Allegri: "Az első félidőben ott sem voltunk"

allegri_massiliano_mutogat.jpgA Juventus kiütéses, 3:1-es vereséget szenvedett a Genoa otthonában, s a zebramezesek mestere, Massimiliano Allegri csalódottan értékelte csapata teljesítményét.

"A Genoa huszonöt szabálytalanságot követett el, mi pedig nyolcat. Ilyen statisztikák mellett lehetetlenség megnyerni egy mérkőzést." - nyilatkozta Allegri a mérkőzés lefújását követően.

"Tudtuk, hogy a Genoa nehéz ellenfél lesz, s hogy nekünk fel kell vennünk a versenyt fizikálisan, de az első félidő nagyon gyenge volt. A második jobban sikerült, de már túl késő volt. Ez visszalépést jelent, de érthető, hogy a Bajnokok Ligája-továbbjutást követően, visszaesett az összpontosítás.

Három gólt kaptunk az ötösön belülről. Ilyen esetben az ember szükségszerűen elveszíti a mérkőzést. Minden szezonban van formahanyatlás, s nálunk ez most jött el, mert az első félidőben ott sem voltunk. Nincsen mentség erre a kezdésre."

Allegri hozott néhány szokatlan taktikai döntést, Stephan Lichtsteiner a hátsó hármas tagjaként, míg Juan Cuadrado a támadósorban kapott lehetőséget.

"Cuadrado eredményes tud lenni a két csapatrész között, s szabadrúgásokat tud kiharcolni a tizenhatos környékén. Dani Alves képes ellenállni a nyomásnak. Ez volt az eredeti elképzelés. 

Ma túlzottan súlytalanok voltunk. Szerencsére négy pont az előnyünk a tabellán, s ez a mérkőzés arra kell késztessen bennünket, hogy leülünk, s átgondoljuk a dolgokat. Válaszra kell késztessen bennünket, s fontos leckét kell tanulnunk belőle."

Volt egy vitatható eset is, amikor úgy tűnt, Lucas Ocampos lerántotta a Juventus támadóját, Mario Mandžukić,ot.

"Elmondtam a játékvezetőnek, jó döntést hozott, amikor nem ítélt büntetőt, mert azzal ismét nyílttá vált volna a mérkőzés, amire nem szolgáltunk rá."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5612004336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dani880709 2016.11.27. 19:44:54

"Elmondtam a játékvezetőnek, jó döntést hozott, amikor nem ítélt büntetőt, mert azzal ismét nyílttá vált volna a mérkőzés, amire nem szolgáltunk rá."

Pedig sajnos az 11-es volt, ha megérdemeltük ha nem...

Grinta 2016.11.27. 19:49:58

@Dani880709: Allegri sem mondta hogy jogtalan lett volna..de megérdemeltük ma,hogy ennyit se kapjunk.

TYUKI 2016.11.27. 20:09:27

Hajrá tovább go go go!
Forza Juve!

pedronegroo 2016.11.27. 20:13:06

Ezen a héten kétszer is lefocizták Allegri csapatát, de a Sevilla ellen még kisegítették, de igazából már akkor is kijárt volna Allegri-nek a pofán vágás egy fagyott vidrával. Bízzunk hogy Buffon megint rendet rak a fejekben mert ezzel a játékkal és mentalitással nem fogunk sokáig jutni és idén szerintem már elfogyasztottuk az összes mákunkat most már muszáj lesz focizni!

2016.11.27. 20:16:38

@pedronegroo: Igen, sajnos hónapok óta nézhetetlen a játékunk, semmi váratlan, mindig ugyanazt erőltetjük.
Legnagyobb gond h nyilván Allegri is benne van a dolgokban, de emellett a legfőbb tényező h nem tudunk váltani. Pjaca és Dybala 2x annyi ideig sérült már mint jósolták így a vidrát először az orvosi stábhoz vinném és a fizujukat megvonnám őszintén szólva.
A másik akit pedig előveszek lassan emiatt az Beppe, nuku kreatív játékosunk a padon, mindenki csak védekező szellemű.

2016.11.27. 20:33:33

Amúgy remélem h Allegri elbeszélget Bonuccival, miután az első 2 gólban jelentős része volt. Másik h el kellene felejteni h Bonucci indítgasson hátulról.

Hiribi27 2016.11.27. 21:47:34

Nekem ebben a szezonban az a meglepetés, hogy ezzel az impotens játékkal eddig csak 3-szor kaptunk ki
Jól érzékelteti a Serie a szinvonalát, hogy ezzel a bűnrossz játékkal is tudjuk vezetni a bajnokságot.

venember83 2016.11.27. 22:10:13

A lényeg, hogy karácsonykor a Juve vezesse a tabellát. Ez még mindig megvalósítható, szóval nincs itt semmi gond.

west30 2016.11.27. 22:57:23

@hellan: Nagyon diplomatikusan fogaslmaztal a jatekot illetoen,ugyanis nem hogy varatlan nincs,gyakorlatilag helyzetet nem tud kialakitani a jelenlegi Juventus.

babo0410 2016.11.27. 23:38:58

Akkor remélem a vezetőség is, meg te is leültök a játékosokkal, és átbeszélitek a hibákat. Remélem kiértékelitek ami történt, és ha kell, akkor nyugodtan üvölts velük. Sajnos nem látom, hogy motiválnád a csapatot. És akármilyen jó edzőnek is tartalak, ha nem lesz meg a kellő motiváció, akkor nyáron sajnos váltani kell. Nincs értelme olyan edzőt itt tartani, aki nem tudja a játékosokat lelkesíteni. Csak azt nem tudom ki válthatná Allegrit. Jelenleg nem látok olyan edzőt, akire azt mondanám, hogy mozdítható, és nagyon jó lenne.
De én bízom benne, hogy Allegrivel, és nem sokára kilábalunk a gödörből. Kitartást. És a szurkolótársaimat is arra kérem, hogy türelem. Nem kell azonnal szidni mindenkit.

Mitya10 2016.11.28. 01:14:10

@babo0410: én hetek óta szidom ezt a nézhetetlen lelketlen juve mezhez méltatlan fosgalacsint... a mai meccset nem láttam igy ink csak néztem h hány embernél kezd már teljesen betelni a pohár

2016.11.28. 01:55:09

@west30: Igen, elég elgondolkoztató mikor Mandzukicra ívelgetünk csak, míg Higany labdát sem kap.

west30 2016.11.28. 02:20:58

Egyebkent Lemina allitolag osszetorte az ejszaka az autojat,es ezert nem volt a keretben,ha ez igaz neki sem lesz hosszu a karrierje Torinoban.

I love JU 2016.11.28. 08:24:59

@Hiribi27: ez valóban meglepetés :(

GabeTR 2016.11.28. 09:03:44

A csudálatos Barcelona keserves döntetlent játszott a Real Sociedad ellen, gyakorlatilag a pályán sem voltak. Akkor most vegyük ki ebből a csapatból Messit, Busquets-et, és legyen épphogy bevethető Suarez.
Azt akarom mondani, hogy a fáradt - bajnokság, kupa, válogatott meccsek, utazások(!!!) - játékosok ki tudnak fogni szar napokat.
Amire nincs mentség az a taktikai hibák tömkelege. A teljesség igénye nélkül:3-5-2, egy wingback-kel (D. Alves) középen Rugani és Evra a kispadon? Coudrado teljesen idegen szerepkörben? A lendületes (de semmi más) Genoa ellen a Khedira, Hernanes, Pjanic szellőléptű középpálya? stb.
Ez a meccs most inkább Allegrié, mint a csapaté... nem felmentve a játékosokat!

2016.11.28. 10:09:43

Rohadtul bosszantó,hogy Allegrinél nyomát sem látom annak,hogy hosszú távon bármi újat mutatna...próbál játszadozni a felállásokkal,aminek már sokadszor lett az a vége,hogy össze-vissza rohangált mindenki,már a stabilitás sincs meg,rengeteg labdát elveszítünk,a középpályánk halott,mégsem látom azt,hogy felállástól függetlenül volnának begyakorolt támadásaink,nincs semmink. Nem látszik kinek kéne szerveznie a játékot,Pjanic tényleg nagyon gyenge,de engem ez meg se lep,azt mindig tudtam,hogy ő Pogba posztján elhal. Mondtam múltkor is,utoljára Del Neri meg Zaccheroni idején játszottunk ennyire szarul.

Tothtihamer 2016.11.28. 10:35:22

@GabeTR: @fire06: Ezen nem kell csodálkozni. Allegri egy közepes edző és a helyzetet tovább tetézi Marotta zseniális igazolásai a középpálya megerősítésére valamint a sérüléshullám sem segít rajtunk. Ami csodálkozásra ad okot az az hogy ezzel a latymatag fossal is vezetjük a bajnokságot - bár ez a Seria A-t minősíti inkább

pedronegroo 2016.11.28. 10:43:03

@Tothtihamer: Közepes edző??? Mióta vagy ilyen nagy Allegri fan? :) Tőled többet vártam! :)

2016.11.28. 11:05:14

@Tothtihamer: Továbbra is hangsúlyozom,hogy én nem CSAK Allegriben látom a hibát,nem is nagyon tudnék jobb kvalitású edzőt mondani jelenleg,aki elérhető volna,inkább tőle várnám azt,hogy új utat mutasson ennek a megcsömörlött brigádnak. Marotta igazolásai,hát...én nem mondanám,hogy rosszul van összerakva ez a keret,inkább azt,hogy a jelenlegi felállásainkhoz alkalmatlan. A középpálya valóban gyengének tűnik,de alapvetően nem az emberekkel van a gond,Khedira,Marchisio,Lemina,Sturaro mind védekező szelleműek,ebből kettő elég egyszerre,mellette Pjanic és Hernanes az irányítók,amivel igazából nem volna probléma,csak egyikük se játszott talán egy percet se a saját posztján. Pjanic rendszeresen Pogba helyén van,ahol bánat gyenge,holott ő egy tipikus 10-es,csatárok mögött kötetlenül játszó szervező,ahogyan régen Hernanes is az volt. Cuadrado-n kívül nincs támadó szélsőnk,Sandro besült azon a poszton,Keant nem merjük bedobni,így ez is füst. A másik meg,hogy bárki van a védelembe,egyszerűen nem működik a 4 védős felállás,nincs begyakorolva,nincs összerakva...nem értem merre tart ez a keret és ez a felfogás,amivel idén a meccseket játsszuk.

GabeTR 2016.11.28. 11:43:20

@Tothtihamer: Ez jogos, de nézd meg a Bundesligát, pár hajtós, bevállalós csapat ott liheg, sőt megelőzi a fáradt nagyokat. A Leicester City gyakorlatilag feladta a bajnokságot a BL-ért, arra figyelnek, hogy ne essenek ki, majd most a kupa szünetben próbálják a pozíciót szilárdítani.

Az egyetlen amiben bízom, hogy irdatlan erőnléti edzések miatt is fásult a csapat (elfáradni még nem láttam senkit!) és a forma tavaszra lesz kihegyezve.

Juventino86 2016.11.28. 13:29:17

Általában én szoktam nyugalomra inteni dühöngő szurkolótársaimat, de sajnos most igazuk van. Ez a tegnapi meccs tényleg gyalázat volt. Amit én látok, az, hogy Bonucci sajnos formán kívül játszik, illetve, hogy Alex Sandro nem balszélső. Bal oldali kp-ként még bőven képes jó teljesítményre, de így nem, és ez a Sevilla ellen is látszott már. Rengeteg a sérülés is, azért ha visszatér Dybala, jelentősen jobb lesz a helyzet elöl is. A legnagyobb gond sajnos tényleg a kp., és főleg azért, mert sajnos Pjanic eddig még nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és nem tudott vezérré válni a kp-n. Már a télen kell legalább egy boxt-to-box ember, lehetőleg Kessié vagy Tolisso. És Lirola vissza kölcsönből minél hamarabb Dani Alves sérülése miatt. A négy védős rendszer meg innentől kezdve egyértelmű, más választás nem is lesz.
Witselt meg kéne szerezni mindenképpen, nem szabad most izmozni az oroszokkal, nem nevelünk kell őket, hogy tessék, most megalázóan alacsony összeget kínálunk, bezzeg lettetek volna okosabbak nyáron, stb. El kell engedni azt a nyári szégyent, és ki kell perkálni annyit Witselért, amennyit az oroszok mondanak. Sajnos most nincs mese, meg kell lépni ezt, nagyon kellene ő a kp-ra.
Nektek mi a véleményetek erről?

Grinta 2016.11.28. 13:44:04

@Juventino86: Ez már többször felmerült hogy Sandrót toljuk fel így+úgy de attól hogy kiváló bal lába van,és lendületes..attól még nem az a posztja.Ezen például elgondolkodhatnának egyesek.Másik az vele kapcsolatban hogy nem két mérkőzés alatt szokik bele abba a posztba..ami teljesen más karakterisztikát követel egy játékostól.Még egy világklasszis játékos sem,márpedig Sandro az,ez nem lehet kérdés.Pjanic-ot Én sem tudom hova tenni jelenleg,mert ettől többre képes,ezt Ő is tudja véleményem szerint.Én ezzel nem bántom,bízom benne hogy előbb-utóbb vezér lesz.Lirola biztosan nem érkezik vissza..de ne is jöjjön!Meg kell oldanunk nélküle,neki pedig végig kell tolni legalább egy teljes szezont a Serie A-ban.Witsel esetében sem kapkodnék..jelenleg bármennyire is úgy néz ki hogy kell valaki.Jövőre érkezzen csak ingyen.Abból kell megoldanunk amink van.

Tothtihamer 2016.11.28. 15:25:45

@Juventino86: Az utóbbi hetekben ugyan ilyen fos játékot toltunk csak eddig lehetett takarózni a " 3 pont a lényeg a többit felejtsük el " maszlaggal

Juventino86 2016.11.28. 16:24:39

@Tothtihamer: Hát azért a 3 pont elég fontos tényező. Ha minden meccset megnyerünk és közben szarul játszunk, aláírom. :D De sajnos tegnap jogosan szenvedtünk vereséget. :(

Tothtihamer 2016.11.28. 19:00:37

@Juventino86: Igen a 3 pont tényleg fontos tényező de mivel az utóbbi időben - Olasz szinten - elkényeztettek minket ezért most már nem csak az eredményes foci a elvárás hanem a szemet gyönyörködtető. Nyílván van olyan periódus amikor "csak" az eredmények számítanak de így végigtólni egy komplett szezont

biancineri101 2016.11.29. 12:00:03

@Hiribi27: Honnan fogjuk tudni, ha esetleg elkezd majd erősödni a SerieA?!
Ez azért fontos kérdés, mert ha kikapunk egy csapattól akkor az van, hogy még egy szar is megvert minket,de azért panaszkodunk, hogy gyengék az ellenfelek...
Szerintem ha kikapunk valakitől, akkor azzal nem jöhetünk elő, hogy amúgy szarok az ellenfelek.
A serieA akkor lesz erősebb, ha nem nyerjük meg a bajnokságot 4 fordulóval a vége előtt.
Tehát döntsük el: Egy jobban játszó ellenféltől ha kikapunk akkor boldogok vagyunk, hogy javult a bajnokság vagy szomorúak vagyunk, hogy nem nyertünk!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása