A Juve a legjobb iskola Rugani számára

rugani_daniele_csikosban.jpgTalán Daniele Rugani nem mindig kap rendszeres játéklehetőséget a Juventusban, Edward Stratmann (a Fotball Italia bloggere- a szerk.) mégis úgy gondolja, hogy ez az ideális közeg a fiatal védő számára.

A tavalyi szezonban egyetlen olyan játékos volt az egész Serie A mezőnyében, aki csapata egyetlen mérkőzésén sem szerzett sárga lapot. Daniele Rugani érte ezt el az Empoli színeiben.

A Juventus játékosa, fiatal kora ellenére kiegyensúlyozottságáról és minőségéről tett tanúbizonyságot az előző szezonban, előző edzője - a most a Napoli csapatánál tevékenykedő Maurizio Sarri - pedig egyenesen a legjobb olasz fiatal játékosnak nevezte.

"Számomra Rugani a legjobb fiatal játékos. Kiváló képességekkel rendelkezik és a koncetrációs szintje is kimagasló. Megadtam neki a lehetőséget, hogy 18 évesen bemutatkozzon az élvonalban. Ő egy nagyon fontos játékosa a jövő olasz focijának." - méltatta a védőt Sarri a Corriere dello Sportnak.

Valóban nagy dícséret ez Sarritól, aki az Empolinál és most a Napolinál is megmutatta, hogy kíváló képességgel tudja megszervezni csapata hátsó alakzatát. Olyannyira, hogy az edzéseken még drónt is használ annak érdekében, hogy minden szögből ki tudja elemezni játékosai mozgását.

dron.jpgMiután magáévá tette a toszkán edzésmódszereket, Rugani a 2015/16-os szezon elején lelkesen és játékra készen szerződött a Juventushoz. Ahol, ha türelmes, a Európa legjobb védelmében játszhat együtt olyan játékosokkal mint Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci és Andrea Barzagli. Ehhez pedig nem kell mást tennie, mint minden egyes nap keményen edzenie és tanulnia társaitól.

Annak ellenére, hogy ügynöke igyekszik kihasználni minden alkalmat, hogy a csapatot vagy éppen Massimilliano Allegrit kritizálja ügyfele kevés játéklehetősége kapcsán, Rugani viselkedése ez ügyben példás. Türelmes maradt és megmutatta érettségét, tudván, hogy ennek meg lesz majd a gyümölcse és idővel szerepet kap majd a kezdőben.

"A Juve a nyáron egy fiatal tehetségbe fektetett be, és mi visszafizetjuk majd az irányunkba mutattott bizalmat." - kezdte Rugani.

"Nagy lehetőség számomra, hogy itt lehetek, de nem veszek semmit biztosra. Még csak most indult a karrierem a Juvénál és tudtam, hogy nem lesz könnyű, viszont készen kell állnom, ha eljön az én időm." - utalt a fiatal védő arra, hogy kész megharcolni a kezdőcsapatbeli helyéért.

A Bianconeri az előző fordulóban Udinébe látogatott, amely a hazaiak számára az új stadionjuk avatása miatt bírt különösen nagy jelentősséggel. A mérkőzésen Rugani bebizonyította, hogy nem volt ostobaság a védelem közepének jobb oldalán játszatni őt.

Allegri 3-5-2-es formációjában a fiatal védőnek a harcedzett Chiellini - Bonucci duo mellett kellett megcsillogtatni erényeit a mérkőzésen, mely helyzetet szintén éretten és intelligensen kezelt. Végig hibátlan maradt és mindig biztosított a hozzá legközelebb lévő védő (Bonucci) és a jobb szélső (Lichtsteiner) között. Utóbbi pedig nagyszerűen hozta zavarba az Udinese védelmének jobb oldalát.

Jobb napjain az Udinese támadó kettőse, Antonio Di Natale és Cyril Thereau bármely védelmet zavarba tudja hozni, azonban Rugani kivételes védőmunkája segített megelőzni azt, hogy a két csatár bármilyen komolyabb fenyegetést jelentsen a Zebrák kapujára. Amikor bármelyikük a Rugani által ellenőrzött területre tévedett, a fiatal játékos jól követte őket, s kihasználva irigylésre méltó ügyességét és játékintelligenciáját, hatékonyan semlegesítette a veszélyt. Sőt, ha Bonuccinak éppen támogatásra volt szüksége, vagy elfelejtett visszazárni, Rugani ébersége és gyorsasága lehetővé tette, hogy tisztázzon és ezzel kisegítse csapattársát.

rugani_szerel_udinese.jpgAz olasz játékos védekező képességei akkor is jól kiütköznek, amikor előtte Lichtsteiner agresszívebb arcát elővéve nyomul előre, s így szükség van arra, hogy a Svájci Expressz mögötti terület megfelelően legyen levédekezve.

Mindent összevetve remek tanuló meccs volt ez Rugani számára, aki fizikai adottságai, sebességét és védekező skilljeit kihasználva remekül szabott gátat az Udinese támadásainak. Sőt 190 cm-es magasságának köszönhetően nem csak a gyepen, de a levegőben is kiváló.

Annak ellenére, hogy a szóban forgó mérkőzés még csak az ötödik meccse volt ebben az idényben, már most megmutatta, hogy mekkora értéke és meghatározó játékosa lehet a csapat hátsó alakzatának. A fizikum és a játékintelligencia tökéletes ötvözete.

Nem csoda tehát, hogy olyan játékosokhoz hasonlítják, mint Alessandro Nesta, vagy Andrea Barzagli. A leghátborzongatóbb dolog mégis az, hogy Rugani még csak 21 éves, így minden bizonnyal még tovább fejlődhet és még jobb lehet a posztján. Nincs kétség afelől, hogy a Juventus a lehető legjobb hely számára.

Forrás: fotball-italia.net

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr828306322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2016.01.24. 12:06:37

Jo lesz o de meg fejlodjon!
Barza papa visszaterese feludules lesz!
No semmi rosszat nem akarok a kiscsakora mondani de meg messze van az alap vedosorunk szintjetol..pedig oregszenek a sracok uh csipkedje magat

Grinta 2016.01.24. 12:59:49

Nyilván hibázgat még a fiú..ez lehet azért is mert kevés lehetőséget kapott eddig.De amit pár meccse Bonucci csinál,az nagyon nem tetszik.Felelőtlen!Mondom ezt úgy hogy nagyon kedvelem,és kiváló középső védőnek tartom,és vezérnek a pályán!

babo0410 2016.01.24. 13:14:05

Mikor Bonuccit leigazltuk mekkora hibái voltak. Most az egyik legjobb olasz védő. Adjunk időt Ruganinak is. Lesz ő még jobb is, mint Bonu.

2016.01.24. 13:44:20

@babo0410: Neked adok igazat,én is pont ugyanígy látom!

MDaniel98 2016.01.24. 14:19:37

Nagyon jó cikk, remélem igaza lesz a cikk írójának!

MdewC 2016.01.24. 15:01:52

Ki kell fogni még 1-2 potenciális fiatal védőt.

Pavel1988 2016.01.24. 18:45:50

Nézzük meg Barzaglit, a mióta ideszerződött azóta játszik klasszis szinten, előtte neki is orbitális hibái voltak. Bonuccit az első Juventusos évében kiátkozta mindenki a csapatból.
Pont jókor jött, még van bő egy éve tanulni Barza papától, utána pár évet még Bonu és Chiellino mellett játszhat.
Olyan kevés az ígéretes védő jelenleg, hogy nincs az a pénz amiért érdemes lenne megválni tőle.

Juveboy92 2016.01.24. 21:32:11

@Juveboy92: jaajj ezt a meccshez akartam :)))

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása