Allegri: „A Juve teljesítménye nem redukálható a tizenegyesekre”

Allegri Massimiliano_meccs kozben.JPGMassimiliano Allegri a Napoli elleni 3-1-es torinói győzelem után arról beszélt, hogy csapatának teljesítménye nem redukálható csupán a tizenegyesekre.

Az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a vendégek szerezték meg a vezetést José Callejón találata révén az első félidőben, de a Juventusnak sikerült fordítania, és a játékvezető két büntetőt is ítélt a bajnok javára.

„Az első félidőben a helytelen játékrendszer helyett inkább a passzok tekintetében elkövetett túl sok hibát emelném ki, azonban így is rengeteg lehetőséget teremtettünk, a Napoli számára pedig keveset engedélyeztünk.” - mondta a torinóiak mestere a Rai Sport számára.

„Az első félidő gyenge volt technikai szempontból, a második azonban már jobban sikerült. Nem mondanám, hogy hátul három védővel rosszul játszottunk volna, egyszerűen túl sok hibás passzunk volt, de a szünet után nagyon jól mentek a dolgok.

Ma este az egész csapat dicséretet érdemel, mivel nagyszerű második félidőt hoztak le, és a bekapott gól ellenére meg tudták fordítani a meccset.

A Napoli mindig veszélyes, a meccset pedig magas fordulatszámon zártuk, ez pedig jót jelent a jövőre nézve. Szerintem még sokat fejlődhetünk intenzitás tekintetében.

A csapatból kiemelt dicséret illeti Miralem Pjanićot, aki sokat javult.”

Massimiliano Allegrit természetesen megkérdezték a Napoli játékosainak és szurkolóinak a dühéről is, amelyet a két tizenegyes váltott ki, illetve a Raúl Albiol megmozdulás kapcsán elmaradt tizenegyes.

„Nem szeretnék semmilyen ítéletet mondani a bírókról A pályáról úgy tűnt, hogy tizenegyesek voltak, ezen kívül nem tudom. Szerintem a Juventus teljesítménye nem redukálható csupán a büntetőkre. Nem ragadhatunk le ezeknél a dolgoknál.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7212303561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennethJames 2017.03.01. 09:46:46

Ha tényleg komolyan gondolta volna, hogy nem a felállás miatt voltunk szarok a félidőig, akkor nem váltott volna a 70-75. percig. Szóval jó nagyot kajlizott a sajtós oknak. Ismerjük már ennyire Maxit

MdewC 2017.03.01. 09:49:40

Elég ideges lehetett Max a passzok miatt. Tény és való, Lichtinek nem emlékszem pontos passzára, Asa se volt 100%-os a túloldalon. Ezt nem bírta el a csapat. 1-2 előre ívelés is pontatlan volt.
Szerencsére időben váltottunk és meglett az eredménye. Ez a lényeg.

Így tovább.

biancineri101 2017.03.01. 10:10:49

A felállás (3-4-3) nem is lett volna gond szerintem se, hanem a két szélsőnek a teljesítménye. Az ő semmilyen játékuk miatt gyakorlatilag csak 2 középpályásunk volt, így pedig megvertek minket a középpályán az első félidőben.

keshudioo 2017.03.01. 10:38:24

Nem néztem a mérkőzést, de az interneten mindenki picsog, hogy a Napoli mennyire uralta az első félidőt, és lefocizta a Juventust. Visszanéztem az összefoglalót, és a gólon kívül 3 gyenge távoli lövést láttam, amiket Neto könnyedén fogott, a Juventusnak viszont volt komolyabb helyzete Dybala, Higuaín és Mandzukic személyében is. Mi történt pontosan? Nagyobb labdabirtoklás?

Trieszt120506 2017.03.01. 10:57:34

@keshudioo: a középpálya közepén felénk nőtt a Napoli.

De szerintem Allegri meg sem akarta nyerni a labdabirtoklásért folytatott versenyt.. nem, nem vagyok gondolatolvasó, csak abból következtetek erre, hogy Bonucci hosszú indítások terén teljesen szabad kezet kapott és 4x-5x próbálkozott csak az első félidőben, no meg létszámban sem tükrözte le a Napolit (4-3-3 vs 3-4(2 belső kp)-3. Valami ilyesmi lehetett az elképzelés: ha már úgyis bukjuk a pálya közepét, akkor legyen stabil védelem (BBC), gyorsan játsszuk át a kp-t, elöl meg a brutális minőségkülönbség a Napoli védőkkel szemben úgyis megmutatkozik majd gólokban.

Amúgy a Róma is dugdosta a labdát már ellenünk, félig ugyan kényszerből, de reaktív csapattá vált a rangadókon a Juventus.

hurbiny3k 2017.03.01. 10:58:32

@keshudioo: Dehogy. Az első félidőben tényleg kicsit aktívabb volt a Napoli a góljukig.. Utána értelmes akciójuk nem volt, reális a kettő közte..

2017.03.01. 11:03:13

Az akarás a második félidőben elegendő volt és erőből bedaráltuk a Napolit,a tiziken szerintem se múlott semmi,mert a góljuk után közük sem volt a meccshez...ennek ellenére még mindig azt érzem,hogy felállástól függetlenül nincs kihozva a csapatból,ami benne van. Messze vagyunk attól,amit elérhetnénk és az irányt megint nem látom jónak. Túltaktikázott,túlstabilizált,körülményes,esetleges és gyámoltalanul lassú a támadásépítésünk,ebben a felfogásban pedig épp azok nem tudnak igazán érvényesülni,akiktől a legtöbbet várjuk,gondolok itt Cuadradora,Sandrora,főleg Dybalára és Pjanicra,Pjacára...amíg ezen a hozzáálláson nem változtat Allegri,addig ezekben a klasszisokban ez van benne,így ennyi...engem ez bosszant és nagyon sajnálom,hogy nem tudunk taktikailag az erősségeinkre építeni.

delpi0823 2017.03.01. 13:04:06

En szeretem Allegrit altalaban mindig kiallok mellette meg a megfelelo edzonek tartom a Juve szamara remelem meg sokaig velunk marad,de ebbol az allando rotaciobol mar kezd elegem lenni hogy meg ket meccs erejeig se allunk ki ugyanazzal a kezdovel,en ertem hogy pihentetes meg stb na de azert itt profi jatekosokrol beszelunk azert 4-5 meccset birjanak mar lejatszani egymas utan meg ha rotal is azt egy Crotone ellen tegye ne egy Napoli ellen,ez meg is latszott az elso felidei teljesitmenyunkon egyszeruen nem birta el a csapat az Asa,lichsteiner duot.Nalam az alap kezdo igy festene Buffon,Alves,Bonucci,Chiellini,Sandro,Pjanic,Marchisio(Khedira),Cuadrado,Dybala,Mandzukic,Higuain es akkor oket lehetne rotalgatni kisebb meccseken a vedelem kozepen esetleg komoly meccseken is lehet rotalni mert minosegi kozephatvedeink vannak Barza,Rugani,Benatia szemelyeben.

Trieszt120506 2017.03.01. 13:26:06

@delpi0823: Allegri azért top edző, mert nagyon jól "meccsel". Minden rangadóra kitalál valami újat, alkalmazkodik az ellenfélhez.. Van amikor nem jön be, de láttuk, hogy az elveit fel nem adó Contével mire mentünk a kupákban.. Nem sokra. "Max" viszont kb kikezdhetetlen, BL döntő, 2/2 olasz kupagyőzelem, és én a Bayern ellen heroikus küzdelemben való kiesést sem negatívumként emlegetném.

Szerintem becsüljük meg Allegrit, és amiatt ne szidjuk már, hogy csúnya játékkal eredményes.. Én nem cserélném el senkire.

Grinta 2017.03.01. 13:43:34

@delpi0823: Ez a kiismerhetetlenségünk is egyben!Megfordítva..azért gondolj bele,nem könnyű belőlünk készülni.@Trieszt120506: Jókor,jó helyen.Ennyi

Drughi Di Bianconeri 2017.03.01. 14:58:45

Talán volt a félidőben némi "hajszárító", Maxi vinnyogós hangján , mert tényleg feljavultunk tempo és dinamika tekintetében a 2. félidőre (még, ha az utolsó passzok néha nem is sikerültek).
A cserék szükségszerűek voltak és ültek: sajnos Asa és Lichti - bármennyire is kedvelem őket - már nem jelentenek biztonságos megoldást a szélekre, egy rangadón meg főleg, ettől függetlenül én nem adnám el őket (Stefi nemrégiben történt szerződéshosszabbítása okán szvsz. a vezetőség sem), mert azért jó,ha az évi 50+ meccses szezonban valakit be lehet dobni 1-1 fontos BL-meccs előtt/után,h. az alapemberek pihenhessenek.

Sandro és Cuad felüdülést hoztak a játékba, qrva jó,h. annyi év után ilyen szélsőink vannak - akkor is,ha Pumukli hajlamos eltotojászni az utolsó pillanatokban a dolgokat.

Mandzukic számomra pozitív csalódás, mert noha a tavalyi szezonban inkább fikáztam,mint nem (főleg a Bayern elleni visszavágó óta),de ez az defenzív-szélső poszt jól áll neki: befutja az egész pályát, terrorizálja az ellen középpályáját, csinálja a helyet Dybala-éknak.
A kapura persze teljesen veszélytelen, de ebben a rendszerben nem is az a dolga, pláne,h. Dybala-Higany együtt bőven 50 gól körül/felett fognak termelni a szezon végére.
Természetesen, ha Allegri ragaszkodik a 4-2-3-1-es rendszerhez (márpedig miért is ne?), akkor hosszabb távon kéne 1 vérbeli,technikás,kreatív szélső támadó,akár Pjaca is lehet az, de ahogy látom ezekkel az 5 percekkel, Ő is Coman sorsára fog jutni és eladjuk némi haszonért cserébe...

Fura,hogy a Mister Pjanicot dicséri,bár nem látok a fejébe,h. mi az elvárása pontosan a bosnyák irányába.Az én szememnek teljesen szürke volt,nem irányított,csak amolyan Khedirásan játszott, akitől már - sajnos - meg kellett,hogy szokjam a totális nihillizmust (és persze csomószor az a falábú kerül ajtó-ablak helyzetbe,mert az egyetlen skillje,h. valahogy jókor bukkanjon fel a 16os környékén, csak persze semmire nem megy vele,mert a technikája és esze finoman szólva, hagy némi kívánni valót maga után...).

@fire06: Noha kb. 4 hónapig nem láttam a csapat meccseit, csak most a legútobbi párat,így lehet,hogy a véleményem nem releváns, de : egyet kell,hogy értsek veled !
Van 1 pár technikás,kreatív játékosunk, 2 bitang gyors ,technikás szélsőnk,de a játék valahogy ugyanolyan körülményes - helyenként - ,mint a Pirlo utáni időkben.
Ezektől a védők által előre b@szkodott labdáktól a hideg ráz; tisztára angol 2od osztályú stílus,ami ilyen játékosokkal ciki.

A meglátásom csupán még annyi ezen kívül,hogy lehet,hogy nem csak és kizárólag Allegri felelőssége a gyakorta szürke,ötlettelen,motiválatlan játék (főleg az 1. félidőkben!),hanem több játékosunk nincs igazán TOP formában (és a meccseinket így is nyerjük sorra - Juve gén ;) ), gondolok itt Dybala-ra és Pjanic-ra, akiknek kb. a legnagyobb "felelősségük" lenne a játék színezésében,tempo diktálásában,helyzetek kialakításában stb.

A másik dolog pedig,hogy 2 tagú középpálya esetén -mint a régi angol 4-4-2ben :D - , kell 1 passer/irányító,meg 1 Vidal (rohadjon meg.. :( )
Pjanic itt van, de mellé Marchisio MÁR nem megfelelő,sajnos a komoly sérülése után nem hiszem,h. valaha lesz az a futógép,mint Pirlo mellett volt,de egyébként is,szvsz. kioltanák egymást Pjaniccal,így ők egymás alternatívái nálam.
A másik posztra NINCS emberünk: Sturaro 1 vicc,Asa inkább már ne játsszon középen, Lemina nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,Khedira meg Khedira xD

Ha nyáron igazolunk nagyobb nevet, akkor remélem a középpályás lesz az.

delpi0823 2017.03.01. 16:04:47

@Trieszt120506: Az a baj nem ertetted a mondandom lenyeget,taktikailag en a legjobb edzonek tartom a vilagon,mert mindig kitud talalni valami ujat, nekem azzal volt bajom hogy milyen kvalitasu jatekosokat kuld fel a palyara egy napoli ellen,mint ezt leirtam meg is latszott a csapat elso felidei teljesitmenyen hogy asa es lichsteiner jatszott a ket szelen(nem a taktikaval volt bajom hanem a ket jatekos kepessegeivel)nem birta el a csapat ezt egy Napoli ellen.

Il Principino 2017.03.01. 16:20:00

Maxi,talán ezt a szokatlan felállást nem ezen a meccsen kellett volna kipróbálni...
De a fiúknak lassan annyi arcuk lesz,ami a felállást illeti,hogy mindenki retteg majd,melyik felállást ellen készüljön ellenünk :D

Rikoo 2017.03.01. 17:00:16

@Drughi Di Bianconeri: Visszatértél.:D
5 perc alatt olvastam végig.:-D
Hiába igazoljuk le Tolissot szerintem még akkor is Khedirát játszatná Allegri.
Lichtit szerintem nyáron már el kell engedni. Nem képes Juventus szinten játszani a szívműtétje óta.

Rocky80 2017.03.01. 17:03:51

Nem tudhatjuk egyébként a rotálás okát, lehet hogy Sandro meg Alves mondta hogy kihagynának egy meccset ha lehet.
Szerintem meg a rotálás tök pozitív dolog, mindenki hajtson a keretből mint állat, mert senkinek sincs bérelt helye a csapatban, senki sem tudhatja hogy ki játszik a következő meccsen.
Az már más kérdés, hogy nagyjából egyenlő tudásszintű játékosok kellenének ehhez, ha valaki kilóg lefelé, akkor azt valóban kevesebbet kell játszatni. És az ellenkezője ugyanúgy.

Drughi Di Bianconeri 2017.03.01. 22:57:06

@Rikoo: Vissza hát ! :D
Tudom,hogy terjengősen írok - ezért elnézést azoktól,akik olvassák - ,de mindig igyekszem magamból kiírni mindent,ami eszembe jut a posztról,vagy másik kommentről.

Amúgy ez a Tolisso-vonal mennyire vehető komolyan,kb. mint tavaly Fabregas , vagy azért többről van szó ?
Nem hiszem,h. Allegri akkor is Khedira-t játszatná,ha jön elé 1 jobb,bár Allegrinek mindig is volt némi fétise a szürke,semmiben nem kiemelkedő játékosok iránt :D

Stefivel kapcsolatban én elfogult vagyok,mert nagyon kedvelem,annak ellenére,hogy jó sokszor szidtam,mint a bokrot a hülyeségei miatt,de Ő egy igazi KÜZDŐ,aki mindig 110%on pörög,teljes szívvel-lélekkel, na meg 6 éve a Családhoz tartozik...

Kezdőként én sem számítanék rá nagy rangadókon,de a kerettagságot bőven megérdemli,a szerződése végéig.
A legnagyobb gondunk az legyen,hogy a csere jobbhátvédünk 1 Lichtsteiner ! :D

Rikoo 2017.03.01. 23:04:57

@Drughi Di Bianconeri: Az biztos, hogy szeretnénk Tolissot. Ezt a Lyon elnöke is megerősítette. Persze az olasz sajtó már tényként közli, hogy leigazoltuk.
A Lyon elnöke szerint lesznek komoly távozók, így az ő leigazolása könnyen elképzelhető.
Én inkább Lichti távozása mellett vagyok. Én is szerettem Conténál, de ezt már nem kell erőltetni. Borzasztó gyenge idén, de már tavaly sem volt az igazi.
Szívesebben látnék egy olasz fiatalt akit a későbbiekben be lehetne építeni.(pl. Conti)

Grinta 2017.03.01. 23:07:20

@Drughi Di Bianconeri: Üdvözletem újra a csapatban!Mostanában pont gondolkodtam rajta hol lehetsz..Ravanelli kollégával együtt..hiányoztál na.Még a hosszú írásaid is ;)

GGábr81 2017.03.02. 22:13:48

Megemlíteném, hogy azt is erényként szokták emlegetni egy edzô esetében, hogy meccs közben képes felismerni, hogy hibázott és váltani. Max ennek max megfelel

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása