Allegri: "Pogba a Juventus játékosa"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_6.jpgA Juventus a West Ham United elleni barátságos mérkőzéssel folytatja a felkészülést a következő szezonra, s a találkozót megelőző sajtótájékoztató alkalmával Allegri a klub új igazolásairól, valamint a Manchester United felé közelítő Paul Pogbáról is szót ejtett.

"Játszottak az Európa Liga selejtezőjében, így bizonyosan jobb formában lesznek nálunk." - szólt a  mai sajtótájékoztató alkalmával Allegri a csapat előtt álló mérkőzésről. "Lichtsteiner kivételével mindenki bevethető lesz, neki a  hátával van gondja.

Nem dolgozunk együtt nagyon régóta, bizonyos játékosok már egy hónap munkát végeztek, míg mások csupán tíz napnyit. Volt néhány közös edzésünk, mellette voltak külön edzéseink is.  

A csapat minősége technikai értelemben határozottan emelkedett. Ez nem azt jelenti, hogy már a zsebünkben van a Scudetto, s még kevésbé a Bajnokok Ligája-döntő. Egyáltalán nem.

Tudatában kell lennünk az erősségeinknek, de mindenekelőtt alázatosságra van szükségünk, ami elengedhetetlen a bajnokság megnyeréséhez. Márciusban még minden sorozatban harcban kell lennünk, harcban a győzelemért. Számos harcias csapattal nézünk majd szembe, amelyek meg akarják szakítani a Juventus egyeduralmát."

Allegri megígérte, hogy a klub történetének legdrágább igazolása, Gonzalo Higuaín pályára lép majd a holnapi mérkőzésen.

"Látni fogják, s nem csak percek erejéig. A Juventus kiváló átigazolásokat végzett, s öt új és nagyszerű játékost igazolt. Öt új játékost beépíteni azonban nem könnyű. Különböző jellemzőik vannak, mint azoknak, akikkel eddig dolgoztunk, s nem ismerik egymást. Idén ezzel gyorsabbnak kell lennünk, nem szánhatunk rá tíz mérkőzést, mint az előző szezonban. De legalább megnyertük a Szuperkupát. 

Dani Alves Lichtsteiner párja, akár három, akár négy védővel állunk fel. Pjanić egy olyan játékos, aki képes a védelem előtt, illetve szélső középpályásként is játszani, azonban úgy gondolom, hogy az előbbi pozíció számára a leginkább megfelelő. Neki mindig a játék központjában kell lennie.

Pjaca egy fiatal srác, hatalmas tehetséggel, s képes szélsőként, de trequartistaként is játszani. Benatia? Őt már ismerik, gondolom leginkább azért, mert már játszott a Serie A-ban. Higuaín volt tavaly a gólkirály, így roppant erős támadórészleget alkot majd Mandžukićcsal, Dybalával, Zazával és a korábban említett Pjacával. 

Holnap négy védővel állunk majd fel, s már most meg is adom a felállást, így mindenki boldog lehet: Buffon; Dani Alves, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Lemina, Pjanić, Asamoah; Pereyra; Dybala, Mandžukić. Netót a második félidőre fogom becserélni.

Claudio Marchisio felépülése jó úton halad. Már újra futhat és a labdával is edzhet. A jelenlegi állás szerint úgy gondolom, hogy valamikor októberben térhet majd vissza."

A Juventus szurkolóit talán nem is annyira a várható kezdőcsapat, sokkal inkább az tartja izgalomban, hogy szabadságának lejártával, Paul Pogba vajon Torinóban kezdi-e a felkészülést, vagy nyomban Manchester felé veszi-e az irányt.

"Helyes dolog, hogy Mourinho úgy döntött, nem beszél Pogbáról, míg ő a Juventus játékosa. Pogbát behívtam holnap estére, így Vinovóban lesz a hétfői edzésre. Nincs értelme Pogba utódjairól beszélni, mert pillanatnyilag ő a Juventus játékosa."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr799166992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RuidaRobert 2016.08.06. 15:19:59

Tehát Marchisio kb 8-9 bajnokiról és 2 bl meccsről maradhat le.

Hiribi27 2016.08.06. 15:21:07

Legalább Marciról biztatót mondott a mester.

babo0410 2016.08.06. 15:22:03

Akkor Pjanic pótolja Marchisiot, azaz Pogba helyére keresünk embert? Azaz nem is annyira keresünk szerintem mert Pogba megtartása lenne a fő cél. És a jelek egyre inkább a maradás mellett szólnak. De biztosat majd akkor tudunk meg, ha visszatér Vinovoba, és elkezdi az edzést nálunk.
És az jó hír, hogy a pletykák nem bizonyultak igaznak, és Marchisio mégis októberben fog visszatérni. Ennek roppant örülök. És ha Pjanic lesz majd a védelem előtt, akkor reméljük Marchisio több támadó feladatot tud majd ellátni, és a Conte első évében látott Marchisio tér vissza. Már ha olyan állapotban lesz. Egy ilyen sérülés nagy kockázat. G. Rossi is hasonló sérülést szenvedett anno, utána meg folyton rásérült. Remélem ez nem következik be Marchisionál. Mert ha igaz, akkor az erőnléti stábban voltak változások, hogy a sok sérülést elkerüljük a jövőben. Remélem az új erőnléti stáb rendbe tudja hozni. Habár a sérülése előtt is már sérülékenyebb volt. Conte idején kevés sérültünk volt, Marchisio folyton köztük volt. Meglátjuk, de félek, hogy a jövőben Marchisio már nem lesz olyan, mint volt.

m.martin91 2016.08.06. 15:36:35

Nekem nem tetszik, hogy Pjanic-csal számol a védelem előtt, és nem is értem. Amikor leigazoltuk, meg sem fordult a fejemben, hogy Pirlo posztján fog játszani. Inkább Leminát tudom ott elképzelni, Pjanic pedig mehetne jobbra. Érdekes helyzet lesz, hogy amikor Marchisio felépül, mihez fog kezdeni Allegri.

RuidaRobert 2016.08.06. 15:53:50

@m.martin91: A Conte időszak elején Marchisio pont Pogba posztján játszott.

Juveboy92 2016.08.06. 16:10:18

@m.martin91: @babo0410: egyértelműen Marchisio posztjára keresünk embert független Pogbától, ugyanis Marchisionak azért kellett Pirlo posztján játszani meg tavaly végig ott mert Pogba átvette az igazi helyét ... ha Matuidi jön aki bal lábas tökéletesen illik a bal oldali kp posztra jobb oldalon meg egy vkp a Lemina, Sturaro, Khedira sorból ha felépül Khedira tuti h ő játszik ott ... ami a középső kpt illeti kicsit furcsa Allegritől hogy hátravont irányítóként játszatja Allegri mondjuk a "játék központjába " része a mondatának inkább azt mutatja h CMként számít rá sem mint DMként , ami tényleg a valódi posztja

m.martin91 2016.08.06. 16:20:40

Az a bajom ezzel, hogy így Pjanic túlságosan távol lesz a kaputól, és nem lesz lehetősége Dybalával összejátszani, pedig amikor leigazoltuk, sokan arra számítottunk, milyen faszán megérthetik majd egymást a kapu előtt. Erre Allegri inkább a mi kapunk elé rakja. Tényleg nem tudom hova tenni a dolgot.

west30 2016.08.06. 16:50:40

@m.martin91: Abszolut nem ertem en sem ezt,raadasul Pjanic 1-2szer jatszott a Romaban azon a poszton es borzalmas volt.Kicsit ez olyan,mint amikor Allegri nyilatkozta hogy idovel Pogba esetleg kepes lesz hatrebb jatszani,nos igen, lattuk az Eb-n hogy ez mennyire realitas.

rockitbaby 2016.08.06. 16:56:31

@m.martin91: Azzal, hogy mi lesz Marchisio felépülése után, elég lesz akkor foglalkozni, ha megtörtént. Miért? Mert sajnos nincs rá garancia, hogy a régi fényében fog tündökölni. Ugyanis ebben az esetben sajnos a szezon kezdetéhez képest csekély változás lesz. Mindettől függetlenül én az egyik fiatal középpályásunktól - Lemina vagy Mandragora - berobbanást várok.

Dante01 2016.08.06. 17:20:26

Nagyon várom Lemina mire lesz képes és főleg mire lesz jó Asa.Így Pereyra lesz az irànyitó?

Rivendell 2016.08.06. 17:33:29

@rockitbaby: Mandragora nem nagyon fog a műtétek miatt

Drotkoszoru 2016.08.06. 17:40:59

Én se örülnék neki, ha Pjaniccsal huzamosabb ideig mélységi irányítóként/registaként számolna Allegri. Lehet eltudná látni azt a posztot is (bár a Romában nem nagyon ment neki azon a pár meccsen, amikor Spalletti próbálkozott vele), mert intelligens, technikás játékos. Viszont szerintem is vétek a kaputól távol tartani, nagyon jól lő távolról, középpályás létére gólerős, sok gólpasszt, kulcspasszt oszt ki, jól ad be, jól passzol, Dybalával remekül összetudnának játszani. Marchisio felépüléséig még okés a dolog, mert amúgy se Khedira, se Asamoah, se Sturaro nem képes Marcsi posztján elvárt szinten játszani; Hernanes nálam kuka, remélem Pereyra is távozik, talán Lemina az egyetlen, aki képes lehet azon a poszton játszani, de még őt is kissé pontatlannak, "tejfelesszájúnak", kapkodónak, néha könnyelműnek érzem ahhoz a szerephez, hogy mélységből úgymond "irányítson". Természetesen ezeket idővel kinőheti, de jelen pillanatban hozzá is jobban passzol a jobb közép box-to-box szerepkör. Lényeg: Marchisio felépüléséig még valahol érthető is, ha Pjanic lesz egy ideig a "registánk", mert a keret többi játékosa talán még kevésbé alkalmas rá, mindenesetre bízok benne, hogy Marcsi időben felépül és lesz még belőle játékos és akkor a bosnyák is előrébb kerülhetne egy sorral.

DegerFaCan 2016.08.06. 18:12:48

Nem tudom h min problemaztok :) márciustól kezdődik a szezon lényege, addig hernanes is lehozza Marci helyén. :) szóval februárra legyen Marci 100% es nekem okes bl továbbjutás elvárható meg a bajnokság elejeben lenni :)

Drotkoszoru 2016.08.06. 18:35:02

@DegerFaCan: Én is ezzel kalkulálok, hogy a csoportkört, őszi szezont megoldjuk Marci nélkül is, aztán tavasszal robbantunk Marchisióval. :) Ezzel az "addig hernanes is lehozza Marci helyén." résszel viszont nagyon nem értek egyet. A brazilnak semmi keresnivalója nem lesz a keretben, főleg az új szabályok életbe lépésével (25 fős keret, 4 saját nevelés). Mindenképp meg kell tőle válni, akár áron alul is.

Juventino73 2016.08.06. 18:38:52

Az én olvasatom szerint is 2 kozeppalyast keresunk meg:
1. A bal kp-n a Pogba utód Matuidi lenne (mivel bal labas), illetve felépülése után Marci is tud itt jatszani, hiszen korabban itt hozott vilagszintu teljesitmenyt, igy megvan a 2 megfelelo jatekos. Asamoah is tori magat ezert a poziert, de vele eleg szkeptikus vagyok a serulesei utan... Tehat a tippem a 25-os keretbe: Matuidi, Marci.
2. Pirlo posztjara igy Pjaniccsal probalkozna Allegri, mivel Marci kidolt, Hernyo katasztrofa es Lemina sem megggyozo (egyebkent en adnam 23M EUR-ert). Erre a posztra kell hoznunk valaki, ide Witsel tunik elerhetonek (Matic meg mindenki altal vagyottnak, de elerhetetlennek). Tehat a varhato a 25-os keretbe: Pjanic, Witsel.

Jobb kp-n rendben vagyunk keret ugyileg: Khedira, Sturaro (es Lemina itt is tud jatszani, ha marad).
Ami vekony az a trequartista, bar ritkan jatszunk 4-3-1-2-ben, tehat akar el is hagyhato: ez Pjanics igazi pozija szerintem, de ha hatrebb megy, akkor Pereyra maradni fog es Pjacaval osztozik a poszton, ha ilyen felallasban toljuk.

Ravanelli 2016.08.06. 19:04:26

Azért nem lehet könnyű dolga a Misternek.Gőze sincs,marad- e a kulcsjátékosa.Elmegy egy olyan kerettel felkészülési meccsre,amelyből akár öten is eligazolhatnak.Be kell építeni az újakat.Csupa kérdőjel minden...

Grinta 2016.08.06. 19:11:24

@Ravanelli: Tudják azt a háttérbe,elhiheted

Ravanelli 2016.08.06. 19:21:48

@Grinta: Én a múltkor már odáig jutottam,hogy Pogba árát előre elköltötték,nekünk meg rendeztek egy színjátékot,sőt,inkább szappanoperát( amit én a magam részéről már borzalmasan unok).
A bennfentesek nyilván vágják,mi folyik itt,eddig rendben.
De Pogbán kívül is naponta merülnek fel érkezők és távozók.
Ebből most a távozójelöltek is ott edzőmeccseznek a többiekkel,te meg csinálj belőlük csapatot...

rockitbaby 2016.08.06. 19:41:49

@Rivendell: Hát ha csak nincs valami egetverően komoly gond vele, akkor szerintem hamarabb fog visszatérni, mint Marchisio.

Grinta 2016.08.06. 19:43:00

@Ravanelli: A jövőbeli távozóknak is edzeniük kell valahol-ez így természetes.Pogba is közöttük van.Távozni fog.De ezt már kifejtettem kismilliószor,Én is többek között.Véleményem szerint aki bármilyen apró jelhez köti a maradását-mezadás valakinek,vagy megkérdeztek marad-e,ja-az még hisz a mesékben.Nem is akarom őket ebből kiábrándítani

ovaentat besök 2016.08.06. 20:45:48

Akkor holnap Pogba aláír a MU-hoz?
Állítólag ma délután landolt. Holnap orvosi és így tovább.

Lenny85 2016.08.06. 21:01:43

Nagyon úgy tűnik sajnos. Pedig az utóbbi napokba már reménykedtem. De hát ő tudja. Am a mai napig nem értem hogy nehány játékosoknak miért van ennyire besozva a segge. Még a jóból is beleülnek a jelenleg jóval szarabba. Nyilván pénz de akkor is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása