Allegri: „Első alkalom, hogy nem nyerek a BL-nyitómeccsen”

allegri_massimiliano_bl-sajtotajekoztato_oltonyben.JPGMassimiliano Allegri a Sevilla elleni gól nélküli meccset követően kissé ingerültnek tűnt a sajtótájékoztatón, és elmondta, hogy a Juventus soha nem számított a BL esélyesének.

„A teljesítmény jó volt.” - osztotta meg nézőpontját a médiával a szakember. „Az első félidőben nehézségeink adódtak a labda visszaszerzésével, de a nyomásuk a szünet után elkerülhetetlenül alább hagyott.

A 0-0 csak azért csalódás, mert néhányan 3-0 arányú győzelemre számítottak. Európai versenyben meg kell őriznünk a nyugalmunkat, mivel itt egyesek eufóriából depresszióba váltanak. A Sevilla csapatának egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt.

A Juve nem nyert BL-t húsz éve. Jól teljesítettünk a piacon, azonban ez számos klubról elmondható, ez nem jelenti azt, hogy minden egyes mérkőzés után győztesen hagyjuk el a pályát.

Őrültség azt állítani, hogy a Juventus a BL abszolút esélyese. Soha nem volt így.

A Juve hét gólhelyzetet dolgozott ki, és normál esetben ez elég a győzelemben, mivel a Sevilla egyetlen lövése sem ért kaput. A csapatnak nem szabad csalódottnak lennie a teljesítménnyel.

Ez az első alkalom, hogy a csoportkör nyitómeccsét nem sikerül megnyernem, ez hátha szerencsét hoz számunkra.”

A mestert többen kritizálták a taktikai és kezdőcsapatot illető döntéseiért, hiszen Miralem Pjanić és Alex Sandro kizárólag a hatvanadik perc után jutott lehetőséghez.

„Nagyszerű játékosokból álló keretem van, és olykor váltanom kell a játékosokat. Ezt a döntést hoztam, aztán cseréltem játékosokat, mivel úgy éreztem, több minőségre van szükség a tizenhatos közelében.”

Az edző közvetlenül a meccs után is nyilatkozott a Mediaset Premium társaságnak, és ebben az esetben is a meccs nehézségét húzta alá.

„A Sevilla letámadása miatt nehéz mérkőzés volt ez, azonban a második félidőben más mérkőzést játszottunk. Nem sikerült megszerezni a győzelmet, európai színtéren ez nehezebb, és csalódottak vagyunk. Javítanunk kell a teljesítményen és a passzokon, azonban minden jel arra mutat, hogy erre képesek vagyunk.” 

Paulo Dybala idén még nem szerzett gólt, Miralem Pjanić és Alex Sandro padozása pedig sokakat meglepett.

„Paulo Dybala ugyanazon a poszton játszik, mint tavaly, csupán kissé fáradt. A második félidőben átvettük a mérkőzés irányítását, és csak a gól hiányzott.

Kwadwo Asamoah pluszt nyújtott védekezés tekintetében. A végén Marko Pjaca beküldése mellett döntöttem, mivel az ő gyorsasága veszélyesebbnek tűnt, mint Mario Mandžukić fizikai ereje.

Egyáltalán nem vagyunk elkeseredve az eredmény miatt. Tudjuk, hogy minden lehetőségünk adott a továbbjutásra.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1311706533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2016.09.15. 08:46:48

A továbbjutás meg lesz, ettől én se félek, a BL eufóriát meg el kell felejteni míg nem vagyunk egy szinten a Barca-val. Koncentráljunk inkább a zsinórban 6. scudetto-ra, ez az amiben abszolút esélyesek vagyunk.

Rikoo 2016.09.15. 08:55:23

Nagyon nagy csalódás volt ez a meccs és csalódtam Allegriben is tegnap. Minden fontosabb meccsen felrak 7 védekező játékost a pályára. Nem értem az egészet.
Annyiban jó ez a 0-0, hogy jókor jött a pofon és látni kell, hogy ez így nem fog menni. Felállást kell váltani és Evrát el kell felejteni. Ő már kiöregedett sajnos. Asamoah játszatása pedig érthetetlen. Megint a meccs leggyengébbje volt, csakúgy, mint a Lazio ellen.

venember83 2016.09.15. 08:59:30

Azért Allegrinek sem kellene elfelejtenie, miket nyilatkozgatott nem is olyan régen:

juventuz.blog.hu/2016/07/17/allegri_a_juventus_ott_van_europa_legjobb_negy_csapata_kozott

Ha a Juve ott van a legjobb négy között, akkor ne legyen már akkora rohadt nagy meglepetés, ha az újságírók BL-esélyesnek kiáltják ki a klubot, főleg mivel a klubhoz tartozó személyek (egykori játékosok, a klub jelenlegi nagykövete, jelenlegi játékosok) is BL-álmokról beszélnek.

Másrészt meg a mester által elmondott végül is nem jöttem rá, hogy most akkor csalódott a csapat az elmaradt győzelem miatt, vagy örülni kell a kemény hét helyzetnek, amit kialakított az együttes, és amivel akár a győzelem is meg lehetett volna, de az egy pont sem rossz?

keshudioo 2016.09.15. 09:10:20

"Jól teljesítettünk a piacon, azonban ez számos klubról elmondható, ez nem jelenti azt, hogy minden egyes mérkőzés után győztesen hagyjuk el a pályát."

Basszus pedig PES-ben az én támadósorom jelenleg Tévez, Morata, Suárez, Berardi, Neymar, Griezmann és mindent megnyerek velük. :(

Az a gáz, hogy abból a 7 helyzetből kb. 6 az utolsó 10 percre jutott, jellemzően alszunk az ilyen meccsek elején, és a hosszabbításban jövünk rá, hogy basszus, csak el kellene vinnünk azt a 3 pontot.

"Paulo Dybala ugyanazon a poszton játszik, mint tavaly, csupán kissé fáradt."

Nem ment Copa Américára, nem engedtük el az Olimpiára, végül is teljesen érthető.

pedronegroo 2016.09.15. 09:13:33

Amúgy meg teljesen reális eredmény született ha belegondolunk. Tavaly otthon nyertünk idegenben kikaptunk a Sevilla ellen. Magyarán már tavaly is egy szinten volt a két csapat.

Rocky80 2016.09.15. 09:14:09

@venember83: Azt nyilatkozta akkor "pillanatnyilag ott van". Ez már egy másik pillanat, ennyi. :D

Talán rájött arra, hogy ezzel a játékosokra nagyon nagy terhet rakott, vagy kezdenek nagyképűek lenni és próbálja őket visszarángatni a földre. Az előző nyilatkozat is kb. erről szólt.

Rocky80 2016.09.15. 09:25:45

A játékosokat forgatni kell, ha Pjanic valóban rúgást kapott, akkor teljesen ésszerű a pihentetése.
Talán Allegri felismerte, hogy ő is tehet a sok sérültről és próbál tenni ellene: tavaly is volt egy pár eset, hogy az éppen felépült játékost betette aki rásérült. Most kicsit óvatosabb ebből a szempontból, teljesen érthető ez is. Aztán amikor már "égett a ház", kockáztatott és behozta.
Sandro esete meg: mind a két gólunkat az ő balfaszkodásából kaptuk idén: én is Evrát kezdettem volna. Persze ilyenkor amikor nem jó az eredmény, mindig azok a jók akik a padon ülnek.
Ezzel a B középpályával is hét ziccert dolgoztunk ki. Ez ilyen: ha egy is bejön, akkor Allegri az isten, most meg kókler.
Nem beszélve arról, hogy egy helyzetet sem alakítottak ki, pedig Chiellonak és Bonuccinak is volt már jobb meccse.

Summa summarum: annyira nem volt ez siralmas, csak a várakozások voltak túlzóak. Egy góllal le kellett volna gyűrni őket, én is a győzelmünkre fogadtam, csalódott is vagyok, most nem jött az az egy gól.

Khedira kicsit gyakorolja a helyzetkihasználást, aztán nem lesz ez rossz.

2016.09.15. 09:25:50

Allegrinek Evrat/Asa-t és a hasonló minőségű jatekosainkat a seria a ban kellene forszíroznia inkább.. Még az Inter ellen is bőven elég szerintem. Teljesen érthetetlen, hogy tartalékolt (?) és 20 percre betette Sandrot és Pjanicot. A másik 2 bl ellenfél gyengébb de ellenük sem ajánlott, ha valóban a BL élvez prioritást.. A Sevilla ellen pedig pláne a legerősebb felállást kellett volna preferálnia.. Na mindegy :)

Magyar Közöny 2016.09.15. 09:26:03

Idegtépő és kijózanító meccs volt.
A 3-5-2-es formáció és a kp csődöt mondott. A védelem annyit bakizott (valószínűleg ennek a kp-nak hála), mint egy szezonban összesen szokott.
A legtöbb oldal - ahogy mi is láttuk, Asamoah és Evra teljesítményét húzta le a legjobban. (Sajnos utóbbi már erősen kilógott tavaly, és a francia válogatottban is, utóbbi már sohasem lesz olyan, mint a hosszú kihagyás előtt).
A legnagyobb baj, hogy vezérünk sincs, pedig pont az kéne a nyögvenyelős meccseken (lásd: tegnap real)

venember83 2016.09.15. 09:33:40

@keshudioo: majd pihen, amikor a sérülésből lábadozik. Mert már csak az hiányzik ennek a keretnek, hogy további kulcsjátékosok essenek ki.

venember83 2016.09.15. 09:35:03

@pedronegroo: ez elég komoly elismerés a Sevillának, nem? Vagy csak én várok el túl sokat a Juventustól. Pl. azt, hogy minden évben igenis tényező legyen a BL-ben, és ne csak holmi titkos esélyes, főleg mivel kb. az egyedüli valamire való olasz klub jelenleg.

MdewC 2016.09.15. 09:43:27

@Rocky80: A várakozások / elvárások egyáltalán nem voltak túlzottak. Ennek tükrében csalódás a tegnapi meccs. Már nem lehetnek kifogások.

Apuleius 2016.09.15. 09:45:12

@venember83: A tegnapi meccset egyértelműen nyerni kellett volna, s még ezzel a harmatos teljesítménnyel is minden esélyünk megvolt rá, így szerintem teljesen érthető és indokolt a csalódottság, de azért a Sevilla nem valami szerencsétlen kiscsapat. Az EL-győztesről van szó, amely pillanatnyilag a spanyol bajnokság második helyén áll. Ennyi. Aki azt hitte, hogy könnyed mészárlás történik majd, az teljesen el van tévedve.

Spider81 2016.09.15. 09:47:40

Itt mindeki,teszeem hozza jogosan,megkerdojelezi Evra es Asa jatekat,de mi van Lemina-val?Minden meccsen van nehany hajmereszto megoldasa hatrafele amibol siman golt kaphatunk.Nem latom rajta,hogy mindent belead...ugy fut mint aki egy edzesen van...sok esetben beszari es alibi passzokkal operal...nagyon kene a helyere egy jo Marci vagy Januarban egy minosegibb jatekos!Ezt a jatekokt amit produkal meg Sturaro is hozza,aki legalabb olasz es rajta latszik mindig,hogy kuzd es hajt!
Szumma szummarum az Asa-Lemina-Evra harmassal Allegri gondoskodott arrol,hogy az egesz csapat kreativitasa Dybala kivetelevel egy nagy 0 legyen!Se Pjanic,se Sandro...
Pjaca viszont nagyon akar,tobb jatekidot kene kapnia!
Higany meg megtette amit tudott,de epkezlab labdat talan 2-ot kapott az egesz meccsen....

Juveing 2016.09.15. 09:50:08

@pedronegroo: azért attól, mert a spanyol bajnokságban is jól kezdő, az elmúlt 3 Európa Ligát megnyerő csapat ellen 0:0-át játszunk a nyitómeccsen, még nem gondolnám, hogy temetni kellene a BL álmokat.
A Barcával kapcsolatos megjegyzésed nem tudom írónia volt-e vagy komolyan gondoltad, de egyébként a Realt is ki tudtuk ejteni a BL-ből, függetlenül attól, hogy egy szinten vagyunk-e velük vagy sem!

mrdel 2016.09.15. 09:58:46

Többet vártam. Letámadásban, dominanciában. Kp-n rendkívül pontatlanok voltunk, kevés párharcot nyertünk. Persze tudom, hogy a csapat és akár Lemina is sokat fejlődhet, de tegnap nagyon kevés volt.

pedronegroo 2016.09.15. 10:02:38

@Juveing: Nem kell temetni a BL álmokat de BL eufóriára sincs szükségünk. A Barca-t pedig komolyan gondoltam, majd ha egy szinten leszünk velük akkor kijelenthetjük hogy esélyesek vagyunk a BL trófeára. Addig viszont nem reális. 2 éve kiejtettük a Real-t, egy góllal jobbak voltunk és ettől leszünk favoritok vagy mi? A Real tizen nem tudom hány BL trófeánál jár. Nem jobb csapat ezt én se állítom de egy valamit tudnak, hogy hogyan kell BL trófeákat nyerni, ennyi. A BArca-Bayernt meg nem kell magyarázni miért vannak előttünk.

Magyar Közöny 2016.09.15. 10:03:09

Sokan jönnek azzal, hogy El-győztes ellen játszottunk, nekünk bl-győztesek és bl címre esélyesek ellen kéne nyerni!!
Tegnap egy ATM-es 1-0 kellett volna, semmi több.
Ilyenkor gáz, hogy a csapat hozzá van szokva a Serie A gyenge színvonalához.

Tony. 2016.09.15. 10:03:30

Nem probléma. Idén a Sevilla mögött leszünk másodikok.

Kicsit ijesztő volt látni, hogy a támadásépítés abból áll, hogy Dybala megindul, vagy Alves berúgdossa a labdát középre. Ezen felül Khedira a legveszélyesebb középpályás... tehát Khedira. Ezzel a 3 belső középpályással a labdát nem tudjuk megtartani, nem véletlen, hogy hazai pályán még labdabirtoklási fölényt sem sikerült kialakítani. Ez a 3 ember 2 éve csere lett volna a Juventusban.

Az is érthetetlen számomra, hogy Allegri eldöntötte, hogy Evra a Bl rutinja miatt megkapta a BL-t, Sandro meg a bajnokságot. Ez a koncepció régen halálra van ítélve, már a Bayern tavalyi gólja is jó részt Evrának köszönhető. Pont hogy neki kellene a bajnokságban bohóckodnia, Sandro meg játszana a BL-ben.

A másik amit szívesen megkérdeznék a mestertől, hogy komolyan nem mer annyi kockázatot sem felvállalni, hogy 5 kbasztt percre felküldi Pjaca-t a másik 2 támadó mellé?! Állítólag kapura sem lőtt a Sevilla, első forduló, biztos kurva nagy gáz lett volna, ha esetleg becsúszik egy vendég gól. Ennyire nem lehet gyávának lenni állandóan. Nem is tudom Allegri alatt játszottunk egy több csatárral.

pedronegroo 2016.09.15. 10:14:32

@venember83: A Sevilla elég szépen gyűjtögeti az EL trófeákat, biztos nem véletlen. Ha ezt vesszük komolyabb tapasztalattal rendelkeznek az elmúlt években ami az európai kupákat, meccseket illetik. Nem ijednek meg senkitől sem. Sampaoli aztán pláne nem egy ijedős típus. Egyénileg természetesen jóval gyengébbek de ezt kompenzálják azzal hogy kellemetlen ellenfelek. Amúgy meg igen, túl nagyok az elvárásaid. A csoportkörtől a továbbjutáson kívül ne várj többet. Az egyenes kieséses szakaszban kezdődik nekünk a BL. Ott majd jól jön az olaszos taktikázás addig meg kiszenvedjük valahogy.

Quentin_KR 2016.09.15. 10:19:48

Régóta mondom hogy Asamoah már soha nem lesz a régi. Mióta visszatért,mozzanatai voltak csak, de még egy igazán jó meccse sem. Ha hozzá kerül a labda, a hideg kiráz, mert tudom, vége az akciónak. Kb. mint Lichsteiner a szélen. A probléma az hogy úgy várjuk Marchisiot minta messiást, de nagyon nagy eséllyel idén (2016-17-es szezonra értem) már nem fog tudni formába lendülni, ha egyáltalán valaha visszakapjuk őt s a legjobb formáját. Szóval van itt gond rendesen. De legalább Pjaca személyében jött egy nagy reménység a csapathoz, engem az öt percekkel is teljesen lenyűgöz..

pedronegroo 2016.09.15. 10:30:09

@Quentin_KR: Én meg régóta mondom hogy Asa-t vissza kell rakni a szélre. :) Minden játékost ott kell alkalmazni ahol a képességei alapján a legjobban hasznosítható. Asa nem véletlenül játszott Conte alatt a bal szélen, egy rohamnéger, fizikailag bárkivel felveszi a versenyt nem is voltak gondjaink azon a szélen védekezésben. Ennyit tud a ghánai, Ő nem Pogba helyettese, nincs kreativitása, nem tud cselezni, lőni, zsugázni, magyarán nem tud focizni. :) De nem is ez lenne a feladata. A középpályára is be lehet rakni de csak akkor amikor az eredmény tartása a cél nem amikor támadnunk kellene.
Én szemrebbenés nélkül Sandro-val kicserélném. A brazil menjen inkább a középpályára ott elő vehetné a brazilos énjét amit még a Portóban tudott mert ebbe a taktikázós balbunkó szerepében csak elpazaroljuk a tehetségét, Allegri teljesen lebutítja.

Apuleius 2016.09.15. 10:31:12

@Magyar Közöny: "Sokan jönnek azzal, hogy El-győztes ellen játszottunk, nekünk bl-győztesek és bl címre esélyesek ellen kéne nyerni!!"

BL-győztesekkel vagy BL-címre esélyesekkel majd tavasszal, az egyenes kieséses szakaszban fogunk találkozni. Akkor kell és lehet nyerni ellenük.

A Sevilla pedig egyértelműen egy komoly európai kupacsapat, ezen szerintem nincs is mit beszélni.

JuveWinC 2016.09.15. 10:35:34

Nemtom mi a faszról beszél, a 2011 és 2012-es nyitómeccset sem nyerte meg: 2-2 a Barcával és 0-0 az Anderlecht-tel.

mpite 2016.09.15. 10:52:06

@JuveWinC: És tényleg :D Plusz volt kapuratartó lövésük is amúgy, emlékszem egyre, középre ment, persze Buffon könnyedén fogta. Szegény Max idegességében összevissza beszélt, persze abban igaza van, hogy sok esélye nem volt a Sevillának a győzelemre, de nem is azért jöttek.

Magyar Közöny 2016.09.15. 10:54:43

@Apuleius: Komoly csapat, ez nem is vitás, de nem tudom elképzelni, hogy a Bayern/Barca/ATM/Real négyes nem intézte volna el őket.
Ebben a csoportban otthon minden esetben hozni kellett volna a 3 pontot, mert lesznek még veszélyes idegenbeli találkozók is, és egyik csapatot sem lehet leírni.

Magyar Közöny 2016.09.15. 10:58:20

Ami még (előre) idegesítő, hogy 100+ millióért úgy elviszik Dybalát a spanyol/angol élvonalba, mint a cukrot. Évről évre hiába bukkan fel nálunk sztárjátékos, azt mindig elcsaklizza valamelyik csapat. Ezen kéne változtatni, de nagyon.

Apuleius 2016.09.15. 11:11:47

@Magyar Közöny: Persze, ez nem is vitás, ezt a meccset hazai pályán illett volna megnyerni. A Sevilla azonban nagyon komoly ellenfél, aki bárkinek, még a legnagyobbaknak is megnehezítheti az életét. Igaz hazai pályán, de az előző bajnoki szezonban legyőzték a Barcelonát és a Real Madridot is, s nyáron rendesen feladták a leckét a Realnak az Európai Szuperkupa-döntőben. Tegnap kőkemény antifocival, egy pontért érkeztek, s a Juvénak nem volt egyszerű feladata.

Ettől függetlenül nagyon rossz volt a kezdőcsapatunk, s simán meg kellett volna nyerni a meccset (ahogy a csoportkör összes hazai meccsét). A Juve tegnapi teljesítménye gyenge volt, s ezen nem változtat az a tény, hogy a Sevilla nem könnyű ellenfél. Nem akarnám ezzel elkendőzni a problémákat, egyszerűen csak egy tény.

Egyetértek, a Juventus csak és kizárólag akkor lehet képes utolérni a Barca, Real, BAyern hármast, ha képes megtartani legértékesebb játékosait. Az úgy nem fog menni, ha minden nyáron eladunk egy Vidalt vagy egy Pogbát.

Quentin_KR 2016.09.15. 11:42:07

@pedronegroo: Hát.... nem igazán működne. Sandro középen? Lehetetlen...

venember83 2016.09.15. 11:51:04

@Apuleius: gondolkodok, ki maradna Dybala után, aki még igazán jó pénzért eladható. Sandro? Pjanics? A többiek még nem bizonyítottak, és talán nem is nagyon fognak, vagy legalábbis igencsak megkérdőjelezhető, hogy egy Sturaro vagy Lemina akkora klasszissá válna. Esetleg Pjaca. A többi klasszis már túl öreg a tőkegeneráláshoz.

pedronegroo 2016.09.15. 11:56:28

@Quentin_KR: Az Asa középen se működik. :) Így nagy rizikót nem vállalnánk vele.

Quentin_KR 2016.09.15. 12:07:33

@pedronegroo: Értem én. De mivel jobb az ha Sandro szenved középen, Asamoah meg a szélen annál ha legalább Sandro ott játszik ahol igazán tud? Amúgy már látom lelki szemeim előtt a kobrát, ha nem sikerül a bl négybe jutás, ahogy szemét lesütve nyilatkozik: "Későn kezdtünk el minőségi középpályás után nézni..." Sajnos már a Sassuolo ellen is látszott hogy baj van. Egy ilyen gyenge kis csapat is úgy jött át a középpályán hogy csak néztem...

Ravanelli 2016.09.15. 12:56:09

Ő a szakember,de én se az összeállítással,se a taktikával,se a teljesítménnyel,se az eredménnyel nem vagyok megelégedve.
Már amennyiben a BL a cél.

Ravanelli 2016.09.15. 12:57:56

@venember83: Dybala az egyetlen igazi klasszis.De megtartani nemigen fogjuk tudni.

delpi0823 2016.09.15. 13:17:52

@fzoli990: Nem vagyok meggyozodve rola hogy ez a sevilla erosebb mint a lyon.

delpi0823 2016.09.15. 13:23:05

Hatalmas Allegri fan vagyok,de most egyaltalan nem ertek egyet a mesterrel,asamoahban mit lat?hat rosszul vagyok ha labdahoz er es aki meg tud footbalozni ott ul a padon(Pjanic).Nagyon kiboritott ez a meccs ezt a harmatgyenge sevillat akik kb eljottek egy (0-0ert)golokkal kellett volna verni.Annyi a jo az egeszben hogy harmatgyengen footballoztunk de meg igy is boven a sevilla fole nottunk mert ha berugjuk a helyzeteinket meg igy is lehetett volna 3 golos klonbseg siman,mert en nem is emlekszem gyakorlatilag a sevillanak volt-e helyzete vagy kaput eltalalo lovese.

keshudioo 2016.09.15. 13:25:56

@pedronegroo: @Quentin_KR: Nem Sandrót kell áttenni, hanem Asamoaht kivenni ezek szerint. :D

steven.h 2016.09.15. 13:46:34

@delpi0823: Amikor Correa megforgatta Chiellinit---> Ruganit nem hinném hogy így megforgatja, de neki meg nincs BL tapasztalata, az elég veszélyes szitu volt. Másfelől lassan Barzapapa szekere is sajnos kifele áll, főleg mert Benatia legalább annyira tanári.

.Bulldeo 2016.09.15. 15:40:00

@delpi0823: ez mind igaz, ugyanakkor míg Sandro jól szállt be a játékba, és minőségi javulást hozott, addig Pjanic teljesen eltűnt, szóval elméletileg igaz, hogy Pjanicnak kellett volna kezdenie, ugyanakkor Allegri valószínűleg pontosan tudta, hogy Pjanic milyen (sz@r) formában volt.

Engem Allegriben inkább az zavar, hogy kezdi megkérdőjelezni azt az állítást, hogy ő a csapathoz igazítja a formációt és a taktikát. Ha nincsenek igazán minőségi belső középpályások, akkor ne küldjünk fel egyszerre hármat, mert olyan alibi foci fog kialakulni, mint tegnap.

(Az eredménnyel még csak-csak kiegyeznék, de az ötlettelen játék engem eléggé megviselt)

Rikoo 2016.09.15. 15:49:41

@steven.h: Pont ez a két játékos volt tegnap a meccs legjobbja. Szenzációs meccset játszottak mind a ketten. Rajtuk semmi nem múlott.

steven.h 2016.09.15. 16:02:03

@Rikoo: Ha Correa belövi akkor pont nem ezt mondanánk, de a fociban nincs HA. Szerintem tegnap egyedül Dybala zárt szenzációs meccset. Bonucci nincs itt fejben, ami érthető, de valahogy össze kell kapnia magát. Chiellini ma nem volt szar, azt az egy szitut leszámítva, Barzagli viszont baszott sok felesleges szabadrúgást csinált az ELLENFÉL térfelén, ami pont hogy a Sevillának volt jó.

Rikoo 2016.09.15. 16:33:11

@steven.h: Dybala szenzációs meccset zárt?
Ez nagyon erős ferdítés. Teljesen közepes volt és nagyon messze játszott a kaputól. Próbálta egyénileg felbontani a Sevilla védelmét aminek szinte kivétel nélkül az lett a vége, hogy elvesztette a labdát.

Barzagli feladata ilyen esetekben, hogy megakadályozza a kontrát, bármilyen áron. Inkább faultoljon, minthogy Vazquez leforduljon vagy egy passzal kijátszák őt és helyzet legyen belőle. Nagyon jól játszott tegnap. Chiellini szintén. Ha nem lettek volna tegnap ennyire jók akkor most nem arról beszélnénk, hogy a Sevillának nem volt helyzete, mert ez megint csak a védőink miatt volt.

steven.h 2016.09.15. 16:52:48

@Rikoo: Egyetlen értelmes produkciót mutató játékosunk Dybala volt, társak nélkül nehéz játszani. Szenzációs labdát adott Khedirának, a meccs legszebb momentuma volt, és amellett ő benne volt egyedül váratlan, tehát szerintem egyáltalán nem ferdítés.

Chiellini jó volt, Barzaglitól viszont nem ezt szoktuk meg, szerintem lassult fejben, és pl nekem Benatia játéka nagyon tetszett eddig (és mondom ezt úgy hogy soha nem tartottam sokra, nem is kedveltem).

pedronegroo 2016.09.15. 17:01:01

@steven.h: Legközelebb kérjünk egy külön kameraállást csak Dybala-ra és inkább azt nézzük 90 percen keresztül és nem lesz egy elégedetlen Juve szurkoló se! :)

Drotkoszoru 2016.09.15. 17:02:56

Elég csalódott, feszült, ideges voltam tegnap este, gyakorlatilag végig ordibáltam, káromkodtam a meccset még a tv előtt is. Szórakozni ültem/feküdtem le, ennek ellenére csak a keserűség, szomorúság, csalódottság, düh maradt számomra és nagyjából semmihez sem volt kedvem utána. Ma már hideg fejjel tudok nyilatkozni a találkozóról, bár a véleményem hasonló. Kezdjük az elején: nem játszottunk jól. Minden tiszteletem Allegrié, de most szerintem elrontotta a taktikát, kezdő 11-et. Pjanicsnak és Alex Sandrónak a kezdőben lett volna a helye, Evra kezdésével gyakorlatilag feladtuk a támadásokat a bal oldalon. A védőmunkáját nagyjából ellátta (bár 1-szer, 2-szer szabálytalankodnia kellett, hogy ne kerüljék meg), ellenben támadásban semmit sem tett hozzá, 68 perc alatt volt talán egyetlen felfutása, beadási kísérlete. 1 az 1-ben senkit sem vert meg szinte, így teljesen egy oldalra voltunk korlátozva, ami megkönnyítette a spanyolok dolgát 68 percig. Nem akarom bántani, mert sokat köszönhetünk neki, de egyszerűen ehhez a szinthez már lassú, öreg, emellett Sandro alapból képzettebb technikailag. Egy Cagliari, Sassuolo ellen elég Evra, ellenben a nagyobb meccseken már Alex Sandróra van szükség (persze, ha éppen nem sérült). Pjanic kihagyása pedig azért volt szerintem nagy hiba, mert így gyakorlatilag felálltunk 5 védővel, meg 3 romboló/védekező/jó indulattal is box-to-box középpályással. Oké, hogy tartunk a Sevillától, de 8 inkább védekező szellemű játékos (+Buffon) nem indokolt otthon. A Khedira, Lemina, Asamoah hármastól nyilván nem várható el túl nagy kreativitás, ahogy Dybalától sem, hogy egyedül legyen a csapat alfája, omegája, és a saját térfelünkről építse fel a támadásokat, majd lehetőleg fejezze is be (majdnem összejött neki ez is). Ha Pjanic egészséges akkor igenis a pályán van a helye a nagy meccseken, mert nélküle ötlettelen a középpálya és nincs kreativitás. A Khedira, Lemina, Asamoah hármas jó lehet a Serie A-ban, esetleg nagyobb meccseken is, ha mondjuk Cuadrado és Alex Sandro van a két szélen, mert akkor legalább a széljátékunk adott, de ilyen formában (Evrával) ez halálra volt ítélve. A másik: ha már el is rontotta a kezdőt, legalább hamarabb változtathatott volna rajta. Én már félidőben megléptem volna az Evra-Sandro, Asamoah-Pjanic cserét, de legkésőbb az 55-60. percben. Nem értem miért kellett erre 68 percet várni. Ahogy Pjaca is többet érdemelne 5 perceknél (illetve nem tudom miért kell olyan beszarinak lenni, hogy még az utolsó 5 percre is Dybala helyett hozza be, bőven lehetett volna 3 csatárral nyomni az utolsó pár percet). A Sevilla egyébként az 1 pontért jött, gyakorlatilag csak a rombolásra, védekezésre, időhúzásra, játék tördelésére rendezkedtek be, amivel egyébként nincs semmi baj, gyengébb csapat, idegenben, nyilván jó neki az 1 pont. Emellett volt egy balfa*z játékvezető, aki partner volt ebben, mert szétfújta a meccset, folyamatosan tördelve ezzel a játékot (a 89. percben meg nem adott büntetőről már nem is beszélve, ezúttal is köszönjük neki!). Nem könnyű ilyen ellenfél ellen/ilyen játékvezetés mellett játszani. Persze ez nem mentség ránk nézve, mert rohadt passzívan, ráérősen, öregurasan játszottunk, látszott mindenkin, hogy úgy voltunk vele, hogy majdcsak begyötrünk egy gólt. Érdekes mód, mikor égett a ház, akkor feltudtunk pörögni, nyomás alá tudtuk helyezni a Sevillát (meccs végén). Az a baj, hogy csak bizonyos szakaszait nyomjuk így meg a meccseknek, ami nagyon hozzáállás és ezen sürgősen változtatni kell. Mindezek ellenére, még így is simán nyerni kellett volna a meccset. A kapura lövések száma 14-2 volt, emellett volt 5 tiszta ziccerünk, amiből 1-2-t illett volna belőni. Rohadt bosszantó ez a pontatlanság, ami még elmegy a Sassuolo ellen a Serie A-ban (elbohóckodott helyzetek tömkelege), az a BL-ben egyszerűen nem fér bele. Itt minimum be kell verni minden 2-3. helyzetet. Elbasztuk sajnos, balszerencsénk is volt, a Sevilla jól megszervezte a védekezését, egy kretén bíró asszisztált is a játékukhoz, Allegri is elrontott pár dolgot és nem volt elég tökös. Ennek ellenére az orbitális fa*zság, hogy a 2 csapat egy szinten volt, simán győzelmet érdemeltünk volna, még úgyis, hogy gyengén játszottunk (nem volt a Sevillának egyetlen egy kidolgozott lehetősége, helyzete sem. Én legalábbis nem számolom annak azt, amikor Correa beforgatta Chiellinit, majd éles szögből olyan lövést eresztett meg, amiből bedobás lett, anélkül, hogy bárki hozzáért volna). Csalódás volt a játékunk, a helyzetkihasználásunk és az eredmény is, sajnos ez kötelező 3 pont volt, amiből elhullajtottunk kettőt, ami a végén még hiányozhat. Ennek ellenére temetni sem kell a csapatot, a csoportelsőség még így is kötelező és meg is lesz.

Rikoo 2016.09.15. 17:10:36

@steven.h: Jó, hát nem fogunk egyetérteni. Szvsz teljesen átlagos volt és most, hogy megnéztem a kritikákat és az osztályzatokat(statisztikákat), megerősödött bennem ez az érzés. Nem volt semmilyen hatással a játékra. Csatár volt, de teljesen veszélytelen.
A Goal.com szerint pl. a mezőny egyik leggyengébbje volt Asamoahval és Evrával.

Nekem a meccs egyetlen pozitívuma a hátsó hármas masszív védekezése volt. Miattuk nem volt helyzete az ellenfélnek. Ők megoldották a feladatot, a többiek nem.

epaska 2016.09.15. 19:59:08

A tegnapi meccset, mindennek lehet nevezni, csak jó játéknak nem. Nincs vezérünk. Még Dybala sem az. Higany még úgy se! Dehát 90 milláért jó vétel. Majd ő passzol magának. A kp ugy ahogy van egy romhalmaz, nevenincs játékosokkal. Az inter ugy elpicsáz minket, hogy csak pisloghatunk majd.

Grinta 2016.09.15. 20:11:10

@epaska: Akkor lennél a legboldogabb Te...

patrik1112 2016.09.15. 20:21:03

Hihetetlen itt paran mennyit tudnak sirankozni egy dontetlen miatt,..mit vartatok? Azt hogy csak gyozelmunk lesz egesz szezonban? Nekem sem tetszett a jatek, de meg ideny elejen vagyunk, nincs veszve semmi. Erre jonnek ezek a "ennyit a BL-rol" meg "az inter ugy elpicsaz minket" szovegek, mert nem volt szerencsenk.

2016.09.15. 22:46:20

@patrik1112: Hát ha az Inter elpicsáz minket az elmúlt fordulók után az nagy csoda lesz, de ez a foci.

patrik1112 2016.09.15. 22:48:44

@hellan: persze, minden elofordulhat. En csak arra probaltam celozni hogy tul negativ iranyba mennek a kommentek a tegnapi meccs utan

Drughi Di Bianconeri 2016.09.16. 01:01:10

@venember83: +1 szép kis önellentmondásba ütközött a Mister :D

Amit a 'mercato-összegzése' alatt elmondtam,szeretném ismét felhozni,mert az 1. BL-meccs után igencsak van aktualitása.

A Mercato-n történt,ami történt, az érkezők minősége alapján a többségünk 7-8-9 pontra értékelte azt, azzal együtt,hogy valamennyien láttuk,hogy legalább 1 TOP középpályás elfért volna.

Ami látszott: csupa támadó,vagy támadó-felfogású játékos érkezett és szvsz. ez azt KÉNE,hogy jelentse; "meg kell újulni apukáim, mert a BL-ben a támadó csapatok a menők,marketingben,nézettségben,eredményekben is".

Van 2 támadó-szélsőnk,egy nálunk bizonyított kolumbiai, meg 1 ambiziózus,kiváló fizikumú , ifjú titán.
Van 1 gólvágónk (akit helyzetbe kell hozni).
Van 1 tehetséges támadóközéppályásunk.
Van Dybala.
Van 2 támadó-szellemű brazil fullbackünk.

Mint mondtam, szvsz. most jön el az igazán nehéz feladat Max Allegri számára !

Jó rég óta nem "Hallegriztem" egy jót,nem is szándékozom most el kezdeni...(egyelőre?)

Ugyanazt a sémát,ami éveken át bevált NEM LEHET ráerőltetni teljesen új,minőségben jóval gyengébb,más profilú játékossal.

Írd és mond; Pogba-Pirlo-Vidal középpályát Ő úgy gondolta,hogy 1:1ben át tudja rakni az Asa-Lemina-Khedira trióba.
Ezen gondolkodjon el mindenki 1 percig...

A 3-5-2 teljesen indokolatlan azáltal,hogy NINCSENEK MÁR MEG HOZZÁ A JÁTÉKOSAINK, és eleve a BL-ben nem feltétlenül eredményes,ezzel a középpályával.

Allegri most érkezett vízválasztóhoz: vagy tényleg 1 tökös,innovatív edző lett, vagy igazából ugyanaz a kis,önbizalom-hiányos,tanácstalan,pislogó,halvérű alak,aki a Milan-nál edzősködött.

Mindig is szerette a 4-védős rendszereket, itt az ideje bedobni, a fenti, legalább 3 indok miatt.

A BL-nagyágyúk mind gálázták az 1. meccsnap után,de legalábbis nyertek: csak nekünk nem sikerült !
És csak mi játszunk 3-5-2vel.

Hogy a francba lehet 3 védekező,0 kreativitású,passzjátékban sem elég stabil,nem technikás középpályást felrakni,még 1 Sevilla ellen is ?
Összesen HÉT DARAB védekező játékosunk volt a kezdőcsapatban, ennyire tart a Sevilla-tól ?
Ők nem gólt lőni jöttek, ez látszott már az 1. perctől kezdve, nekünk kellett volna gólt-gólokat lőni.

Ezzel a trióval sürgősen el kell felejteni a 3-5-2őt, _elvileg_ a tarsolyban van a 4-3-3, 4-3-1-2 is, ideje lenne alkalmazni is, a BL-ben.
A 4-2-3-1 is 1 jó megoldás lehetne.

Mit fogunk csinálni 1 ténylegesen támadó csapat ellen ?
9 védekező játékos + Higuain ?

A cserék túl későn jöttek, Pjaca 5 percei már kezdenek megalázóak lenni, az meg pláne WTF,hogy Dybala helyére hozta be...

Sztár-igazolások jöttek, lépten-nyomon MINDENKI BL-esélyekről beszél,persze,hogy nőttek az elvárások,nem csak arról van szó,hogy "unjuk" a Scudettokat.

Ha Allegri ilyen besz@ri marad,akkor nem lesz szintlépés.

A BL-nagyágyúk agyonverik a csoportjukat,15-20 gólokat lőnek majd 6 meccsen,a taktikázás,stratégiák majd a kieséses szakaszban kezdődnek számukra nem kéne inkább azt példaként venni ?

Vagy ha képtelenek vagyunk rá,és ennyit tudunk focizni és a Sevilla a mi szintünk, akkor ne beszéljen senki BL-álmokról,érjük be a sz@ros, nívótlan olasz bajnokság megnyerésével és ne hitegessék a szurkolókat.

De én hiszem,hogy ebben a keretben ennél több van, példának okáért még egyszer ezt a kp-s triót+Evrat+a 3 védős rendszert EGYÜTT nem akarom meglátni a BL-ben, a csoportkörben legalábbis biztosan !

Allegri a BL-csoportkörökben:
2010-11: 2. hely a Real mögött.
2011-12: 2. hely a Barcelona mögött.
2012-13: 2. hely a Malaga mögött.
2013-14: 2. hely a Barcelona mögött.
2014-15: 2. hely az Atletico Madrid mögött.
2015-16: 2. hely a Manchester City mögött.

Ha ez a szégyen idén is megesik velünk,egy ilyen gyenge csoportban, akkor inkább felejtsük is el a BL-t.

Grinta 2016.09.16. 08:01:18

@Drughi Di Bianconeri: "caps lock billentyű aktiválásával nyomatékosítod mondanivalódat" ??visszafelé is érvényes. : D Mellesleg szép mély interjút készítettél magaddal,nagyszerű szakmai meglátásokkal.Nem tudom mik lehettek a kérdések,azt is megoszthatnád a nagyérdeművel

Drughi Di Bianconeri 2016.09.16. 08:26:37

@Grinta:
Szerintem van különbség aközött,hogy 1-1 gondolatot,szót nagybetűvel írsz, vagy,hogy 1 egész hozzászólás abból áll, ezt írtad:
"SZERESSÉTEK MÁREGY KICSIT A CSAPATOT A SOK KÖPKÖDÉS KÖZEPETTE!HÁT MILYEN SZURKOLÓK VAGYTOK?A CSAK A GYŐZTESNEK,SZURKOLÓK"

Ez egy teljes hozzászólás - teli nyelvtani hibákkal - nem 1 szó,vagy félmondat a teljes egészből.

Az meg,hogy ki mit ír és milyen hosszan, senkinek nem tisztje kritizálni,maximum az adminoknak áll jogában eltávolítani azt,a blog-rend megsértése miatt.
Tudomásom szerint nem sértettem meg egyetlen szabályt sem, te pedig nem vagy admin - szerencsére-.

Mindig hosszan írok,mert szeretem magam kifejezni,ritkán tudom 2-3 mondatba tömöríteni a mondanivalómat, de senkinek nem kötelező elolvasni,amit írok, még csak az sem érdekel,ha nem reagál rá senki :)

Szó sincs interjúról, ha - ezek szerint- vetted a fáradtságot és elolvastad,amit írtam,akkor annak értelmezése sem lehet túl bonyolult,vagy,ha igen...
a folytatást a fantáziádra bízom - már,ha létezik ;)

Grinta 2016.09.16. 16:06:36

@Drughi Di Bianconeri: (Meg)magyarázhatod ahogy akarod,Neked tetszően,szokás szerint.A humor(érzék) az intelligencia egyik jele.Nem vetted a lapot,sebaj.Kicsi szurka piszka volt csupán.Iróniáról már nem is szólva.Ennyit az intelligens dologra,amit legutóbb nem átallottál fennkölten hangoztatni.És még rajtam kéred számon a minősítést?Én soha nem mondanék olyat Rád,hogy nem vagy intelligens.Mert tisztellek annyira.A nyelvtani dologban igazad van,de a felindulás,és a szív néha ezt teszi.Máskor jobban figyelek.

Drughi Di Bianconeri 2016.09.16. 17:22:25

@Grinta: Ha annyira tisztelnél,akkor nem akarnád nekem megmondani,hogy szurkolhatok és mit mondhatok a csapattal kapcsolatban.

Részemről befejezettnek nyilvánítom ezt a parttalan vitát kettőnk közt,csak arra kérlek,hogy ezentúl tényleg ne akard megmondani mit mondhatok a csapatról.

Hidd el,szeretem én is annyira a Juventust,mint Te,csak ha valami nem tetszik,akkor annak hangot adok,amellett,hogy bízom és szurkolok a jobb folytatásban.

Grinta 2016.09.16. 17:44:08

@Drughi Di Bianconeri: A két dolgot nem keverném össze.A Te elkötelezettségedet Én soha nem vontam kétségbe.Emlékeim szerint.Ha nem így van,javíts ki.Nem is Neked címeztem,általánosságban említettem a sok negatívumot olvasva.Innen indult ki minden,erre reagáltál.Én elmondtam a szurkolásról fenntartott nézeteimet.Amibe NÁLAM nem fér bele,hogy egyesek kutyázzák a játékosainkat hét közben,hétvégén meg felállva tapsolnak Neki,elfeledve a sok rosszat ami rá mondtak.Nem fair dolog.Ez bassza a csőröm.Mint mondtad már nem először.Ebből is látszik,hogy a nézetem világos.Sajátunkba nem marunk bele,hogy aztán simogassuk!Ez számomra elfogadhatatlan. Forza Juventus

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása