Hernanes: "Már szaladtam ünnepelni"

hernanes.jpgA Juventus brazil középpályása, Hernanes kezdőként léphetett pályára egykori csapata ellen, s egy káprázatos lövéssel közel állt a gólszerzéshez is, a labda azonban végül a kapufán csattant.

"Természetesen már szaladtam ünnepelni, amikor láttam, hogy a lövés a kapufát találta el!" - emlékezett vissza a jelenetre Hernanes a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"A keddi történések érzelmi hatása mellett nem volt egyszerű erre a meccsre készülnünk. Nagyon lelkesek voltunk, s be be kellett biztosítanunk, hogy a kellő összpontosítással készülünk. A Bajnokok Ligája-mérkőzés visszavágója nehéz lesz, mint mindig, de meg tudjuk csinálni."

Hernanes viccelődve válaszolt, mikor arról kérdezték, hogy vajon nem hiányzik-e a kreativitása az Inter középpályájáról.

"Néhány nappal ezelőttig senki sem hiányolt, mert egyáltalán nem is játszottam! A labdarúgás ilyen, állandóan változik. Az embernek két lábbal szilárdan a földön kell maradnia.

Minél többet játszom ebben a szerepkörben a védelem előtt, annál jobban hozzászokom, s annál több fogást megtanulok majd. Ebben a szerepkörben több gondolkodásra és kevesebb ösztönre van szükség. Mindeddig az ösztöneimre hagyatkoztam, azonban kezdem megszokni, s úgy gondolom, hogy jó lehetek itt is."

Győzelmével a Juventus továbbra is tartja a tabella első helyét, a Napolira közben ma este kőkemény összecsapás vár a Fiorentina otthonában, így az előny akár négy pont is maradhat.

"Még tizenegy forduló van hátra, s csodálatos ebben a helyzetben, hogy tudhatjuk, minden csak rajtunk múlik. A többiektől extra erőfeszítésre van szükség, hogy befogjanak és ledolgozzák a hátrányt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr778428066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devilke Balla 2016.02.29. 12:40:58

Pirlo akkora istenkirály volt,hogy miatta a játékosoknak meg kell tanulniuk az o szerepkorét,ha akarják,ha nem :D

Leram7 2016.02.29. 13:07:06

Én megnézném Khedira helyett is.

Igaz a németnek volt egy két nagyon jó meccse, de néha meg olyan, mint Padoin,

kozagaha 2016.02.29. 13:16:36

@Leram7: Egyetértek. Kíváncsi lennék egy Pogba, Marci, Hernyó felállásra középen.
Szinte biztos vagyok benne hogy támadásban kreatívabb lenne a csapat + lenne még valaki aki távolról is veszélyes.

Amúgy elképesztő mit védett Handanovic Hernyó szépen ráeresztette a kapura.

Pavel1988 2016.02.29. 13:56:40

Khedira nagyon jó a Serie A-ba, ott nem éri akkora hátrány a lassúsága miatta. A BL-ben viszont könyörgöm felejtsük már el, nagyon szétszedik a játékát.

Hernanes nagyon jó képességű ezt mindenki tudja, viszont én egy sorral feljebb játszatnám Pogba mellett. Marci szerepköre inkább Khedirára illik ha már itt tartunk.

Tony. 2016.02.29. 14:09:27

Mondjuk nem jönne rosszul, hogy a szezon záró szakaszára kvázi nyernénk egy "új igazolást" egy használható Hernanes személyében. Persze ott még nem tartunk, de hátha. Nyáron meg nem tudom megtartják-e. Sajnos nem üti meg a szintet és más terveink is vannak.

vizi8 2016.02.29. 14:42:35

Hernanes az első 15 percet megnyomta aztán mintha pályán sem lett volna. Khedira azért brusztolt rendesen, még úgy is hogy nem tartozik a kedvencek közé, de azt el kell ismerni higgadtságot hoz a kp-ra. Sajna egy rossz napot kifogó Liscivel az oldalán nehéz, (igaz mondhatnánk hogy rossz heteket, hónapokat kifogó Licsivel az oldalán), sajna olyan mintha sokk lenne neki már ez a poszt. Nem tudja felvenni a versenyt Sandróval, akkor szokot kitűnni, ha Evra játszik, mert akor a támadások 70 %-a az ő oldalán fut végig.

danimester1 2016.02.29. 20:46:10

A rengeteg nyilatkozatot olvasva tőlük (játékosaink és edzőnk) kezdem megérteni a miérteket.Elhiszem és tudom,hogy a calcioban játszani nem egyszerű,sőt maga az adott csapat taktikáját felvenni megtanulni,plusz saját magát-magukat megfelelő fizikális szintre hozni.Nehéz feladat és van aki nem tudja megtanulni vagy a felsoroltakat összhangba hozni,pláne ha ehhez adott esetben párosul egy új pozíció,szerepkör megtanulása is.Természetesen Hernanes esetében nem akarok nagy következtetéseket levonni kb. egy v. két összesen jó meccs alapján,de szerintem ezek a problémák voltak a szezon elején és vele is.Ezt jól lehetett látni pl. Pogba,Dybala,Morata,Mandzukic,Khedira és Hernanes játékában.Amint elérték a fizikai teljesítményüket és képesek voltak a tanult taktikai utasításokat összehangolni elindult a szekér,de ez az összetett dolog sajnos még hátráltatva volt sérülésekkel.Allegri sem véletlen hajtogatta,hogy miért pihen Sandro vagy Dybala adott esetben bárki főleg az újonann érkezők közül.Kicsit bővebben fejtettem ki a gondolataim,de mi csak nyerhetünk vele ha végre felépül mindenki és az összhang mellett sérülések sem fognak közbe szólni.Forza Juve!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása