Allegri: „A bajnokság még nem lefutott ügy”

allegri_massimiliano_sajto_palermo.jpgMassimiliano Allegri szerint a Barcelona négygólos hátrányból való fordítása bizonyítékként szolgál arra, hogy nem lehet lefutottnak tekinteni a bajnokságot.

A bianconero együttes nyolcpontos előnnyel rendelkezik a tabella elején, még tizenegy mérkőzés van hátra a bajnokságból, így nem meglepő, hogy sokan már tulajdonképpen a Juventust tekintik az idei év bajnokának.

„A Barcelona? Először is, kiváló este volt a futball számára.” - mondta a torinóiak mester az AC Milan elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Csodálatos esti futball volt, amely véleményem szerint meg fog maradni a futball történelemkönyvében, mivel tudtommal egyetlen csapatnak sem sikerült ilyen helyzetből fordítani.

Nem volt egyszerű feladatuk, jó és nagyon intenzív mérkőzés volt. Technikai szempontból nem volt kimagasló, ahhoz hasonlítva, amit a Barcelona eddig mindig mutatott a világ számára, de ezért szép a futball. Furcsa, és vannak olyan helyzetek, amiket senki nem tud megjósolni.

Mindenekelőtt ennek tudatosítania kell bennünk, hogy milyen mérkőzés vár ránk kedden a Porto ellen, ahol kétgólos előnnyel indulunk, a bajnokságban pedig nyolc pont az előnyünk, de ennek még nincs vége.

Tehát a meccseket egyenként kell kezelnünk, figyelmen kívül kell hagynunk, hogy mi történhet három hónap múlva. Holnap a Juventus és a Milan mérkőzik meg.

A Milan két jó eredmény után látogat hozzánk, olyan csapattal ütközünk majd meg, amelyik soha nem adja fel, ravasz együttes, előfordulhat, hogy látszólag nincsenek meccsben, de jó sebességgel és technikával rendelkezik az együttes. Emellett pedig mégis csak egy Juventus-Milan találkozóról beszélünk.

Az elmúlt években a pontokban tapasztalható különbség ellenére a Juventus és a Milan közötti mérkőzések mindig szoros küzdelmet hoztak.”

Az újságírókban természetesen felmerült, hogy milyen lenne, ha a BL negyeddöntőjében a Juventus éppen a Barcelonával találná magát szembe?

„A Barcelona… minden tiszteletem a Paris Saint-Germainé, de a katalánokkal találkozni a negyeddöntőben… amúgy még el kell jutnunk a negyeddöntőig… mindenesetre egyáltalán nem lenne jó velük találkozni a negyeddöntőben.

Olyasmi, amit Párizsban láthattunk, hogy a Barcelona 4-0-ra veszített Párizsban, nemigen történik meg minden évben vagy akár minden öt évben.

Tehát természetes, hogy most a Barcelona neve is felmerül az esélyesek sorában a Bayern München és a Real Madrid mellett.”

Ezt követően a torinóiak mestere beszélt a kezdőkről, a kezdőcsapatból pedig hiányozni fog Giorgio Chiellini, így Medhi Benatia fog várhatóan játszani Leonardo Bonucci mellett az AC Milan ellen.

„Giorgio Chiellini biztosan nem fog játszani. A Porto ellen meglátjuk, de elég kicsi a valószínűsége, hogy a BL-meccsre visszatérne.

Leonardo Bonucci játszani fog, aztán még valaki a Daniele Rugani, Medhi Benatia és Andrea Barzagli hármasból, a legnagyobb esély talán Medhi Benatia játékára mutatkozik.

Hogy Marko Pjaca fogja helyettesíteni Juan Cuadradót? Őszintén mondhatom, hogy ez ügyben még nem döntöttem, a mai utolsó edzésen kiértékelem, hogy Pjacát játszatom-e, ha azonban a padon fog ülni, akkor egy plusz középpályással fogunk kezdeni.

A mai edzésen ki kell értékelnem pár dolgot. A mai nap után sokkal egyértelműbbek lesznek az elképzeléseim, és meghozom majd a végső döntéseket.

Hogy a Milan taktikai meglepetésre készül? Nem tudom, hogyan fogja játszatni csapatát Vincenzo Montella, azonban az edző játékstílusa elég határozottan körvonalazott.

Ami változhat, az a játékosok, akik gyakorlatba ültetik ezt. Lehet ugyanazt a rendszert játszani, de ha változik a színészek kiléte, akkor változhatnak a játékosok jellemzői is.

Jelenleg nem számíthatnak Giacomo Bonaventurára, de rendelkezésükre áll egy eltérő játékos Gerard Deulofeu személyében, aki nagyon jó az egy az egy elleni helyzetekben és a kapu előtt.

Emellett nagyon erős középpályások vannak a keretben, ezért nagyon nehéz mérkőzés lesz.”

Massimiliano Allegrit ezt követően arról kérdezték, hogy elégedett-e az Udinese elleni döntetlennel, amely révén a Juventus egy ponttal növelte az előnyét.

„Nincs rendben ez az eredmény, mert rosszul játszottunk Udinében. Meggyőződésem volt, hogy becsúszhat egy rossz meccs, de győzelemre lett volna szükségünk. Elfogadjuk a döntetlent, nyertünk egy pontot az AS Romával szemben, de tudjuk, hogy a szezon hosszú, és további 11 meccs vár még ránk.

Vannak még mérkőzések közvetlen ellenfelekkel, számos győzelmet kell még begyűjteni, ezért holnap jó teljesítményre van szükségünk technikai és fizikai tekintetben, és mindenekelőtt szükségünk van mindhárom pontra, mivel a pénteki győzelem révén eggyel kevesebb mérkőzés áll köztünk és a bajnoki cím között.

Ami a mentális és a fizikai fáradtságot illeti, először is olyan sorozat van mögöttünk, amely során a Juventus tíz meccsből tízet megnyert. Játszottunk az Atalanta, a Milan, az Olasz Kupában a Napoli ellen, ott volt a Porto elleni meccs, az Inter ellen pályára léptünk, illetve a Sassuolo, a Lazio és a Fiorentina ellen. Fontos időszak volt ez, a csapat pedig jól válaszolt a kihívásra.

Lehet olyan meccs, amin gyengébben játszik egy csapat, és fáradtnak tűnik, de nem ez a helyzet, mivel a csapat kiváló állapotban van.

Rossz meccsünk volt, és ezek a szezon legfontosabb meccsei, mert akkor is szállítani kell a három pontot, amikor a csapat nem játszik jól. A srácok kicsit szerencsések voltak, mert végül az egy ponttal növeltük az előnyünk az AS Romával szemben, bár még távol a cél.

Nem lehet harmincnyolc meccsen jól és ugyanazon a szinten játszani, adódnak olyan meccsek, ahol gyenge játék mellett is győzni kell. És nehéz jól játszani az Udinese ellen Udinében.

Az Udinese három győzelem után ütközött meg velünk, egy hetük volt felkészülni, így bőven megvolt a motivációjuk. A Juventust fogadták, és ez volt a megfelelő meccs egy olyan kemény, letámadásos játékra, amit végül mutattak.

Kicsit több türelemre lett volna szükség, amikor 1-1 lett az eredmény, mert volt még harmincöt percünk a győzelem megszerzésére.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1612324921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2017.03.09. 15:57:02

Néztem tegnap a Barca meccset és lehet jobb lenne ha nem kommentálnám. Egészen addig amíg 3:1 nem lett, teljesen elfogadtam, hogy a PSG nem akar idén már játszani a BL-ben, de mivel az első meccsen még akart, így muszáj lesz nekik. De aztán...könyörgöm....még egy magyar Megye II-es csapat is kibekkelte volna a maradék 10 percet, hogy ne kapjanak pont még hármat és így essenek ki. Ha a Calciopoli akkora ügy volt akkor szerintem ez a meccs is megérne egy kis vizsgálatot... Na de ezt csak azért írtam le, hogy a tegnapi meccset ne vegyük alapjául semminek, mert ha a Juve nem adja el a meccseit, akkor nem lesz itt gond. Örülök, hogy végre olvasok olyan megnyilvánulást is az Udinei meccsel kapcsolatban ami nem arról szól, hogy "hát ez van", "az egy pont is pont", stb. Az egy nagy szar volt amit ott és akkor csináltunk. Ha holnap a Milan ellen is hasonlót nyújtunk akkor azok szét fognak szedni minket. Illetve lassan unom már, hogy ennyire a föld alatt járunk minden egyes nyilatkozattal. Értem én, hogy még 33 pontot lehet szerezni és "csak" 8 az előnyünk, de ne akarjunk már állandóan olyan bizonyítványt megmagyarázni amit még ki sem osztottak. Miért lenne olyan elrugaszkodott gondolat, hogy megnyerjük idén is a Seria A-t és esetleg egy kis szerencsével a BL elődöntőbe jutunk? Szerintem ez a felfogás vagy lehet, hogy csak kinyilvánulás nagyon is demoralizáló és nem csak a szurkolóknak.

2017.03.09. 16:14:03

Azért attól nem tartok, h a milán "szétszed" minket.

m.martin91 2017.03.09. 16:20:06

Az új formációhoz gyenge még a keret. Kiesik egy Cuadrado, és máris arról kell beszélni, hogy formációváltás jön, vagy esetleg Pjaca játszik, de gyanítom, előbbi fog bekövetkezni. Elbírnánk ide egy topjátékost, nevezetesen Alexis-t.

Rikoo 2017.03.09. 16:50:38

@m.martin91: Elbírnánk több játékost is ide ahelyett, hogy 15 védekező játékos legyen a keretben.

Juventino86 2017.03.09. 17:00:38

@m.martin91: Jól látod a kérdést, erre gondoltam én is. Most kell elővenni a karácsonyfát: 4-3-2-1. Buffon-Alves, Bonu, Benatia, Sandro-Marchisio, Rincon, Khedira-Pjanic, Dybala-Higu.

.Bulldeo 2017.03.09. 17:33:49

@Juventino86: az Udinese ellen jó lett volna a bejáratott felállás a szélen Pjacával, a Milan ellen ez a karácsonyfa viszont sokkal célszerűbb lehet. Főleg abban az esetben érzem kevésbé zavarónak a 3 nem túl kreatív belső középpályást, ha a két szélen a brazilok játszanak.
Allegri viszont mintha már nem merné Mandzukic nélkül felküldeni a csapatot, így egy ellépés a 4-2-3-1től szerintem inkább a Higu-Mandzu csatársort hozza, mögöttük Dybalával.

Juventino86 2017.03.09. 18:24:24

@.Bulldeo: Gondolom ebben az esetben Dybala lenne a klasszikus irányító. Ez se rossz amúgy:)

Rikoo 2017.03.09. 20:01:14

@Juventino86: Hát klasszikus irányító biztos nem lesz, mert semmi köze ahhoz. Egyedül Pjanic lehet klasszikus irányító.

NagyonJuve 2017.03.10. 01:27:15

@Knob: mert úgy járunk mint a psg. Ha úgy mennénk ki a meccsre, hogy már zsebben a bajnoki cím fele ennyire sem játszanának. Az udinei rossz játék is szerintem annak köszönhető, hogy a Róma kikapott és kicsit leeresztettek a srácok. A psg is ha úgy megy ki a pályára, hogy 1 gólos hátrányban vannak nyerhettek volna. 3-0 ig mindha ott sem lettek volna. Mikor szorult a hurok jöttek a helyzetek. Gól után ismét leeresztettek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása