Allegri: "El kell felejtenünk a Bajnokok Ligáját"

allegri_massimiliano_sajto_palermo.jpgJövő szerdán a Juventus is versenybe száll a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, a zebramezes csapatra azonban pénteken még egy előzetesen könnyűnek ígérkező, s éppen ezért komoly kockázatokat rejtő bajnoki mérkőzés vár a kiesés elől menekülő Palermo ellenében.

"Erővel ki kell űznünk minden gondolatát a fejünkből, mert holnap olyan mérkőzés vár ránk, amelyet meg kell nyernünk." - szólt az FC Porto elleni összecsapásról és a Palermo elleni találkozóról Allegri a sajtótájékoztató alkalmával.

"A bajnoki címet az ilyen mérkőzéseken lehet megnyerni. Mindamellett, mióta López vette át a Palermót, van egy győzelmük, egy vereségük és egy döntetlenjük.

Szervezettebb csapattá váltak, amely nem enged területeket, így technikailag gyorsnak és agresszívnak kell lennünk, annak tudatában, hogy nem hibázhatunk.

Már csak kevesebb, mint tizennégy mérkőzés lesz a szezon végéig, így minden hibáért nagy árat fizethetünk. Ezért a megfelelő hozzáállásra lesz szükség. Holnap majd meglátjuk, hogy a labda a hálóba jut-e, de nem engedhetjük meg magunknak a rossz hozzáállást. A srácok tudják ezt, s rendkívül felelősségteljesek."

Allegrit megkérdezték arról is, hogy vajon a Cagliari elleni mérkőzést kihagyó Miralem Pjanić is ott lehet-e a csapatban.

"Pjanić jól van egyelőre... Általában reggel hív a doktor, s amikor meglátom, hogy megjelenik a doktor száma... Ma reggel nem kaptam hívást, ezért azt gondoltam magamban, hogy a doktor biztosan meghalt. Pjanić bevethető."

A Juventus mesterét természetesen megkérdezték a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek eddig lejátszott mérkőzéseiről, így a Napoli Real Madrid elleni összecsapásáról is.

"Először is nagyon tetszett a játékuk. Amikor ilyen mérkőzéseket lát az ember, mindig akadnak ötletek, amiket elleshet, olyan dolgok, amiket a gyakorlatba ültethet és eltanulhat. A Bajnokok Ligája két játéknapja jó volt, egyértelmű technikai minőségű játékosokkal és csapatokkal.

Bebizonyosodott, hogy a Paris Saint-Germain egy top csapat, fizikálisan és technikailag top színvonalon állnak. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fölényesen verik majd a Barcelonát, de mindig is rendelkeztek a legyőzéséhez szükséges potenciállal. 

Ami a tegnapot illeti, elismerés illeti a Napolit azért, ahogyan játszottak. Nem volt könnyű dolguk a Madrid ellen, különösen azért, mert a Napoli nem rendelkezik sok nemzetközi tapasztalattal. Vagyis jó mérkőzésük volt egy olyan Real Madrid ellen, amely a legmagasabb technikai szintű játékosokkal rendelkezik. Csak meg kell nézni Modrićot, aki három szélre adott passzal már oda is játszotta a labdát Ronaldo lábára. Ennek semmi köze a nyomáshoz, a taktikához vagy a technikához, egyszerűen csak az egyes játékosok technikai adottságairól van szó, amit öröm nézni. A Napoli azonban jó mérkőzést játszott."

A Napoli elnöke, De Laurentiis kemény szavakkal bírálta játékosai hozzáállását, valamint a csapat mesterét, Maurizio Sarrit.

"De Laurentiis? Először is, soha sem foglalkozom azzal, hogy egy elnöknek mit szabad, mit nem szabad mondania. Egy dolgot mondhatok, s megismételhetek: Sarri elismerést érdemel azért a munkáért, amit Nápolyban végez és a tegnapi mérkőzésért, mert a Napoli még nem esett ki, s megvan az esélyük az eredmény megfordítására hazai pályán. Megismétlem, a Napoli jó mérkőzést, top mérkőzést játszott minden tekintetben. A Real Madriddal álltak szemben, ez pedig értékes európai tapasztalat volt."

 A Juventus vajon egy szinten áll-e a Real Madriddal, a PSG-vel vagy a Bayern Münchennel?

"Nem, még fejlődnünk kell. Mentális tekintetben kétségkívül ott kell lennünk a Real, a PSG, a Barcelona és a Bayern München mellett. Néhány embernek idén kétségei voltak a Bayern Münchent illetően, s azt gondolták, hogy nem jut majd tovább, ennek ellenére nagyon higgadtan megtették ezt, mivel a németeket mindig nehéz legyőzni. Megvan a tartásuk és a technikai minőségük. 

A Juventusnak fejlődnie kell. Az hiszem, ez az az időszak, amikor keményen kell törekednünk arra, hogy javítsunk a játékunk minőségén, a passzaink sebességén, részben azért, mert kiváló játékosaink vannak, ezért javítanunk kell rajta, hiszen csak a csapat juttathat bennünket tovább Európában. Elég csak megnézni a Real Madrid szintjét, s azt, hogy a Napoli milyen nehézségekkel szembesült."

A közelgő Bajnokok Ligája-mérkőzéssel Allegrit természetesen arról is megkérdezték, hogy várható-e változtatás a zebramezes kezdőcsapatban.

"Holnap még fel kell becsülnöm a helyzetet, utána meghozom a döntést. Chiellini és Barzagli épülgetnek, így holnap és vasárnap között megtudjuk majd, hogy készen állnak-e a szerdai mérkőzésre. Ott van nekünk Rugani, Bonucci és Benatia is. Benatia nagyon jó, jó formában tért vissza az Afrikai Nemzetek Kupájáról. 

Rugani rengeteget fejlődött, s nagyon elégedett vagyok vele. Bonuccival ugyanez a helyzet, mert a sérülése után szükség volt néhány mérkőzésre ahhoz, hogy ismét formába kerüljön. A holnapi lesz Leonardo háromszázadik mérkőzése a Juventusnál, ez fontos cél egy olyan játékos számára, aki mind technikai, mind emberi téren rengeteget fejlődött azóta, hogy a Juventushoz került. 

Meghatározóvá vált a pályán és azon kívül is, még akkor is, ha mindig van hova fejlődni. Holnap így Benatia vagy Rugani fog játszani. Stefano Sturaro? Sturaro is játszhat, ez attól függ, hogy holnap négy támadóval vagy három belső középpályással állunk-e fel. 

Meg kell fontolnom, mert Mandžukić kiesésével ki kell találnunk, hogy hogyan játszunk. Ennek ellenére ő bizonyosan lehetőséget kap majd, akár a legelejétől, akár a mérkőzés közben. Gigi játszani fog holnap. Azután majd meglátjuk a Bajnokok Ligájában... Portóban Buffon nem játszik majd." - mondta viccelődve a sziporkázó Allegri.

"Holnap valaki más játszik majd Mandžukić helyén, vagy három játékossal játszunk középen. Amennyiben négy támadóval állunk fel, úgy Sturaro vagy Pjaca foglalhatja el Mandžukić helyét. Pjacának azonban lassan meg kell értenie, hogy ahhoz, hogy bizonyos szintre érjen, el kell kezdenie pedálozni, mert a labdarúgás nem csak a a technikáról, de az áldozatokról is szól, s arról, hogy a játékos rendelkezésre álljon. Kiváló képességekkel rendelkezik, de ez a Juve, s ha valaki nagy játékossá akar válni, a megfelelő felfogásra van szüksége."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1012265546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2017.02.16. 14:36:52

Nyerni kell holnap mindenképpen. A Palermo tényleg jobb az új edzővel, de mi hazai pályán nem hullajthatunk pontokat. Jó lenne kicsit forgatni a csapaton.
Jobban örülnék Netonak a kapuban most.
Ruganinak és Asamoahnak játszani kell csakúgy, mint Rincónnak.
Pjacaval úgy néz ki hozzáállásbeli problémák vannak. Jobb lenne, ha összekapná magát, mert ez nem az a klub ahol tolerálni fogják ezt. Láthatjuk Lemina esetét aki valószínűleg nyáron távozik majd. Pjacával is nagyon könnyen előfordulhat ez. Vagy Elia is jó példa erre.

ovaentat besök 2017.02.16. 15:23:43

A Pjaca féle dolog milyen forrásból származik. Félreértés elkerülése miatt nem okoskodásképp írnám.

Juventino86 2017.02.16. 16:21:38

@Rikoo: Sajnos Pjaca hozzáállásával lehet, h nincs rendben valami:( Ezért félek amúgy mindig, ha délszláv játékost igazolunk. Meglátjuk... Ha igazak a hírek, hogy érdeklődünk Alexis iránt, akkor könnyen lehet, hogy Pjaca posztján játszana főleg.

ovaentat besök 2017.02.16. 16:31:51

@Juventino86: Szerintetek mi lehet a baj? Azt mondják neki, fuss balra, akkor csakazért is jobbra futkos? Vagy nem is fut? Vagy nem szereti a kispadot? Vagy mi?

Watakuki 2017.02.16. 16:39:43

Pjacával kapcsolatban én nem félek, ha tényleg igazak ezek a hírek, Angliából szerintem bármelyik csapat röhögve kifizet érte 20-25 milliót, és akkor semmit sem veszítettünk :D

Én most Coman-t de elnézném ebben a felállásban...

Rikoo 2017.02.16. 17:02:50

@ovaentat besök: Egyszerűen nem harcol meg a helyéért ilyen egyszerű.

Dawee15 2017.02.16. 17:12:11

Én arra tudok gondolni, h edzésen nem nyújt 110% ot a srác, amit Allegri elvárna tőle.. És ha valóban így van akkor nem sok jövőt jósolok neki itt a csapatnál.. hozzáteszem nekem szimpatikus, és bízom benne h összeszedi magát és bizonyít a mesternek és a szurkolóknak is..

.Bulldeo 2017.02.16. 17:13:10

@ovaentat besök: felküldi a Mister, hogy presszingelje a védőket, meg tartsa meg a labdát, vigye ki a szögletzászlóhoz, miközben Pjaca csak gólt akar szerezni. Mandzukic 90 percen keresztül képes nyomást gyakorolni a védelemre, Pjaca meg a 10 perce alatt idegesen kóvályog a pályán, és várja, hogy mikor kerül helyzetbe.
Szerintem ez lehet a gond.
Bal szélen játszik, szóval Mandzukicot kellene cserélni, akinél azért lehetne jóval hatékonyabban is játszani, Pjaca viszont azalatt a rövid idő alatt sem képes hatékony lenne, csak a görcsös próbálkozás. Nekem eddig csalódás a srác.

.Bulldeo 2017.02.16. 17:19:03

Egyébként korrekt gesztus volt Allegritől, hogy bevédte Sarrit.

babo0410 2017.02.16. 17:23:53

@Juventino86: Csak nekem nem tetszene, ha egy olyan játékossal cserélnénk le a jövő tehetségét, aki fél év múlva töltené be a 29. életévét. Túl sok a 29+ koros játékosunk. És azárt 30-31 éves kor után nem tudhatjuk ki milyen gyorsan kezd el kiégni. Meg mostanában 30 fölött szeretnek elmenni levezetni az arabokhoz vagy Kínába. 28-29 évesen még nem öreg, pont a legjobb kor, csak kérdés manapság, hogy 30 fölött mikor csábul el egy kínai vagy arab ajánlattól. Nekem semmi bajom Sánchezzel, sőt! Én is klasszisnak tartom, örülnék neki, de nem úgy, ha egy fiatalt cserélnék le rá. Nem úgy kell klasszisokat szerezni, hogy a fiatal tehetségeket meg kidobjuk, vagy akkor igazoljuk le, mikor már 30 éves koruk köré érnek. Ha jön Sánchez, annak ne Pjaca lássa a kárát.

Rikoo 2017.02.16. 17:31:31

@babo0410: Akkor küzdjön Pjaca és valószínűleg nem évi 10 meccsen fog játszani. Allegri sem véletlenül mondta ezt, főleg, hogy ő nem is nagyon szokta a nyilvánosság elé vinni az öltözőtémákat. Ez pedig 100%-ig csak az öltözőre tartozik most pedig nyilvános interjúban nyilatkozott erről ami egyáltalán nem Allegrire vall.

Nathas 2017.02.16. 18:37:23

@Rikoo: Attól tartok Allegri sokszor pofára megy és nem hozza ki a tehetségekből a maximumot. Az az érzésem, hogy nála könnyebben kerül a csapatba a gyengébb képességű, de könnyebben kezelhető ember.

Rikoo 2017.02.16. 19:00:52

@Nathas: Igen ez lehetséges, de a második mondat vége az pont inkább az ellenkezője. A nehezen kezelhetőek a kezdők és nem maradnak ki.

venember83 2017.02.17. 07:52:47

@.Bulldeo: szerintem inkább De Laurentiis ellen szólt, és inkább kiállt a kolléga mellett a klubelnökökkel szemben.

Pjaca remélhetőleg összekapja magát, ha Mandzuról nem ragad rá a jó példa, akkor veszett ügy.

Juventino86 2017.02.17. 09:03:02

Sajnos tényleg az a gond, ahogy ugye többen is írtátok, hogy Pjaca egyelőre csak a gólokat hajszolja, sikertelenül. Az új felállásban döntő fontosságú, hogy a szélsők védekezzenek, és ezzel egyidejűleg pressing alatt tartsák az ellenfelet. Pjaca eddig nagyon görcsös sajnos. Látszik rajta, hogy akar, de rossz felfogásban játszik. Egy gól nyilván jót tenne neki. Tartok tőle, hogy az edzéseken sem teszi oda magát olyan intenzitással, hogy az elvárható lenne. Egyértelmű tehát, hogy a komoly meccseken Mandzsukicsnak kell kezdenie azon a poszton.
@venember83: Dicséretes, hogy Allegri kiállt Sarri mellet, és De Laurentiis természetesen elmebeteg, ez vitán felül áll. :) Viszont abban, amit mondott Sarriról, abban igaza van, és én pont emiatt nem örülnék neki, hogy esetleg Sarri végül nálunk lenne edző. Sarri megtanult egy 4-4-3-t, ehhez görcsösen ragaszkodik. A csapata látványosan játszik, de a rotáció hiánya miatt tavaszra mindig ki fognak merülni. Tavaly is ez történt. Kiismerhető, sablonos focit játszik a Napoli, és az edzőjük alig cserél. Úgyhogy már csak ezért is remélem, hogy marad Allegri nálunk még jó sokáig. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása