Allegri: „Jobb a csapatnak, ha nem rontja el a szünetem”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_4.jpgMassimiliano Allegri az Empoli elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatón meglepően viccesen fogalmazta meg, hogy miért nem hibázhat a válogatott szünet előtt az Öreg Hölgy csapata.

A bajnokcsapat a Stadio Castellani gyepén küzd meg az Empoli együttesével vasárnap 12.30-tól.

„Elégedett akkor leszek, ha a meccs végén a Juventus megszerzi a három pontot. Ehhez minőségi teljesítmény kell támadásban és védekezésben egyaránt.” - fogalmazta meg az elvárásokat a mester.

„Szokatlan időben játszunk az Empoli ellen, amely veszített az Inter és a Lazio ellen, azonban jól játszott a csapat, és nem érdemelt vereséget, különösen az elmúlt hétvégén.

Örülök, hogy a Bajnokok Ligájában a Dinamo Zagreb ellen sokkal jobb minőséget és iramot mutattunk, mint a Palermo ellen, szóval megvoltak a fejlődés jelei.”

Az edzőt arról kérdezték, hogy folytatni kívánja-e a kísérletezést, miután nemrégiben Hernanes és Sami Khedira együtt kapott helyet középpályán, míg a Palermo ellen Mario Mandžukić és Gonzalo Higuaín alkotta a támadósort.

„Nem is annyira különböző rendszereket, mint különböző tulajdonságokkal bíró játékosokat használok ugyanazon szerepkörökben, így egyesek 10 méterrel előrébb, míg mások 10 méterrel hátrébb játszanak.

Látni akartam, hogyan mozognak a pályán a srácok, és nem volt rossz. Véleményem szerint helytelen a kezdettől mindent megváltoztatni, de a meccs előrehaladtával pár kísérlet megengedett. Remélhetőleg ez nem lesz szükséges, mivel ez azt jelentené, hogy fordítanunk kell.

Hernanes jól teljesített a középpályán játékmesterként, azonban a sajtóban a kritikusok csúnyán elbántak vele, ezért csak mosolyogni tudok azon, amikor hirtelen a keret elengedhetetlen tagjává lett az emberek szemében.

Jelenleg a padon lévők szinte fontosabbak, mint azok, akik a kezdőcsapatba kerülnek, mivel ők biztosítják a keret versenyképességét. Javítani akarunk a futballunk minőségét, azonban mindenképpen az a célunk, hogy ettől a ponttól fejlődjünk a szezon végéig az eredményektől függetlenül.”

Leonardo Bonucci nemrégiben arról beszélt, hogy a Bajnokok Ligája a Juventus legfőbb célkitűzése.

„Minden kiírásban a győzelem céljával veszünk részt, nem állítunk fel rangsort ezek között. Az a fontos holnap, hogy nem léphetünk pályára helytelen mentalitással, és a játékosok nagyon jól tudják, hogy nem hibázhatnak az Empoli ellen, mivel így elrontanák a válogatott szünetet saját maguk számára és főleg az edzőjük számára. Higgyék el, ezt nem akarják a játékosok!

Ez a mérkőzés a Carpi elleni tavalyi meccsre emlékeztet, aminek a vége izgalmasan alakult, és azt kockáztattuk, hogy minden addigi eredményt semmissé teszünk, és annyi lesz a feltámadásunknak. A srácok tudják, hogy ez nagyon fontos meccs, amit nem lehet alábecsülni.”

A Carpi elleni 3-2-es győzelem során Massimiliano Allegri még a kabátjától is megvált idegességében, így bizonyára sokan emlékeznek a találkozó parázs végére.

„Volt egy plusz pihenőnapunk a héten, így mindenki friss, gyors és kész jó állapotban nekivágni a meccsnek így a válogatott szünet előtt.

A klubok több millió euróért vásárolnak játékosokat, mivel ezek a futballisták adott minőséget biztosítanak a klubnak, illetve olyan mozdulatsorok vannak az illető játékosok DNS-ében, amely nem tanítható. Az edző mutathat különböző irányokat az elfutásokhoz, illetve pozíciók tekintetében dönthet, de csak ennyire képes.

A felállással kapcsolatban még nem döntöttem, különösen azt nem tudom, hogy ki milyen pozícióban fog játszani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3911759027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása