Allegri: „Hiányzott az önbizalom”

allegri_massimiliano_magyaraz.jpgMassimiliano Allegri szerint a Juventus csalódást keltő teljesítménye az első félidőben az önbizalomhiánynak volt betudható.

A Bayern München csapata teljesen uralta az első félidőt, azonban végül az Öreg Hölgy megrázta magát, és sikerült kétgólos hátrányból egyenlítenie.

„A továbbjutáshoz nyernünk kell, és ezt idegenben kell elérnünk.” - kezdte a meccs utáni értékelést a tréner a Mediaset Premium mikrofonja előtt.

„A csapat jól játszott, és a második félidőben látott teljesítményre kell alapoznunk, nem pedig az első félidőben elkövetett hibákra. Jobban kellett volna teljesítenünk a saját védelmi stratégiánk alkalmazásakor, de így is kialakítottunk néhány érdekes lehetőséget.

Javultunk a második félidőben, és leginkább önbizalomra tettünk szert, és ennek meg is lett a jutalma. Ez azt bizonyítja, hogy a Bajnokok Ligájában még jobban kell hinni magunkban, és több bátorságra van szükség.

Természetesen hiszünk a továbbjutási esélyeinkben, ez egyértelmű, és a visszatérés további önbizalomra ad okot. Most azonban a bajnokságra kell koncentrálnunk.

Massimiliano Allegri cseréi meglepőek voltak, ám végül jónak bizonyultak, mivel a beálló Hernanes jól váltotta a megsérült Claudio Marchisiót, míg Álvaro Morata gólpasszig jutott, Stefano Sturaro pedig betalált.

„A cserék jók voltak, örülök Hernanes teljesítményének, mivel őt sokszor kritizálták a szurkolók. Stefano Sturaro cseréjére azért volt szükség, mert olyan ember kellett, aki képes volt felfutni középpályáról, és Sami Khedira már elfáradt. Stefano Sturaro pragmatizmussal szolgált.”

A terv részét képezte, hogy a Bayern München hetvenszázalékos labdabirtoklásnak örvendhet az első félidőben?

„A Bayern utolsó embere gyakran Arturo Vidal volt, és nem lett volna szabad, hogy ennyi teret hagyjunk az ellenfélnek. Amíg a Bayern egy adott tempón futballozott, nem volt egyszerű a feladatunk. Szerencsére kissé alább hagyott a játékintenzitás, és mi kitörtünk.

Több önbizalommal kell rendelkeznünk a saját képességeink tekintetében, és nem húzódhatunk ennyire mélyen vissza. Képesek vagyunk erre, és örülök, hogy bizonyos játékosok visszatérhetnek sérülésük után.”

A Juventusnak a kieséses szakaszban az utolsó hat európai kupameccsen mindannyiszor sikerült kiharcolnia a továbbjutást, amikor az első meccsen otthon döntetlent ért el.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr548415110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2016.02.24. 09:26:36

Allegri rohadtul rám cáfolt megint. Az első 60 perc képe alapján jogosan mondja mindenki, hogy eltaktikázta magát. Másrészről viszont Guardiola verte meg, aztán fordult a kocka. Ennyivel jobb volt a Bayern. Azonban mindhárom cserével igaza lett, még ha az egyik kényszerből is volt. Hernanes az egyik legjobb Juvés meccsét hozta, Morata gólpassz, Sturaro gól. Az első félidő alapján örülhetünk az eredménynek, és a feltámadás erőt kell, hogy adjon a visszavágóra. Allegri megítélésénél nagyon fontos leszögezni, hogy észrevette, mi nem működik, és remekül változtatott.

Khedira rohadtul lehozta csupa alibizéssel a meccset, és az is feltűnt, hogy az elején egyáltalán nem akartunk letámadni. Minden második passz bajor játékoshoz ment, és senki nem próbálta meg visszaszerezni. Ennél azért tökösebben kell kezdeni a visszavágót. A második félidőben feléjük nőttünk fizikálisan, amit a Bayern fórumokon is hangoztatnak, hogy az egyik nagy gyengeségük. Többet kell nyomnunk, le kell őket támadnunk, kifárasztanunk.

Hogy Robben egyetlen cselét hogyan tudták így benyalni, az számomra érthetetlen... Müller gólja pedig kicsit szerencsés volt, törlesztett az első helyzetéért.

Ami furcsa számomra, hogy _szerintem_ Vidal nagyon jól játszott, a németek kedvelői viszont 50%-ban ekézik. 96%-ban emberhez passzolt, és mindig ott volt védekezésben, amikor szükség volt rá. Van, aki szerint legjobb Bayernes meccse volt, van, aki szerint most sem játszott jól. Örültem volna, ha a mi lusta németünk helyett a chilei szaladgál.

MdewC 2016.02.24. 09:32:08

@keshudioo:

Alkoholisztá > Álibisztá

consminor 2016.02.24. 09:41:19

@keshudioo: Robben egyetlen cselével több, mint 10 éve nem tud mit kezdeni a futballvilág. akárhányszor nála volt a labda már vártam, hogy mikor fogja azt a cselt megcsinálni és kapura tekerni. egyszer sikerült neki, hogy rohadna meg...

keshudioo 2016.02.24. 09:42:21

@consminor: "Robben egyetlen cselével több, mint 10 éve nem tud mit kezdeni a futballvilág."

De te ezt érted??? :-D

consminor 2016.02.24. 09:46:08

persze, csak még az első reggeli kávé előtt vagyok, így lehet még a magyar nyelv zavaros :) arra értettem, hogy Robben évek óta ugyanazt csinálja: inverted wingerként szélről középre becselezi magát, majd ballal a hosszúba eltekeri. nagyjából ez történt tegnap is

Apuleius 2016.02.24. 09:47:39

@keshudioo: "Örültem volna, ha a mi lusta németünk helyett a chilei szaladgál."

Khedira hihetetlenül gyenge volt, ezt a teljesítményt szerintem még Padoin is hozta volna egy átmulatott éjszaka után.

Alapvetően nem érzem, hogy Allegri eltaktikázta volna, a motivációi érthetőek, be is jöhetett volna, én inkább abban látom a hibát, hogy a játékosok hihetetlenül idegesen és beszartan kezdtek, ami nem egy gyakori jelenség (szerencsére). Talán a Barcelona elleni BL-döntőt kezdtük hasonló fejetlenséggel, s ott is súlyos árat fizettünk érte. Itt is adtunk nekik két gól előnyt, utána ébredeztünk csak fel. Rohadtul megnehezítettük magunknak a visszavágót.

Leram7 2016.02.24. 09:48:02

@keshudioo: Khedira bajnokságban jobban tólja, mint én pl vártam tőle, de tegnap szégyenletes teljesítményt nyújtott. Lehet még sérül és összedrótozták.

Sajnos a németek lefutottak minket.

ejhaa 2016.02.24. 09:48:08

Centiken múlott különben, hogy abból ne szülessen gól, ezredek hiányoztak még, hogy Bonu megemelje a fejét.

Vidal egyre többet mondogatja, hogy kamázott itt játszani, és imádja a várost is, netán visszatérne?

Juve82 2016.02.24. 09:48:56

A tegnapi meccset látva totál tele voltam vegyes érzésekkel. Az első félidőben kiakadtam mint a fene, hogy szinte át sem lépünk a térfélen. A második kapott gólnál már annyira ideges sem voltam, pedig a szokásos idióta Robbenes befele húzást mi is megkaptuk. Arra gondoltam: TE JÓ ÉG! Mi lesz ennek a vége 4-5? Aztán csoda történt és felpörögtem a srácokkal együtt.
Egy két játékostól tényleg amint lehet meg kell válni, amíg kapunk értük valamit bár aki a tegnapi meccset nézte sokat nem adna értük.
Hernanest nem csíptem de tegnap kellemes meglepetéssel szolgált.
A második félidőt öröm volt nézni.Legalábbis nekem ... asszony mást gondol erről :D

De száz szónak is egy a vége. Büszke voltam a lefújás pillanatában kedvenc csapatunkra!!! Forza Juve! <3

Rivendell 2016.02.24. 10:10:17

Khedira elfáradt.....miben? hiszen csak szemmel követte a lasztit.

Hernyo most megtalálta önmagát,mostantól klasszis irányítóként funkcionál:D ha megoldjuk idegenben,akkor már megérte elhozni őt

Khedira mehet Kínába

Lord Viktor 2016.02.24. 10:10:34

Nem mondom, hogy rossz az eredmény, de jónak sem mondanám. Viszont a játék képe alapján inkább elégedett vagyok vele, és nagyon örültem a végén, főleg annak tükrében, hogy mekkora mumusunk a Bayern.
Szerintem is az volt a gond, hogy szó szerint összefostuk magunkat tőlük. Az első félidőben olyan játékot játszottunk, amit szerintem ebben a szezonban még egyszer sem. Még a City ellen idegenben sem álltunk be bekkelni ennyire, persze, hogy egyrészt szokatlan volt, másrészt igen, fostunk tőlük. Amikor már minden mindegy volt és elkezdtünk játszani, akkor máris jobb lett a meccs képe. Ha Sandro, Asa és Chiello felépül a visszavágóra, akkor szerintem jó esélyünk lehet továbbmenni. Nem szabad fosni tőlük és kész.

Lord Viktor 2016.02.24. 10:13:12

Egyébként nem tudom, hogy vagytok vele, de én Lichtsteinert egyre kevesebbnek érzem. Valahogy súlytalan volt tegnap is. Persze Khedira is fos volt, de Forrest azért mégis a jobbak között van számon tartva.

keshudioo 2016.02.24. 10:14:33

@consminor: Persze, ez nyilvánvaló, de nem erre gondoltam. Hanem, hogy miért nem tud vele mit kezdeni a futballvilág. :-)

kozagaha 2016.02.24. 10:15:23

Remélem Marcinak nincs komolyabb baja.

Devilke Balla 2016.02.24. 10:16:56

@keshudioo: Tokéletesen egyetértek. Nem gondolom hogy allegri eltaktikázta volna,egyszeruen nem gondolta,foleg hogy nem eloszor használtuk már ezt a taktikát,hogy a játékosok ennyire megilletodnek hátul,s csak osszevissza elrugdossák a labdát. Na meg azt sem szabad elfelejteni,hogy nem csak Allegri készul fel az ellenfélbol,ok is ugyanugy készultek ránk,Guardiola meg amugyis nagyon alapos munkát végez ilyen téren,pontosan tudta mivel lehet megzavarni a labdakihozatalainkat,foleg,hogy szinte mindig Buffontol épulnek fel a támadások. Olyat is ritkán látni szerintem,hogy félpályáról egészen Neuerig passzolják vissza a labdát,mindent megtettek,hogy eldugják elolunk. A lényeg az volt,hogy ne kapjunk gólt,és láttuk hogy amig Khedira el nem vesztette a labdát kozépen,s nem tudtunk visszazárni rendesen,addig szinte tokéletesen mukodott is a taktika. Robben,Lewa és Muller nagyon jol ossze szoktak az évek során,érzik egymás mozgását,hulyeség lett volna elejétol kezdve nyiltan játszani. Azt sem szabad elfelejteni,hogy bár volt faul a 2.ik gól elott,bár szerintem sokszor nem fujnak ilyeket le,amint elkezdtunk támadni,gól tudtak szerezni,mert nem volt felállt védelem. Viszont ami aztán tortént,hogy elkezdtunk végre kuzdeni,s a saját játékunkat játszani,abszolut felvettuk a versenyt a Bayernnel. De ismétlem magam,mivel hogy ez 2fordulós párharc,s a lényege az volt,ne kapjunk gólt,szerintem nem taktikázta el magát.

Egyébként hihetetlen,hogy volt vagy 3 szabadrugásuk,s mindegy mennyi védo volt a 16-osunknál,mindhárom megtalálta Lewandowski fejét.

Rivendell 2016.02.24. 10:17:46

@Lord Viktor: nem tudsz kit berakni jobbra:( nyáron meg kell oldani,hogy oda is legyen 1 Sandro féle minőség + Khedira helyett 1 jó a kp-ra. Bár adja az ég,hogy Hernyo hosszútávon jó legyen és akkor legalább saját erőből is javul a kp.

kozagaha 2016.02.24. 10:17:46

@Lord Viktor: Costa és Ribery ellen kevés is Lichti mint ahogy Evra is Robben ellen.
Nem véletlen zártak vissza kétoldalt ketten is ellenük.

Mixbetegállat 2016.02.24. 10:20:03

Teljesen összefostuk a bokánkat a németektől!Douglas Costa azt csinált Lichtivel amit nem akart.Ki se mertünk lépni rájuk mert féltünk hogy bejön a csel, és elmennek mellettünk.Ha náluk volt a labda csak asszisztálva toporogtunk mellettük.Olyan volt mintha Juve-Pro Vercelli mérkőzést néztem volna csak mi voltunk a vendégek.A 2. félidőben elfogadhatóan játszottunk(szerintem még így is gyengébben), és kis szerencsével döntetlenre hoztuk a meccset, de itthon így is nagyon szar eredmény született(még ha 1-1 lett volna).Sajnos egyértelműen tudatosult bennem hogy a Barca,BM más kávéház.

Devilke Balla 2016.02.24. 10:22:44

@keshudioo: @consminor: Messi is egy testcsellel eteti a jó népet már 10éve :D
Egyébként adjunk hálát az égnek hogy nem Ribery kezdett,még mindig jobb játékosnak tunik mint Costa.

Rivendell 2016.02.24. 10:24:40

@Mixbetegállat: én mondjuk csak 2 poszton látom őket jobbnak és ezt a nyáron meglehet oldani. 3.posztra +van a játékos,csak most sérült volt.

pedronegroo 2016.02.24. 11:00:45

Az eltaktikázás csak részben igaz mivel a 4-4-2-őt igazából kényszerből játsszuk és a bajnokságban is elég nyögvenyelősen működik ez. A masszív védekezés plusz kontra tavaly a döntőig vitt minket ez a mi játékunk, ezt el kell fogadni a BL-ben csak ezzel van keresni valónk, ennél többet ne várjunk Allegri-től. Ha nincs ennyi sérülés akkor lehetett volna 3-5-2 és akkor Chiello párszor telibe verte volna a köcsög Robben-t hogy ne ugráljon annyira meg Barza visszakerülhetett volna a helyére és Lichti-vel közösen talán blokkolták volna Costa-t. Most már mindegy...
A továbbjutás már szerintem elúszott de azért remélem Allegri előveszi a tökeit a visszavágóra és a 3-5-2-őt és neki megyünk a bajoroknak, ha megint csak a bekkelésre koncentrálunk akkor az a pár százalék esélyünk is elszáll.

ToTTy-Juve 2016.02.24. 11:09:32

@Lord Viktor: Cuadrado tényleg nagyon jól játszott, amikor a csapat is. Lichti viszont végig magabiztosan játszott és szépen megoldotta a feladatát. Az egész meccsen talán csak Ő, Buffon és Evra voltak azok, akik nyugodtan megnézték, kinek is lehetett passzolni ha náluk volt a labda.
Az igazság az, hogy amikor rosszul játszottunk, mindenki gyenge volt, amikor meg feljavultunk, mindenki feljavult. Khedira tényleg hihetetlenül súlytalan volt, egyértelműen a csapat leggyengébb láncszeme. Bonuról kaptunk gólt és Barzagliról, vagy ahogy vesszük Dybaláról (mert ő adta el a labdát előtte), de egyiket sem érzem hibásnak, csak Allegrit, hogy nem tüzelte fel őket az elején.

pedronegroo 2016.02.24. 11:13:48

A feltámadásunkról pedig annyit hogy a két gólunkhoz azért nagyon kellett egy Kimmich is, remélem a visszavágón is kezd.

Pavel1988 2016.02.24. 11:59:41

Azt gondolom nagyon kevés esélyünk maradt, maximum 20%-ot mondanék.
Viszont!

Visszatér Chiellini és Sandro, Mandzukic formába lendülhet. Ez nagyon sokat fog jelenteni, masszívabb védekezés mellett agresszívabban és gyorsabban kell kontrázni.

Ha 5-3-2-es felállást választjuk akkor sztem fontos lenne, hogy Cuadrado és Sandro kezdjen a széleken, Morata és Dybala pedig elöl. Mandzsó nem való egy olyan csapatba amelyik kontrákra törekszik.

venember83 2016.02.24. 12:12:22

Mindannyian örülünk a sérültek visszatérésének, csak az a baj, hogy az utánpótlás biztosított, tegnap Marci, de messze még a visszavágó. Bele sem merek gondolni, hogy ki sérülhet le addig. Tökéletes esetben csak Padoin.

.Bulldeo 2016.02.24. 12:14:24

@Pavel1988: Nem szabad hátul beszorulni ez már Kiderült. Ha Münchenben is hátrahúzódunk, kifiléznek a bajorok.

keshudioo 2016.02.24. 12:16:17

@venember83: Ő nem BL-kerettag, úgyhogy akár nyaralni is elmehet. :-)

venember83 2016.02.24. 12:17:14

@keshudioo: ne menjen, ő sérüljön le. Más senki.

Rocky80 2016.02.24. 12:20:12

@Pavel1988: Mandzukic egyértelműen a csapat legjobbja volt, innen hová lendüljön még formába?
Rajta aztán nem látszódott a megilletődöttség, vérprofi volt.
A bajnokságban lehet hogy Dybala a legjobb csatárunk, de hogy a BL-ben ő, az biztos.

Pavel1988 2016.02.24. 12:45:24

@Rocky80:

Mandzukic a legjobb csatárunk én ebben biztos vagyok. Ennél is tudna Ő jobban játszani, de neki labdák kellenek. Kell egy Sandro aki jól tud beadni.
Ha ezek nem teljesülnek akkor többet érnénk a Morata-Dybala kettőssel sztem.

delpi0823 2016.02.24. 13:12:23

@kozagaha: Ezert lesz nagyobb eselyunk ha sandro es chiellini felepul ok ketten megtudjak fogni robbent az egesz biztos,evra sajnos mar keves ehhez.3-5-2 kell majd jatszanunk csak legyen mindenki egeszseges mert sajnos 3 het alatt meg lehet 20 serules sajnos.

delpi0823 2016.02.24. 13:14:42

@Mixbetegállat: Azert nem tudom szidni a svajcit mert az a baj hogy douglas costa eleg sok mindenkivel azt csinal amit akar.

delpi0823 2016.02.24. 13:22:25

@pedronegroo: Azert valljuk be oszinten azert ez nem csak allegrin mulik hogy mi tamadunk vagy sem,egeszen biztos vagyok benne hogy allegri se ezt tervezte hogy az elso 20perc utan 80-20 lesz a labdabirtoklas,amit akarsz jatszani azt nem biztos hogy megtudod valositani mert a masik oldalon ott van az ellenfel is ami jelen esetben egy bayern munchen,es a bayern jatekosai elkepesztoen magabiztosak sajnos a labdaval ami nalunk nincs meg jelenleg,ezen kell dolgoznunk hogy a visszavagora tobbet tudjuk majd birtokolni a labdat es hogy ne helyezzenek minket ekkora nyomas ala.Azt gondolom ez a 3-5-2vel megvalosithato lesz sandroval es chiellinivel.

pedronegroo 2016.02.24. 13:44:43

@delpi0823: Pedig azt hittem tavaly csak Allegri miatt jutottunk a döntőbe de ezek szerint nem rajta múlik...

babo0410 2016.02.24. 13:48:39

„A csapat jól játszott, és a második félidőben látott teljesítményre kell alapoznunk, nem pedig az első félidőben elkövetett hibákra."
Akkor ezt szeretném majd Münchenben is látni. Remélem nem csak beszélsz erről, de be is tartod. Nem értem miért kell folyton visszaállni, ha egy erős csapattal találkozunk? Miért kell úgy csinálni, mintha mi gyengébbek lennénk? Szerintem már Capello megmutatta, hogy ez a taktika még akkor is halott ügy, ha a világ egyik legerősebb kerete a tiéd. Oké, hogy a védekezésnek nagyon jónak kell lennie, és kevés területet szabad engedni nekik, de nem szabad soha senkit ennyire magunkra húzni. Már a Barca ellen is ez volt a gond, de tegnap is. Meg kell próbálni mély letámadásokat indítani. Nekünk kell a meccset irányítani majd, mert máskülönben végünk lesz. És csak a győzelem jó nekünk. NYERNÜNK KELL! FORZA JUVE!

babo0410 2016.02.24. 13:56:28

@Apuleius: Nem ez nem az idegesség volt, hanem a rossz taktika. Szerintem nem sok Bayern meccset láthattál. Pont azt játszottuk, amit a Bayern rohadtul imád. Ha betömörülnek ellenük, ahogy Dybala is mondta, simán szét tudják húzni a védelmeket, és az egyéni hibákat kikényszeríteni. Sajnos ha ennyire széthúznak egy csapatot, akkor nem könnyű jól passzolni. Egyszerűen nem volt elég hely arra, hogy passzoljunk, mert túlságosan messze kerültek a játékosaink egymástól, és mindig volt ott egy Bayern játékos, aki lefülelje a passzainkat. Mikor a második félidőben nekik mentünk, akkor látszott, hogy ez nem ízlik nekik. Ezt kell a visszavágón is, és nyerni fogunk.

Apuleius 2016.02.24. 14:23:56

@babo0410: Tényleg nem sok Bayern meccset láttam mostanság, mert az Inter mellett ez az a csapat, amelytől heveny hányinger kerülget, s eleve rühellem a német focit meg a Bundesligát. Gondolhatod mit éreztem annak idején, amikor Inter-Bayern döntőt rendeztek :-)

Lehet, hogy igazad van abban, hogy rossz taktikát választott Allegri (habár én változatlanul nem ebben látom a lényeget), nekem inkább az jött le, hogy bármilyen taktikát is választottunk, a játékosok azt elképesztően gyenge színvonalon próbálták megvalósítani. Remegtek a lábak, nyomasztó volt a riadtság és a fejetlenség, egy Juventusnak illett volna ennél magabiztosabban és határozottabban játszani a bunkerfocit. Nagyon jó volt látni a feltámadást a második félidőben, de nem lettünk volna képesek így, abban a stílusban lejátszani 90 percet. Nem túl valószínű, hogy Münchenben nekiugrunk majd a Bayernnek.

Apuleius 2016.02.24. 14:24:31

@babo0410: "Ezt kell a visszavágón is, és nyerni fogunk."

Természetesen úgy legyen! Én is ezt várom.

delpi0823 2016.02.24. 14:34:59

@pedronegroo: ezt en nem allitottam soha hogy allegrin mulik minden,persze egyertelmu hogy fontos szerepe van a legmegfelelobb edzo a szamunkra azt tovabbra is tartom de ha minden csak az edzon mulna mindig akkor tavaly siman vertuk volna a barcat mert allegri sztem sokkal jobb edzo mint luis enrique

Drughi Di Bianconeri 2016.02.24. 14:41:25

Mister, ez a 2 a legfontosabb:

-"a Bajnokok Ligájában még jobban kell hinni magunkban, és több bátorságra van szükség."

- "nem lett volna szabad, hogy ennyi teret hagyjunk az ellenfélnek."

Az 1. félidőben látottaktól rendesen ledöbbentem, nem jutottam szóhoz, és azzal nyugtattam magamat,meg a - játék képén - kárörvendő Bayerneseket,hogy "nem a labdabirtoklás a lényeg,majd elmegyünk 2 kontrával"...

Ez,hogy hazai pályán úgy visszahúzódunk, és olyan beszariak vagyunk,mint ha idegenben lennénk,és nem a Juve,hanem egy Frosinone, ez egyszerűen elfogadhatatlan.
Nem tudom mennyire volt ez tudatos edzői döntés,vagy a játékosok egyszerűen ennyire beszartak a domináns,hihetetlenül labdabiztos,és gyorsan mozgó/passzoló Bayerntől.
De ez látni,csalódástkeltő volt.

Letámadni meg sem próbáltunk,ha valahogy hozzánk került a labda,legkésőbb 2 passz múlva eladtuk azt.

Tavaly a Dortmund ellen bevált ez a taktika (bár ott nem húzodtunk _ennyire_ myélre), mert a Dortmund nem a labdabirtoklásban/passzjátékban kiemelkedő,hanem a kontrákban, így ezért volt nyerő ötlet.
Na de a Bayern ellen ez öngyilkos taktika,Ők ehhez vannak szokva,imádják,ha az ellenfél meg se próbál letámadni,csak passzívan védekezik,nagyon mélyen.

Jómagam nem hittem el,hogy Robben megint megcsinálja ugyanazt,1000szer is, ráadásul Barzaglival szemben (aki ma nem remekelt amúgy).

Gyötrelmes volt látni,hogy hiába kettőzzük le a széleket, Robben és D.Costa (aztán Ribéry méginkább) 10ből 7szer azt csináltak,amit akarnak.

Remélem most már mindenkinek világos,hogy A.Sandro > Evra, nem kevéssel,és miért is.

Khedira folyamatosan emberhátrányt jelentett,szerintem a mezőny leggyengébbje volt.Mehet kínába,vagy aki hajlandó fizetni érte, ez nagyon kevés (és egyes idióták szerint "jól" pótoltuk Vidal-t..)

Pogba és Dybala, 2 a bajnokságban kiemelkedő TOP spíler, de Pogba még nagyon fiatal ahhoz,amit várunk tőle: hogy Vezér legyen, aki eldönt meccseket a villanásaival.
Küzdött és akart,de sokszor volt pontatlan,meg a befejezések: Mennybe mehetett volna,de egy pár centit tévesztett,még nem egy kiforrott,kész,vezér.

Dybala meg élete 4-5. BL meccsét játszotta, eleve nincs nagy formában az elmúlt hetekben(fárad),de Ő még gyakorlatilag egy gyerek,nem lehet hibáztatni azért,hogy szenvedett,azért egy gólt így is lőtt.

Cuadrado szintén akart,küzdött,sokszor volt pontatlan,de Ő legalább bátor volt,odatette magát, Stefinek esélye se lett volna D.Costa ellen,ha nincs előtte Cuadrado.

Mandzsukics volt a feltámadó csapatban (2. félidő) a legjobb,lehentelt mindenkit,és 2 kulcspasszt (melyből egyik gólpassz) vállalt a 2 gólban, az egyik egészen zseniális volt, Oxival,magasból,ki a szélre - Ibra-t idéző mozdulat volt.

Hernanes üdítő,meglepő teljesítménnyel rukkolt elő: egész jó volt.
Sajnos Marchisio-t kellett érte lecserélni,tényleg vele mi van ?!Mennyit kell kihagynia ?

A cserék egyébként ültek, Morata-Sturaro-Hernyó is jól szálltak be.

SZVSZ. a csapatnak nem illik a 4 védős rendszer,szedett-vedett elemekkel meg pláne.
A - jogosan- oly' nagyra tartott védelmünk 4 védős rendszerben a töredékére képes,mint 3-5-2ben, Barzaglit is ideértve.

A döntetlen nem rossz,de ilyen formában inkább a Bayern-nek jó,mint nekünk.

A sérültek felépülésével, 3-5-2vel,100% küzdeni akarással,hajtással lehet esélyünk a továbbjutásra, még ha csak kb. 15%-nyi is.

A "feltámadás" miatt büszke vagyok a csapatra,de a Bayern az 1. félidőben elrendezhette volna a párharcot is, a visszavágóra növesszünk tököt,támadjunk le, Chiello-Sandro-Asamoah a kezdőbe, és haljunk meg a pályán !

Szili072 2016.02.24. 14:57:40

A 4-4-2 vel nem vagyunk stabilak, nem tudjuk úgy kontrolálni a meccset.Robben ,Costa,Ribery,Müller a világon minden csapatnak gondot okoznak.Be kell látnunk egy kicsivel lentebb vagyunk Európa top 2-3 csapatánál.A tegnapi meccs lehetett volna 0-3 és ha nem kapunk gólt az 1.félidőben 1-0 is.A második félidő tiszteletet parancsoló játékot hozott.Ha a visszavágó is szoros lesz elmondhatjuk,hogy előrehozott elődöntő volt a párharc.

Il Principino 2016.02.24. 15:52:12

Igazából nagyon bosszantó gólokat kaptunk így sokadszorra visszanézve,főleg annak ismeretében,hogy a németek a valóban nagy helyzeteiket kihagyták!

1.gól:Khedira ostoba módon beviszi 3 ember közé,persze hogy elveszti,de ebből még nem kellett volna gólt kapni,mivel emberfórban voltunk hátul 6 a 4 ellen..Barza középre szabadít fel(persze örült hogy megelőzte emberét) Müller Tomit így üresen hagyni,na nálam ez volt a legnagyobb hiba annál a gólnál,mérföldekre minden emberünk tőle...

2.gól:nehéz megállapítani,hogy Leo mitől borult össze,de legalább sprintelt vissza,nem úgy,mint pl.Hernanes(érdemes megnézni)!Ugye ebből megint komoly butaság volt góltt kapni,főleg annak ismeretében,hogy Robben egy nagyon szar labdát kapott..aztán mindenki szépen nézte,ahogy Barza mellett befelé tologatja,mégsem léptek oda neki segíteni,valamint Buffon helyezkedése is hagyott nálam némi kívánni valót,főleg ilyen rutinos kapusnál...csak azt a sarkot célozhatta abban a szituban!

Összességében mégis elégedettek lehetünk,főleg hogy 1 órát aludtunk a meccs alatt és csak aztán pörögtünk fel!Nem is értettem ezt a taktikát,elvileg a Bayern úgy játszogathatott,mint a bajnokságban,felállt védelmek ellen,nem volt nagy újdonság nekik.Nekünk viszont nem ez a játékunk,ki ellen bekkeljünk?Hellas Verona ellen?
Allegri rossz taktikát választott,de nagyon jól nyúlt bele a meccsbe(még Dybalat is lekapta)Ha így kezdjük a visszavágót,mint a tegnapi meccset,akkor nagy zakót kapunk!
Ne legyünk kishitűek,lehet keresnivalónk,csak nem ilyen játékkal,hiszen mindig azt hangoztatják a klubnál,hogy"mi vagyunk a Juventus,nem félünk senkitől"!
Most meg lehet mutatni!

kozagaha 2016.02.24. 16:55:05

@kg19850508: Leo úgy borult össze hogy neki futott Lewandowski. És nem is az volt a hibája h felborult mert utána visszasprintel. Hanem teljes erejéből vissza fut és mindent leszarva neki megy Lewandowskinak és belöki lesre :D komolyan röhejes, nézzétek vissza...
Így egy méterrel hátrébb volt mint ahol éppen lennie kellett volna és teljesen lemarad Robbenről :(
Ha nem csinál ekkora hülyeséget még akár Befoghatta volna Robbent.

Az első gólnál meg hát elég satnyán sikerült felszabadítani Barzanak :( de így jött össze, gondolom ő sem így akarta. Ez a gól Khedira lelkén szárad mert eszetlenül előre rohant és szinte biztos vagyok benne hogy ahol éppen Müller volt ott Khedirának kellett volna védekeznie így volt ott a hely. Lewa meg mind2szer lesen volt de nem avatkozott közbe és szerintem nem is zavarta a Buffont. Buffon meg tehetetlen volt.

JuventusFanatikus 2016.02.24. 17:27:32

Szerintem a taktika is rossz volt az elején, meg be voltunk szarva.Megszereztük a labdát és egyből már a Bayernnál volt.Volt pár jó megindulásunk, de Dybala nem tudta átvenni a labdát.A játékvezetés elég rossz volt.A második gól szerintem szabálytalan volt.Az is probléma volt, hogy a 4-4-2-őt nem sokszor használtuk.Nagyon tetszett, hogy Allegri tudott változtatni.Nagyon jól belenyúlt a meccsbe a cserékkel.Mind a három csere jól játszott.Hernanes meglepetést okozott számomra, nem gondoltam volna, hogy így fog játszani.Számomra Mandžukć volt a meccs embere.Nagy része volt mindkét gólunknál és küzdött.Sturaro is nagyon jól játszott.Khedira valami borzasztó volt.Eddig még eltűrtem, de jövőre véletlenül se szabad kezdőnek lenni, vagy akkor mennyen amerre lát.Barzagli is szinten alul tejesített.Szerencsére sikerült fordítani és több eséllyel menni Münchenbe.Remélem mindenki felépül és nem sérül meg senki.3-5-2-vel és Alex Sandro meg Chiellini játékával sikerülni fog a továbbjutás.De ahhoz nagy akaraterő kell és nem szabad beszarni.Bízok a továbbjutásba.Mindent bele fiúk!
FORZA JUVE!!!!
FINO A

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása