Mkhitaryan: „Nem lenne helyem a Juventusnál”

mkhitaryan_henrikh_dortmund.jpgA Borussia Dortmund sztárja, Henrikh Mkhitaryan legutóbbi interjújában beismerte, hogy a múltban közel állt ahhoz, hogy az olasz bajnokságba kerüljön, és tulajdonképpen nyitott a Juventushoz igazolás tekintetében.

Az örmény támadó középpályás neve már nem egyszer felmerült az olasz klub kapcsán, és talán az idei nyáron jön el a megfelelő idő a futballista megszerzésére.

„Nagyszerű szezonunk van a Borussiával, és szeretném idén a legjobbamat nyújtani a csapatnak. Boldog vagyok itt, azonban egy futballista karrierjében minden olyan gyorsan változhat.” - idézi a labdarúgó szavait a La Gazzetta dello Sport.

„A Juve? Ebben az életben bármi lehetséges, soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Ezért nem kívánok semmit mondani a Juventusról vagy egyéb csapatokról. Meglátjuk, mit hoz a nyár.” - mondta mosollyal az arcán az örmény válogatott.

„Nem állítottam fel rangsort a La Liga, a Premier League és a Serie A között. Mindhárom top bajnokság. Az a fontos, hogy olyan klubot válasszon az ember, ahol a legjobban tud teljesíteni.”

A tavaly olasz újságokban Herikh Mkhitaryan merült fel Andrea Pirlo tökéletes örököseként.

„Andrea Pirlo egyedi játékos volt, a futball istene. A technikáján kívül csodálom azt, ahogy képes támadásokat indítani a hátsó sorból.

A Borussia csapatánál szabadon mozoghatok a jobb és bal oldal között, így a sorok között futballozhatok. Így mindannyian sok gólt lövünk, és nagyon jól szórakozok a csapattársaim helyzetbe hozásával.

Ezt megtehetném a Juventusnál? Hiszen ott olyan kiváló csatárok vannak, mint Paulo Dybala, Álvaro Morata és Mario Mandžukić. Nem lenne hely számomra.”

Esetleg ha Álvaro Morata és Paulo Dybala előrébb játszana?

„Nem tudom, talán…”

Henrikh Mkhitaryan öt és fél nyelvet beszél: örmény, angol, francia, orosz, portugál és német. Az olasz lehet a következő?

„Talán. 19 éves koromban közel álltam ahhoz, hogy a Chievo csapatához kerüljek, de végül mást tanácsoltak nekem. Nyilván így hozta a sors. A Sahtar Doneck csapatánál Mircea Lucescu segítségére voltam a brazil játékosokkal való kommunikációban, mivel én tanultam portugálul, amikor tizenháromévesen próbájáték keretében a São Paulo csapatánál voltam. Elkezdtem tanulni egy kis olaszt is Mircea Lucescunak köszönhetően.

A Borussia Dortmundnál Jürgen Klopp vezetése alatt a játékunk a folyamatos letámadásból állt, illetve a kontratámadásokból. Most azonban Thomas Tuchel irányítása alatt teljesen megváltozott az életem. Most mi irányítjuk a játékot, és több szabadságom van a támadások tekintetében. Neki köszönhetően most még hasznosabbá tudom magamat tenni.

Most már teljes középpályásnak tekintem magam, azonban tudom, hogy mindennap azon kell keményen dolgoznom, hogy gyorsabb legyek, jobban koncentráljak, és fejlesztenem kell a technikámat.”

Henrikh Mkhitaryan rendkívül intelligens játékos, ezt jól mutatja, hogy hamarosan befejezi gazdasági tanulmányait, így minden bizonnyal nem egyszerű őt befolyásolni a jövő tekintetében.

„Találkozásunk pillanatában egy fontos dologban megegyeztünk Mino Raiolával: elfogadom a tanácsait, azonban megvan a magamhoz való eszem, és nem hagyom, hogy bármilyen döntést rám kényszerítsenek.” - zárta az interjút rendkívül határozottan a futballista.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr428498432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2016.03.19. 13:22:43

Jól látja, hogy nincs helye a jelenlegi Juventus-ban, ezen kívül, szerintem jobban tenné, ha maradna Dortmund-ban. Jól megy neki a játék, beilleszkedett, érti Tuchel filozófiáját, ezt felesleges lenne feladni a - számára - bizonytalan Juventus-ért.

Dante01 2016.03.19. 13:31:46

Nem hinném, hogy ő kellene.
Ráadásul szeret Dortmundban játszani és a szurkolók is imádják.
Plusz a csapatnak is jól megy.

A nyáron rengeteg játékos lesz elérhető. Ha végre jól kevernénk a kártyákat még akár klasszis is jöhetne. Hála isten végre eljutottunk oda, hogy nem adnám el a fél játékoskeretet csak pár játékost és őket is azért, hogy eljussunk a legjobb csapatok szintjére. Szerintem már most a legjobb 8-ban bent vagyunk, de én szeretném ha megint tőlünk rettegne Európa, mint anno.

mpite 2016.03.19. 13:41:07

Jövő nyáron lejár a szerződése és a jelek szerint szívesen kipróbálná magát máshol. KÍváncsi leszek, nálunk köt-e ki, de abban @m.martin91-nak igaza van, hogy nagyon jó szezont fut Tuchel-éra első évében, 19 gól és 24 gólpassz azért nem semmi, én maradnék a helyében, ő pedig értelmes és tudatos embernek tűnik a karrierje szempontjából.

Rikoo 2016.03.19. 14:21:56

Teljesen igaza van. A Dortmundnál a helye. Zárt védekezéssel szemben teljesen meg van halva a játéka. Nem illik hozzánk. Egyébként kedvelem, szimpatikus játékosnak tűnik.

Mixbetegállat 2016.03.19. 15:57:48

De rendesek vagytok.Ott jó neki. Jól érzi magát. Szeretik.Maradjon csak.Nehogy nekünk jó legyen...

venember83 2016.03.19. 16:45:01

@Mixbetegállat: szerintem a többiek inkább azt kérdőjelezik meg, hogy jó lenne-e a Juventus csapatában. Ott van Diego, a német bajnokságban jó volt, de az olasz félszigeten nemigen ment neki. Amúgy kellemesen meglepődtem, mennyire intelligens ez a srác, ritka ez focistáknál, sportolóknál.

Leram7 2016.03.19. 19:42:43

Nagyon nagy vétel lenne.

Tony. 2016.03.19. 20:01:30

Miért ne illene a Juventusba? Ha nem akarunk örökre 3-5-2-t játszani, akkor a tavaly alkalmazott felállásba pont beférne, és ugyanúgy játszhatna a csatárok mögött szabadon, ahogy szeret.

Amúgy én sem tudtam ezek a plusz dolgokat róla. Sokkal szimpatikusabb, mint a sok bunkó focista, akik 2 értelmes mondatra nem képesek, nemhogy végzettségük legyen, meg több nyelven beszéljenek...

Rikoo 2016.03.19. 20:46:47

@Tony.: a játékstílusa nem illik. Akkor játszik jól, ha van terület a pályán. Morata is jól tud játszani, ha nem felállt védelem ellen kell játszania. Serie A-ban viszont mindenki védekezik ellenünk. Olyan játékos kell aki nagyon technikás, kreatív és jó a kis játékokban. Mkyhtaryan viszont a kontrákban jó leginkább.

Tony. 2016.03.19. 20:51:13

@Rikoo: Szerintem eljutottunk arra a szintre, hogy nekünk már a Bajnokok Ligája a mérce. Serie-A-ra már fölösleges játékost igazolni.

Rikoo 2016.03.19. 21:02:33

@Tony.: pontosan így gondolom én is. De Mkyhtaryannál komolyabb játékost is tudnánk szerezni erre a posztra. Sztem a mi játékunkba Nem illik a játéka. Nem csak a Serie A-ban, de a BL-ben sem hiszem, hogy nagyot tudna játszani. Kontracsapatba nagyon jó, de a miénk nagyon nem az. Én sokkal inkább preferálom az alacsony technikás játékosokat.

danimester1 2016.03.20. 11:21:55

@Tony.:+1 Na valaki végre kimondta amire én is gondolok.Abszolút egyetértek és én is így gondolom,rengetegszer leírtam már,hátha olvassák a blogot :-).Klasszisok kellenek,hogy a Bl-ben is maradandót alkothassunk.Természetesen nem egyből a megnyerésre gondolok,hanem arra,hogy állandóan a top közelben lehessünk 8-4 között.A bajnokságban "elég" ha a középszernél jobb játékost igazolnak (pad bővítése) és lehetőséget kapnak a tehetségek.Az idei év sajnos nem jött össze,ami rányomhatja a bélyeget a nyári igazolásokra.Innentől el kell dönteni mi az az 1-2 taktika amiben játszani akarunk (tudjuk mik azok) és azokhoz kell igazolni akár Allegri szájíze szerint.Nem utolsósorban az értékeinket meg kell tartani,mert azért nem érdemes pl. Pogbát elengedni,hogy az érte kapott pénzből feltöltsük a keretet mindenféle játékosokkal.MINŐSÉG,MINŐSÉG MINŐSÉG,ez kell legyen a prioritás!Elégedett leszek ha akár csak egy érkezik,de ő valóban jelentse a különbséget.Igaz a fizetéssel kapcsolatos kérdésekben rugalmasnak kell lennünk,mert szerintem ez jelenti ma a legnagyobb különbséget a klubok között.Az már más lapra tartozik,hogy nem reális összegekről van szó és nincs határ szabva sem ebben sem az átigazolási összegekben.

danimester1 2016.03.20. 11:26:43

Normális srácnak tűnik és tud nyilatkozni.Egyértelműen nem utasította el (zárta ki a lehetőséget),de nekem úgy tűnik,amolyan "utolsó lehetőség"-ként számol velünk (ha számol!).Szerintem is jobban jár ha marad az általatok is említett okok miatt.(pl.Vidal sem járt jól a váltással)Szerintem nekünk inkább a spanyol vonalon kellene maradnunk pl. Isco vagy francia Veratti?!,de persze minden lehetőséget megvizsgálva a legjobb döntést meghozni.

Gabuero9 2016.03.20. 13:58:20

Kante a leicesterbol nem lenne rossz esetleg ha pogba elmenne
Iranyitot meg en aki jo lenne juveba nemtudok mondani jelenleg (aki elerheto)

MDaniel98 2016.03.26. 11:36:15

Nem hozzánk való, és bár most tényleg nagyon jól megy neki, én is nehezen tudom őt elképzelni Juve-mezben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása