Agnelli: „A következő öt év lesz a legnehezebb”

agnelli_andrea_2.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli nemrégiben a klub rendkívüli ambíciójáról beszélt, azonban kiemelte az UEFA pénzügyi fair playt előíró szabályoknak való folyamatos megfelelést is.

Milánóban a minap az FFP-ről értekeztek az érdekelt felek, a bianconero klubelnök pedig érkezésekor váltott pár szót az újságírókkal ebben a témában.

„Reméljük, hogy Önök számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a Bajnokok Ligája döntőben elszenvedett vereséget követően visszatérhetünk az európai szinten való versengéshez.” - kezdte Andrea Agnelli a nyilatkozatát.

„Vannak időszakok, amikor olybá tűnhet, hogy a vágyaink alább hagytak, azonban pontosan ebből a pontból kell kiindulnunk.

Hat éve vezetem a Juventust, és a klub által végrehajtott összes művelet esetében figyelembe vettük a pénzügyi fair play előírásait. A vezetők feladata ötvözni a szükséges sikert a szabályoknak való megfeleléssel. Hat intenzív év volt.

Célunk a Juventus versenyképessé tétele volt országos és nemzetközi szinten, ehhez pedig humán és pénzügyi erőforrásokra volt szükség. Szerencsére ebben segítségemre volt Giuseppe Marotta, illetve vele együtt Fabio Paratici és Pavel Nedvěd.

Európa tekintetében a négy realitást a Bayern München, a Real Madrid, a Barcelona és a Manchester United jelenti. A többi realitás elemzése bonyolultabb, a PSG és a Manchester City fejlődése nem nevezhető teljes mértékben szervesnek.

Az összes többi csapat két lépéssel lemaradt. Óriási ambícióval rendelkezünk, és a következő öt évben vár ránk az út legnehezebb része, azonban rendkívül lelkesen tekintünk a jövőbe.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr898267562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2016.01.13. 10:22:44

Igaza van és csak remélni tudom,hogy végre valahára minőségi játékosokban gondolkodnak mind a négyen.Még akkor is ha ez esetünkben akár öt évünkbe is kerül.(a türelem rózsát terem és bajnoki címeketxD) A pénzügyi fair play pedig egy vicc az összes európai klubot tekintve,mert az általa említett csapatokon kívül gyakorlatilag senki nem tud olyan összegekkel dolgozni mint ők,ezáltal egyed uralkodóvá téve magukat az átigazolási piacon.Itt jön a képbe a fiatalítás és a tervezett öt éves ciklus.Ha már FFP,akkor kíváncsian várom,hogy mikor fognak "élesben" is szankcionálni,mert egy-egy kisebb-nagyobb eltiltás vagy adott esetben pénzbüntetés (ez apró nekik még ha milliós is) nem fog tudni gátat szabni az eszetlen és határtalan költekezéseknek .Ezért lenne szükség arra,hogy valóban el is tiltsanak valakit a nemzetközi porondtól(átigazolási díjak,fizetések),mert ez talán hatással lehetne a "nagyok" pénzügyi ill. morális viselkedésükre,magatartásukra.Természetesen nem az irigység mondatja ezt velem,hanem az,hogy ilyen feltételek mellett nem lesz egyenlőség semmilyen téren a klubok között maximum meg-megközelítheik őket,de ez sem biztos.Abba meg bele sem akarok menni,hogy a bíráskodás,hype és minden egyéb szintén megérne egy misét.Elég a véleményes tizik,kiállítások,adott sztárolt csapat(ok) segítése,amire szintén könnyen pontot lehetne tenni a videóbíró alkalmazásával,vagy adott esetben a sípmester(ek) eltiltásával.Lehet kicsit eltértem a témától (cikktől),de szerintem rendet lehetne rakni az európai fociban ez a mondandóm lényege.

danimester1 2016.01.13. 10:25:37

@danimester1: "ez a rész",hogy "...(átigazolási díjak,fizetések)"... egy sorral feljebb akart kerülni..:-)
Helyesen így akartam :Ha már FFP,akkor kíváncsian várom,hogy mikor fognak "élesben" is szankcionálni,mert egy-egy kisebb-nagyobb eltiltás vagy adott esetben pénzbüntetés (ez apró nekik még ha milliós is) nem fog tudni gátat szabni az eszetlen és határtalan költekezéseknek(átigazolási díjak,fizetések) .

MDaniel98 2016.01.19. 15:05:35

@danimester1: A FIFAhoz és az UEFA-hoz, ha kell dollár 100 milliók fognak befolyni, csak azért, hogy ne kaphassanak a PSG-hez, Cityhez hasonló klubok komolyan vehető büntetést, legalábbis amíg azok a korrupt g**ik irányítják a focit, akik most is. Ugyanilyen oknál fogva nem látok sok esélyt a videóbíró bevezetésére (a gólbírótól is irtóztak, nagyon nehezen akar az is végbemenni).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása