Allegri: „Mandžukić túl nagylelkű volt”

allegri_massimiliano_sajto_arc.jpgMassimiliano Allegri a Sassuolo elleni egygólos győzelem után tanáccsal szolgált Mario Mandžukić számára, illetve beszélt a Bayern München elleni meccsről is.

A bianconero csapat meglepetésre 3-5-2-ben állt fel a Sassuolo ellen.

„Háromvédős rendszert alkalmaztunk, hogy másképp építhessük a támadásokat. Jól kezdtünk, de a Sassuolo szép futballt játszik, és természetesen megvoltak a lehetőségeik.” - mondta a tréner a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Nagyon akartuk a győzelmet, és amikor nem értékesítettük a lehetőségeket az előny megduplázására, kicsit szenvedtünk, és féltünk attól, hogy nem sikerül győzelemmel zárni a találkozót.”

Gigi Buffon megdöntötte Dino Zoff gól nélküli rekordját, hiszen több mint 903 perce nem talált be az ellenfél a kapujába, és már csak négy perc választja el attól, hogy Sebastiano Rossi rekordját megdöntve első legyen a gól nélküli percek számát tekintve Olaszországban.

„Véleményem szerint Gigi megérdemli ezt a rekordot, és természetesen még négy percre van szüksége ehhez a derbin. Nagyszerű lenne, ha a mérkőzést megszakítaná a nézők tapsa, de egy derbiről beszélünk, és első számú prioritásunk az, hogy játsszunk.

Pontosan és nagyon koncentrált állapotban kell játszanunk. A srácok mindannyian jól vannak, csak gratulálni tudok a hozzáállásukhoz, azonban sokat kell fejlődnünk a teljesítmény tekintetében.”

Mario Mandžukić folyamatosan visszahúzódott az ellenfél támadásainál, ez pedig azt eredményezte, hogy nem volt elég pontos a befejezéseknél, illetve a mérkőzés végére teljesen kifulladt.

„Ez a nagylelkűség sajnos azzal járt, hogy a pálya olyan területein találja magát, ahonnan nem tud előretörni. Takarékoskodnia kell az erőjével, hogy aztán pontos lehessen, amikor a támadások befejezésére kerül sor.

Daniele Rugani jól teljesített, és az Inter elleni Coppa Italia találkozó után a sajtó nagyon támadta, ezért félő volt, hogy ismét háttérbe szorul, azonban úgy véltem, hogy ez a megfelelő meccs arra, hogy bizonyítson.”

A Juve szerdán mérkőzik meg idegenben a Bayern München csapatával, miután az első találkozón 2-2 arányú döntetlen született.

„A Bayern München ellen tudatában kell lennünk annak, hogy nehéz őket kilencven percen át nyomás alatt tartani. Ezért nagyon pontosan kell védekezni szükség szerint, majd ki kell használni a gyengeségeiket támadáskor.

Ezen a héten láttuk, hogy a Borussia Dortmund nagyszerűen játszott egy órán keresztül, aztán beszorult a Bayern ellen.

Tovább szeretnénk jutni a következő fordulóba, de nem lesz egyszerű, és nagyon kiegyensúlyozott mérkőzést kell játszanunk.”

A Juventus a Bayern ellen is a 3-5-2-es formációt fogja alkalmazni, és védekezni fog a mérkőzés első felében, hogy aztán a végén kitámadjon?

„Csinálhatjuk ezt fordítva is, támadhatunk az első félidőben, aztán védhetjük utána az eredményt. Véleményem szerint ha sikerül a labdát birtokolnunk, és aztán kihasználjuk a gyenge pontjaikat, akkor komoly kárt okozhatunk a védelmükben.

Amennyiben a Bayern birtokolja a labdát, jól kell védekeznünk, és óriási mentális erőről kell bizonyságot tennünk, hogy végig mérkőzésben maradjunk.

Giorgio Chiellini müncheni játéka kérdéses, mivel még nem edzett a csapattal, és ha hamarosan nem kerül erre sor, akkor nem lesz felkészülve.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr648466600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2016.03.12. 11:58:05

Nagyon várom már a szerdai meccset. Elképzelni sem tudom jelenleg, hogyan lehet esélyünk tovabbjutni. Ha úgy tudnánk játszani az elején, mint az első meccs második felében akkor benne van, hogy olyan szinten elfáradna és besavasodna a csapat, hogy a mérkőzésen hátralevő részében teljesen beszorulnánk megint. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom mondani, de Sturarora óriási szüksége lesz a csapatnak. Egyedül ő tud középen ütközni és labdát szerezni 90 percen keresztül. És nagyon fontos az is, hogy Alex Sandro kezdjen és ne Evra. Chiellini reméljük felépül, mert a hátsó hármasnak óriási feladata lesz a mérkőzésen!!

MdewC 2016.03.12. 13:49:28

@Rikoo: Sandro beállva is hasznos lesz, de sztem is kezdjen és legyen Ő többet a pályán.

alexGicamo 2016.03.12. 21:11:28

Ha mindenki bevethető lenne én ezt a kezdőt küldeném a zöld gyepre :

GIGIM

Barzamackó - Bonu - Chiello

Cuadrado - Polpo - Marci - Khedira - Alex Sandro

Dybala - Morcos

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Rivendell 2016.03.13. 08:58:04

@alexGicamo: Khedira ki és Sturaro be + Hernyo cserének,mert valaki tuti kifullad a kp-n

Khedira túl lassú a Bayern ellen,pláne idegenben,ahol tuti nyomás alatt leszünk + ott becsúszva is tudni kell szerelni

MDaniel98 2016.03.14. 12:08:33

Nehéz lesz, de a remény hal meg utoljára!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása