Allegri: „Hittem a Juventus feltámadásában”

allegri_massimiliano_vizes_szovetkabatban_palya_mellett_uvolt.jpgA tréner a Sampdoria elleni mérkőzés alatt rendkívül ingerültnek tűnt a pálya mellett, miközben a csapat izgalmas körülmények közepette megszerezte sorozatban kilencedik bajnoki győzelmét.

„Jobban kellett volna figyelnünk a labdára a második gól után, túl sok kockázatos helyzetet engedélyeztünk.

A Serie A rendkívül nehéz bajnokság, és nem az elfogultság beszél belőlem, de lehetett volna 3-0 is, ehelyett gólt kaptunk, és 2-1 lett.” - nyilatkozta a tréner a Sky Sport Italia és Mediaset Premium számára a meccs után.

„Már nem először követjük el ezt a hibát, és a Serie A-ban bármikor betalálhat egy kapura tartó lövés, és nem szabad kísérteni a sorsot, amikor semmi nem indokolja.

Szeretnék gratulálni Antonio Cassanónak, mivel kiváló teljesítményt nyújtott ma este, ismét bizonyította rendkívüli adottságait, és hogy Olaszország egyik legjobb technikával rendelkező futballistája.”

A legutóbbi kilenc forduló eredményét követően a Juventus kilenc helyet javított a bajnokságban, nagy mértékben a kilenc győzelemnek köszönhetően.

„Hittem a feltámadásban, mivel a csapat számára egyszerűen elkerülhetetlen volt a javulás. Most teljesen más futballisták játszanak a pályán, mint a szezon elején, mivel sokan nemsokkal a bajnoki rajt előtt érkeztek, és még be kellett illeszkedniük. Teljesen természetes, hogy az egyének javulásával a csapat is javul.”

Claudio Marchisio és Mario Mandžukić a vasárnapi mérkőzésen nem játszhatott, így Massimiliano Allegri Hernanes és Álvaro Morata játszatása mellett döntött.

„Paulo Dybala és a középpályások szeretik váltani a pozíciókat, így egyik játékos visszahúzódik, míg a másik előre lép, ezért Paul Pogba néha csatárként játszik. A legutolsó dolog, amit egy csapatnak tennie kell, hogy referenciapontokkal szolgál az ellenfél számára.

Meghoztam a döntéseimet, és elmondtam Hernanesnek, hogyha sikerül igazodnia ehhez a poszthoz a védelem előtt, akkor lehetősége lesz karrierje végéig komolyan hozzájárulni a csapat teljesítményéhez.”

A bajnoki címért zajló versenyfutás rendkívül szoros, mivel a Napoli lett az őszi bajnok, miközben a Juventus és az Inter követi a dél-olaszországi csapatot.

„Az Inter ma a legjobb teljesítményeinek az egyikével szolgált, mégis elveszítette a meccset. Ilyen a futball. A bajnokság rendkívül kiegyensúlyozott, a statisztikák alapján pedig úgy tűnik, hogy nyolcvankét ponttal bajnokságot lehet nyerni, és biztos vagyok benne, hogy az Inter és a Napoli egészen a végéig harcban lesz a scudettóért.”

A Juventus az első három fordulóban mindössze egyetlen pontot szerzett, ezért felmerül a kérdés, hogy melyik meccset játszaná le ismét legszívesebben a tréner a csapattal?

„Az első mérkőzést az Udinese ellen, mert frenetikusan játszottuk, jó teljesítményt nyújtottunk hetvenhét percen át, majd az ellenfél egyetlen kapura tartó lövéséből gólt kaptunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr558260430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szili072 2016.01.11. 08:35:12

Gratula a csapatnak és Allegrinek, megérdemelt második hely, fantasztikus győzelmi sorozat. A tegnapi meccsről: Zaza lehetne már néha kezdő mert elmegy a kedve.Hernanes nem egy szint Marchisióval, túl lassú fejben és testben is.Ruganit kölcsön kell adni, jelenleg teljesen elment az önbizalma, kihagyják a játékból a többiek,majd akkor jöjjön vissza ha esélyes a kezdőbe.

babo0410 2016.01.11. 11:10:19

Jó meccs volt. Nagyon örülök, hogy már a 2. helyen vagyunk.
Egyébként mit is érnénk egy olyan edzővel, aki nem hisz abban, hogy a csapat fel tud állni? Ha nem hitt volna benne, nem lennénk most a 2. helyen. Nagyon örülök, hogy Allegri az edzőnk. Én már a Milanos korszakában mndtam, hogy nem az ő hibája a pocsék szereplésük. Sok volt a sérült (igaz arról meg pont a stábja tehetett), nem kapott minőségi igazolásokat, Berlu beleszólt abba, hogy kit, mikor, miért játszasson, stb. Aztán sajnos mikor elment Conte, és jött ő, akkor én is kicsit csalódottságomban írtam hülyeségeket. Megkövetem magam. Imádom Allegrit. Jó taktikus, Jól találja ki a taktikát, a kezdőt adott mérkőzésre, még a BL-ben is, jól építi be a fiatalokat (már azokat, akik erre alkalmasak), stb. Nagyon nagy szerencse, hogy ő az edzőnk. Ma már egy percig sem bánom, hogy Conte elment. Nemzetközileg Conte nem tudott mit kezdeni, állandóan a sztárok hiányáról beszélt. Ezzel magyarázta a sikertelenségét a BL-ben. Ezzel szemben Allegri nem hisztizik, hanem az adott keretből kihozza a lehető legtöbbet.
FORZA JUVE! FORZA ALLEGRI!

rockitbaby 2016.01.11. 11:50:35

@Szili072: Allegri-t meg kell védenem Zaza esetével kapcsolatban. Teljesen igaz, hogy ezerszer jobb formában van, mint a spanyol. De míg Morata labdaátvételével semmi gond nincs, addig Zaza-tól méterekre pattan el a labda. Mintha Inzaghi-t látnám. Ő is csak a gólszerzésben jeleskedett. Ma azonban már ennyi nem elég. Ellenben a legfőbb érv az, hogy Zaza iszonyatosan lapveszélyesen játszik. Olyan vehemenciával veti bele magát néha, hogy az egyből piros sem lenne túlzott. Allegri fejében biztosan van egy forgatókönyv minden egyes meccs kapcsán, hogy hogyan is akarja végigzongorázni. Ezen egy kiállítás túl sokat változtatna, márpedig Zaza eléggé sokszor kerül ilyen helyzetbe. És mivel a bajnokság ennyire szoros, nem engedhetünk meg magunknak egy emberhátrányos meccset, amin pontokat veszthetünk. Ha ezt a hülye szokását levetkőzné, fix kezdő lenne a labdakezelési hiányosságai mellett is.

juventino007 2016.01.11. 12:35:20

Nagyon nehéz meccsre számítottam a kezdőt látva. Marchisio, Sandro, Cuadrado nélkül két kreatív ember volt csak a kezdőbe nevezve. A Conte -féle izzadós, passzolgatós de előre nem jutó 3-5-2 jutott eszembe. De, mindketten (Pogba,Dybala)villantak egyet, sőt ha Morata befejeli a kihagyhatatlant, nagyon sima kis meccs lett volna belőle.

nemesszabi 2016.01.11. 12:47:08

Moratahoz: Azért erőltetjük, hogy formába jöjjön. A bayern ellen nagy szükségünk lesz rá. Ha nem akkor marad Mandzukic. Zaza jó a gólátlagban (sokszor lő gólt a megnyert meccseken a kifulladt védők ellen), de komolyabb ellenfél ellen azért nem férbele hogy nem tud passzolni és labdát átvenni. Ő egy igazi jó kiegészítő ember lehet a Juvéban (mint pl Di Vaio) de azért hogy ő legyen a kezdő támadonk az azért túlzás volna.

Paris Hamilton 2016.01.11. 13:15:02

Az első 64 perc teljesen rendben volt, azután egy picit belealudtunk a meccsbe, de hál'Istennek nem történt baj és megnyertük a meccset. Morata-t komolyan, nagyon sajnálom, sokat melózik a csapatért, küzd, hajt, de valamiért a gól nem akar neki összejönni. Valamint ami nekem nagyon szembetűnő volt a meccs során, hogy Hernanes teljesen súlytalan ebbe a csapatba, semmi haszna sincs. Ezért kell ide Gündogan, mert a brazil védekezésben nagyon gyenge, de támadásban is eléggé halovány. A török-német viszont mindkettőben jeleskedik.

Ui: amúgy most Pogba-nál mi ez a hülye gólöröm? Kajak besírok mikor látom :D

danimester1 2016.01.11. 13:55:02

@Paris Hamilton: Cudrado nyilatkozta,hogy ők ketten különféle variációkat gyakorolnak.Mindig valami mást akarnak mutatni.Valóban vicces volt a tegnapi...:-)

delpi0823 2016.01.11. 14:06:06

Valahogy most nem ertem hernanes fele a kritikakat nem aztmondom hogy nagyon kimagaslo teljesitmenyt nyujtott de most egyaltalan nem logott ki a csapatbol,nem voltak felelmetesen szar passzai mint ezelott a kozeppalyan es meg jo par labdaszerzest is bemutatott.A beivelesei is veszelyesek a brazilnak a labdat is o tette oda morata fejere amit kihagyott.Az latszik a brazilon hogy a szogleteket meg a szabikat is szivesen elvegezne de hat mindig dybala vegzi mar mindenhonnan mondjuk azt hozza kell tenni hogy jogosan mert most mar nagyon belejott abba is a kis argentin nagyon elesek most mar a szogletei meg a szabijai is nagyon jok hala istennek.

Rivendell 2016.01.11. 14:57:50

@nemesszabi: na de akkor Morata hova fér? még padra se,mert csatárként gólt nem tud lőni ,tök 8 mekkora helyzetbe is kerül és hogy mennyi helyzete van.

nyáron kell ide 1 csatár és Morata ki,vagy Zaza is mehet melléés nem tehetséget venni,hanem 1 befutott sztárt,lehet választani,de ez a Moratas játszatás a lehető legrosszabb.

Il Principino 2016.01.11. 15:30:31

Moratanak most már tényleg érik,hogy a kispadra kerüljön,legalább néhány meccsen,nagy részben neki "köszönhetjük"a csoport 2. helyét,tegnap hozta a Sevilla elleni formáját!
Látom magam előtt a szokásos mozgását,lehajtja a fejét nem néz semerre,aztán megtolja a labdát és megpróbál lendületből a védője mellett elmenni..Persze Tevez mellett más volt játszani az biztos:)
Nekem valahogy már az idejövetelekor sem volt a szívem csücske a srác,de a fontos góljai miatt elfogadtam..nagyon Lórit idézi nekem,2. szezonban kipukkadni látszik,de mindenkinek az lenne a legjobb,ha rám cáfolna!
Zaza megérdemelné hogy kezdjen,a spanyolban legalább annyira benne van a kiállítás,párszor már bizonyította ezt!

west30 2016.01.11. 17:09:38

Ha Mandzukic nem egeszseges szerintem szinte biztos,hogy Udineben is Morata kezd.Llorrentenek is megadta a lehetoseget jo sokaig,es ebben igaza is van szerintem,Moratat formba kell hozni,es jo jonne mar vegre az Asamoah-Pereyra duo is,mert ha a Laziot kiejti a csapat a kupabol akkor a kovetkezo kb 3 hetben 7meccs jon,utana ujbol egy Inter/Napoli elleni kupameccs es a Bayern het kozben,szoval lesz program boven.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása