Allegri: „A csapatot egyben kell tartani”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_4.jpgMassimiliano Allegri gratulált játékosainak, amiért egy kockázatos találkozón sikerült győzedelmeskedni a Lazio ellen, illetve a játékoskeret megtartásának a fontosságára hívta fel a figyelmet a Bajnokok Ligája siker fényében.

A bianconero együttes a Palermo elleni négygólos diadal után ezúttal három gólt szerzett hazai pályán Paulo Dybala duplája és Mario Mandzukic jeget megtörő találatával, majd a második félidőt szinte teljes mértékben emberelőnyben játszhatta az Öreg Hölgy.

„Ez kockázatos mérkőzés volt, azonban a srácok megfelelő hozzáállást tanúsítottak.” - nyilatkozta a tréner a Mediaset Premium számára.

„A keretet olyan szintre kell fejlesztenünk, hogy az edzőnek ne kelljen minden alkalommal motiválnia a futballistákat. A végén sokkal könnyebb dolgunk is lehetett volna, mivel volt pár szükségtelen flikk-flakk és sarkazás, de talán én kérek túl sokat.

Paulo Dybala nagyszerű futballista, és rendkívül intelligens. Jól érzi magát a már szinte trequartista szerepkörben, amelynek feladata a középpálya és a csatársor összekötése. Nagyon határozott elképzelése van arról, hogy mit szeretne megvalósítani.”

Mivel a sorozatban ötödik bajnoki címet megszerezheti a Juventus már hétfőn, amennyiben a Juventus nyer a Fiorentina ellen, a Napoli pedig veszít a Roma ellen, a figyelem most már egyre inkább a következő szezonra irányul.

„Ezt a keretet nem szabad megbontanunk, mivel ez egy fiatal csapat, és az a tervünk, hogy jól teljesítsünk a Bajnokok Ligájában. A legutóbbi kiesésünket elég nehéz volt megemészteni.

Káprázatos visszatérést produkáltunk a bajnokságban a gyenge kezdés után, de még így is többre vagyunk képesek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr168649014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2016.04.21. 10:13:41

Motivációra mindig és mindenkinek még a legjobbaknak is szüksége van. Nem mindenki CR aki önmagát szuggesztálja.
Azzal természetesen egyetértek hogy a csapatot egyben kell tartani, de Cavaninak meg Berardinak én mindenképpen csinálnék helyet. Továbbá akik nem igazán tudnak hozzá tenni a játékhoz azokhoz nem kell ragaszkodni pl.: Hernanes, Pereyra(nem igazán van posztja)

The king of alibis 2016.04.21. 10:36:29

A 40 millás lufi tegnap is megmutatta, hogy mennyire "sz@r". "Csak" a jövő aranylasztisa lesz.

The king of alibis 2016.04.21. 10:39:41

@pedronegroo: Érdekes lesz a kövi szezon. Ha hozunk trequt akkor Pereyra maradhat a cseréjének. Viszont abban a formációban nincs helye Cuadradonak.....

rockitbaby 2016.04.21. 12:03:29

@norbi9107: Cuadrado-nak csak akkor van helye, ha 3-5-2 vagy 4-3-3 lesz. Irányítóval minden valószínűség szerint visszaállunk a gyémánt középpályára, de kérdés, melyiket tartjuk meg a korábban említettek közül vész tartaléknak. Ezzel csupán annyi a gond, hogy kötve hiszem, megfelelne neki a vésztartalék felállás alapemberek poszt.

Rugani kezdi igazolni, miért vettük meg, a sors furcsa humora, hogy elviekben Barza helyettesének szánjuk, de Chiellini-t kell pótolnia. A nyárra szerintem Marotta-nak sem kell külön felhívni a figyelmét, hogy most talán nem kellene a fél keretet egyszerre lecserélni, de Marchisio sérülése beboríthat mindent. Per pillanat még az irányítónál is sokkal fontosabb oda keresni valakit. Már amennyiben nem úgy akarunk indítani, mint tavaly.

.Bulldeo 2016.04.21. 12:12:29

@norbi9107: A "40 millás lufi".. Ezt a fogalmat nem te találtad ki?

danimester1 2016.04.21. 12:15:23

Mindenki ezt hajtogatja már szinte évek óta,hogy egybe kell tartani a csapatot.Annyi kell,hogy minőségben klasszisokkal erősítsünk tovább.A perem emberek már meg vannak,sőt többen is mint kellene.Egy jó harcos a kp.-ra jobb oldal és ha kell Allegrinek egy irányító,a csatárok sorsa meg eldől,hogy ki megy ki marad.Szerintem két klasszis kell és előre valaki ha úgy hozza a sors,ez egyáltalán nem kivitelezhetetlen.
@rockitbaby: Egyetértek!Allegrinek a srácokkal és a vezetőkkel is meg kell beszélni mik az elképzelései a jövőt nézve és ki,kik lehetnek a számunkra elérhetőek anyagilag és persze a taktikailag.Szerintem nagyjából ez jelenthette részéről a "garanciát",de én úgy gondolom,hogy nem ez a megfelelő szó arra ami valójában elhangozhatott.Igaz lehet ezt úgy is értelmezni,hogy "garancia" arra kell legyen,hogy nem Padoin és Hernanes kaliberekben gondolkodnak ha nem sikerül az A terv és mit a cikk is írja egyben tartják a keretet,legalábbis az alapcsapatot,mert a ballaszttal nyilván Allegri sem számol csak 3.-4. opcióként,de inkább mellőzi őket.

Drughi Di Bianconeri 2016.04.21. 12:56:56

Egyre határozottabb,tökösebb Allegri :D
Tegnap én is láttam rajta a meccs utolsó 20-25 percében némi elégedetlenséget - ennek hangot is ad, tetszik :D

Illetve az is,hogy a Vezetőségnek üzen - remélem nem az lesz a "jutalma",hogy kib@sszák,mint Conte-t ....

rockitbaby 2016.04.21. 13:24:01

@Drughi Di Bianconeri: Azért Allegri csak annyit kért, hogy legyen garancia a biztos folytatásra. Azt mindenki tudja, látja, hallja, hogy a bajnokság nem pálya nekünk. BL kell most már. Nem azt mondta, hogy kevesek vagyunk, mint Conte - ráadásul ő bebizonyította, hogy nem is annyira 10 eurós az a tárca.

Mixbetegállat 2016.04.21. 13:56:20

@.Buldeo: Norbert Dybala-t nem, inkább a vezetőséget, és Marottát ekézte mindig megállás nélkül :)

Grinta 2016.04.21. 16:08:45

@.Buldeo: Eskü ugyanez jutott eszembe...így pedig magával beszél(get) :)

The king of alibis 2016.04.21. 17:55:41

@.Buldeo: Nem. Dybala mellett mindig kiálltam, tudtam, hogy nagy fogás lesz. Pedig kapott hideget-meleget.

keshudioo 2016.04.21. 19:38:16

@rockitbaby: Én Cuadradót tartanám meg, vele tudunk formációt, taktikát váltani. Pereyra nem olyan rossz játékos, de 1.) sokat sérült, 2.) annyira sajnos nem kiemelkedő. Ha a kettő közül kell választani, a kolumbiait szeretném.

babo0410 2016.04.21. 19:56:27

Allegri azért sokkal diplomatikusabb és kevésbé követelőző. Szerintem ő pontosan annyit kér, amennyit a pénztárcánk bír. Conte konkrétan kijelentette, hogy a keret kevés a BL-re, és ilyen olcsó igazolásokkal nem lehet BL-t nyerni. Persze, hogy azt mondták, hogy így nem lehet együtt dolgozni, ha ő nem hajlandó épp ésszel felfogni a pénzügyi korlátokat, ami ellen ő maga is tehetett volna, ha nem esik ki a BL-ből. Allegri ezzel szemben megjött, és megoldotta, hogy kapjon egy jó csapatot (ugye eljutott a BL döntőbe, ami megteremtette a lehetőséget Sandro és Dybala leigazolására).
Sajnos Marchisio sérülése felboríthatja a mercatonkat. De ettől függetlenül szerintem a keret tovább fog erősödni, és a kulcsemberek nem mennek sehova.

Zsöné 2016.04.21. 20:10:41

@babo0410: Jó elgondolás, bár szerintem Pogba menni fog.
Bonucci - Rugani - Sandro - Dybala megtartása a legnagyobb feladat ( Buffon, Chiellini, Barza, már úgy sem megy sehova ).
Ha a Juve mag megmarad, akkor lehet köré építeni.

rockitbaby 2016.04.21. 20:19:26

@keshudioo: Ez mind igaz, ellenben Pereyra már itt van, a miénk. Nem kellene még 20+ millió eurót kiadni érte. Én ez miatt mondtam azt, hogy ezt a kérdést nagyon jól át kell rágni majd. Ha Allegri kap egy irányítót, akkor neki nem sok helye lesz, de a meccs közbeni vészfelállás alapcseréjének lenni nem egy pont ideális korban lévő játékos vágyálma. Csak akkor vegyük meg, ha játszani is fog. Egyéb esetre csak feleslegesen kidobott 20+ millió, ami máshonnan akár még hiányozhat is.

Rivendell 2016.04.22. 08:35:09

@rockitbaby: alapvetően miért felesleges 20m? Pereyrat el kell adni és máris nem 20m,hiszen Pereyra totál felesleges lenne + kevésbé sérülékeny és sokkal kreatívabb is.

Ha őszinték akarunk lenni a BL-re is bőven elég lenne 1 top jobbos/akár Cuad/ és 1 top kreatív kp,na már most ha Cuad marad/20-25m/ akkor Allegri kérése érthető,nehogy már ne férjen bele a keretbe 1 igazi kreatív kp,hiszen vannak eladható felesleges játékosok is és akkor felőlem maradhat Hernyo is,hogy ne lehessen kivel rotálni. Védelembe meg max Benatia,ha jöhetne kölcsön és csak jövőre kéne fizetni,csatárt meg csak akkor feltétlenül hozni,ha megy is valaki,de szerencsére minden csatárunk egész jó áron értékesíthető...20-35m között,tehát sokkal nem kéne kiegészíteni a bejövő összeget,ha tehetséggel akarunk pótolni,Berardi esetében meg konkrétan kb semmi kiegészítés nem kéne,ha már itt sokan csatár igazolásként számolnának vele.

Rivendell 2016.04.22. 08:36:21

lényeg a lényeg,ez a Juve már kinőtte a mennyiségi igazolás szintjét,már csak a kirakós utolsó 2 max 3 darabját kell megfelelően kiválasztani,hogy teljes legyen a kép.Többi meg már Allegri és az orvosi stáb felelőssége.

venember83 2016.04.22. 09:03:58

@Rivendell: ez csak álom. Lesznek távozók, valószínűleg meglepetéstávozók is. Következésképpen érkezők is, és minden bizonnyal nem (csak?) klasszisok, hanem fiatalok is tömkelegével, akik majd mennek ide-oda kölcsönbe.

rockitbaby 2016.04.22. 09:14:03

@Rivendell: Amíg nincs letisztázva, mit akar Allegri játszani jövőre, addig ilyen igazolást nem szabad végrehajtani. Nem tudjuk, hogy ha kap egy irányítót nem-e váltana vissza a gyémánt középpályára. Oda nem illik Cuadrado. A cserefelálláshoz pedig drága megldás lenne szerintem. Marchisio sérülésével a böngyörkéért kért összeg biztos vagyok benne, hogy jobb helyen is lehet. Ha nem akarunk úgy kezdeni, mint most, akkor bizony már most szét kell lesni a piacon helyettes ügyében, akit aztán a nyáron szépen be lehet építeni. Ez mellett még talán az irányító igazolása is eltörpül.

Allegri eddig nem sok fix pontot szabott meg a keretében, de Bonu-Pogba-Dybala-Morata azt hiszem azok, akiket minden esetre meg akarna tartani. És egyelőre a klub részéről is van hajlandóság efelé. Sőt. Azonban ha a Mester terveivel nem összeegyeztethető Cuadrado, akkor feleslegesen kidobott 20+ millió lenne. Talán fontosabb lenne egy olyan jobb oldali védő, aki ha kell tud wingback-et is játszani, mint egy olyan szélső megtartása, aki tud wingback-et játszani. Vannak fontossági sorrendek, amit figyelembe véve látható, hogy Cuadrado megvétele nem a prioritási sorrend élén található. Mindamellett, hogy hasznos tagja idén a csapatnak.

rockitbaby 2016.04.22. 09:51:07

@Rivendell: Kimaradt az, hogy Pereyra totál nem felesleges, ha irányítóval játszunk, mert oda tökéletes csere. De ha mégis adnál még eg utolsó esélyt Hernanesnek ott, akkor számolj azzal, hogy mi nagyon ritkán adunk el jó haszonnal, de még nulszával is játékost. Amennyiért vettük Pereyra-t, annyit a sérülése miatt nem fogunk tudni viszontlátni, ellenben ha maga mögött tudnja hagyni a sérüléseket, akkor több poszton is bevethető tökéletes csere lehet. Pont, mint Cuadrado abban az esetben, ha jön irányító és ő is. Kétség sem férhethozzá, amennyiben nem illik a felállásba, akkor ki lesz rakva. Pont, mint ősszel. Az sem véletlen, hogy a feltámadásunk közel sem neki köszönhető. Meglátásom szerint 2 dolog játszott ebben közre: visszatértek a sérültek - Marci és Khedira-, és Dybala beleszokott az új pozícióba. Azonban amint ezek teljesültek, Cuadrado ki is került a kezdőből. Ha ezt az irányí folytatjuk, akkor csak feleslegesen kidobott pénz lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása