Dybala: "A Juventus egy szinten van a legnagyobbakkal"

dybala_paulo_bl_sajtotajekoztato.jpgA Juventus támadója, Paulo Dybala nehéz mérkőzésre számít az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő során, s az argentin játékos még szentelt néhány gondolatot az AC Milan elleni, heves indulatokat kiváltó bajnoki mérkőzésnek is.

"A csapat nagyon jól játszik." - kezdte Dybala az FC Porto elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával. 

"Egy olyan győzelem után vagyunk, amelyért egy kicsit meg kellett szenvedni, azonban amelyre rászolgáltunk. Ismerjük a Portót, láttuk, hogy mit tettek a Roma ellen. Nem lesz könnyű tizenegyen tizenegy ellen.

A Milan elleni mérkőzés kétségkívül erőt ad nekünk, azonban látva, hogyan végződött a mérkőzés, úgy gondolom, hogy már korában kiérdemeltük a győzelmet, mert nagyszerű mérkőzést játszottunk, rengeteg helyzetet kidolgozva, amelyek révén már korábban eldönthettük volna, de végül az utolsó percig kellett várnunk. Azonban annak tükrében, ahogyan győztünk, s ahogyan ünnepeltünk, még nagyobb hittel várjuk ezt a mérkőzést.

Ez volt-e pályafutásom legfontosabb büntetője? Igen, úgy gondolom. Nagy volt a tét mind személyesen, mind a csapat szempontjából, mindazért, ami Dohában történt, mert 1:1 volt az állás, s azért is, mert az utolsó percben jártunk. Csaknem négy percet kellett várnom, hogy elvégezhessem a büntetőt, nagy volt a nyomás, de csodálatos pillanat volt, amikor betaláltam.

Nem tervezzük, hogy korai gólt kapunk, bízunk benne, hogy ez nem következik be, de ha mégis így történne, oda kell mennünk a középkezdéshez, s folytatnunk kell a mérkőzést, ügyelve arra, nehogy még egyet kapjunk. Természetesen meg akarjuk nyerni a mérkőzést, kapott gól nélkül. Nagyon erős védelmünk van, s mind a tizenegy játékosunknak védekeznie kell, ha nem nálunk van a labda."

A Juventus komoly előnnyel várja portugál ellenfelét, így érthető, hogy a zebramezes csapat játékosai már a lehetséges következő ellenfelekre és a végső győzelemre is gondolnak.

"Számos olyan csapat van a már továbbjutottak között, amelyet jó volna elkerülni. Mindegyiküknek esélye van elhódítani a trófeát. A Bajnokok Ligája kezdete óta azonos szinten állunk a Barcelonával, a Real Madriddal és a Bayern Münchennel. Amennyiben továbbmegyünk, most is egy szinten leszünk velük.

Vezetjük a bajnokságot is, valamint megnyertük az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzését, ezért úgy gondolom, hogy bizonyos tekintetben még jobb teljesítményt is nyújtunk náluk. Azután persze az, hogy szembe kerülünk-e velük a Bajnokok Ligájában, attól is függ, hogy mit teszünk a Porto ellen.

Képesek vagyunk-e megnyerni? Tekintettel az életkoromra, s arra, hogy a második évemet töltöm itt, a Bajnokok Ligája megnyerése őrült dolog lenne. Nagyszerű csapattársaim vannak, akik szintén meg akarják nyerni, s csapattársak, akik már meg is nyerték, ezért elszántak vagyunk, s megpróbáljuk elhódítani ezt a trófeát.

Természetesen szeretnék meghatározóbb lenni a Bajnokok Ligájában, ahogyan a bajnokságban vagyok, azonban ha ezt az utat folytatjuk, s eljutunk a végéig, legalább ugyanannyira boldog leszek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3712336887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2017.03.14. 16:39:35

Mindent bele, FIÚK ! Hadd szóljon !
Forza Dybcsi !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

mrdel 2017.03.14. 17:09:54

Forza Juve! Győzni kell, keményen!!

nortu30 2017.03.14. 17:18:49

Tudásban mondhatjuk, hogy nagyjából ott vagyunk a közvetlen élvonalban, amiért mégsem tartozunk oda, az a mentalitásbeli különbség egy Barcához, Bayernhez, vagy Atléticohoz mérve. Ezen kell javítani (nem kicsit), és akkor tényleg odaérünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása