Allegri: „Nem lehetetlen legyőzni a Bayernt”

allegri_massimiliano_panchina_d_oro.jpgA Juventus trénere, Massimiliano Allegri úgy véli, hogy a Bayern München sem verhetetlen, ezért a Juventus képes továbbjutni a Bajnokok Ligájában.

A bianconero csapat a torinói első találkozón 2-0-ról felálltak, és végül 2-2-vel zárták a meccset, ami azt jelenti, hogy a továbbjutáshoz sokgólos döntetlen vagy győzelem szükséges.

„Nem lehetetlen feladat a Bayern München legyőzése, azonban ők mindig is a BL-győzelemre esélyes csapatok közé tartoztak.” - nyilatkozta Massimiliano Allegri, miután átvette a Serie A legjobb edzőjének járó díjat a Panchina d'oro gálán.

„Számunkra a Bajnokok Ligája nem lehet más, mint egy álom, azonban Münchenben próbálkoznunk kell, hogy végrehajtsuk a tervünk.

Csodálatos mérkőzés lesz, mi pedig minden lehetségeset elkövetünk majd a továbbjutás érdekében, de nem lesz egyszerű. Most a pénteki bajnokira kell koncentrálnunk, aztán majd ezt követően gondolhatunk a Münchenre.”

Az Öreg Hölgy hárompontos előnnyel vezeti a bajnokságot, a cél pedig nem lehet más, mint a sorozatban ötödik scudetto begyűjtése.

„Elöl vagyunk, azonban következetesnek kell maradnunk, hogy megnyerjük az ötödik scudettót, amely révén beírhatnánk a nevünket a Juventus történelmébe.

Most a Sassuolo lesz az ellenfél, amely megverte az összes élbolyba tartozó csapatot, mi azonban reméljük, hogy sikerül megállítani őket.

Az AS Roma képes mostantól az összes meccset megnyerni a szezon végéig, ahogy a Napoli is. A bajnoki címhez idén nagyon sok pont kell.”

A trénert szigetországi újságírók hírbe hozták a Chelsea csapatával, ahol most azonban Antonio Conte tűnik befutónak, viszont az utóbbi napokban már a Real Madriddal boronálják össze a Juve aktuális mesterét.

„Jövőre is a Juventus mestere leszek, mivel további egy évre szóló szerződésem van a klubbal. Ezt százszázalékosan kijelenthetem, soha nem történt semmi egyéb klubok vonatkozásában.

Most már közeledik a szezon vége, mi pedig megpróbáljuk megnyerni a scudettót, a Coppa Italiát, illetve meglátjuk, mi fog történni a Bajnokok Ligájában. Kiválóan érzem magam itt, és nincsenek problémák.”

Massimiliano Allegri egyúttal köszönetet mondott csapatának, mivel nélkülük nem nyerhette volna meg a díjat.

„Ez a díj fontos jelentéssel bír, mivel azt mutatja, hogy a teljes csapat jól teljesített. Köszönetet mondok a játékosoknak, a munkatársaknak és teljes klubnak.

Hogy én kire szavaztam? Én a Lazio trénere, Stefano Pioli mellett tettem le a voksom.

Jövőre? Nem tudom, sok múlik azon, hogyan zárul ez az év. A Napoli mestere, Maurizio Sarri minden bizonnyal a jelöltek között lesz.

A Frosinonét képviselő Roberto Stellone és a Carpit irányító Fabrizio Castori kivételes eredményeket értek el, és ezt idén is bizonyítják.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr538451856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ovaentat besök 2016.03.07. 16:07:47

Megálmodtam: Hernanes szabadrúgás 0-1 és ennyi lesz Münchenben.
Szóval így fog ez történni gyerekek.

Mixbetegállat 2016.03.07. 17:00:49

Frosinone,Carpi?Jó hogy nem a Veronát méltatja...

Pekáry 2016.03.07. 17:13:43

@ovaentat besök: Ennyi erővel lehetne egy Barzagli olló is a győztes találat. ;)

pedronegroo 2016.03.07. 17:16:18

Jól mondja, a bajnok ligája nekünk csak egy álom. Tavaly is az volt és szerintem még sok évig ez így fog maradni, de örülök hogy Allegri mester is reálisan látja a dolgokat és tisztában van a valós erőviszonyokkal tudja Ő is hogy tavaly csak mákunk volt.

babo0410 2016.03.07. 17:36:21

@pedronegroo: Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy mákunk volt. Allegri Nem is mondott ilyet. Azt meg nem is értem hogyan lehet mázlinak nevezni, ha a Dortmund, Monaco, Real hármason keresztül jutunk a döntőbe. Jó játszottunk, Allegri jó taktikát választott mindegyik csapat ellen. Egyáltalán nem mázli volt, hogy döntőztünk. És szerintem, ha tovább jutunk a Bayernen, akkor már idén is akármi megeshet.
Mondjuk arra is kíváncsi lennék, ha idén is döntőbe tudnánk jutni, vajon Conte mivel magyarázná ezt. Allegrinek tavaly nem volt sokkal erősebb a kerete, mint Conte-é, az idei meg aztán pláne nem az, ráadásul sok a fiatal játékos is, akiknek még be is kellett illeszkedniük. Vajon Conte mit szólna, ha minimum a Bayernen tovább tudnánk menni? Érdekes lenne egy esetleges továbbjutás után nekiszegezni a kérdést, hogy mit szól ehhez?

venember83 2016.03.07. 17:56:10

@pedronegroo: szerencse nélkül a Real, Bayern, Barcelona is esélytelen a BL-győzelemre.

Juvegaspy 2016.03.07. 18:03:13

@pedronegroo: az elottem szolokkal egyetertek.. te meg miert irsz ilyet?
Ha a csapat ugy allna akar a bajnoksaghoz vagy a kupakhoz ahogy te gondolod akkor soha semmit nem nyernenk

Rikoo 2016.03.07. 18:19:36

@pedronegroo: Allegri mester? Már nem kókler?

MdewC 2016.03.07. 18:34:31

Grat Max-nek! :) (Ha tovább megyünk a németeken, akkor onnantól Mad Max lesz nálam.) :D

Zsöné 2016.03.07. 18:34:53

@pedronegroo: Így van! Jól látod a tényeket! Imádom a Juvét, de attól még nem vagyok vak.
A tavalyi menetelésünk nagyon nagy mértékben köszönhető a sorsolásnak és a szerencsének is.
Jelenleg a Bayern és a Barca kimagaslik a mezőnyből, ha tavaly előbb kapjuk őket akkor most nem beszélhetnénk menetelésről.
Tudom, hogy Te is a legjobbakat reméled.

Pavel1988 2016.03.07. 18:35:07

Azért ezzel megvárta Conte kinevezését.. :)
Az a lényeg, h marad. Én örülök neki.

delpi0823 2016.03.07. 19:09:50

@Zsöné: az emberek szeretnek felteteles m9dba beszelni de nem tudom miert semmi ertelme nincs .Szerencse mindig is kell a blhez meg ugy altalaban veve eleg sok mindenhez.A dontoben sem vallottunk szegyent vegig partiban voltunk a barcaval szoval nem tudom mirol beszeltek pedronegroval.

Dante01 2016.03.07. 19:22:00

A vicc az, hogyha az olasz bajnokságban annyi pénz lenne, mint az angol, német vagy spanyolba szarrá vernénk a világot.

Juvegaspy 2016.03.07. 20:22:04

@Zsöné: gyenge duma...mak mindig mindenkinek kell a bl-ben s a dontobe jutni nagy szo!...foleg egy Realon at. Ez nem vaksag a Juve erdemeit meg vegkepp nem kene kicsinyiteni v akkor rossz helyen jartok

Watakuki 2016.03.07. 20:29:19

Tavaly az egyetlen szerencse az volt, hogy a Barcát csak a döntőben kaptuk.

Zsöné 2016.03.07. 22:03:00

Uraim. Vegyük le a szemellenzőt. Kaptunk egy millió sebből vérző Dortmundot, utána a leggyengébb Monacot - vitatható tizivel továbbjutva.
Real. Na őket erőn felül teljesítve kiütöttük aztán jött a Barca.
Büszke vagyok a csapatra, de ne legyünk gyerekesek....
A Bl-hez igenis kell a szerencse!

Tony. 2016.03.07. 22:54:18

Véleményem szerint Guardiola érkezése óta folyamatosan csak visszább lép a München a Heyckes-féle csapathoz mérten. Évről-évre. Megbukott, mert egy stílusidegen focit erőltetett egy olyan közegre, ahova egyáltalán nem illik. Egy jó taktikával meg lehet fogni őket, akár még a Juventus-nak is.

babo0410 2016.03.08. 00:38:08

@Tony.: Kivételesen egyetértek ezzel. Ez se sűrűn fordul elő. ;)

Lord Viktor 2016.03.08. 08:44:34

@Zsöné: Igen, a BL-ben kell szerencse is, ezt szerintem nem vitatja senki. Anélkül nem is lehet megnyerni. A Bayern-Real-Barca hármasnak például sajnos a legjobb négyben a helye, de ha már a nyolcaddöntőben megkapnák egymást ketten, akkor már a nyolcban sem lenne ott egy. A formán is múlik, például a Bayern most kisebb hullámvölgyben van (a játékunkat elnézve egyébként mi is), simán megeshet, hogy kiejtjük őket. Ahogy a Roma is most jól tolja a Serie A-ban, megizzaszthatja a Realt ma. Ilyen a foci.

pedronegroo 2016.03.08. 08:48:02

@Tony.: Ha azt veszed alapul hogy nem nyerte meg a BL-t akkor igen van visszaesés bár azért a negyed döntőkig rendre simán eljuttatta a Bayern-t és mindkétszer a későbbi győztestől kaptak ki (Real,Barca). A bajnokikat meg pont és gólrekordokkal nyerte. Szóval szerintem pont hogy sikeres volt Guardiola tevékenysége és bebizonyította hogy ezt a csúcsra járatott tiki-takát egy stílusidegen közegben is megtudta valósítani. Arról nem beszélve hogy ebben mekkora munka van hogy egy csapat "Guardiola stílusban" játsszon. Kicsit nehezebb mint egy bunker focira átállni és azzal eredményeket elérni.

Type-R 2016.03.08. 11:13:24

@Pekáry: A meccs 91. percében Müller földre fejelt fejesét Buffon macskamozgással hárítja a labda pedig nem pattan ki róla. A németek a fejüket fogják, a világklasszis hálóőr rögtön felismerve az ellenfél bosszúsága okozta lehetőséget, magának gurítja ki a labdát, és rohanni kezd Neuer kapuja felé.
A Bayern csak most eszmél rá, hogy egy kontratámadás folyik Buffon vezetésével. Hiába futnak vissza, Gigi megállíthatatlan és biciklicsellel lerázza a német középpályát. Ekkor észreveszi a mellette gyorsvonat sebességgel robogó, még mindig könnyű léptű Barzaglit, akinek külsővel, hanyagul bokapasszal adja a labdát kitűnő ütemben. Andrea a saját fejét hátulról átívelve maga elé penderíti sarokkal a játékszert, ezzel lerázva egy védőt, így teret nyerve az ellen kapuja felé.
De ekkor inkább az akkor már meglehetősen üresen lévő Buffont választja és neki kanyarítja a labdát 30 méterről, ami azonban átszáll a hórihorgas kapuson. Ő nem esik kétségbe és ollózva visszakanalazza a játékszert Neuer kapuja elé a 16-os magasságába, ahova Barzagli kicsit sem lassítva érkezik meg és csukafejessel fejel a hálóba.
A Juve-tábor őrjöng, a németek leforrázva állnak, a maradék 1 percben szinte mozdulni sem tud a Bayern. Ezzel vége, a Juve 0-1-re nyeri a rangadót, az Allianz Aréna minden nézője felállva tapsol és Allegrit követelik edzőjüknek. Robben toporzékol mérgében, amiért nem fogadja el a Juve ajánlatát, Neuer sírva szorongatja a mindig magánál hordott Buffon-képet. Barzagli ekkor jóságosan barackot ad Alaba buksijára, Mandzukic pedig kárörvedő mosolyt csal arcára és úgy mondja a kamerába: "Ronaldo, az meg ki?"

venember83 2016.03.08. 11:36:12

@Type-R: álmodtam én ennél sokkal durvábbakat is. :D

JuventusFanatikus 2016.03.08. 11:47:30

@Type-R: Nagyon jót nevettem ezen :D
Az én agyszüleményem még mindig az, hogy a 90.-ik perc körül Mandžukić egy gyönyörű fejessel eldönti a meccset, Neuer pedig áll mint f@sz a lakodalomban.Erre a mi horvátunk elkezdi üvölteni a Bayernnek, hogy ezért jött hozzánk, erre Vidal sírás közben elővesz dugipiáját és jól belehörpint.A szurkolóink széttombolják a stadiont, a Bayer játékosai pedig könyörögnek Marrottának, hogy hozzánk igazoljanak.

JuventusFanatikus 2016.03.08. 11:52:15

@ovaentat besök: Nekem a kedvenc Juventusos álmom, hogy az udvarunkban együtt focizhattam Pirloval és Buffonnal.

Type-R 2016.03.08. 11:55:41

@venember83: Padoin rúgta a győztes gólt???

Type-R 2016.03.08. 11:56:56

@JuventusFanatikus: Nekem meg az, amikor lehívtam Del Pierot focizni a grundra a haverokkal és ámultak hogy tud ez a srác. :)

Type-R 2016.03.08. 11:58:21

Lehet létre kellene hozni egy "legjobb Juve-álmok" posztot. De jó ötleteim vannak!

alexGicamo 2016.03.08. 18:23:59

@Pekáry: Ez már abszolúte álom kategória ! Milyen szép volna ! Ha tippelnem kéne, szerintem Dybala fog brillírozni újra és az ő találata lesz döntő fontosságú. Ne kérdezzétek, miért ? Valahogy így gondolom ... :P
Vagy Mormota ! ;)
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

alexGicamo 2016.03.08. 18:34:36

@Type-R: Ez Oscar - díj gyanús forgatókönyv ! Igaz, hogy némileg - bár csak egy hangyányit - szürreális,de ez a lényegen mit sem változtat ! Hol kell aláírni ????????????????? :D

MDaniel98 2016.03.14. 10:44:40

Hát kemény meccs lesz, az biztos, hogy nem nekünk áll a zászló, de, ha 0-2-ről vissza tudtunk jönni tulajdonképpen bármi lehetséges. Hajrá!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3451) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (875) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1689) játékosokról (10147) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2489) meccsek (4233) mercato (4251) nyilatkozat (7575) Olasz Kupa (331) összefoglaló (423) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (212) Címkefelhő
süti beállítások módosítása