Evra: "A Juventus egy hadigépezet"

evra_patrice_csikosban_2.jpgA Juventus sok csatát megélt veteránjainak, így Patrice Evrának is nagy szerepe volt abban, hogy a csapat, amely a Sassuolo elleni vereséggel a tabella tizenkettedik helyére csúszott, a következő fordulóban elképesztő vágtába kezdett, s a Bologna elleni döntetlen kivételével, minden bajnoki mérkőzését győzelemmel zárta.

A zebramezesek francia védője a szédületes szezonról és a torinói klubról nyilatkozott.

"Hogy ez a Scudetto más-e? Igen, mert az elején mindenki azt mondta, hogy a Juvénak vége van." - nyilatkozta Evra a La Gazzetta dello Sport munkatársának.

"Még nem fogtuk fel, hogy mit műveltünk. Tavaly érkeztem, s megállapodtunk a klubbal: kétszer is Olaszország bajnokai leszünk. Számomra ez nagy örömöt jelent, de a Juvéval még sokat nyerhetünk.

Egy hadigépezet vagyunk. Minden egyes mérkőzést meg akarunk nyerni, s Allegri számára a minőség most fontosabb az eredményeknél, mert már arra gondol, hogy jövő évben a Bajnokok Ligája csúcsára kerüljünk.

A kiesés a legjobb tizenhat között szégyenteljes volt, mert a csapat mentálisan jobban készen állt a kupa elnyerésére, mint korábban. Szervezettség tekintetében a Juve a legjobb Európában. A csapattársaim elmesélték, hogy két évvel ezelőtt bizonytalanság volt jellemző Európában.

Mostanra a mentalitás megváltozott, ez jól látható a nagy meccseken. Amikor olyan csapatokkal nézünk szembe, mint a Bayern, látom a csapattársaim arcán, hogy mi a Juve vagyunk, s bárkit képesek vagyunk legyőzni. Hihetetlen minőség van ebben a csapatban. Ha tudatosítjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak Európában, valóban azokká válhatunk. Valami szilárd dolgot építünk. A következő év igazán fontos lesz.

Allegri egy olyan edző, akit könnyű megérteni, mert nem szeret hülyékkel dolgozni. Megmutatja az utat, s igazán megértettem, hogy kivel van dolgom, amikor a Borussia Dortmund elleni második mérkőzést játszottuk. Megnézetett velünk egy csomó jelenetet, s mindent, amit megnézetett velünk, viszontláttam a pályán. Számomra ez elképesztő volt, ez soha sem történt meg velem korábban, más edzőkkel.

A mentalitás változásában nagy érdeme van. Allegri nagyon okos és intelligens, nem vetette el az elődje munkáját, megtartotta az alapokat, s fejlesztette a csapatot. Labdabirtoklás tekintetében a Juve rengeteget fejlődött a vezetése alatt."

Evra szerződése nyáron lejár Torinóban, azonban a klub további két szezonra szóló kontraktust ajánlott a francia védőjátékosnak.

"Még nem hoztam meg a döntést a jövőmmel kapcsolatban. Két különleges évet töltöttem a Juvéval, a szezon végén találkozunk, s akkor majd igent vagy nemet mondok. Őszintének kell lennem magammal és a Juvéval is. Nincsen semmi probléma, ez egy olyan döntés, amelyet nekem egyedül kell meghoznom."

A francia válogatottal a nyári Európa-bajnokságra készülő játékost arról is megkérdezték, hogy lát-e hasonlóságot korábbi klubja, a Manchester United és a Juventus között.

"Mindkét klub történelme tiszteletet érdemel. Döntetlent játszani itt, vagy a Unitednél maga a dráma. Ez jelenti a különbséget a többiekhez képest: a meznek jelentősége van.

Látták, hogy mi történt az elején? Amikor a Juventusnál játszik az ember, nagy a felelősség. A tehetség előtt, az embernek megfelelő személyiségre van szüksége."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr638666856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2016.04.27. 14:48:00

Ez az Evra nem semmi figura, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora Juventino lett és ekkora tiszteletet vált ki a csapattársaiból akik figyelnek és hallgatnak rá. Nehéz szívvel is kötök bele a mondandójába de a labdatartásról írt meglátása nem fedi a valóságot vagy rossz a fordítás. Allegri egyáltalán nem törekszik a labdatartásra előszeretettel engedi át a területet az ellenfélnek sőt több olyan meccs is volt ahol negatív rekordokat döntöttünk meg labdabirtoklásban. De ettől eltekintve nagyon jól beszél. :)

Rikoo 2016.04.27. 17:39:34

@pedronegroo: sztem arra gondol, hogy céltudatosabb a labdabirtoklásunk. Nem olyan agyatlan, mint sok olyan csapaté akik folyamatosan birtokolják a labdát, de semmit nem érnek vele. Pl.City

Zsöné 2016.04.27. 17:52:13

@pedronegroo:
"Ez az Evra nem semmi figura, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora Juventino lett és ekkora tiszteletet vált ki a csapattársaiból akik figyelnek és hallgatnak rá"

Ez így van.
Csupaszív manus.

Apuleius 2016.04.27. 17:54:22

@pedronegroo: "Nehéz szívvel is kötök bele a mondandójába de a labdatartásról írt meglátása nem fedi a valóságot vagy rossz a fordítás."

A hiba nem a fordításban van, de ettől függetlenül én sem látom, hogy ezen a téren radikális változás történt volna.

Watakuki 2016.04.27. 20:24:18

Evra kétszer hibázott nagyot az egész szezonban, kár hogy azt ugyanazon ellenfél ellen. Egyébként meg elképesztő, hogy ilyen korban is mennyire stabil. Nagy húzás volt megvenni.

Leram7 2016.04.27. 20:39:26

Van jelleme, mégpedig nagyon profi.

Ha gyorsaságban nem is, de hozzáállásban és mentalitásban még van benne 2 év Sabdroval kiegészülve.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása