Rizzolit a Juventus segítésével vádolták meg

rizzoli.jpgOlaszország a hétvégi rangadó lázában ég. Mindenki erről beszél, mindenki kifejti a véleményét. Azonban ez nem mind szalonképes, főleg ha nem átlagos szurkoló szájából hangzik el.

A Játékvezetők Szövetsége és Nicola Rizzoli a minap beperelte Paolo Liguorit, a TGcom24 rendezőjét, amiért az meggyanúsította a sípmestert azzal, hogy a hétvégi mérkőzés során a Juventusnak kedvezne játékvezetői döntéseivel.

A korábban többek között Bajnokok Ligája- és világbajnoki döntőt is vezető bíró – akit 2014-ben a legjobb játékvezetőnek választottak – vezette volna a hétvégi rangadót, melyen a Serie A 25. fordulójában a két vezető csapat, a Napoli és a Juventus mérkőzik meg egymással. (Azóta viszont Rizzoli megsérült, így helyette Daniele Orsato fújja majd a sípot a meccsen.)

A történet úgy kezdődött, hogy a hét korábbi részében Liguori az Italia 1 televízió Tiki Taka című műsorában vendégszerepelt, amikor is a következőket találta mondani:

ligouri.jpg"Hogy Rizzoli lenne a legjobb játékvezető? Igen, de nem a Juventus Stadium gyepén. Nincs bizonyítékom, viszont van egy fontos statisztikám, ami arra enged következtetni, hogy szokott hibázni, és azokban a ritka pillanatokban egy bizonyos irányba teszi ezt.

Ne kerülgessük a forró kását: az ilyenek miatt robbant a Calciopoli és az emberek még mindig nem értik, miért nem szólt akkor senki egy szót sem."

A végtelenül szimpatikus Liguori ezután a Radio Kiss Kiss Napoli stúdiójába sietett, hogy ott is hasonló felháborító vádaskodásba kezdjen. "Bizonyos, matematikailag megjósolható, hogy játékvezetői hibák lesznek Torinóban a Juventus javára. Nyugodtan nevezhetnek őrült látnoknak, de kevés dologban vagyok biztos az életben, de ez egy ilyen.

Emlékeznek még, amikor az Inter és a Juventus játszott egymás ellen és nem fújták be Iuliano Ronaldo elleni faultját?" – utalt a rágalmazó egy, az 1997/98-as szezonban történt esetre. "Nem mehetünk el szó nélkül az ilyenek mellett manapság sem.

Ha be akarják bizonyítani, hogy nincs igazam, küldjék Orsatót a meccsre, de ha Rizzolit választják, akkor garantált, hogy lesznek hibák. A Bianconeri erős, higgyenek nekem."

A Játékvezetők Szövetsége és Rizzoli ezen megnyilvánulások hatására döntöttek úgy, hogy bírósági eljárást kezdeményeznek Liguori ellen, rágalmazás vádjával.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr978383970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pavel1988 2016.02.12. 12:19:58

Ez teljesen kretén.

20 éves meccsel példálózik? A Napolinak megadtak a Lazio ellen egy lesgólt ami eldöntötte a meccset, mi meg jöjjünk azzal?
Játékvezetői hibák vannak és lesznek, de ha az ilyen díszbohócok hisztijét válaszra méltatják abból káosz lesz idővel.

Devilke Balla 2016.02.12. 12:24:04

Bezzeg ez ****** azt nem kifogásolja,hogy bizony az utolsó 2 meccsen 2 11est sem adtak meg :P

Watakuki 2016.02.12. 12:31:35

ez a legjobb kifogás, ha valaki ellen győzünk, hogy "bírói segítséggel". Valamibe nyugodtan kapaszkodhatnak a ellenfél szurkolók.

Apuleius 2016.02.12. 12:41:02

"Bizonyos, matematikailag megjósolható, hogy játékvezetői hibák lesznek Torinóban a Juventus javára."

A matematika soha sem tartozott a legerősebb oldalaim közé, de az azért kijelenthető, hogy ez egy végtelenül ostoba és nevetséges kijelentés. Igazán mesélhetne valamivel bővebben erről a matematikai jóslásról.

"Ha be akarják bizonyítani, hogy nincs igazam, küldjék Orsatót a meccsre,"

Izé, ez most logikailag hogyan sikerült kihoznia?

Drughi Di Bianconeri 2016.02.12. 12:45:33

Perre kell vinni az ügyet, szvsz. ilyeneket napjainkban nem lehet megtenni felelősségre vonás, majd az azt illető szankcionálás nélkül.
Nem értek a joghoz,de meglátásom szerint ez, már bőven abba a kategóriába tartozik,hogy perre lehessen,sőt kelljen vinni !

Meddig folytatódik még a sárdobálás a Juventusra, mindenféle jött-ment szájából/tollából ?!

A múltban voltak hibák,de "az dobja ránk az első követ,ki bűntelen" - ehhez képest ugye a legnagyobb bűnös megúszta,sőt zsinórban "nyertek" is Scudettokat.

4 éve nem találunk legyőzőre,és a mostani az első bajnokság,ahol viszonylag nehezebb dolgunk van.

Egyből előkerültek a semmiben lapító Napoli/Inter/Roma stb.drukkerek,most,eddig hol voltak ?

Hogy mondhat ilyet egy a médiában,méghozzá vezető-pozícióban tevékenykedő illető ?!

Nem eléggé le van nézve/sajnálva az olasz bajnokság,még "házon belül" is alázzák...aztán csodálkoznak,hogy a béka segge alatt van az egész bajnokság szakmai,infrastrukturális és népszerűségi szempontból is.

Nem vagyok naiv,több,mint valószínű,hogy a Maffiának bőven benne van a keze, elsősorban a fogadási csalásokban/bundázásokban, de elsősorban kisebb kluboknál,azok hellyel-közzel ki is derülnek.

Természetesen az olasz játékvezetés is szörnyen csapnivaló, de nem tartom valószínűnek,hogy BÁRHOL elfogult,netán bunda-gyanús ítéletek születnének.
Egész egyszerűen ennyire hülyék/képzetlenek az olasz játékvezetők.
Ez egyébként nemzetközileg is igaz, nem látom napjaink Collináját...
Meg hát olyan világban,ahol egy Rizzoli az egyik legmegbecsültebb/legfoglalkoztatottabb bíró,az sejtet valamit.

Egyébként így,hogy - az egyébként interista- Orsato vezeti a meccset, ez a gyalázkodó,pökhendi féreg megnyugodhat.

Remélem sz@rrá verjük , teljesen szabályos keretek között és bocsánatot kér !

Addig is jogi útra KELL terelni !

Csak Csucsu 2016.02.12. 12:48:50

@Apuleius: őő izé. Orsato matematikailag sokkal kevesebb hibát vét amivel Juventus jól jár ez köztudott!

delpi0823 2016.02.12. 13:04:54

Ez mirol beszel ez a faszkalap?Azt miert nem ecseteli ez a faszkalap hogy hol lenne jelenleg az olasz labdarugas a juve nelkul?A picsaba korulbelul az egyetlen olyan olasz csapat aki feltudja venni a versenyt a nagy csapatokkal is a blben.A romarol ilyen hol mondhato el ok azert jarnak a blbe hogy 6osokat meg 7eseketet kapjanak egy nagyobb csapattol ,tiszta szegyenek ezek az emberek,ezert tart itt az olasz labdarugas ahelyett hogy a juve epitkezeset kovetnek ehelyett csak a sart dobaljak rank folyamatosan.Az a baj hogy minden egyes rangado elott elokerul egy ilyen faszkalap aki azert nyilatkozgat ilyeneket hogy nyomast gyakoroljon a birokra.Rizzoliek nagyon jol teszik az ilyen embereket be kell perelni es joggal mert ha nem teszik akkor meg ugy tunik mintha a csavonak lenne igaza de konnyu szivvel megteszik mert tudjak hogy nincs igaza ennek a nyomoreknak majd a birosagon beszelhet a nyomorult bizonyitekok nelkul,ott meg majd csak mekegni makogni fog hogy nem teljesen igy gondolta hogy megussza a buntetest,szanalmas kis fereg.

Apuleius 2016.02.12. 13:07:42

@Csak Csucsu: Tegyük fel, hogy így is van, de az illető látnok korábbi állítása vajon miként bizonyítható az ajánlott módszerrel?

Type-R 2016.02.12. 13:43:16

@Apuleius:
"Ha be akarják bizonyítani, hogy nincs igazam, küldjék Orsatót a meccsre,"
-> Logikai hurokba került az öreg.

"Bizonyos, matematikailag megjósolható, hogy játékvezetői hibák lesznek Torinóban a Juventus javára." -> ebben igaza van, ahogyan lesznek hibák a Napoli javára is. És azért van ez, mert az emberek nem robotok és hibáznak.

Teljesen nonszensz ez a fazon, egyáltalán miről beszél, mi a mondanivalója és hogy jutott erre a következtetésre. Nálunk matematikai logika órán kidobták volna. :)

GabeTR 2016.02.12. 14:06:19

A legjobb védekezés a támadás. Már előre megvádolom a játékvezetőt a részrehajlással, így a véleményes helyzetekben biztos benne lesz a fejében, hogy nem dönthet valaki javára, mert akkor... ha meg mégis, akkor "én megmondtam"
Remélem ott fog ülni ez a kretén az első sorban, és minden gólunknál (ami természetesen szabályos lesz) a gólszerző beleüvölti az arcába, hogy "Most dumálj, te szerencsétlen" :)

Apuleius 2016.02.12. 14:14:11

@Type-R: +1 Tökéletes nonszensz, amit beszél, meg az egész érvelése is.

Lord Viktor 2016.02.12. 14:49:50

Remélem kemény summát kell majd perkálnia a bíróságon.
Ilyet pofátlanul rágalmazó kijelentéseket egyszerűen nem lehet tenni az ő pozíciójában.

MdewC 2016.02.12. 15:00:05

Menjen a q*rva anyjába ez az idióta.

Erre jön majd Orstao a tulok, kíváncsi leszek, hogy mennyire fognak ellenünk fújni...

devil-z 2016.02.12. 18:04:32

Rizzolit meggyanúsítják, hogy a Juvénak fog fújni aki ebbe hirtelen belebetegszik, erre megkapjuk Orsatot aki ezen események után a saját karrierje érdekében a kétes helyzetekben majd inkább ellenünk fog fújni.

Milyen dolog már, hogy egy ilyen szarházi mondja meg, hogy kit küldjenek bírónak? ha ez nem nyilvános manipulálás akkor mi?

MDaniel98 2016.02.12. 19:59:36

Ez égész egyszerűen felháborító! Ilyenről én még nem is halottam! Oh, wait...

kda75 2016.02.12. 20:09:03

Rizzolival mi történt?Csak nem ő is Vinovóban edzett?

babo0410 2016.02.12. 21:19:23

@kda75: Nincs semmi baja, csak kellett egy indok amivel le lehetett váltani.
Egyébként hihetetlen, hogy az olaszokra sokkal inkább igaz a dögöljön meg a szomszéd tehene mondás. Mi magyarok képesek vagyunk az egész országot tönkretenni, csak nehogy a másik érjen el sikereket. Nem hittem, hogy rajtunk is felül tud emelkedni valaki. Az olaszok ezt sokkal durvábban nyomják. A liga még csak most kezd el éledezni, de már tönkre is tennék, csak nehogy mi legyünk azok, akik a ligát újra visszavezetik oda, ahol eddig volt. Az olaszok irigyebbek, mint mi magyarok. Pedig ez nagy szó.
Ha már nyomásra bírót cseréltek (mondjuk olyan nagy nyomás nem is kellett, hiszen a liga elnöke köztudottan sem szimpatizál a csapattal), akkor Orsato fújjon ellenünk, nézzen el nekünk egyértelmű pirosokat, ne kapjunk meg ez halom igen egyértelmű büntetőt, és nyerjünk így 3-0-ra. Utána meg a BL-ben is verjük ki a Bayernt, ezzel megmutatva, hogy a Juve újra erős, bárkivel képes harcolni. Mutassuk meg, hogy azt a csapatot akarják kicsinálni, aki a BL-ben is erős, és a ligát visszavezetheti a csúcsra. Fricskázzuk meg a ligát, hogy mi a széllel szemben is képesek vagyunk...

babo0410 2016.02.12. 21:24:36

Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:
- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.
- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,
az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:
- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.

Ismerős a vicc? A magyarok helyére be lehetne helyettesíteni az olaszokat is. A jelek szerint ők is visszarántják egymást, nehogy a másiknak kicsit is jobb legyen, mint nekik.

venember83 2016.02.13. 09:50:24

A Juve is perelhetné, a biztonság kedvéért. Mintha nem lenne elég nyomás a bírókon egy ilyen rangadón, ő csak még szarabb helyzetbe hozza a játékvezetőket.

ToTTy-Juve 2016.02.13. 10:46:59

@venember83: Pontosan ez volt a célja! :)
Azért remélem nem ussza meg pénzbüntetéssel az eljárást vagy majd utólag elnézést kér?; 2-3 év eltíltás kijárna neki a rágalmazásért és a manipulálásért.

babo0410 2016.02.13. 14:39:03

@ToTTy-Juve: Tulajdonképpen a bírót már lecserélték, Orsato legjobb tudomásom szerint interes, ráadásul már meg is lett félemlítve. Azzal, hogy ez a baromarcú kimondja, hogy a bíró minket fog segíteni, azt akarja és fogja elérni, hogy a velünk amúgy sem szimpatizáló bíró a kétes szituációkba, de lehet az egyértelműekben is, majd nem mer nekünk megítélni büntetőket, szabadrúgásokat, emberelőnyöket. Szerintem ezzel a nyilatkozattal szándékosan szerette volna elérni az illető, hogy ne kaphassunk semmit, ami befolyásolja a meccset, még ha ez jogos is lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása