Rummenigge: "A Bayern szeretné elkerülni a Juventust"

Rummenigge Karl-Heinz.jpgA Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge elárulta, csapata szeretné elkerülni a Juventust a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. Az elöljáró nyilatkozatában továbbá Kingsley Coman és Medhi Benatia helyzetéről is szót ejtett.

"A Bajnokok Ligájában mindig csak egy lépést szabad megtenned." - kezdte Rummenigge a Tuttosportnak nyilatkozva.

"A legnagyobb klubok a lehető legkésőbb szeretnének összefutni egymással, így hát mi is reméljük, hogy egy darabig még nem találkozunk a Juventusszal.

Nem felejtettük el a tavalyi két mérkőzést, mind a kettő nagyon érdekes meccs volt és nekünk még egy kis szerencsénk is volt. Münchenben már úgy tűnt, hogy kiesünk, de végül sikerült nyílttá tennünk a találkozót és aztán mi jutottunk tovább.

Amikor Andrea Agnelli lett az elnök és átvette a Calciopoli utáni, újjászületett Juventus irányítását, inspirációját Németországból szerezte, a Bayern modelljét vette alapul és azt, mi hogyan értelmezzük az üzletet. Mi nem olyanok vagyunk mint az angol vagy spanyol csapatok, függetlenül szeretnénk irányítani a csapatot, anélkül, hogy sejkek vagy oligarchák fizetnék a számlákat.

Andrea remekül csinálta, ahogy visszavezette a Juventust oda, ahova tartoznak. Ő egy igazi profi és remek szövetségeseket szerzett maga mellé Beppe Marotta és Fabio Paratici személyében."

A két csapat számos átigazolás kapcsán került tárgyalási pozícióba egymással, gondoljunk csak Arturo Vidálra, Kingsley Comanra és Medhi Benatiára.

"Évek óta szerettük volna leigazolni Vidalt, azonban a Bayer Leverkusen helyettünk inkább a Juventusnak adta el. Az első adandó alkalommal azonban lecsaptam rá. Ő egyike azon igazolásoknak, akikre a legbüszkébb vagyok. Meghatározó a pályán és nagyon fontos tagja az öltözőnek is, sőt éjszakai életében is kedvező változás állt be.

Ami Comant illeti, van rá egy opciónk ami április 30-ig érvényes. Volt néhány probléma a Európa-bajnokságot követően, de végre visszatért a tőle megszokott szintre. Valószínűleg élni fogunk a vásárlási opcióval.

Benatia tehetsége nem vitatható, azonban őt néhány fizikális probléma hátráltatta. Valószínűleg Torinóban fog maradni, vele kapcsolatban teljesen egyértelmű megállapodásunk van a Juventusszal.

A Bayern meg sem próbálta leigazolni Paulo Dybalát a Palermoból, ez pedig azért történt mert teljesen más stratégiát alkalmazunk a piacon. Dybala nagyon tehetséges, azonban már így is sok játékosunk van arra a szerepre. Leo Messi egyedülálló játékos, de Dybala is egy igazán jó futballistává válhat."

A német bajnoknak jelenleg egy olasz taktikus ül a padján.

"Az utóbbi hat-hét évben nagyon szerencsések voltunk az edzőinkkel, így örülünk annak is, hogy Carlo velünk van, s ő sem panaszkodik. Olaszul beszélünk egymással, de a némettudása is fejlődik. Amikor vacsorázni megyünk, olyan mintha szerepet cserélnénk, ő inkább a bajor ételeket kedveli, mint a sertéshús, én pedig a tésztáért vagyok oda és az Önök mozzarellájáért paradicsommal.

A Barcelona elcsábíthatja-e őt? Nem, aki egyszer a Real Madrid edzője volt, nem mehet a Barcelonához, és vice-versa."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1312311353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2017.03.04. 12:24:57

1 éve még nem így kommunikálta a párharcot...

2017.03.04. 12:28:03

Szimpatikus nyilatkozat. Biztató hogy a Bayern ezzel a klubmodellel ide tudott eljutni, az pedig még biztatóbb hogy az optimistábbak már velük azonos szinten emlegetik a Juventust. Ha reálisabban szemléljük, inkább szorosan/közvetlenül utánuk sorolnám a csapatunkat, de az tény hogy ma már minimális a különbség az európai elit és közöttünk.

pott70 2017.03.04. 13:01:05

Érdemes meghallgatni amit mond,és érdemes megnézni a Bayern működését is.Jól csinálják a dolgaikat.Kiváncsi lennék Náluk "a játékos akarata szent" kérdésre!Sztem erélyesebben állnak hozzá,mint mi.Profi gárda,el kell ismerni,bármennyire is rühellem a németjét!

babo0410 2017.03.04. 13:09:42

@pott70: szerintem mi semmivel sem tartjuk fontosabbnak a játékos akaratát mint más klubok. Csak vannak ahol pénzzel ezen tudnak módosítani.
Viszont azzal egyetértek hogy nem kéne ennyire hangsúlyozni ezt.

Alex8610 2017.03.04. 13:29:00

@babo0410: a játékosok felé semmiképp Vidal és Pogba elengedesevel is csak tökön lőttük magunkat.Nincs ezzel a felfogással nekem bajom valahol érthető is de legyen határ vagy tessék rendesen pótolni az adott játékost ha pedig nem lehet akkor addig marad a seggèn.

delpi0823 2017.03.04. 14:10:06

@Alex8610: Vidal elengedese valoban nagy problema volt(plane ennyi penzert sztem),o volt a legmeghatarozobb jatekosunk a kozeppalyan,most is o hianyzik a legjobban a csapatbol,ami Pogbat illeti ennyi penzert el kellett adni boven a realis erteke tobbszoroset kaptuk mint amennyit er.

Forza Juve 2017.03.05. 09:20:01

Ez a kulcsnondat

sőt éjszakai életében is kedvező változás állt be.

Jó duma, valószínű jó nagy kamu

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása