Allegri: „Bármi megtörténhet a döntőben”

allegri_massimiliano_magyaraz_1.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri figyelmeztette csapatát, hogy egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet, így a Coppa Italia döntőjében az Öreg Hölgynek vigyáznia kell az AC Milan ellen.

A bianconero együttes sorozatban ötödjére lett olasz bajnok, miközben Cristian Brocchi csapata a hetedik helyen futott be.

„Tisztában vagyunk vele, hogy döntőt játszunk, és itt nem számítanak az eddig elért eredmények.” - fogalmazott óvatosan Massimiliano Allegri csapata esélyeit mérlegelve a mérkőzés előtti pénteki sajtótájékoztatón.

„Bármi megtörténhet egy összecsapáson, amely egyetlen mérkőzésre korlátozódik. Egyéb tényezők mellett kiemelhető, hogy olyan AC Milánnal találjuk szembe magunkat, amely utolsó lehetőséget kap arra, hogy jövőre az Európa Ligában indulhasson, és amely egy AS Roma elleni gyenge mérkőzéssel zárta a szezont.

Holnap egy teljesen más csapattal fogjuk szembetalálni magunkat, ezért nagyon jók kell, hogy legyünk. A felállásuktól függetlenül, akár három csatárral játszanak vagy más formációban, a Milan reagálni fog a történtekre, és szerintem ez normális.

Tehát szerintem ez kiegyensúlyozott mérkőzés lesz, ahol agresszivitást kell mutatnunk, mivel az AC Milan minőségi kerettel rendelkezik. Emellett pedig két kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk az AC MIlan ellen, szóval nem látom, miért is lenne holnap egyszerű dolgunk. A döntő soha nem egyszerű.

Egy jó mérkőzést akarunk magunk számára. Figyelnünk kell, szervezetten kell futballoznunk, és mindenekelőtt technikailag jól kell játszanunk, mivel az egyetlen meccs alapján eldőlő párharcokban a különbséget jelentő futballisták játéka kulcsfontosságú.”

Az Öreg Hölgy tizenegyesekkel jutott tovább a döntőbe, miután az első mérkőzésen megszerzett 3-0 után eljátszotta előnyét az Inter elleni elődöntőben. Ez tanulság lehet a döntőre?

„Nem emlékeztettem erre a srácokat, mivel holnap egy meccsen múlik az eredmény. Azonban emlékeztettem őket arra, és holnap ismét megteszem, hogy egy félelmetes Milan ellen fogunk játszani, amely ugyanannyira meg akarják nyerni a meccset, mint mi. Így nem lehetünk elbizakodottak, felszínesek, nagyszerű csapatként kell játszanunk.

A holnapi egy külön meccs, a szezon utolsó mérkőzése. Kötelességünk mindent megtenni a győzelemért, és nagyszerű eredmény lenne, mivel egyetlen csapatnak sem sikerült két évben egymás után megnyerni a bajnokságot és a kupát egyaránt.

Tehát ez motiválhat minket, és egy újabb indok lehet a nagyszerű mérkőzésre. Reméljük, hogy az eredmény kedvező lesz számunkra, azonban az a fontos, hogy nagyszerű meccset játsszunk, és legyünk felkészülve, bizonyuljunk méltónak, mert olyan hónap van mögöttünk, amelyben hetekig tét nélküli meccseket játszottunk.”

A döntőbeli kezdőcsapatról is beszélt az edző, és valószínűleg argentin és horvát csatár fogja a támadó részleget alkotni az esti mérkőzésen.

„Holnap valószínűleg Mario Mandžukić és Paulo Dybala fog játszani. Nem arról van szó, hogy külön lenne egy csapat a bajnokság számára, és egy másik a kupameccsekre. Pihenésről van szó, egyszer ezek a futballisták lépnek pályára, máskor meg azok a futballisták.

A kapussal nagyon elégedettek vagyunk, mivel a játék nélküli számos meccs után Neto sokat fejlődött a Verona elleni találkozó óta a két meccsen, és nehéz egy kapusnak egy év játékot kihagyni. A többiek tekintetében nem kívánunk új dolgokat kitalálni.

Háromvédős rendszerben fogunk játszani, és azok lesznek a pályán, akik elérhetők, tehát Giorgio Chiellini, Daniele Rugani és Andrea Barzagli. Aztán, ahogy mondtam, nagyon valószínű, hogy játszik Mario Mandžukić és Paulo Dybala. Álvaro Morata és Simone Zaza két olyan játékos, akik képesek beállva megváltoztatni egy meccs képét, ahogyan azt sikerült meghatározni a szezon során.

Paul Pogba mellett két futballistát kell választanom, egyet a védelem elé, egyet pedig a központi középpálya jobb oldalára.”

Az egyik újságíró Miralem Pjanić esetleges nyári érkezéséről akarta kérdezni a mestert, de nem volt erre lehetősége, mivel Massimiliano Allegri közbevágott.

„Nem, elnézést, mielőtt feltenné a kérdést az átigazolási piacról, holnap mérkőzésünk van, és az átigazolási piac… Nem, nem fogok az átigazolási piacról beszélni, különösen nem más csapatok játékosairól.

Ez a tisztelet jele a játékosaim felé, a klub pedig majd intézkedik az átigazolási piacon. Nem válaszolok, és nem fogok véleményt nyilvánítani arról, amit mások mondtak.

Holnap megmérkőzik a Juventus és az AC Milan, kiváló döntőt játszunk, inkább gondolkodjunk erről, és élvezzük ki. Ezt követően majd lehet írni az átigazolási időszakról.”

Massimiliano Allegri volt az utolsó edző, akinek sikerült trófeát nyerni az AC Milan csapatával, ennek köszönhetően édesebb a holnapi döntő?

„Megismétlem, holnap különleges mérkőzés lesz, és mindenekelőtt egy gálameccs, mivel a Milan-Juventus mindig érdekes. Ez igaz a bajnokságra, és azon alkalmakra is, amikor döntőben találkozunk, mint például Manchesterben 2003-ban a BL-döntőben. Mindig érdekes mérkőzések, és csodálatos ezeket lejátszani.

Jónak kell lennünk, és végső soron egy kis szerencsére is szükségünk van. A tavaly az 1-1 után a Lazio ellenő jó mérkőzésünk volt, a Lazio mindkét kapufát eltalálta, mi pedig eljutottunk a kapujukig, és gólt szereztünk.

A Juventus ciklusa? Ha bárminek is vége szakadt, az tavaly történt. Ebben az évben tíz játékost igazoltunk, érkezett számos fiatal, tehát nem voltunk első számú esélyesek ebben az évben.

Elszúrtuk az első tíz meccset, aztán a srácok valami nagyszerűt hajtottak végre. Holnap nem zárul semmilyen ciklus. Oké, vége a szezonnak, és aztán mehetünk napozni a tengerpartra. De július hatodikán újrakezdjük, és készen kell állnunk az új kihívásokra.

Ez nem ugródeszka nekünk, az a természetes számunkra, hogy döntőben legyünk, és megpróbáljunk nyerni. Holnap este, amikor már tudjuk, hogy nyertünk vagy veszítettünk, semmi nem változik a stratégiánk és a jövő évi céljaink tekintetében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr868735548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.05.21. 12:12:25

Klasszikus Allegri interjú. Nagyon intelligens ember.:))

danimester1 2016.05.21. 12:24:53

Allegri: „Bármi megtörténhet a döntőben” Egyetértek vele.Megtörténhet hogy csak hármat rúgunk,de az is,hogy ötöt.Nem nézem le az ellenfelet,de nehéz elképzelni,hogy ne nyerjük meg.Azonban a dolgunk nagyon nehéz lesz,mert nekik szinte az életük függ ettől a meccstől.A mieinket pedig az tüzelheti,hogy egy újabb rekordot állíthatunk fel és egy újabb kupa kerülhet a vitrinbe.

Tony. 2016.05.21. 12:38:13

Érdekes lenne, ha nem rúgnánk nekik min 3-at. Amúgy lehet furán hangzik, de szerintem a Milannak nem is érdeke megnyerni a kupát. Nem akarnak ők elindulni semmiféle EL-ben.

sleepy8 2016.05.21. 12:55:16

Azért az a szeptember-október környéki "így átmeneti év", "úgy tönkre vágtak egy BL döntős csapatot", "dobogós hely mar jó lenne" hangulat után elég nagynak tűnik most egyesek arca.

Láthattuk a bajnokikon hogy akármilyen szar is a Milan, ellenünk szépen felszivják magukat. Valószínűleg mai meccs sem lesz sima. Egyel nyerni kell és kész, remélem a játékosoknak nem ilyen 3-0 féle tévképzetek járnak a fejükben.

Apuleius 2016.05.21. 13:32:26

@Tony.: "lehet furán hangzik, de szerintem a Milannak nem is érdeke megnyerni a kupát. Nem akarnak ők elindulni semmiféle EL-ben."

Ilyen hozzáállás szerintem nem létezik. Azért ez egy kupadöntő, nagyon is érdekük megnyerni, az EL másodlagos kérdés, abból bármikor ki lehet esni B-csapattal is, emiatt nem fogják leszarni a mai meccset.

Tony. 2016.05.21. 13:51:49

@Apuleius: Én abból indulok ki, amit a bajnokság végén láttam. Carpi,Fosinose,Verona, 2 pont. Még csak meg sem próbáltak befutni a Sassuolo elé, hogy biztosan elindulhassanak. Meg állítólag valami amerikai sörmeccs is le van már szervezve nekik az EL selejtezők idejére.
Az EL egy nyűg mindenkinek, főleg egy olyan csapatnak, amely 1 fronton sem képes a hagyományaihoz mérten helytállni.

Persze a kupát biztosan szívesen megnyernék, de akkor vegyük úgy, hogy az EL-be jutásra, mint nagy célra reflektáltam.

Apuleius 2016.05.21. 13:58:31

@Tony.: Az EL kapcsán teljes mértékben egyetértek, a hátuk közepére kívánkozna az egész, de a mai döntő lesz talán a legfontosabb meccsük a szezonban, amire oda fogják tenni magukat. Az EL-t így is, úgy is leszarják majd.

alexGicamo 2016.05.21. 20:12:33

@Rikoo: Osztom ! Igazán rokonszenves számomra a stílusa .

FORZA JUVE PER SEMPREE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása