Marchisio: „A csoportelsőség a cél”

marchisio_claudio_golorom_bl.jpgClaudio Marchisio a Dinamo Zagreb elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón beszélt visszatéréséről, illetve az utolsó csoportmeccs fontosságáról és nehézségeiről.

„Komoly vereséget szenvedtünk a Genoa csapatától, majd egy kiváló formában lévő Atalantát győztünk le. Bőven van mit bizonyítanunk, ebben a szezonban számos pontot elhullajtottunk a bajnokságban és a BL-ben, viszont szeretnénk megelőzni az előnyünket.

Emellett hamarosan begyűjthetjük a szezon első trófeáját az AC Milan ellen az Olasz Szuperkupa formájában, ezért az abszolút koncentrációra kell törekednünk.

Rossz mentalitással vágtunk neki a Genoa elleni találkozónak, így egy hasonló vereség után természetes, hogy az ember feltesz magának néhány kérdést.”

Claudio Marchisio nemrégiben tért vissza egy komoly térdsérülésből, ezért adja magát a kérdés, hogy milyen formában érzi magát?

„Az, hogy itt vagyok, nem jelenti azt, hogy játszani is fogok holnap! Azt elmondhatom, hogy a teljesítmény mellett elégedett vagyok azzal, hogy folyamatosan edzésben lehetek, bár egy kicsit több időt vesz majd igénybe, hogy a legjobbamat nyújtsam reakciók és felépülés tekintetében.

Amint visszatértem a keretbe, a sikeréhségemnek köszönhetően nem féltem attól, hogy odategyem magam a párharcoknál. Természetesen az edzések fokozódásával vannak pillanatok, amikor fáradt vagyok, azonban ezzel tisztában vagyok a csapattársaim tapasztalatainak köszönhetően, a teljes felépülés időt vesz igénybe, és kár emiatt aggódni.

Örülök, hogy minden nap edzhetek, ez a legfontosabb.”

A többi csoportban néhány esetben érdekes sorrend figyelhető meg, ezért felmerült a kérdés, hogy a Juventus szempontjából vajon a csoport első vagy második helye lenne előnyösebb?

„A csapattársaimmal együtt azt remélem, hogy elsőként zárjuk a csoportot, teljesen függetlenül a sorsolástól. Azt majd meglátjuk, hogy a sorsolás kivel hoz össze. A tapasztalat azt mutatja, hogy még abban az évben is, amikor a döntőig jutottunk, papíron a Monaco tűnt a legkönnyebb ellenfélnek, ám mégis ők okozták a legtöbb problémát számunkra.

Ezen a szinten az összes csapat jól fel van készítve, és tulajdonképpen az adott pillanatnyi forma dönt.”

Kevin Strootman sportszerűnek egyáltalán nem nevezhető megnyilvánulását követően a játékost a fegyelmi tanács két meccsre eltiltotta, az AS Roma igazgatója, Mauro Baldissoni nyilatkozatában pedig arról beszélt, hogy ez minden bizonnyal nem véletlen, hiszen a fővárosiak következő két ellenfele az AC Milan és a Juventus lesz.

„Vannak szabályok és vannak döntőbírók, akik ítéletet hoznak, és nem a mi dolgunk erről beszélni. Nekünk a most következő rendkívül fontos időszakra kell összpontosítanunk, és a céljainkra kell figyelnünk.” - vonta ki magát az ügyből a Juventus meghatározó középpályása.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1912029839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovaentat besök 2016.12.07. 12:20:17

Kedves Baldissoni Úr! Húsvét elmúlott már ezt esetleg a játékosának is tolmácsolja. Igazi genyó megmozdulás volt egyébként.

delpi0823 2016.12.07. 13:45:25

Ahogy elnezem szinte teljesen mindegy hogy hanyadik helyen zarjuk a csoportot mert a csoport2ikok is bitang erisek plane ha meg a real se veri meg a dortmundot ,mondjuk nem mintha a dortmund is gyenge lenne,tavaly sokkal nagxobb sulya volt egy csoportelosegnek.Ez az uj kiemeles abszolute egy nagy baromsag ,leicester city eloszor jatszik a blben es egybol az elso kalapba kerul ez teljesen nevetseges.Az uefa koefficiens alapjan teljesen jogos volt a kiemeles nem ertem ezt miert kellett megvaltoztatni.

Nathas 2016.12.07. 14:44:56

@delpi0823: Szerintem is egykutya, mindkét ágon van olyan, akit elkerülnék. Azért valahogy mégis inkább elsők legyünk :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása