Allegri: „Ellenünk életük meccsét játsszák a csapatok”

allegri_massimiliano_aggodalmas_sohaj.jpgMassimiliano Allegri beismerte, hogy kellemetlenül botlott csapata a Fiorentina elleni 2-1-es meccsen, de azt is kiemelte, hogy nem gondolhatta senki, hogy már januárban megnyeri az Öreg Hölgy a bajnoki címet.

A bianconero csapat idén negyedik vereségébe szaladt bele, amely eggyel kevesebb, mint amennyit tavaly összesen begyűjtött.

„Sok szabadrúgás és lap volt, nem igazán a futball dominált.” - értékelte a meccset a tréner a Mediaset Premium számára.

„Ez a botlás rosszul érint minket, de továbbra is megvan az esélyünk, hogy négy ponttal vezessük a bajnokságot, és senki sem gondolta, hogy mi januárban megnyerjük a bajnoki címet.

Ellenünk a csapatok életük meccsét játsszák, így tette a Fiorentina és a Genoa, ezért minden esetben teljes erőbedobással kell harcolnunk, és mindent meg kell tennünk, mert az ellenfél ezt teszi.

Harc lesz a bajnokságban, és küzdenünk kell minden egyes pontért mostantól május 28-ig. Nem lesz egyszerű.”

Nikola Kalinić és Milan Badelj révén a Fiorentina megérdemelten nyerte meg a meccset, miután Gonzalo Higuaín csak szépíteni tudott az eredménykijelző állásán.

„Nem mozogtunk jól az első félidőben. A második félidőben kicsit javultunk ezen tekintetben. Általánosságban túl sok hibát vétettünk, és nem passzoltuk ki a labdát a védősorból elég jól, ami a Fiorentina csapatát önbizalommal töltötte fel, és a házigazdák folyamatosan nyomás alatt tartottak minket.

Az AS Roma és a Napoli van mögöttünk, tehát harc lesz ez a végsőkig, de tanulnunk kell ebből a vereségből. Nem elég a száz százaléknál alacsonyabb teljesítmény, mivel az ellenfél ellenünk száz százalék fölött teljesít.”

Sokakat meglepett Massimiliano Allegri a taktikai döntéseivel, ilyen volt például Miralem Pjanić padon tartása.

„A tegnapi edzésen Miralem Pjanić kisebb izomproblémával szembesült, és a következő meccsekre gondolva nem akartam kockáztatni az ő tekintetében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7912129215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.01.16. 09:12:08

A játék minden elemében felülmúltak minket,főleg sebességben volt szakadéknyi a különbség. Sajnos ebben a szezonban úgy tűnik,hogy azok a csapatok,akik képesek a labdabiztosságba némi lendületet csempészni,azok ki is fognak rajtunk. Szemnek irritáló hatású a támadójátékunk sebessége és szervezetlensége,nem csoda,hogy minden valamire való offenzív beállítottságú játékosunk csak vergődik,lásd Dybala vagy Pjanic,akár Cuadrado esetében. A másik nagyon fájó dolog,hogy hiába van ezzel mindenki tisztában,Allegri taktikailag képtelen újítani,igazolások nincsenek olyanok,akik ezen változtatni tudnának,télen ez többnyire általános...Dybalának nincs játszótársa,Pjaniccsal jól megértik egymást,de a bosnyákkal is az a gond,hogy minden meccsen megáll a sztorija egy óriási lasztinál,relatíve nem emlékszem olyanra,hogy egy egész találkozón keresztül végig jól játszott volna,ettől még kihagyhatatlan.

2017.01.16. 09:12:54

Genoa lehet, hogy élete meccsét tolta és kijött nekik minden, de ez a Fior messze nem a legjobbját adta. Egész egyszerűen nem lehet 3 ember mínuszban belső kp-n játszani.
Megint a rohadt kifogások, minden téren felülmúlt minket a Fior.

Tomy81 2017.01.16. 09:26:02

@fire06: @hellan: A 2.félidőben már mentek volna a támadásépítések, de akkor meg már a hazaiak álltak be védekezésre, és kontartámadásra azért tűnt halottnak a játékunk.Én egyszerűen azt nem értem hogy mi a szarért nem lehet kicsit nyíltabb sisakkal az elejétől fogva nem "csak" védekezni.Kezd tele lenni a tököm Allegrivel(pedig én mindig védem).Meglennének a játékosok a támadófocihoz is.Beszarva megyünk ki a pályára, szánalmas.Pjaca-t pedig játszatni kéne valamelyik selejt helyett.

Spider81 2017.01.16. 09:26:53

Minden csapa ugy jatszik,ahogy hagyjak!Es mi hagytuk oket jatszani...tudtuk,hogy haza palyan letamadnak majd,de a meccsen nekem olyan erzesem volt,mintha meglepodtunk volna ezen.Azt gondolta nehany jatekosunk,hogy majd a firenzei csapat is tele gaytaval all ki ellenunk...hat nem az lett es kaptunk egy jokora pofont!
Nem igazan ertettem,hogy a serulesbol felepulo Bonu (az elos gol az ove is volt) meg az influenzas Chiello kezdenek,a stabil format mutato Rugani meg nem?!
Kozeppalya...na az volt a csucs...Khedira-Stuani-Marci...ez minden csak nem kreativ csapatresz!Ertem en,hogy a ket szelen szerettuk volna tamadobba tenni a csapatot,de mondjuk Khedira vagy Stuani helyen elfert volna egy tamadobb szellemu jatekos!
Dybala-t en nem akarom szidni...lesz ez jobb is!Most rossz periodusa van,de majd osszeszedi magat!
Akit sajnalom az Buffon...szerintem mind a ket loves foghato volt es ez nem az O napja volt. Mondjuk valljuk meg az elso gol elott szabalytalansag volt es nekunk kellett volna jonnuk szabadrugassal,de konyorgom kb 5-6 emerunk allt es reklamalt amig a ket firenzei osszehoztak a golt!
Fejben vannak a gondok...remelem rendezodnek,mert kb.a soron kovetkezo egy honap alatt elveszithetunk mindent...
FORZA JUVE!

Tomy81 2017.01.16. 09:29:57

Illetve bocsánat, a selejt erős volt, de mi a f***nak középre 3 VK-s ha így is átmennek rajtunk mint a szél, és örülhetünk hogy csak 2 gólt kapunk?Ha támadnánk akkor az ellenfél is mással lenne elfoglalva!Erősebb támadófocival lehetne kihasználni a BBC erejét!

Spez 2017.01.16. 09:47:30

Kicsit kezdek aggódni Dybala miatt. Vagy Higany semlegesíti vagy egy egyszezonos játékos volt?

Tegnapi meccsen semmi elképzelésünk nem volt. Megijedtünk, hogy a Fior nem feltartott kézzel jön ki ellenünk. Ez igaz a Bl-re is.

I love JU 2017.01.16. 09:48:38

az az érzésem, h túl visszafogottak voltunk, tul nagy volt a "tisztelet" a Fio irant, mintha nem a Juventus lennénk! harcosabb mentalitással tobbet kihozhattunk volna ebbol!

pedronegroo 2017.01.16. 09:58:13

Egyértelmű hogy a csapatnak nagyon nem fekszik ez a visszaállunk és magunkra húzzuk az ellenfelet stílus, nagyon el kellene már ezt felejteni, egy Juventus-nak dominálnia kell és nem kiscsapat módjára csalni a játékot. Mindenki enervált és nehézkes, valakinek fel kellene ráznia a társaságot de lehet hogy csak fizikailag ennyire képesek ismerve Allegri edzés módszereit.

Györijuventino 2017.01.16. 10:04:01

Nem ismerte el hibáját nyílvánosan.
Két tanúságba van: Formán kivüli meccshiányban szenvedő BBC- vel nem szabad kiállni. Több bizalom kell Rugani felé.
Másik pedig, hogy középpálya közepén szükséges egy támadó játékos, aki odaadja csatároknak a labdát.

Dante01 2017.01.16. 10:09:38

Akár mit mond Allegri ez az ő felelőssége, hogy visszaállunk és nem mi dominálunk a meccsen. Pár játékoson is azt érzem, hogy nem igazán értik mit jelent a Juventus mezét viselni. Az meg, hogy Sturaro-Marci-Khedira hármassal állunk fel az nagy szégyen ránk nézve. A 3-5-2 nem hiszem, hogy nem lehetne már elfelejteni végre ha egyszer nem megy így a játék. Mindig a nagy szövegek, hogy a nagy csapatokhoz szeretnénk tartozni? nevetséges ha nem tudunk végre összerakni egy kezdőt egymás után 3 meccsre. Nem is emlékszem már mikor álltunk fel folyamat 3 meccsen ugyan-úgy. Allegrinek végre rendet kell raknia fejekben és nem ártana az saját fejében is ha szeretne továbbra is a Juventus edzője lenni, mert ha idén nem nyerünk semmit ezzel a kerettel amit Marotta bácsi szerint nem kell megerősíteni az nagyon nagy szégyen lenne. És még annyit, hogy nem a vereségből kell tanulnunk hanem abból, hogy végre Juventushoz méltóan kellene játszni, mert a mostani olasz bajnokság elég gyenge a spanyol, német, angol hármashoz képest és ha akarjuk tartani a lépést a nagyokkal a bl-ben igen is jobb játék kell.

Watakuki 2017.01.16. 10:17:30

@Spez: "Dybala egyszezonos játékos"

Ne haragudj, de amíg ilyeneket írsz, egész egyszerűen nem lehet komolyan venni. Ha egy ilyen meccs után is Dybalát veszed elő ahelyett a 10 személy helyett, akik meg is érdemlik, akkor nem lehet sokat csinálni...

Alex8610 2017.01.16. 10:32:20

@Tomy81: +1 ugyanez bosszant engem is és ertetlenkedek hogy megvannak azok a játékosok akikkel lehetne agresszívabb tamadofocit játszani ezt a kp felállást ellehetne végre felejteni.Engem pl tegnap se zavart volna ha emiatt 4-3ra nyerünk Szerencsénk van a Bl sorsolással bár igyis fosok.Nagyon gyorsan változtatni kell.

Watakuki 2017.01.16. 10:41:38

@Alex8610: a győzelem engem se zavart volna semmilyen formában :D

MeGmOnDtaM 2017.01.16. 10:43:42

Túl sokat variálunk, emiatt pedig nincs meg egy állandó gerince a csapatnak.
Sok sérülés miatt vészmegoldásokkal játszottunk, most meg mire szépen felépül mindenki akadozik a gépezet. Menni fog ez, de még több idő kell és főleg egy olyan taktikai paletta, amelyet képesek vagyunk meccsről-meccsre megvalósítani. Ha a középpálya és a védelem stabil, akkor a támadásokkal sem lesz gond.
De amíg ez utóbbi kettő rozsdás, főleg a középpálya, addig hiába van Higany/Mandzsu/Dybala, rendre egy-egy alkalmas helyzeteink lesznek. Márpedig mi minden szezonban szétlőttük az ellenfél kapuját!

mpite 2017.01.16. 10:48:31

Nem akarok beállni azok sorába, akik egy vereség után temetik a csapatot, de azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy már nyáron egyértelműek voltak a középpálya hiányosságai. Az őszt valahogy végignyomtuk, de egyszerűen nem lehet mindig arra támaszkodni, hogy majd Higuain kihúz minket a szarból. Taktikától függetlenül nincs meg a megfelelő minőség a középpályán, ez a napnál is világosabb. Khedirát augusztus óta nem láttuk, Sturaronak max a padon lenne a helye, Marchisionak meg talán mégsem olyan sima a visszatérése a súlyos sérüléséből. Minden tiszteletem Marottáé, de nekem ne nyilatkozzon olyat, hogy minden oké a kerettel, sokkal őszintébb a tegnapi nyilatkozata, ahol azt mondta, nincs olyan elérhető játékos a piacon, mint Vidal vagy Pogba.

Allegri próbálja kihozni a maxot a lehetőségekhez mérten, de tegnap Pjanic kidőlésével ő is meg volt lőve, nem votl kreatív középpályása. A BBC-t pedig így még sose láttam szerintem, mintha mindig egy ütemmel le lettek volna maradva, lassúak és körülményesek voltak. Ha ez tartósan így lesz, meg kell bontani ezt a védelmet, ez egyértelműen Allegri tökösségén fog múlni.

Sok mindenre választ kapunk majd a Lazio ellen, hogy Allegrinek sikerül-e felrázni a fiúkat, reméljük, hogy igen. A január emlékeim szerint mindig egy ilyen lomhább időszak a játékot tekintve, aztán mindig felpörögnek, legyen most is így! Forza Juve!

KennethJames 2017.01.16. 11:11:26

@mpite: nincs olyan elérhető játékos a piacon, mint Vidal vagy Pogba.
Én ezt elhiszem. De akkor megint ott vagyunk,hogy nulla az összhang az edző és Marrotta között.
Minek vettük meg Leminát, ha nem építjük be, és a verőember meg az alibista a stabil kezdő középpályánk. Minek jött Cuad, ha sehol nem játszik.Mért igazolunk ennyi fiatalt, úgyse igen kapják meg a lehetőséget, és égetően fontos posztokra lehetne költeni a pénzt.
Ha nem is klasszis szintű játékos jön a kp-ra(ezt nem is várnám el), de lehetne 2-3 fokkal jobbakat venni mint Sturaroék. HA mindenki összhangban tenné a dolgát, nem a meccsek után kiabálnának egymással talán nézhető meccseket produkálna a csapat.

Jack Bauer 24 2017.01.16. 11:14:13

Anno azt hiszem Conte alatt volt az, hogy minden meccset úgy kell felfogni, mint egy döntőt. Nem azt mondom, hogy ezt sikerült is, de lehet, hogy kicsit spanolni kellene a játékosokat.

2017.01.16. 11:26:18

BL-győzelemről beszéltünk a szezon előtt,mert már annyira erős a csatársor,hogy hűha,beruháztunk,jönni fog...ehhez a képest a legerősebbnek vélt csapatrészünket egy Bernardeschi,Chiesa,Kalinic trió szanaszét alázta,hogy a középpályáról ne is beszéljünk,mert az szóra se méltó,Marchisioval együtt.

Nathas 2017.01.16. 11:44:47

Mondjuk ha Pjanic tényleg sérült, akkor jó, hogy nem játszatta. Ez csak 1 meccs volt, nem a bajnokság.

PNedved 2017.01.16. 11:48:11

Hello
Uj tag vagyok de eleg reg ota kovetem ezt az oldalt es most szantam el magam hogy regisztraljak es irjak egy kommentet.
Tegnapi meccset figyelembe veve a csapat nagyon rossz iranyba halad mivel semmilyen taktikat nem veltem felfedezni mindenki csak rohangalt fel es ala a palyan, nagyon rossz volt nezni. Mivel meg nyomon kovetem az angol bajnoksagot is ,fokent Chelsea meccseket Conte miatt o nagyon helyrerakta a csapatot az elozo szezonhoz kepest fejekben es vegkepp taktikailag. Nagyon tudja mit csinal foleg hogy ez meg csak az elso fel ev amit ott toltott. Ugyan ez Allegrirol nem mondhato el hogy ura lenne a helyetnek. Bocs a terjedelem miatt eleg hosszura sikeredett.

2017.01.16. 11:54:28

@KennethJames: Ezt a Lemina-dolgot én se értem,főleg Khedira miatt...én értem,hogy nagy név,de nem hiszem el,hogy Allegri,aki nálunk sokkal jobban átlátja a focit,hiszen abból él,nem látja azt,hogy Sami egyszerűen teljesen hasznavehetetlen mind védekezésben,mind támadásban. Szerintem semmi vesztenivalónk nem lenne,ha még most átállnánk 4-3-3-ra,Dybala árnyék ék lenne,előtte Higuain és Pjaca. Buffon-Alves,Rugani,Bonucci,Sandro-Pjanic,Marchisio,Lemina-Dybala-Higuain,Pjaca
Annyira nem stimmel semmi a játékunkban,hogy tényleg nulla kockázattal lehetne változtatni,de nem,semmi előrelépés.

PNedved 2017.01.16. 12:03:40

@fire06: Teljesen egyet ertek veled, ennek a felallasnak adhatna egy eselyt de Allegri sztem nem olyan tokos hogy ha egeszseges Chiellini es Barza akkor a padon tartsa oket. Azert mar ok megkoptak egy kicsit a lenduletes jatekosokkal nem birjak tartani a tempot.

GabeTR 2017.01.16. 12:08:08

Szerintem az adott 3-5-2 (vagy 5-3-2 kinek hogy tetszik) felállásban a 3 belső középpályás közül vagy a középső vagy a 2 szélső-középpályásnak támadónak szelleműnek kell lennie.
A tegnapi meccsen is hiányzott a kapocs a középpálya és a csatársor között, Dybala ezt nem tudta megtenni, mert így csak Higuain vagy a két szélsőre támaszkodhatott, akiknek vagy sikerült felérni, vagy nem.

Ha az a tétel, hogy a belső közül a középső hátulról irányít és szűr akkor a problémáink: A védelem előtt nagyon fontos a higgadtság és a gyors passzolási képesség, ezt jelenleg csak Marcinál, vagy esetleg Leminánál tapasztalható nyomokban. Sturaro és Rincon nem tűnik ennyire labdabiztosnak, Khedira-Hernanes lassú és körülményes tehát, ha Marci a védelem előtt van, mint szűrő, akkor ki lesz a kreativitás a 2 oldalán? Sturaro-Rincon-Khedira 3-asból talán csak Khedira aki összjátékra képes, Hernanest talán sosem próbáltuk ezen a poszton, Pjanic az egyetlen alternatíva.

Ha onnan közelítjük meg, hogy belső középpálya 2 embere viszi el a terhet, cserébe a középső-belső középpályás szabadon szervezheti a játékot, akkor már talán jobb lenne a helyzet, de ezt nem emlékszem játszottuk-e valaha. Marci, Sturaro, talán Rincon képes lehet arra, hogy 3 ember helyett robotoljon, ütközzön, szereljen, kisegítse a támadó szellemű szélsőket. Itt se nagyon látom Khedira vagy Hernanes hasznát.

Nekem az a véleményem, hogy a tegnapi módon ez a felállás a nem túl acélos középpályás felhozatal figyelembe vétele mellett is használhatatlan egy komolyabb csapat ellen.

cd1 2017.01.16. 12:10:01

Dybalabal semmi gond nem volt. (Leszamitva a zicceret). Kb ugy mozog messi csak felrugmi tudjak. Sturaro meg nem tudom mit keres juve nezben. Pjaca sem volt rossz.

moozes 2017.01.16. 12:13:03

Minek ez a pánikhangulat?! Innentől bedarálunk ugyis mindenkit! :) Majd meglátjátok! Mindörökké JUVE!

moozes 2017.01.16. 12:14:09

Had örüljön a sok üldöző, mivel aki nem sikeres az csak más bukásának tud örülni! ;)

Gaben Smith 2017.01.16. 13:25:40

@Dante01: sztem Allegri mar elvesztette az oltozot a csolatasa miatt

hurbiny3k 2017.01.16. 13:44:33

Egyébként.. Eddig az volt a nagy érv a 3-5-2 mellett, hogy rettentő stabilak vagyunk vele, és pocsék játék mellett ugyan, de jönnek az eredmények. Nos, abban a 20 percben, míg a 4-3-3 szerű felállással toltuk, a Fior nem kapott levegőt. Ahogy asszem GyőriJuventino kollega írta, a végén egyszerűen túl sok volt a támadó, nem is tudtuk már birtokolni a labdát.
Taktikai forradalom kell, stabil kp hiányában rá kell mennünk, hogy kiváló, gyors szélsőink vannak. Meg kell újulni, mert minden fronton meleg lehet a pite.. Forza Juve!

epaska 2017.01.16. 15:51:50

@KennethJames: Nincsenek ilyen játékosok a piacon, mert már nem a Juventusban játszanak.

alexGicamo 2017.01.16. 17:04:43

@moozes: Úgy legyen ! Noha nem láttam tegnap este a meccset és a világért sem szeretnék trollkodni, de azért van véleményem .Maxi majd észbe kap, összerántja a srácokat is és helyreáll a világ rendje . Persze nem teljesen, mivel a középpályánk sajnos, vitathatatlanul vékony ... :P

FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása