Chiellini: "A Juventus megtalálta identitását"

Chiellini Giorgio gólöröm.jpgA sorozatban tizenegyedik győzelem után a csapat karizmatikus védője úgy gondolja, hogy a Juventus jó úton halad, s újra rátalált identitására.

A Bianconeri nagyon rosszul kezdte az idei szezont, azonban kásőbb egy impozáns győzelmi szériát kezdett, mely mostanra a Roma legyőzésével tizenegy mérkőzésesre duzzadt.

"Tíz győzelem után egyre nehezebb további győzelmeket aratni." - fejtette ki nézeteit Chiellini a Skynak.

"Ne feledjük azt sem, hogy az előző években pont a Juve-Roma találkozók voltak a bajnokság szempontjából legmeghatározóbb mérkőzések. Ez tehát nem egy hétköznapi összecsapás, annak ellenére, hogy ugyanúgy három pont jár érte, mint az Udinese ellen.

A nehéz mérkőzés és az ellenfél kiléte még a találkozó legnehezebb időszakaiban is egy forró atmoszférát teremtett a stadionban.

Rátaláltunk a megfelelő identitásra, amit már a Lazio elleni kupameccsen is észrevettem. Tudunk szenvedni, de tudunk játszani is.

A legjobb dolog pedig az, hogy bárki száll be a padról, még ha kevesebb lehetőséget kapott is, jól játszik. Most elsősorban Ruganira, Hernanesre és Asamoahra gondolok, akik különböző problémák miatt egy-egy mérkőzés között sokat hagytak ki. Mindez pedig azt jelenti, hogy a csapat jó úton halad, keményen dolgozunk."

A védő ezt követően a bajnoki versenyfutásról osztotta meg véleményét, melynek végén a Juventus akár be is gyűjtheti sorozatban ötödik Scudettóját.

"Több csapat is nagyon közel van egymáshoz a tabellán, így hát bármi megtörténhet. Ami mostanra már világos, hogy a Napoli egy lépéssel mindenki előtt jár.

Az viszont véleményem szerint téves meglátás, hogy az Inter vagy a Fiorentina már ki is szállt volna a harcból. Az Inter egy nagyszerű csapat, tele nagyszerű bajnokokkal, a Fiorentina pedig azzal a lelkesedéssel, melyet a szezon elején mutatott, bárkit képes megverni. Ha ezt a szellemiséget vissza tudják hozni és a továbbiakban fenn is tudják tartani, sokaknak problémát okozhatnak.

Ha a Roma jó eredményt ért volna el ellenünk, még lett volna lehetőségük visszakapaszkodni, de most tíz pont hátrányuk van velünk szemben, a Napolival szemben pedig tizenkettő. Ennek ledolgozása már a csoda kategóriába tartozna." - vélekedett a védő.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr58312668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2016.01.25. 19:57:25

A feladat adott meg kell változtatni a történelmet.Mert a "szokás" szerint a téli bajnok nyeri a scudettot.Gyuri van még min dolgozni és febr. 13-án meg kell verni a kukásokat!

MDaniel98 2016.01.30. 10:12:25

Gyorsan lekopogom (kop-kop), de jelen pillanatban úgy érzem, hogy meg lesz a bajnoki cím, nagyon egyben vagyunk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása