Allegri: „A scudettóért folytatott versenynek még nincs vége”

allegri_massimiliano_sajto.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri tisztában van vele, hogy a bajnoki cím sorsa még nem dőlt el, és erről beszélt az edző a holnapi AC Milan elleni meccs előtt.

A bianconero csapat saját győzelmének és a Napoli vereségének köszönhetően hat pontra növelte az előnyét a tabella elején, az AC Milan legyőzésével pedig ideiglenesen ugyan, de ez az előny kilenc egységre nőhet a Napoli vasárnapi meccséig.

Miután 2011-ben a rossonero csapattal, majd tavaly a Juventusszal bajnokságot nyert, Massimiliano Allegrit arról kérdezték, milyen különbségeket észlel a két bajnoki cím között.

„Nincs különbség érzésben, mivel a scudetto megnyerése rendkívüli megelégedéssel tölti el az embert.” - mondta a szakember a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

„Két eltérő bajnoki cím volt, mivel az AC Milan együttesével hét év után lettünk bajnokok, míg a Juventushoz sorozatban három cím után érkeztem.

Három és fél csodálatos évet töltöttem Milánóban, és most kiváló időszakot élvezek itt a Juventusnál. Olyan, mintha csak tegnap történt volna, de már szinte két éve vagyok a Juventusnál, és ugyanolyan csodálatos.

Továbbra is sok a tennivalónk, különösen ebben az évben, amikor még mindig tennünk kell azért, hogy megnyerjük a bajnoki címet annak ellenére, hogy egész héten arról szóltak a hírek, hogy a scudetto már a zsebben, és csak a második helyezett kiléte kérdéses.

Én azonban nem hiszem, hogy a Juventus matematikailag megnyerte a bajnokságot, még mindig sok a tennivaló, a holnapi mérkőzés azonban igazán szép lépés lenne a bajnoki cím felé.

Folytatnunk kell utunkat, el kell érnünk a célunk, ami a bajnokság megnyerése, amellyel kapcsolatban leírtak minket az első tíz mérkőzés után, mivel a csapat krízishelyzetben volt.

Azóta huszonegy mérkőzésből húszat megnyertünk, azonban ez nem elég a bajnoki címhez, ahhoz még számos pont kell.

Az AS Roma 84 pontot szerezhet. Ha az AS Roma megszerzi a 84-et, a Napoli nem szerezhet többet 85-nél, szóval a scudetto 86 ponttal begyűjthető.

Amennyiben a 88 pontot szerez, akkor 89 kell a címhez, mivel ez azt jelenti, hogy a Napoli megnyerte az összes mérkőzését. Egy olyan csapat, amely az utolsó huszonegy mérkőzésen két pontot hullajtott el, feltehetően nem fog hat pontot veszíteni a következő hat alatt.

Hat mérkőzés van még hátra, négy hazai pályán, kettő pedig idegenben. Még nem értünk el semmit, és mégis arról írnak mindenhol, hogy a Juventus már megszerezte a bajnoki címet.

Ez a teljesítmény visszaeséséhez vezethet, de ez nem biztos, mivel mindannyian tisztában vagyunk a holnapi mérkőzés fontosságával, én pedig ismerem a játékosokat, ők felelősségteljes srácok.

Holnap jó meccset kell lehoznunk, kiváló teljesítményre lesz szükség, mivel az AC Milan lesz az ellenfél. A Milan - Juventus mindig ugyanaz marad, nekik kell az Európa Ligát biztosító helyezés, és ők minden feszültséget a pályán akarják majd levezetni, amely minden bizonnyal felgyűlt bennük az elmúlt egy hétben.

Nem gondolhatunk a bajnoki cím megnyerésére, arra kell gondolnunk, hogy jó meccset játsszunk, amely lépés lehet a cím felé, ehhez pedig kiváló teljesítmény kell.”

Mario Balotelli várhatóan játszani fog az AC Milan mezében, így a trénert megkérdezték arról, hogy mi a véleménye a csatárról.

Balotelli Mario_hátranéz.jpg„Ahogy mondtam neki az AC Milan csapatánál, egy bizonyos pontban Isten segít azoknak, akik segítenek magukon. Mario kiváló potenciállal rendelkező futballista, aki huszonötéves.

Nem mondhatok semmi rosszat róla, mivel abban a hihetetlen versenyben a harmadik helyért folytatott versenyben a harmadik évemben hat hónap alatt tizennégy vagy tizenöt gólt szerzett, ha nem tévedek. Sajnos ezt követően kicsit eltévedt. Ő továbbra is fiatalember, így bőven van ideje visszatérni a helyes útra, azonban ez rajta múlik.”

Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Daniele Rugani játszani fog szombaton, azonban Paulo Dybala nem lesz ott. Az argentin támadó mellett a tréner nem számíthat még Giorgio Chiellinire, illetve a minap enyhe, körülbelül egy hét kihagyást igénylő izomsérülést szenvedő Roberto Pereyrára.

„Paulo Dybala kimaradt. Ez azonban nem jelenti szükségszerűen azt, hogy Mario Mandžukić és Álvaro Morata fog játszani.

Paulo Dybala sokkal jobban érzi magát, a csapathoz várhatóan visszatérhet szerdán, aztán készen fog állni a bajnokság befutójára.

Jelenleg mindenki jól van, nem fogok kockázatot vállalni egy fiatal játékossal, aki karrierje első sérülésével küzd.

Daniele Rugani játszik holnap. Jól teljesített, fejlődik, és sokkal magabiztosabb. Ez azonban természetes, mivel minél többet játszik, annál jobban fejlődik. Holnap, hacsak nem történik valami példátlan dolog nem történik, játszani fog.”

Ezt követően arról kérdezték a mestert, hogy látta-e a hétközi BL-meccseket, illetve hogy féltékeny-e Antonio Conte kinevezése miatt.

„Láttam a Bajnokok Ligáját. Mindig nagyszerű csodálatos csapatokat látni, mindig van mit tanulni, és sok mindent megfigyelhetünk egyéb csapatoknál és játékosoknál.

A Paris Saint-Germain meccsét néztem, de láttam a Real Madridot, a Bayern Münchent, mindet megnéztem, mivel ez a munkám része, ezért elvárható, hogy lássam ezeket a meccseket.

Ami a Chelsea csapatát illeti, szerencsére nem vagyok féltékeny típus. Antonio nagyon jó eredményeket ért el a Juventus csapatával, a válogatottal kijutott az EB-re, és véleményem szerint jól is fognak teljesíteni, mivel Olaszország rendelkezik olyan játékosokkal, hogy kiváló EB-t tudhasson maga mögött.

Megvan a lehetősége, hogy külföldi tapasztalatra tegyen szert, ahol különböző edzőkkel, különböző mentalitással és különböző kultúrával találkozhat. Véleményem szerint megvannak a képességei a jól eredményekre, mivel szerintem az olasz edzők jó felkészültséggel rendelkeznek.”

Végül a trénert az AC Milan nehéz helyzetéről kérdezték.

„Először is, nem tudom megmondani, hogyan lehet ebből a krízishelyzetből kitörni, ha ezt egyáltalán krízisnek nevezhetjük. Az élet ciklusokból áll, az ilyen előfordul. Véleményem szerint az AC Milan jó csapat, találtak idén megoldásokat a nehézségekre.

Az Európa Ligát biztosító helyek egyikéért küzdenek, és nagyon fontos számukra a visszatérés az európai színtérre. Aztán bejutottak idén a Coppa Italia döntőjébe, megverték az Intert a derbin, és győzelmet arattak a Fiorentina felett. Volt pár döntetlen is, de az AC Milan jó csapat, és kiváló teljesítményre lesz szükségünk a jó eredményhez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr818579444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2016.04.09. 00:06:38

Legalabb egy kommemtet, sracok, ne erezzem annyira hiabavalonak ennek a terjedelmes nyilatkozatnak a leforditasat. :)

Juveboy92 2016.04.09. 00:08:47

@venember83: kerestem a Maxi Pereyras részt, de vhogy elkerülte a figyelmem...egyébként tényleg fura h 1 komment sincs alatta de mostmár egyből 2...:))(

venember83 2016.04.09. 00:24:28

@Juveboy92: Roberto Pereyrarol tudok csak. Maxirol Lopez ugrik be, de o szerencsere nincs a Juventusnal.

MdewC 2016.04.09. 01:54:27

Remélem Dybala sérülése nem komoly, hülyét is kapnék. Most otthon vagyunk családdal, ismét faterral nézzük, szóval jó lenne sok góllal nyerni. :)

Szalnoki81 2016.04.09. 05:21:16

Egy gollal nyerünk és megvan a scudetto.

Grinta 2016.04.09. 08:37:17

Nagyon hosszú interjú,mely sok témát érint.Ez az én mentségem,köszönjük szépen!Akkor lássuk:Azt mondja hogy még nem nyertük meg a bajnoki címet-ezután pedig azt,hogy amelyik csapat az utóbbi meccsein 21 pontot szerzett,és csak kettőt vesztett el...az a hat hátralévő meccsen nem ad le 6 pont előnyt...Na akkor most mi van Max...Melyik az igaz?Mert gyakorlatilag megválaszoltad a kérdést!Balotelli1idióta,menthetetlen,várja Kína,Milan-t dicséri,de gyakorlatilag annál a csapatnál semmi sem működik(hosszú távon) A mai meccsről annyit,van egy olyan érzésem hogy X-es meccs lesz-akkor se történik tragédia-de jó lenne nyerni.

2016.04.09. 09:27:14

Persze,ezt mindig el kell mondani,de ha innen elbuknánk,az nem a riválisok remeklése lenne,annyira nem jók,ezt idén is bebizonyították. Ha innen elbasszuk,akkor az csak,és kizárólag a mi hibánk lenne,de ugye nem lesz,mert mi a balfasz Napoli meg a csicska Roma vagyunk,ennyit erről!

Grinta 2016.04.09. 09:34:58

@fire06: Szerintem semmi szükség az ellenfelet degradálni...Minek?balfasz+csicska...Lassan mindenkiből kiveszik a tisztelet?

Juveboy92 2016.04.09. 14:42:04

@venember83: Roberto Maximiliano Pereyra...sok helyen Maxi Pereyranak mondják, na mindegy lényegtelen :))

2016.04.09. 16:15:48

@Grinta: Mit tiszteljek rajtuk? Bénáznak aztán bíróznak,be is nyalhatnak tövig!

Grinta 2016.04.09. 19:18:51

@fire06: Akkor ne csodálkozz majd,ha a Juventust hasonló hangnemben ócsárolják...

MVPP 2016.04.09. 19:31:14

@venember83: Pereyranak valamiért a beceneve Maxi. Instagrammon is maxipereyra37-ként található meg és a tavalyi Scudetto átadásakor vagy egyéb alkalmakkor a hangos bemondón is így szólítják.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása