Allegri: „Most nem a megszokott Toro az ellenfél”

allegri_massimiliano_sajto_mosoly.jpgMassimiliano Allegri véleménye szerint a Toro aktuális csapata veszélyt jelent a Juventusra, mivel az együttes nem felel meg a szokványos Granata sablonnak.

A Derby della Mole vasárnap délután kerül megrendezésre 15.00 órától.

„Holnap kiderül, hogy a tapasztalat vagy a túláradó fiatalos érzelmek kerekednek felül. Nagyon nehéz meccsre számítok, mivel a Torino csapata a bajnokság legjobb gólszerzőinek egyike, és olyan kiváló támadók játszanak náluk, mint Iago Falque, Adem Ljajić és Andrea Belotti.” - kezdte szombati sajtótájékoztatóját a Juventus mestere.

„A Genoa elleni vereség lényegében a Carpi elleni tavalyi játék másolata volt. A különbség annyi volt, hogy a Carpi ellen jól kezdtünk, aztán a végső pár percünk rosszul sikerült, de megúsztuk. A Genoa ellen a rossz időszak az első huszonkilenc perc volt.

A futball párharcokból áll. Fel kell venni a harcot a játékosokkal, és labdát kell szerezni. A derbi mindig megfejthetetlen és megjósolhatatlan.

A derbi különleges alkalomnak számít. Szerintem a hétközi mérkőzés jól fogott nekünk, mivel nem volt időnk a derbivel kapcsolatos gondolatokba mélyedni.

Örülünk, hogy a tegnap a szurkolók meglátogatták az edzésünket. Tudjuk, hogy ez a mérkőzés rengeteget jelent számukra, és extra erőbedobást szeretnének látni, de emiatt soha nem kellett aggódniuk az esetünkben.

Nagyon érzelemdús derbire fog sor kerülni, és a Toro ellen mindig nehéz, ahogyan azt láthattuk az elmúlt két évben, amikor a Juventusnál tevékenykedtem. Holnap még harcosabb meccs lesz, de megismétlem, hogy ez a Torino lényegesen technikásabb, mint a múltbeli Toro felállások. Nem hasonlít a csapat a megszokott Granata sztereotípusra, és ez még veszélyesebbé teszi a meccset a Juventus számára.”

A tréner számára továbbra sem lehet egyszerű a felállást meghatározni, mivel számos sérülés nehezíti helyzetét, így olyan alapemberekre nem számíthat, mint Leonardo Bonucci és Andrea Barzagli, emellett nem áll rendelkezésre Dani Alves és Marko Pjaca sem.

„Úgy tűnik, hogy az újságírók mindig kitalálják a felállást, akkor is, amikor szerintem ez lehetetlen! Paulo Dybala jól érzi magát, és döntést kell hoznom. A jó hír az, hogy Andrea Barzagli edzésmunkát végez, és amint az orvosok azt mondják, hogy a válla rendben van, már játszhat is akár, ez pedig remélhetőleg már jövő héten bekövetkezik.

A nyomás helyett inkább kíváncsiság indokolta Daniele Rugani játszatását. Mindig fejlődési folyamatról van szó, és neki még javulnia kell technika tekintetében, bár rengeteget fejlődött tartás és tapasztalat ügyében. Megvan benne az, ami ahhoz kellhet, hogy tíz évig a Juventusnál futballozzon.

Valószínűleg négy védővel fogunk játszani, különösen mivel a Torino három csatárral rendelkezik, de még döntést kell hoznom ez ügyben is.”

Dani Alves sérülését követően Stephan Lichtsteiner mintha hirtelen lényegesen fontosabb elemmé vált volna a kereten belül.

„Ő mindig hasznos játékos volt. Úgy döntöttünk, hogy nem jelöljük a BL-keretbe, de mindig jó teljesítményt nyújtott, és rendkívül profin végezte a feladatát.”

A vasárnapi találkozón a Torino lesz a házigazda, és nekik több idejük volt a felkészülésre, mivel a Juventus szerdán a Dinamo Zagreb legyőzésével foglalkozott.

„Három mérkőzést veszítettünk BL-napokat követően, és remélhetőleg ennek a sorozatnak most vége szakad. Természetes, hogy az összes klub azt reméli, hogy veszíteni fogunk. Hosszú szezon az idei, harminchat ponttal rendelkezünk, és négy meccs van még a szezon félidejéig, ezért a lehető legtöbb jó eredményt kell addig elérnünk.”

Az AS Roma óvása végül sikeresnek bizonyult, és Kevin Strootman kétmeccses eltiltását visszavonta a fegyelmi bizottság, így a középpályás játszhat az AC Milan és a Juventus ellen.

„Ehhez semmi közöm nincs, és semmin nem változtat. Egy bírónak döntést kellett hoznia, és ez megtörtént. Ezeknek a dolgoknak nem terelhetik el a figyelmünket, nekünk a határozott teljesítményre kell koncentrálnunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3112038917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juveboy92 2016.12.10. 20:03:00

valaki elmesélné nekem pontosan mi ez a Strootman eltiltásos storyja ? mert lemaradtam a teljes történetről és külön felhàborít hogy visszavonták az eltiltást meg hogy a Romanál a Juvera fogták az egész balhét egy olyan csapat aki már 10 büntetőnál jár a szezonba és azok nagy része mérkőzést befolyásoló tizik voltak szégyen hogy így pattognak

JuventusFanatikus 2016.12.10. 21:22:57

@Juveboy92: Ez történt:
www.youtube.com/watch?v=B_WB8Ts8X
Az egész úgy kezdődött, hogy Cataldi megrúgta Rüdigert.
www.youtube.com/watch?v=EAP95WWmnb4
Ezért locsolta le Strootman.A sárga lapot a locsolásért kapta, legalább is ez van a jegyzőkönyvben.Színészkedés miatt tiltották el, amit vissza is vontak.

The king of alibis 2016.12.10. 23:18:10

Nagy meccs lesz. Otthon kibaxott jó ez a Toro

Juvegaspy 2016.12.11. 02:42:10

Szerintem beleszaladnak majd a kesbe. Nem fognak beallni vedekezni es a jatekosok skilljei alapjan 2-3nullra tippelek...Ide!

Grinta 2016.12.11. 08:56:22

Ez a meccs simán háromesélyes!Ez most a Juve oldaláról nem finomkodás,amolyan az ellenfél "felmagasztalása"..hanem a Toro valóban veszélyes csapat.Hektikus,de telis tele emócióval!Véleményem szerint kiállítás is lesz.És akkor sem dőlök a kardomba ha "csak" döntetlen lesz a mérkőzés.Az biztos hogy élvezetes meccs lesz.

MickyLau 2016.12.11. 09:00:38

Jó meccs várható! Szerencsére támadnak ők is! Nálunk meg a védelem amúgy is hiányos,nincs más választás...támadás!

ToTTy-Juve 2016.12.11. 09:43:34

@MickyLau: Az idén még mikor láttál minket támadólag fellépni?... de egyébként ha most igazad lenne, én nagyon örülnék neki :) (Bocs szándékosan sarkítottam az írásod, természetesen nem kötekedésből) :)
Én meg úgy képzelem el a mai mérkőzést, hogy az első 20 percben az egyik csapat kínlódni fog, aztán meg egy harcos kemény meccsen az utolsó órában szerzett gól/okkal kialakul a végleges eredmény, már ha lesz gól :DDD

MickyLau 2016.12.11. 10:21:33

@ToTTy-Juve: rendes olasz meccsen biztos lesz gól az utolsó negyed órában

2016.12.11. 10:58:00

Ha már karácsony,én alig várom a meccset,de még jobban várom ennek a visszavágóját otthon...életemben először ott leszek a Juve-arénában,pont a derbin. Már ráz a hideg,köszi anyu-apu!

Rocky80 2016.12.11. 12:17:03

Akik mertek támadni ellenünk, mindig beleszaladtak a késbe (kivéve a Genoa, de azt hagyjuk... :D) úgyhogy nem kell félni kéremszépen.
Bebizonyítjuk kik vagyunk. Ehhez méltó teljesítményt várok!

Patricco 2016.12.11. 12:21:41

Remélem játszani fog Dybala....

Cannavaro 2016.12.11. 13:59:18

@Rocky80: Milan, Inter???? Akik mertek támadni, általában megszivattak, én tartok a meccstől!
Remélhetőleg Dybala játszik, ha Pjanic nem, mert egy irányító kell, ez látszik, csak akkor megy a támadás!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása