Agnelli: "A Juventus bebiztosítja helyét Európa legnagyobbjai között"

agnelli_andrea_sajtotajekoztato.JPGA Juventus tegnap két veteránjával, Gigi Buffonnal és Andrea Barzaglival is szerződést hosszabbított, s a bejelentés alkalmával rendezett sajtótájékoztató során megszólalt a klub elnöke, Andrea Agnelli is.

"A legelső dolog, amit szeretnék kimutatni, mind személyesen, mind a klub nevében, az a hatalmas büszkeség és elégedettség, amit a zsinórban megnyert ötödik Scudetto jelent." - kezdte szónoklatát Agnelli.

"Ami ebben az évben kétségkívül keserűséget okozott nekünk, a kiesésünk volt a Bajnokok Ligájából. Ez keserédes keserűség volt ugyanakkor, mert a Bayern München elleni mérkőzés megmutatta ennek a csapatnak a nemzetközi erejét.

Mindez bebizonyította, hogy a tavalyi eredmények nem a szerencsének tulajdoníthatóak, és a Juventus valóban kezdi bebiztosítani helyét Európa legnagyobbjai között.

Lényegében azonos szinten játszottunk a Barcelonával, majd a Bayern Münchennel, s úgy gondoljuk, hogy ez a mérkőzés az idei Bajnokok Ligája legcsodálatosabb párosítása volt, hasonlóan a Borussia Dortmund-Liverpool negyeddöntőhöz az Európa Ligában. Meg kell mutatnunk a végső jelét annak, hogy a nemzetközi dimenzióba léptünk.

Büszkeséggel beszéltem az ötödik Scudettóról, de úgy hiszem, hogy csak tíz, tizenöt vagy húsz év múlva fogjuk majd fel ennek az eredménynek a hatalmasságát. Csak amikor eltelt már némi idő, leszünk majd képesek teljesen megérteni, hogy történelmet írtunk. Jelen pillanatban nem foglalkozhatunk azzal, amit tettünk, mert teljes mértékben a következő célokra összpontosítunk. Amikor a Juventushoz érkezik valaki, megérti, hogy a legfontosabb cél nem az, amit elért az ember, hanem a soron következő.

Ezért a május 21-én esedékes Olasz Kupa-döntőre összpontosítunk, mert ez volna az első alkalom, hogy egy olasz klub újra duplázni tud. Erre összpontosítunk, s csak ezt követően vonhatjuk le a konklúziót ezzel az évvel kapcsolatosan.

Ezekre a célokra törünk majd jövő évben is, s a világklasszis edzőnkkel igazán megvan az esélyünk arra, hogy a történelmen túllépve, legendává váljunk a hatodik Scudettóval, vagy igazán megpróbáljuk elérni nemzetközi célunkat. Mostanra az összes srác tudja a Juventusnál, hogy bárkivel felvehetjük a versenyt Európában. Tudjuk, hogy ennek egy álomnak kell lennie, azonban ez az álom elérhető. 

A mellettem levő két fickó érzelmekkel tölt el, mert két világbajnok mellett ülhetek, két olyan ember mellett, akik zsinórban ötször is Olaszország bajnokai lettek. Gigi további öt Scudettót tehet még hozzá, a nemzetközi kupák és trófeák mellett.

Megtiszteltetést jelent számomra, hogy Gigi a Juventus kapitánya volt ezekben az években, mert a Juventus kapitánya egyben Olaszország kapitánya is. A kapitány nem csupán valaki, aki a karszalagot viseli, hanem olyasvalaki, aki meghatározó a pályán és azon kívül is.

A legutóbbi alkalommal, amikor itt voltunk együtt, reményemet fejeztem ki, hogy egy hozzá hasonló ember kapja majd a legrangosabb egyéni díjat, az Aranylabdát. Ez nem vált valóra, ezért bízom benne, hogy Gigi soha sem adja fel, s majd meglátjuk miként alakulnak a dolgok.

Itt van velem Andrea is, akivel sokszor viccelődtem, azt mondva, hogy ő volt a valaha volt legjobb igazolásom, s most ismét csak ugyanezt ismételhetem meg. Andrea egy másik komoly és tartózkodó fickó, aki nem csupán tízszer, inkább százszor ekkora reflektorfényt érdemelne. Nem hinném, hogy vágyik a reflektorfényre, de feltétlenül többet érdemelne belőle.

A korszakának egyik legjobb védője, s amikor Thiago Silváról, Gerard Piquéről vagy John Terryről van szó, az ő nevének is ott a helye a listán. Hatalmas büszkeséget jelent számunkra, hogy itt volt velünk az elmúlt öt évben, s itt lesz velünk a következő kettőben is.

További két esztendő áll előttünk Andreával és Gigivel, s együtt folytatjuk 2018-ig!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr518709158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2016.05.12. 15:56:41

Óriási respekt az egész klubnak.

FINO ALLA FINE

KokoSRB 2016.05.12. 16:08:37

Köszi a fordítást és hajrá Agnelli!

FeriGjuve 2016.05.13. 11:54:15

FORZA JUVE PER SEMPRE!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása