramezes csapatra.

A mérkőzés lefújását követően, a Juventus játékosai szót ejtettek a portugálok elleni párharcról, s természetesen gondolataik már a következő ellenfél körül járnak.

"Ezen a szinten minden mérkőzés nehéz, függetlenül az első mérkőzés eredményétől, s azután, hogy itt is tíz emberre fogyatkoztak, a nyomás csökken, erre pedig ráfizethet az ember." - nyilatkozta Gigi Buffon a Mediaset Premium munkatársának.

"Rengeteget fejlődtünk, önbizalmat merítettünk, s ez volt a cél, amit magunk elé tűztünk öt esztendővel ezelőtt, amikor erre az utazásra indultunk. A Juventusnak minden évben ott kell lennie a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában. Ha egy évtizeden keresztül minden évben ott vagyunk a legjobb nyolc között, végül is elég valószínű, hogy meg is nyerjük."

Buffont arról is megkérdezték, hogy melyik csapatot látná legszívesebben következő ellenfélként.

"El akarom kerülni a Leicestert. Lelkesek és szenvedélyesek, s rendelkeznek azzal a fegyverrel, amellyel gondot okozhatnak egy ellenfélnek, amely kezdeményezőként akar fellépni."

A Juventus győzelmét jelentő találatot az a Paulo Dybala szerezte, aki pénteken egy a mérkőzés utolsó pillanataiban értékesített büntetővel segítette három bajnoki ponthoz csapatát.

"Még szép, hogy meg akarjuk nyerni, természetesen. Az olasz bajnoki tabella élén állunk, megnyertük az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzését, valamint bejutottunk a negyeddöntőbe, így a keretünkkel lehetetlen azt gondolni, hogy nem vagyunk képesek megnyerni." - nyilatkozta az esélyekről Dybala.

"Vannak más nagy csapatok is a sorozatban, de megvan a minőségünk, s adott számunkra minden, hogy elhódítsuk a trófeát. Annak ismeretében, hogy mi történt két esztendeje, ha én nem is voltam még ott, a döntőben szeretnék találkozni a Barcelonával."

A Juventus veterán szélső védője, Dani Alves éppen az FC Barcelonától érkezett Torinóba, s érthető módon, nem szívesen csapna össze egykori csapatával.

"Nem szeretném a Barcelonát kapni. Ez túl bizarr lenne számomra. Ha mégis szembe kell találkoznom velük, azt  szeretném, ha ez inkább a Bajnokok Ligája döntőjében történne meg."

Az FC Porto elleni párharc hasonló élményeket tartogatott Alex Sandro számára, hiszen a brazil játékos annak idején a portugál csapattól igazolt a Juventushoz. 

"Örülünk a továbbjutásnak, s tudtuk, hogy a párharc nincs még lefutva, mert a Porto jól játszik az idegenbeli mérkőzéseken." - mondta Alex Sandro a portugál televíziónak nyilatkozva.

"Kiejtették a Romát a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így erősen összpontosítottunk. Egy csapat számára mindig nehéz tíz emberre fogyatkozva játszani, így természetes, hogy ezek az események kihatással vannak a továbbjutásra."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr212339525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása