Del Piero: "Dybala hasonlít rám"

del_piero_alessandro.jpgA Juventus legnagyobb legendája, Alessandro Del Piero az esti Milan-Juventus mérkőzésre hangolt, s elégetettséggel szólt a zebramezesek argentin támadójáról, Paulo Dybaláról, aki sérülés miatt nem lehet ott csapattársaival a San Siro gyepén.

"Az első pillanattól fogva, hogy megláttam Dybalát a Juve mezében játszani, arra gondoltam, hogy ennek a srácnak mindig játszania kell." - nyilatkozta Del Piero a  La Gazzetta dello Sportnak. "Azonnal megdöbbentett a jellemvonása, s az, ahogyan szembenézett a felelősséggel, annak ellenére, hogy ennyire fiatal.

A technikai oldalon túl, talán ez az, ami a leginkább hasonlít Dybalában az én bemutatkozásomra a Juvénál."

A Juventus este a szezonban gyengélkedő Milan ellen folytathatja tovább a menetelést a zsinórban megnyert ötödik bajnoki cím felé.

"Hosszú éveken keresztül ez volt a leginkább várt összecsapás a Serie A versenynaptárában, különösképpen az 1990-es években. Ott van persze az Inter és a Roma is, de nehéz volna ahhoz hasonlítani, mint a Milan ellen játszani a San Siróban.

Az első Milan, amellyel szembekerültem, Tassotti-Baresi-Costacurta-Maldini védelemmel állt fel. Mindig is nagy tiszteletet éreztem a csapatuk és a klubjuk iránt. 

Úgy gondolom, hogy ma este a Juve lesz a kezdeményező, s birtokolni fogja a labdát. A Milan próbál majd szilárd maradni, a kontrajátékra összpontosítva. A végén a Juve nyer majd 2:1-re."

A Juventus rendkívül gyengén kezdte a szezont, majd szédületes vágtába fogott, s húsz győzelmet, valamint egy döntetlent begyűjtve, hat pontra növelte előnyét az üldöző Napoli előtt.

"Ilyen rossz kezdet után ez hatalmas eredmény. A Juve mentális ereje kétségkívül páratlan. A lábaiknak is meghatározó szerep jutott ebben a szezonban. Egy ilyen visszatéréshez, s ahhoz, hogy elöl is maradjanak, mikor elérték a csúcsot, sok üzemanyagra van szükség.

A sport lényege az ellenfél legyőzése, s mindent bele kell adni a győzelemért, a győzelemnek rögeszmévé kell válnia. Ez az egyetlen módja a sport tiszteletének.

Nem csak egy szlogen, miszerint csak a győzelem számít, ez az, ami bajnokká teszi az embert. Ez teljesen világos a Juventusnál, akkor is, ha nyernek, s akkor is, ha nem."

A Sassuolo elleni októberi vereséget követően, a csapat veteránjai, Gigi Buffon és Patrice Evra intézett kemény beszédet a csapattársakhoz, s ez csodálatos fordulatot hozott a csapat életében.

"Kezdetben a szavaik szinte túlzónak tűntek, de ráébredtem, hogy mire gondoltak és miért így fejezték ki magukat. A Napoli versenyben van, de őszintén meglepődnék, ha a Juve kiengedné a markából a Scudettót. A Napoli csodálatos játékot nyújtott, és fel fognak állni. Lenyűgözött Maurizio Sarri munkája, s nagy kár lenne, ha most elengednék, mert azzal valami nagyot dobnának el, amire a jövőt lehetne építeni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr308581028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2016.04.09. 16:13:20

Barcsak Paulo fele olyan huseges lenne, mint Alex. Akkor par evig az egyik klasszis csatar adott lenne.

MdewC 2016.04.10. 15:49:31

@venember83: Bizony! ;)

Dybala sérüléséről lehet tudni vmit? Mennyire komoly?

Ale amúgy beletrafált az eredménybe. :)

FeriGjuve 2016.04.10. 20:16:38

Ale megmondta,2-1 ide. :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása