Allegri a klub igazgatóival üvöltözött a Szuperkupa-vereség után

allegri_massimiliano_veszekszik.jpgA rendkívül visszafogott teljesítményt nyújtó Juventus büntetőpárbajban szenvedett vereséget az elszánt, ám acélosnak igen nagy jóindulattal sem nevezhető AC Milan ellen, s a kamerák érdekes jelenetet rögzítettek a csalódást keltő mérkőzés lefújását követően.

A Szuperkupa-vereség után a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a pályán állva vitatkozott és üvöltözött a klub igazgatóival, Fabio Paraticivel és Giuseppe Marottával, s közben indulatosan gesztikulálva mutogatott a győzelmet elszalasztó játékosai felé.

Mivel a kupa átadásának ceremóniája volt éppen folyamatban, amikor mindenki a győztes milánóiakra figyelt, a zene is elnyomta Allegri szavait, azonban a mai olasz lapok szerint ezt mondta Marottáéknak: "Jól seggbe rúgnám mindannyiukat!"

A Juventus Giorgio Chiellini révén szerzett korai vezetést, s úgy tűnt, hogy kezében tartja a mérkőzést, azonban a vékony előny tudatában túl kényelmes üzemmódba váltott, amiért Giacomo Bonaventura büntette meg és kényszerítette túlórára a bajnok és kupagyőztes csapatot, végül a büntetőpárbaj a Milan győzelmét hozta.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9912071025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.24. 11:02:22

Sztem is a jatekosok teljesitmenyevel lehetett a problemaja, elmult idoszakban 1-2 meccset leszamitva valoban marha keves, amit egyesek nyujtanak.

Györijuventino 2016.12.24. 11:11:42

@hellan: Igen,plusz úgy utaztak el mint egy jó kis nyaralásra mennék. Del átszik, hogy komolyabb Bl meccsek után és sorozatos siekrek után lankad a figyelem.
Fejben komolyabban oda kell rájuk figyelni és szorosabban fogni öket.

Rivendell 2016.12.24. 11:12:20

én azért beszóltam volna a vékony kp miatt is,valahol ez a 2 együtt tette lehetővé ezt a borzalmas őszt,függetlenül attól,hogy vezetünk a bajnokságban és a BL-t is idáig megúsztuk.

Végre legalább tökösebb,bár nem bánnám ha mérkőzés közben is ordibálna,ráférne erre a töketlen társaságra.

Olyan nincs,hogy 1 döntőben nincs kedvünk játszani,legyen az bármilyen döntő is.Az ilyen ember ne menjen élsportolónak.

mrdel 2016.12.24. 11:17:12

Félidőben Marotta elindult két középpályásért és egy szélsőért.
Ez hiányzik kb.

MeGmOnDtaM 2016.12.24. 12:45:00

Én is a motiváció hiányát látom a csapat legnagyobb problémájának... Ellenunk mindenki felszivja magát maximálisan a Crotone-tól a milánói Hullarablókig. A csapat meg úgy játszik, mintha teher lenne a bajnokság... ez így nem mehet tovább/sokáig. Arról nem a Juve tehet, ha nincsenek igazi kihívók a bajnokságban, csak a BL-ben van minoségi ellenfél. Arról viszont igenis tehetnek a játékosok és az edzo is, ha ilyen presztízs meccset elbukunk.
Az egy dolog ha egy héten két-három meccs van kulonbozo sorozatokban és rotálni kell, hiszen más szintu ellenfelek ellen játszunk. Ráadásul a taktikát sem olyan egyszeru ilyenkor fejleszteni, csiszolgatni, stb. A Barca sem úgy lett világvero, hogy két év alatt majdhogynem kicserélték a teljes csapatot... A Bayern is botlik olykor, holott évek óta egyeduralkodók. Szerintem ez a Juve most kevésbé képes stabil teljesítményre, mint a korábbiak, mert a csapat és taktikai egység még nem kiforrott. Hiányoznak a pitbull kozéppályások (Sztyuaniból majd 30-ra kb ilyen lehet, de idén még nem), emiatt ingadozó a csapat teljesítménye. Szerintem.

ovaentat besök 2016.12.24. 13:17:50

A Sandro Evra cserénél csúszott el a dolog. Evra szerintem már csak nyaral a Juventusnál. Borzalmasan lassan reagál bármilyen megmozdulásra. Úgy nézett ki a meccs végére, hogy aki arra járt mindenki besegített a "nagybácsinak".

Grinta 2016.12.24. 13:23:57

@ovaentat besök: Ebben is van igazság,bár azt nem értem vele kapcsolatban hogy miért nem mondta még le a válogatottságot??Sokat jelentenének azok a pihenőnapok egy ilyen korú játékosnál.De Ő érzi.

Rikoo 2016.12.24. 13:31:45

@ovaentat besök: Nem szabad többet játszatni. Komolyan nagyon kellemetlen volt, hogy egy B kategóriás spanyol játékos alázta egész meccsen.
Építse a karrierjét a közösségi oldalain, de ne, hogy már a Juventus szívjon amiatt, mert kiöregedett és képtelen megfelelő színvonalon játszani. Télen szerződésbontás és keresni egy fiatal játékost aki képes Alex Sandrót tehermentesíteni és tanulni tőle, mert a brazil egyértelműen világklasszis a posztján.
És mondom ezt úgy egyébként, hogy Evra az új évezred talán legjobb balvédője. De sajnos így múlik el a dicsőség, ha vki nem képes megfelelően visszavonulni.

2016.12.24. 13:39:43

Mondjuk megneztem a vonatkozo videot, semmi komoly dolog nem tortent sztem, csak jogosan elmondhatta a velemenyet a jatekosokrol, bar kerdes h valoban mit mondott.

Grinta 2016.12.24. 13:42:14

@hellan: 0 az egész video,lehet miről beszélni.Remélem ezt kívülről nem így értékelik,hanem azt hiszik hogy gond van..pedig erősebbek leszünk!!Forza Juve

Tony. 2016.12.24. 14:40:42

Ezek alapján a játékosok nem azt csinálják, amit Allegri kér tőlük. És ez feltétlenül a játékosok hibája? Vagy csak megtehetik, mert egyáltalán nem tartanak Allegritől...

Rikoo 2016.12.24. 15:31:52

@Tony.: Ma már annyira más a foci, hogy a jó játékosok szinte bármit megengedhetnek maguknak. Max. keresnek maguknak egy másik csapatot. Láthattuk még Mourinho ellen is fellázadtak a játékosok.

2016.12.24. 20:54:44

Contét vissza és az elszántsággal, hozzáállással sem lesz semmi gond. :D

venember83 2016.12.25. 09:38:08

@MGB75: Conte egy ideig nem jon vissza, de par napja tobb cikket is olvastam, miszerint eleg csalodott volt, amiert lenyegeben olyan csapatot hagyott ott, amely az adott evben BL-dontoig menetelt.

babo0410 2016.12.25. 10:05:19

@venember83: Szerintem Conte-val nem jutottunk volba be a döntőbe. Hiszen Conte-nak egy szélső kellett, teljesen más lehetett volna a csapat is. Pl. ha marad nagy eséllyel Iturbe is jön. Másrészt meg Allegri változtatásai nagyon kellettek. Pl. Tévez a BL-ben gyenge volt Conte alatt, Allegri szabadabb szerepet adott neki, és kicsit visszább hozta. Ettől lett oly veszélyes. Szerintem Conte maradjon a Chelsea-nél, szerezzen rengeteg BL tapasztalatot és mikor már ott is megy, akkor jöhet vissza.

2016.12.25. 11:25:10

@babo0410: Conte ideje lejárt a Juvénál,nem az edző személyével van gond,Allegri taktikailag nagyon jó edző,csak úgy gondolom,hogy jelenleg rossz felfogásban játszik a csapat. A labdabiztosságra helyezzük a hangsúlyt,de ez perpill főleg abban nyilvánul meg,hogy a saját térfelünkön valóban jól tartjuk a labdát,ez pedig kevés. A Conte első évében látott pressing jól mutatott,de a nagyágyú csapatok ellen ez öngyilkos taktika lenne,erre mérget veszek. A jelenlegi keretben túl sok a keveset vállaló játékos,Pjanic nem hozza azt,ami elvárt,de ilyen kötött taktikában ez engem nem lep meg. Akármennyire is szeretem Marchisiot,de az,hogy támadásban ő és Khedira is teljesen hasznavehetetlen,ez nem fér bele,a német egyszerűen gyenge játékos,míg Marcinak a szerepe ilyen,Pirlo helyén mozog,de nincsenek meg azok a kulcsmomentumai,mint a Maestronak voltak,akár a nagy lasztikkal,akár egy-egy testcsellel,hiába volt kurva lassú,mégis ették,mellette Vidal és Pogba nagy területet játszott be,most Pjanic és Khedira ugyanezt nem tudja. Van egy klasszis csatárunk,akit alig tudunk helyzetbe hozni,pedig mindig tudtuk,hogy Higuain nem az a játékos,aki enélkül eredményes lesz,ehhez képest elég jól tolja. Dybala pedig nagyon egyedül van,ahogy Sandro is a szélen. Nincsenek támadó szélsők a csapatban,ahogyan kreativitás se,az ellenfeleknek összesen két emberre kell figyelniük,védekezésben túl jól leosztható a támadójátékunk.

Shyr Kahn 2016.12.25. 13:31:37

@fire06: @babo0410: Sztem Conte is fejlodik, szoval nem erdemes abbol kiindulni, amit az elso eveben produkalt a Juveval. Eleg csak az olasz valogatott EB meccseire gondolni, ahol mar korant sem csak a nyomas es a motivacio miatt volt eredmenyes a csapat. Aki nagyon akar gyozni es hajlando alaposan atvizsgalni, hogy miert is nem mehet neki egy-ket merkozesen, valamint hajlamos tanulni (ez mind igaz is van Conte-ra), az kepes hatalmasat fejlodni rovid ido alatt. Nem mernem biztosan allitani, hogy jelenleg taktikailag alarendelt lenne Allegrivel szemben. Mind a ketten fejlodnek, de nem tudom egy Chelsea - Juve parharcbol melyikuk kerulne ki gyozetesen.

2016.12.25. 16:47:40

@Shyr Kahn: Szerintem félreérthető voltam,Conte szerintem is rengeteget fejlődött,nagyon bitang,amit a Chelseavel művel,nem azért járt le az ideje,mert alkalmatlan lenne a kispadunkra,vagy gyengébb képességű lenne akár Allegrinél,egyszerűen ő így döntött,mi pedig továbbléptünk,ahogyan ő is. Ennyi az egész.

babo0410 2016.12.25. 17:42:16

@Shyr Kahn: egyetértünk. Ezért is mondom hogy szerezzen Conte tapasztalatokat és jöhet vissza. Viszont abban nincs igazad, hogy Allegrinél kötöttebb szerepek lennének. Pont Téveznek œ adott szabadabb szerepet és ezért kezdte el a BL-ben is termelni a gólokat.

The king of alibis 2016.12.25. 23:28:02

@babo0410: Dybala is közetlen szerepkörben tolta a 3-5-2ben

2016.12.26. 12:49:22

@babo0410: @Jóska gyerek: Teveznek a kötetlen szerepkörében voltak olyan társai,mint Pogba és Vidal,akik támadásban is használhatóak,sőt,gólerősek voltak,megosztották az ellenfél védelmét,bejátszották a területeket. Ott volt Pirlo,aki a semmiből egyetlen nagy lasztival sokkolta az ellenfelet,nem volt idejük eszmélni. Most Pjanic szürke,Marchisio támadásban mintha a pályán se lenne,leosztogatja oldalra a labdákat és ennyi,Khedira szintúgy,a többi középpályás szintúgy...hullaszag van pont azon a ponton,ahol a meccseinket nyertük.

Spez 2016.12.26. 13:01:56

@fire06: Jól látod! Marotta 2 év alatt kinyírta Európa egyik legerősebb középpályáját.

Grinta 2016.12.26. 13:22:26

@Spez: Miért is?Mit tehetett volna a klub! másként? Pirlo levezetni ment Amerikába,Vidal elkívánkozott,már előtte lévő szezonban a Man.Uniteddel boronálták össze,Pogbának meg az ügynöke nagyszerű médiacirkusszal felsrófolta az árát..annyiért el kellett engedni.Annyi hogy Vidalból többet ki lehetett volna venni,talán.

2016.12.26. 13:29:42

@Spez: Én nem ezt mondtam,egyszerűen más irányba ment el,mint amerre szerintem kellett volna. Nézd meg a Realt,ott van Casemiro,aki Marcihoz hasonlóan nem támad,kivonja magát,de mellette ott van Modric és Kroos,akiknek szintúgy a labdabiztosság a fő erénye,mégis ég és föld a különbség mondjuk Kroos és Khedira közt,vagy Modric és Pjanic közt...hatalmas területeket játszanak be,fantasztikusan szerveznek,nálunk viszont ilyen nincs.

2016.12.26. 15:09:14

@Grinta: Egyszerűen nem megfelelő pótlás jött a helyükre,ennyi,de ezt én se láttam előre,viszont most látható...ez nem jött be,de csak az nem hibázik,aki nem dolgozik...Witsel kezdetnek ideális lenne,James pedig újra kivirágozhatna nálunk,tökéletes igazolás volna! Lirola kéne vissza jobbhátvédbe,Rugani pedig már bizonyította,hogy a kezdőben a helye!
Buffon-Lirola,Rugani,Bonucci,Sandro-Pjanic,Marchisio,Witsel-James-Dybala,Higuain

Grinta 2016.12.26. 16:18:20

@fire06: Éppen ezért erősítettünk hangsúlyosabban elöl,teamként kezelve a csapatrészeket.

Spez 2016.12.26. 17:39:11

@Grinta: Persze mindent meg lehet magyarázni... Abban te nagyon jó vagy!

Grinta 2016.12.26. 17:48:45

@Spez: Amiben Én jó vagyok,az az hogy szeretem a csapatot!Viszont amint látom nem olyan régóta regisztráltál..elvileg,mert ebből a kicsi írásodból,amiben megtaláltál,lévén hogy a megmagyarázásban jó vagyok?,Én azt Érzem hogy régi visszatérő vagy...!

Spez 2016.12.26. 17:55:59

@Grinta: Nemrég vagyok itt, de ezen idő alatt nem én vagyok az egyetlen akit megtaláltál! Valamelyik nap is kötekedtél másokkal, ha gondolod - és lesz időm - bemásolom.

Grinta 2016.12.26. 18:02:26

@Spez: Bemásolhatnád,mert tényleg érdekel.Legyen már annyi időd.Úgy érzem jó lesz ez...:D Ha a "megtalál" szó alatt azt érted hogy valaki visszaírt Neked,hát érdekes.

Spez 2016.12.26. 18:06:55

@Grinta:
"Grinta 2016.12.23. 22:34:28
Ne csináljunk már úgy hogy..vajon mire is gondolhatott a (nagy)költő? :D"

Más.
Ha valakit megtisztelsz azzal, hogy a megszólítását nagy betűvel kezded - Te, Téged, Neked, Miattad - az megsüvegelendő, de az, hogy te annyira öntelt és beképzelt vagy, hogy saját magadat is kiemeled - Én, Értem, Nekem - az már több mint szánalmas. neked komoly problémáid lehetnek. Sajnállak.
Ehhez nem kellett túl sok blogon töltött idő.

Grinta 2016.12.26. 18:09:37

Ha a mmartin-os dolog az,akkor ne fáradj,mert nem volt az olyan komoly.Ő se vette fel.Gondolom,mert nem reagált vissza.Nem volt abban semmi kötekedés,meg tudod/majd megtudod :) vannak az adminok,akik felelnek itt a rendért.

Grinta 2016.12.26. 18:14:31

@Spez: Persze hogy kiemelem,mert tisztában vagyok (saját) Magammal.Ha ez Neked ekkora problémát okoz,akkor nem tudom melyikünket kell sajnálni...?

Spez 2016.12.26. 21:13:08

@Grinta: Nalátod. Erre írtam, hogy öntelt és beképzelt vagy.
Ezek után én nem alacsonyodok le odáig, hogy elovassam/válaszoljak a nagyképű ömlengésedre.

Grinta 2016.12.26. 22:08:14

Köszönöm szépen hogy meghagyod Nekem!:D a zárszót!És ha betartod amit ígértél,akkor nem is válaszolsz...Érdekes dolgokról "beszélgettünk",amiknek nem sok köze volt a futballhoz,gondolom nem véletlenül,arra a részre nem tudtál reagálni...Ellentétben inkább foglalkoztál Velem!:D,ha már a mondandóval nem sikerült...Micsoda veszteség hogy a továbbiakban nem olvasol Engem!:D Mindenesetre érdekes dolgot írsz Rólam!:D lévén hogy nagyképű vagyok,mégis Neked kell lealacsonyodnod Hozzám!:D,ami azt feltételezi hogy többnek tartod Magad...Nálam!:D Amíg ezen a logikai útvesztőn eligazodsz,addig is ajánlanám Neked a Jóska-féle egyetértek klubot,arrafelé úgyis üresedés van mostanában,cserélődnek a karakterek :D ott aztán lehet szidni a Juventust körülvevő embereket,élükön Marottával,(Mert láthatóan Valakinek a Karácsony sem szent!!)aki mint megtudhattuk "kinyírta" Európa egyik legerősebb középpályáját...

Juveboy92 2016.12.27. 08:28:33

Gazetta elis kezdte a fantáziálgatását, szerintük Allegri szezon végén távozhat az Arsenalhoz és az utódja Paolo Sousa lehet :)))

Rivendell 2016.12.27. 09:06:47

@Juveboy92: távozását el is tudom képzelni,mert nálunk nem szívlelik ha valaki kikel magából és itt ugye a vezérkar kapott 1 adagot ebből.

Arsenal,mint befutó meg fene tudja. Őszintén szólva 1 Juventus kispad kapósabb lehet,mert az alapok megvannak és szépen lassan az anyagi keretet is hozza a csapat PL szinten is,persze 2-3 kivételtől eltekintve.

Juveboy92 2016.12.27. 09:08:21

@Rivendell: a játékosokról mondott véleményt Allegri nem a vezérkarról

Juveboy92 2016.12.27. 09:12:59

@Juveboy92: én meg elképzelhetetlennek tartom a távozását

Spez 2016.12.27. 10:48:25

@Juveboy92: Jó lenne, ha Klopp befürdene a Pool-al és nálunk kötne ki. Láthatnánk szép támadó focit és 5 évre megint le lenne a "gond" a scudettoról :)

Juveboy92 2016.12.27. 11:04:47

@Spez: szép foci és az eredményes foci közt óriási különbség van ... Allegriről most hoztak ki egy statisztikát miszerint az eddigi Juves pályafutása meccseinek a 69,17%át nyerte meg amivel a Juventus történetének legeredményesebb edzője :) Lehet itt szidni Allegrit a mutatott játék miatt ami szerintem amúgy tudatos energia beosztás a szezon 2. felére , de attól ő hozza az eredményeket :) lehet szépen játszani és 5-0ra nyerni és lehet csúnyán 1-0ra mind2 3pontot ér , de lehet szépen játszani úgyis hogy a vége vereség te látsz szép Juve focit csak épp 3 pont nem jár érte. Ami Kloppot illeti a szép fociját 2 éve Allegri oda vissza verte a nyolcaddöntőbe

danimester1 2016.12.27. 11:12:42

@Juveboy92: Én is pont most találtam rá a hírre.Szerintem itt a holt szezonban el kell adni az újságot valamivel.Azonban ha alaposan bele gondolunk a részletekbe nem kizárható,igaz az eredmények eddig őt és a csapatát igazolják.Nem utolsó,hogy szerintem a "kéréseit" teljesítették a nyáron és hosszabbított is,de ettől függetlenül semmit nem lehet biztosra venni.Lásd pl. Pogba,Vidal vagy éppen a "boldog vagyok Torinóban" nyilatkozatokat.Szerintem a játékosokat szídta és nem a vezetőséget amiben meg teljesen igaza volt/van.A helyére most éppen nem tudom ki lenne,lehetne megfelelő,de ezután a "kis" vita után nem hinném hogy azonnal a távozását fontolgatja.Mondom ezt annak ellenére,hogy a nyáron a Chelsea csábítgatta és maradt,ahol ugyanúgy adottak a feltételek mind anyagiakban mind a keretet tekintve.Remélem ő és a vezetőség fog valamit nyilatkozni a megjelent "hírrel" kapcsolatban.
@Rivendell: Szerintem ha távozik az nem ez miatt lesz hanem azért,mert ő itthon már megnyert mindent és új kihívásokra vágyik.Az,hogy kikelt magából teljesen megérthető mivel a csapat egy rakás semmit tett le a kupadöntőn.Valószínű,hogy a játékosokról formált véleményt és nem őket akarta bántani.Igaz lehet szóvá tette,hogy szedjék össze magukat az igazolásokkal,de ezt nem tudhatjuk.Várjuk meg mit lép a klub a megjelent "hírrel" kapcsolatban.

Juveboy92 2016.12.27. 11:34:52

@danimester1: nem hinném hogy kommentálnia kell bárkinek a Juventustól azon újság híreszteléseit akik a Buffonos hazug storyjuk után kilettek tiltva a Juventus sajtószobájából. Nagyjából csak tőlük származnak mindig a balhés cikkek amit inkább gyerekes sértődöttségnek látok a Juve irányába emiatt

Spez 2016.12.27. 11:37:25

@Juveboy92: Én inkább a focit szoktam nézni és nem a statisztikát mögötte :)
Ha csak ez érdekelne akkor a végeredményeket nézném és nem az egész meccset.
Amiről Te beszélsz az a 2 véglet - szerintem.
Jobban örülnék, ha Allegri statja inkább "csak" 65%-os lenne, de egy alsóházi csapat ellen nem kellene a 70. perctől azon parázni, hogy mikor kapunk egy gólt.
Volt idő - a két 7. hely után - amikor valóban csak az eredmények számítottak, de ez ma már kevés. Fejlődni kellene.
Úgy gondolom meg lenne minden feltétel ahhoz, hogy ötvözve legyen a szép és eredményes foci.

Rivendell 2016.12.27. 11:47:53

@Juveboy92: ez oké,de te is tudod,hogy a játékosokért a vezetőség is felel valamilyen mértékben

Juveboy92 2016.12.27. 11:53:23

@Spez: engem meg erdekelnek a statisztikak is, mert ismerek pár szép focit játszó csapatot akik évtizedek óta nm nyertek semmit és ismerem a Conte féle szép focit játszó Juvet aki a BLben mindig kevés volt és ismerem azt a Juvet is aki tavaly -18ról megnyerte a bajnokságot és azt a pontjaiért kapta nem a szép fociért. én szeretem a szép focit ugyanúgy , és ez lesz is idén de bekell osztani az energiakat mert hosszú a szezon es sok a sérült folyamatosan ha szezon első felében ellövöd az összes municiód akkor milyen energiaforrásokhoz nyúlsz a BLben a fontosabb szakaszokra és a bajnoksagban a szezon 2. felére? Egy szezon nm október novemberbol all hanem szeptembertol majusig? Van aki azt mondja hogy attól mert előző szezonokba ígyvolt nem egyenesen arányos hogy most is így lesz... akkor hogy van az hogy 5 éve a szezon első felében mindig kritizálva van a csapat majd tavaszra mindenki a negativok is istenitik a csapatot? Akkor mégis csak tudatos energia felosztásról beszélünk és ez többször hangoztatva is van . Milyen érdekes ahogy közeledik a szezon 2. fele egyre inkább látni küzdő Juvet is pl Roma ellen

Spez 2016.12.27. 11:57:28

@Juveboy92: Nyílván ezért írtam hogy ötvözni kellene és megtalálni egy egyensúlyt ami szép és ugyanakkor eredményes is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása