Marotta: "Minden sorozatban a győzelem a cél"

marotta_beppe_sajtotajekoztato.JPGA Juventus igazgatója Beppe Marotta szót ejtett Claudio Marchisio súlyos sérüléséről, a Massimiliano Allegri jövőjéről, valamint a Juventus építkezéséről.

"A diagnózis sajnos megerősítette." - szólt a Juventus középpályásának sérüléséről Marotta. "Ez egy szörnyű sérülés, amely egy komoly profival, a Juventus kincsével történt.

A felépülés ideje hosszú lesz, s ez olyasvalami, amivel nem számoltunk. Ez része a játéknak, de bízom benne, hogy olyan hamar visszatér, amint csak lehetséges.

A lába megfeszült és a lábfeje leszorítva maradt a földhöz. A mai labdarúgás más, mint egykor, az ütközések gyakoribbak, így több a sérülés is. A legtöbb játékosunk a válogatott mérkőzéseken is szerepel, s ez az igénybevétel is hozzájárul a sérülésükhöz."

Az összes érintett fél megerősítette már, hogy Massimiliano Allegri hamarosan hosszabbítani fog a zebramezes csapattal, amelyet zsinórban másodszorra is bajnoki címre vezet majd idén.

"A Juventus egy nagy klub, amelynek kötelessége segíteni az edzőt. Így tettünk Contéval is, s most ugyanígy teszünk Allegrivel is, aki elismerést érdemel azért, mert egyensúlyt és a megfelelő ösztönzést hozta az öltözőbe. Nagyszerű munkát végzett, ahogyan átvette Conte örökségét.

Allegri egy győztes, aki pozitív ciklust kezdett nálunk. Logikusnak tűnik, hogy lehetőséget kap a folytatásra. A Juventus stabilitást nyert Olaszországban és Európában is, s ebben neki fontos szerepe van. 

A labdarúgást, mint látványosságot fel kell éleszteni Olaszországban, követve a külföldi példákat. Számos top klub szeretné módosítania  Bajnokok Ligája arculatát. Az elnökünk nagyon körültekintően követi ezeket az egyeztetéseket. 

A Juventusnak az a célja, hogy minden sorozatban győzedelmeskedjen. Nem áll szándékunkban kívülállónak lenni semmilyen műsorban. Figyelnünk kell a pénzügyekre, de nem ez az elsődleges. A győzelem a legfontosabb. A klub kilencven millió veszteséggel kezdett, mostanra néhány millióval pluszban vagyunk, miközben fontos győzelmeket aratunk."

Természetesen szóba került Paul Pogba is, aki idén is a nyári mercato egyik legfőbb szereplője lehet.

"Pogbát kétségkívül fontos tényezőnek tekintjük az elkövetkező évekre. Tavaly már meghoztuk a döntésünket, amikor elkezdtek érkezni az ajánlatok. Pogba jól érzi magát nálunk. Érettebbé vált, s bajnok lett belőle.

Ez az ő környezete, még akkor is, ha a labdarúgásban sohasem mondhatjuk azt, hogy soha. A klub nem tervezi az értékesítését, s ő sem kérte, hogy engedjük távozni." 

A legújabb Totti-eset kapcsán Marottát megkérdezték a torinói klub legendájáról, Alessandro Del Pieróról is. 

"Csak a legszebb szavakkal lehet szólni egy olyan játékosról, mint Del Piero, mindazért, amit a Juventusért és a válogatottért tett. Az utazása lezárult nálunk, azonban mindez a legnagyobb békességgel történt.

A klub teljesen világos volt az utolsó szezonjában, már októberben is. Totti? Az átláthatóság fontos, s a Roma hozzáértő igazgatókkal rendelkezik."

A Juventust újjáélesztő, majd zsinórban három bajnoki címre vezető Antonio Conte, az olasz válogatottat elhagyva, a Chelsea együttesénél vállal munkát.

"A kapcsolatunkat a tisztelet és a fair play jellemzi." - szólt a londoni klubról Marotta. "Conte leigazolása büszkeséggel tölt el bennünket. Ez olyasvalami, amire büszkék lehetünk, mert vállaltuk a kockázatot, mikor évekkel ezelőtt rábíztuk a Juventus irányítását. Bízom benne, hogy képes lesz közösen dolgozni az átigazolási piacon. 

A Juventus stílusát a sportban mutatott lojalitás jellemzi. Ez ellentétes az alibikeresés kultúrájával. Amikor veszítesz, nem szabad kifogásokat keresni. Szembe kell nézni a hibákkal, s a következő győzelemért kell dolgozni. 

Ebben az évben kétségkívül a Napoli volt az a csapat, amely a leginkább ránk ijesztett. A legutóbbi vereségeken túl, kiváló szezont mutattak, különösképpen, ha figyelembe vesszük, hogy új edzőt igazoltak egy kisebb csapattól."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr718638898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2016.04.18. 14:30:48

Még a végén elhiszem, hogy a Juventus képes megtartani a fekete polipját idén nyáron.

2016.04.18. 19:35:32

"Figyelnünk kell a pénzügyekre, de nem ez az elsődleges. A győzelem a legfontosabb."

Nah ez a része tetszik és biztató.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása