Del Piero a Juventus erejéről és az olasz válogatottról

del_piero_alessandro_bucsu.jpgA Juventus legendája, Alessandro Del Piero a La Gazzetta dello Sport munkatársának adott nyilatkozat során beszélt a zebramezesek erejéről, valamint az olasz válogatott esélyeiről a hamarosan rajtot vevő Európa-bajnokságon.

"A győzelmeiket látva, még kívülállóként is büszkeség töltött el." - szólt egykori csapatáról Del Piero. "Ott voltam az Olimpicóban a kupadöntőn. Nem játszottunk jól, de ettől függetlenül jó eredményt értünk el, s ez megmutatja a csapat erejét.

A Juve bebizonyította erejét Európában is, a Barcelona elleni fináléval, s azzal, ahogyan idén harminc másodpercre voltak a  továbbjutástól a Bayern München ellen. 

Megvan az önbizalom és az önbecsülés, most már csak az utolsó lépés hiányzik, ami egyáltalán nem egyszerű. Senki számára nem garantált a győzelem Európában, még azok számára sem, akik kétszer annyit költenek, mint a vetélytársaik, azonban a Juventus rendelkezik azzal a minőséggel, ami ahhoz szükséges, hogy jól teljesítsen, ahogyan az elmúlt két évben is tette."

Del Piero szót ejtett az olasz válogatottról, s az egykori csapattársról, Antonio Contéről is, aki jelenleg a nemzeti csapatot irányítja.

"Szégyen, hogy Conte nem küldött nekem meghívót. Erre nem számítottam, s többet érdemeltem volna." - mondta viccelődve a Juventus örök tízese. "Az olasz válogatott ideális helyzetben van. Nem ők az esélyesek, de a megfelelő nyomás nehezedik rájuk.

A csapat szilárd és tisztán lát. Az elszántság meghatározó. Minden lehetséges, s ez különösen igaz az Európa-bajnokságok esetében, Dánia és Görögország már megtanított bennünket erre. Ha egységesek vagyunk mindenki ellen, bármire képesek vagyunk. Ventura? Óriási tapasztalattal rendelkezik, s részéről minden adott ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson a nemzeti csapattal."

Végezetül szó esett a veterán Francesco Tottiról is, aki tegnap új szerződést írt alá Rómában, s további egy évig játékosként, utána igazgatóként segíti majd imádott klubját.

"Nagyon sok dolog van, amiben hasonlítunk egymásra, de akadnak jelentős különbségek is. Csak annyit mondhatok, hogy örülök ennek miatta és a Roma miatt is, újabb lépést tesznek meg együtt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518789512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glivenko 2016.06.08. 12:59:45

"Szégyen, hogy Conte nem küldött nekem meghívót."
:D
Amikor már azt gondolom, hogy ez tényleg vicces, akkor merült fel egy olyan gondolat, hogy simán befért volna az Immobile/Pellé/Éder "klasszis" sor egyik helyére, de még talán Totti is. :D

venember83 2016.06.08. 13:21:54

Totti még egy évig futballozik, utána pedig igazgatói megbízatást kap a klubtól, hat évre szóló szerződéssel. Oké, hogy az AS Roma nem bővelkedik annyira legendákban, mint a Juve, de jobban meg is becsülik, úgy tűnik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása