Marotta: "A Juventus egyértelmű és határozott volt Del Pieróval"

del_piero_alessandro_bucsu.jpgA Juventus igazgatója, Beppe Marotta is megszólalt az olasz labdarúgás legújabb botránya kapcsán, amely az AS Roma berkein belül robbant ki. Mint ismeretes, Francesco Tottit hazaküldték a Palermo elleni bajnoki mérkőzésre készülő fővárosi csapat edzőközpontjából, azt követően, hogy a veterán játékos próbált több játékpercet zsarolni magának Luciano Spallettitől.

A probléma gyökerét alighanem az jelenti, hogy a nyáron lejáró kontraktust a klub nem szándékozik meghosszabbítani, hiszen a támadó szeptemberben tölti be negyvenedik életévét, azonban a felek mindeddig nem egyeztették egymással álláspontjukat.

"Egyértelmű, hogy a Romának most meg kell oldania egy kellemetlen helyzetet." - nyilatkozta az ügyről Marotta a Rai Sport-nak. "Csak arról beszélhetek, hogy mi történt nálunk Del Pieróval, aki egy ikon marad a Juventus, egy ikon a labdarúgás és egy legenda a klubunk számára.

Mikor a szerződése lejárt, meghosszabbítottuk azt egy további szezonra, s az elnök az ügyben teljességgel egyértelmű volt a részvényesek októberi gyűlésén, hasonlóképpen néhány hónappal később.

Helyénvalóan magasztalta egy hatalmas bajnok történelmét, aki hozzájárult a klubunk hatalmas sikeréhez, ugyanakkor bejelentette, hogy az lesz az utolsó éve.

Így a lehető legjobb módon zártuk le a kapcsolatot, egy Scudettóval az új edző, Antonio Conte vezetésével és  hatalmas tiszteletadással Del Piero részéről a szurkolóknak.

Teljesen egyértelműek és határozottak voltunk. Úgy gondolom, hogy ezen a ponton emlékeztetni kell az embereket arra, ami a dán klub, a Brøndby címerében is szerepel: »Supra Societatem Nemo«. Ez azt jelenti, hogy: »A klub mindenek felett«."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr728409986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzDöme 2016.02.22. 10:06:20

hogy jön ide ez a dán példa????? :)

venember83 2016.02.22. 10:11:17

@SzDöme: az indián közmondások ideje lejárt, ezt ő is tudja.

Alapvetően igaza van, csak épp rosszul csinálták a dolgot. Ha nem így lenne, Alex már a Juve vezetőségének vagy edzői gárdájának a része lenne.

Apuleius 2016.02.22. 10:14:13

@SzDöme: Azért nem olyan nehéz megérteni, hogyan jön ide, függetlenül attól, hogy Marottának igaza van-e.

rockitbaby 2016.02.22. 10:18:17

@SzDöme: Egyetlen ember, mégha olyan legenda, mint Totti vagy a mi esetünkben ADP sem lehet fontosabb, nem állhatnak az érdekei előbb, mint a csapaté. Ha a csapat, avagy a klub érdek nem egyezik azzal, amit egy játékos szeretne elérni, akkor az a játékos nem kell. Sarkosan.

Annyiban igaza van, hogy senki sem áll a klub felett. Buffon is akármekkora ikon, legenda, tanár és még lehetne sorolni, ha arról van szó, akkor az ő cselekedete és akarata sem állhat a klubé felett. A lényeg sokkal jobban szemléltethető Totti esetével. Több játékpercet akart magának kizsarolni, holott nélküle is bőven elvan a csapata, megtalálták a láncszemeket, a helyükre tették, most már csak szokni kell a légkört. Totti magatartása messze túlment minden határon, és ezen a státusa sem változtat. Totti =/= As Roma.

Persze a mi esetünkben szó sincs magatartásbeli problémákról, főleg nem ADP esetében. Azt is lehet vitatni, hogy mennyire lett avagy nem lett volna a rákövetkező évben hasznos a csapatnak. Ami ellenben biztos, a csapat, vagy lehet pontosabb fogalmazás, hogy az edző nem tudott sokkal több lehetőséget biztosítani neki, mint az utolsó szezonjára. Ellenben ADP több játékpercet szeretett volna. Utólag könnyű okosnak lenni, hogy lett volna éppen elég játékperce, de előre ezt senki nem láthatta. Úgy gondolom, hogy mégha fáj is, de mindkét fél számára az előnyösebb opciót valósították meg. ADP játszani akart volna még folyamatosan, ezt mi nem tudtuk garantálni.

Zsöné 2016.02.22. 10:46:55

@venember83: Teljesen igazad van! Valami nagyon el lett cseszve!

pedronegroo 2016.02.22. 10:59:37

Én úgy tudom Totti hosszabbítani szeretne. Az ő esete egyébként más mint Alex és a Juve esete. Totti a klub fölé nőtt ami azért is történhetett meg mert eleve az AS Roma nem egy jelentős klub. A klubot csak Totti-ról ismeri a világ és a jövőben is csak ő fogja jelenteni az AS Roma-t. Továbbá biztos vagyok benne hogy Totti 40 évesen is be fog férni ebbe a Roma-ba. :)

Apuleius 2016.02.22. 11:14:26

@pedronegroo: Igen, a több játéklehetőség mellett, a balhé a szerződés meghosszabbításáról is szól, ahogy az a bejegyzésben írva vagyon.

Cannavaro 2016.02.22. 11:19:27

Szerintem DP csak azért nem kapott, egyből posztot a Juve vezetőségében, mert játszani akart, amit csak máshol valósíthatott meg! Nem tartom kizártnak, hogy fel lett ajánlva egy pozíció, legyen az bármilyen is, hogy maradjon, de már nem a játéka, inkább a tapasztalata az amire a klubnak szüksége volt, de mivel elment, így ez késik! De lesz Ő még itt bárhogyan is, ebben biztos vagyok!
Trezegól is végül megkapta, Ő is megfogja!

ovaentat besök 2016.02.22. 11:21:11

Bújtatott fogalmazásban ez azt jelenti, hogy megvan az új Laudrup?

Dante01 2016.02.22. 11:30:28

Totti játszani akar és szerződést hosszabbítani.
A vezetőség meg nem, ennyi a történet.
Jelen pillanatban jó a Róma nélküle is, de mivel Dzekon kivül egyetlen egy középcsatára sincs Spallettinek, nem értem mért nem férne be legalább csereként?!

RuidaRobert 2016.02.22. 11:31:52

@pedronegroo: Egyetértek. DP < Juve, Totti = Roma.

Totti jóval nagyobb klubokat utasított vissza a Roma kedvéért. Ha úgy nézzük, akkor gyakorlatilag az aranylabdára való esélyéjét is kukába dobta értük. Del Piero 2006-os maradása persze érdekessé teszi a helyzetet, de DP azért egy TOP klubban húzta le a karrierjét, nem egy semmit sem nyerő Roma-ban.

Én szurkolok Tottinak, még ha egy tahó is.

Leram7 2016.02.22. 11:49:01

Csípem Marottát, de ebbe most nem volt elegáns belemenni.

A roma nincsen versenyben, ránk nem veszélyesek, nem támadtak minket, felesleges velük foglalkozni.

Juve82 2016.02.22. 12:00:36

@RuidaRobert: Ez egy jó levezetés volt. Nem mindegy, hogy mit hagyott ki a Rómáért. Egy Juventusban játszó játékos csak könnyebben mond nemet más csapatok invitálásának, mint egy Rómában lévő. Elismerem őt és ha pár éve megkérdezték volna, hogy mondjak Róma játékosokat nem sokat tudtam volna rajta kívül. Persze sosem csíptem...

GabeTR 2016.02.22. 12:29:39

Több szempontból érzem azt, hogy komoly kommunikációs hibák voltak a Kapitányunk esetében. Elképzelhető, ahogy Totti (tőle nem is vártam mást) is nem tudja/tudta reálisan felmérni, hogy elérkezett az idő a váltásra.
Ha akkor a csapból is az folyt volna, hogy "Mille grazie Capitano", láss világot, tanítsd meg őket játszani messze földön, aztán térj vissza a családhoz, hogy kellőképpen meg tudjuk ünnepelni a Juventus valaha volt legnagyobb ikonját, akkor nem szólnék semmit.
Sajnos azonban elég kurtán-furcsán lett vége ennek a szerelemnek. Az hogy egy kupameccsen búcsúzik a legendánk méltatlan a hozzá és a klubhoz is.
Visszatérve Tottihoz, már nagyon régen komoly probléma a Románál, hogy Ő a főnök az öltözőben, talán még az edzőnél is nagyobb szava van. Nálunk nagy szerencse (szándékosság?), hogy a vezéregyéniségek emberileg is sokkal másabbak.

Juve82 2016.02.22. 12:34:36

@ovaentat besök: Hát ez még így képen is undorító! Láttam pár ilyen piros lapos meccsét anno, azt hittem kivágom a tv-t olyan idegesítő volt.

Lord Viktor 2016.02.22. 13:03:41

Nyilván Marotta nem a saját buzgóságából rohant újságíróknak nyilatkozni a Totti-ügyben, hanem megkérdezték. Del Piero visszavonulása időszerű volt, ő viszont még játszani akart, így távozott, ezzel nincs is semmi baj, egyedül a kommunikációt lehetett volna megoldani szebben. Maszatolás, hallgatás stb. ment, nem pedig rideg tényközlés, mint amilyen most Marotta nyilatkozata. Kaphatott volna egy méltó búcsúmeccset is a Kapitány, esetleg valami apróbb ünnepséget, mégiscsak a klub egyik (ha nem a legnagyobb) ikonja.

Totti esete szerintem azért kicsit más, mert úgy veszem ki, hogy ADP-vel szemben ő nem azt mondja, hogy én még játszani szeretnék, hanem hogy én még a Romában akarok játszani, és hogy ha ez nem jön össze és el kell mennem, akkor az nem lesz békés. Ez nyilván kitelik tőle, amúgy meg hatalmas bunkóság, ugyanis lehet hogy sokat tett klubért, de ettől függetlenül nem képzelheti azt, hogy a Roma az övé. Egy modern klubnak eredményeket kell felmutatni, és ahhoz az kell, hogy az edző a neki megfelelő csapatot küldhesse pályára. Ha így sincs eredmény, nyilván az edzőnek mennie kell, de én mindig is utáltam, ha a játékosok irányítják az edzőt és nem fordítva.
Szóval Totti a szokásos bunkó paraszt módon kezeli a helyzetet.

MdewC 2016.02.22. 13:17:05

Kit érdekel Totti? :)
A lényeg, h ma egy x-re jó legyan a Milán. ;)

Juve82 2016.02.22. 13:44:20

@MdewC: Lehet megnézem a meccset csak azért, hogy a Milánnak szurkoljak :) ez az idő is eljött...

babo0410 2016.02.22. 18:19:37

@rockitbaby: Teljesen egyetértek ezzel, mintha csak én írtam volna. Azaz nekem már nem kell hozzátennem semmit se. :) Max annyit még, hogy Alex a legnagyobb kedvencek között van, volt és mindig is lesz. Bízom benne, hogy hamarosan újra a Juventus kötelékében látjuk. Habár ehhez előbb el kéne döntenie végre, hogy mit szeretne. Mert ha edző akar lenni, akkor sajna nem látjuk a Juvénál, legalább is még jó ideig nem.

Barolo4 2016.02.22. 23:44:03

Capitano nagyon megérdemelt volna egy hatalmas búcsú meccset. Totti a nyomába sem érhet, mint ahogy a Roma sem egy szint a Juventussal. Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása