Saponara és Soriano a Juventus kiszemeltjei

saponara_riccardo_empoli.jpgA Juventus továbbra is a következő igazolásokon dolgozik, s az olasz sajtó értesülései szerint már kapcsolatba is lépett a jelenleg a Sampdoria alkalmazásában álló Roberto Soriano, valamint az Empolinál remek teljesítményt nyújtó Ricardo Saponara ügynökével.

A zebramezes klub érdeklődik mindkét játékos iránt és a Sky Sport Italia értesülései szerint tegnap találkoztak a Soriano és Saponara képviseletét ellátó ügynökökkel, azonban egyelőre kevés esély mutatkozik arra, hogy már most januárban megállapodás szülessen a felek között.

Gianluca Di Marzio úgy tudja, hogy a Juventus az elkövetkező napok során tovább közelít majd Saponara ügyében, s júniusban megpróbálja Torinóba költöztetni a 24 esztendős támadót. Az ügyben megszólalt az Empoli elnöke, Fabrizio Corsi is, aki megerősítette a Juventus érdeklődéséről szóló pletykákat.

"A Juve? Azt mondhatjuk, hogy a Juve elismeréssel szólt róla és rólunk is. Dicséretet kaptunk tőlük, amikor visszahoztuk őt a Milantól, s kétségkívül nagyon kedvelik.

Majd meglátjuk, hogy júniusban mindebből valami konkrétum születik-e. A Juve valóban gondolkodik rajta, mi pedig elégedettek vagyunk vele." - nyilatkozta Corsi a Calciomercato.com kérdésére válaszolva.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr788251466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2016.01.08. 12:13:36

P betűsek után jönnek az S betűsek: Saponara, Soriano, Sensi.

rockitbaby 2016.01.08. 12:23:14

@keshudioo: Azért ezek már egy fokkal jobbak, mint a Padion és tsai bagázs. Soriano még talán jó is lehet. De érte majd 20 milliót kellene letenni, amit mi télen nem igazán szoktunk, így szerintem maradunk a régi jól bevált kölcsön és szezon végén viszlát opcióknál.

venember83 2016.01.08. 12:24:22

@rockitbaby: azért Oscar, Isco, Gundogan usw. után kissé kiábrándító, nemde? :)

RuidaRobert 2016.01.08. 12:37:01

@venember83: Mi a garancia arra, hogy Oscarnak jobban feküdne a Serie A, mint Saponarának? Sokan fikázzák itt, ahhoz képest, hogy milyen jól teljesít mióta elhagyta Milánót.

Szerintem Saponara nem fog jönni, de ha igen, akkor remélem úgy járnak az itteni "szakértők", mint Zazával.

Mitya11 2016.01.08. 12:38:48

Én tudom h Saponara nem 1 nagy név de néztem pár Empoli meccset és vmi azt sugalta h az ő játéka nagyon jót tenne a csapatnak. Szóval a 2 közül ink őt hoznám + vszinű olcsóbb is.

keshudioo 2016.01.08. 12:46:20

@rockitbaby: Nem értékítélet volt, csak megfigyeltem egy újabb alliterációs átigazolási stratégiát. :-)

Ettől függetlenül 20 milliót nem adnék jó szívvel egyikükért sem.

mozambo 2016.01.08. 12:47:41

@keshudioo: 20 milliót szerintem senki de mondjuk Hernanest annál inkább :D

rockitbaby 2016.01.08. 12:49:59

@venember83: Hát ha te hittél ilyen nevekben télen, akkor neked igen :) De ha már itt tartunk, Oscar szerintem bőven bizonyította idén, hogy közel sem ér annyit, még akkor is ha Mou buktatók egyike állítólag. Isco alig játszott így mire formába lendül még az a csúfság is előfordul, hogy a nem túl acélos idegekkel rendelkező olasz védők lerúgják egy meccsen, mert ugye ki szereti a cselgépeket ( :) ). Gündogan pedig talán most többet van a pályán, mint a kórházban. Jelen állapotukban szerintem csak a török-német lett volna erősítés, mert ő épp bevethető a BL-ben is. De a maradék kettő számomra nem túl vonzó alternatíva lenne. Akkor már ezerszer inkább Mandragora és remélem, hogy olyan hatással lesz, mint a Harry Potter filmekből ismert növény ( a kifejlett példány hangja halálos :) ).

keshudioo 2016.01.08. 12:53:39

@mozambo: Hernanest egy jó véres hurka-sült kolbász-savanyú uborka trióért is odaadnám jelen pillanatban (~mondom ezt úgy, hogy én a Laziós formájában imádtam a játékát, és alapvetően egy korrekt/jó játékosnak tartom. :( )

rockitbaby 2016.01.08. 12:55:13

@keshudioo: Jogos, de az S vonal már elkezdődött Sándor Sándorral nyáron :) Most csak folytatjuk. Sőt már tavaly télen Sturaro-val! Fejlődni kell minden téren.

Hát azért még ennek a fos Samp-nak is az üde színfoltja Soriano, de merőben kérdéses, hogy télen elengedné-e a genovai csapat az egyik legjobbját. Ahhoz valami igen komoly ajánlat kellene és bár a transfermarkt.de szerint 12,5 millió euró az ára, nem hinném, hogy 18-20 millió mozdítható lenne így szezon közben.

venember83 2016.01.08. 13:08:22

@RuidaRobert: nem a játékosok neve a fontos, csak az újságok tendenciáját akartam kiemelni, minden évben ez megy.

Leram7 2016.01.08. 14:35:04

Eladjuk Khedirát, megtartjuk Pogbát és jön Gündogan + Soriano és megvan a kp-nk.

danimester1 2016.01.08. 15:59:47

@keshudioo: Nekünk még abban az időszakban kellett volna hozni mondjuk Lichtivel karöltve.:-) A távozása után erőteljes mélyrepülésbe kezdett egy-egy kivételtől eltekintve.Gyakorlatilag egy semmit vettünk a sintérektől,de remélem képes lesz a régi formájából még mutatni valamit vagy nagyon gyorsan túl adunk rajta.

danimester1 2016.01.08. 16:01:13

Remélem ha most januárban nem érkezik-érkeznek,akkor júniusban azt a pénzt inkább minőségibb játékosokra költjük.

Nathas 2016.01.08. 17:05:02

Nem sokat láttam őket játszani, de az a benyomásom, hogy nem rájuk van elsősorban szükségünk.Ha Pereyra formába lendül, lefocizza őket.

Gündogannak és Iconak sajnos nyáron sincs sok esélye, Oscar meg maga a túlsztárolt szürkeség.

Drughi Di Bianconeri 2016.01.08. 18:04:00

@venember83: +1

Ez a két S-betűs összesen akkor 40-50 M-ba kerülne, annyiból már klasszis,vagy aközeli játékost is lehet venni - természetesen nem most télen,hanem nyáron.

Sokan "érvelnek" (vagy legalábbis megpróbálnak) azzal,hogy:
"Bezzeg Sturaro,meg Zaza, őket is ekéztétek,aztán..."

Sturaro 5.5 M volt,nem pedig 20, ergo olyan nagyot akkor se bukhattunk volna,ha nem válik be.
Ő soha nem lesz több,egy romboló squad playernél,de olyan is kell egy csapat keretébe.

Zaza-tól pedig _szerintem_ senki sem várta azt,hogy ilyen hatékony lesz,cserecsatárként.

De se Soriano,se Saponara nem győzött meg arról engem,hogy egy Juve-szintű csapatnál minőségi különbséget tudnának jelenteni,akár pl.. Khedirához képest.
Ergo létszámnövelő igazolások lennének,nekünk pedig szvsz. nem arra van se most,se nyáron szükségünk.

Példának tudnám felhozni Valdifiori-t,aki tavaly az Empoli játékosaként a liga egyik legjobb registája volt, és lám: most a Napoliban egy forintot nem ér.

Hozzá képest _szerintem_ mindkét S-betűs jóval gyengébb matéria,bár még olasz szinten viszonylag fiatalok,fejlődhetnek,de pl.. Saponara anno nem kellett a Milan-nak sem.

hurbiny3k 2016.01.08. 18:24:22

@Drughi Di Bianconeri: Bár a Milannak Aubameyang se kellett.. :D

rockitbaby 2016.01.08. 18:30:28

@Drughi Di Bianconeri: Soriano szerintem jelentene különbséget, mivel a középpálya közepén, irányítóként és akár még szélsőként is bevethető. Nagyjából ezen posztok lyukasak per pillanat és egy játékossal lefedni, hát erre még Conte sem tudna nemet mondani. Pedig ő is imádta az univerzális játékosokat.

Egy idő után el kell jutnunk olyan szintre is, mikor a padon is klasszisok ülnek, mint a Claciopoli előtt. Ehhez az első lépés az ilyen játékosok. Sokkal jobbak, mint a Padoin, Peluso és társai téli érkezők, és ebben még a kor nincs is benne. Személy szerint Soriano-nak örülnék, azonban realitás talaján maradva télen ennyiért nem veszünk senkit.

Saponara meg egész jól tolja, de szerencsétlent ne az alapján ítéljük meg, hogy kellett-e annak a romhalmaz Milannak. Évek óta olyan bakikat csinálnak, hogy a szurkolóik a fejüket fogják. Legnevesebbek a Matri 11 milliója, amiből mi Tévezt vettünk, Cristante és Saponara elherdálása.

Persze ettől még egyszer sem biztos, hogy beválnának itt, de erre még mindig több esélyük van, mint az eddigi téli érkezőinknek. Mindig vannak kivételek ez is igaz, de ha ennyire ráfekszünk az olasz vonalra, ami szerintem nem is olyan rossz dolog, akkor Soriano és Eder tökéletes választás lenne. A kettő egyszerre azonban nem fog távozni, de én még azt is kétlem, hogy Montella bármelyiket is elengedné télen. Én azt mondom, jöjjön Mandragora és egy jobb bekk. A fiatal olaszt építsük be, ha tényleg ennyire jó, és akkor kb nem is kellene Gündogan sem. Akkor póker stílusban all-in egy klasszis irányítóra és csókolom.

Drughi Di Bianconeri 2016.01.08. 19:07:52

@hurbiny3k: Az igaz :D
Az csak 1 volt az érveim közül,Saponara ellen,de nem legracionálisabb,hiszen a Milan az elmúlt években véletlenül sem racionálisan működik :D

@rockitbaby:

"Soriano szerintem jelentene különbséget, mivel a középpálya közepén, irányítóként és akár még szélsőként is bevethető."

Ez nem minőségi,hanem mennyiségi jellemző.
Attól,hogy 2 poszton bevethető valaki,még nem lesz jobb játékos.

Nem láttam a srác minden meccsét,de néhányat igen, ez alapján tartom,hogy nem jelentene MINŐSÉGI különbséget.
Az,hogy Padoint/Sturarot lecseréljük Soriano-ra 20 M-t számomra nem akkora előrelépés,inkább Khedirát (mert hogy akárhogy vesszük: ideális esetben Ő a 3. számú CM) cseréljük le valami jobbra.

Noha én is azt vallom,hogy a legolaszabb olasz csapat magját olaszoknak kell alkotnia,akikre épülhet a válogatott.
De ha nincs olyan minőségi olasz válogatott,aki tényleges erősítést jelentene ÉS el tudjuk érni,akkor nem kell erőltetni ezt a vonalat.
Persze,ha Verratti vagy Darmian lenne a célpont,akkor egészen más a leányzó fekvése.
(Berardival meg nem tudom mi lesz...)

Az,hogy Saponara elmuzsikálgat egy Empoliban, nem jelent semmit. Csak Valdifiori példáját tudom felhozni,aki tavaly az év csapatában is benne volt,ha jól rémlik,idén meg egy Forintot sem ér 1-el magasabb szinten.

Még Soriano-t elfogadnám,de csak és kizárólag squad playernek,na de egy ilyenért 20 M óriási túlzás,mikor a KEZDŐBEN vagyunk lyukasak.

"Egy idő után el kell jutnunk olyan szintre is, mikor a padon is klasszisok ülnek, mint a Claciopoli előtt. "

Ezt nem tudom értelmezni,olyan anyagi helyzetben nem vagyunk,hogy a padon is klasszisok üljenek,hiszen a teljes keretünkben jószándékkal,ha van 4 klasszis.

A padra nem is klasszisok kellenek,hanem olyanok,mint pl.:Pereyra(már,ha bevethető),aki 3-4 poszton elboldogul,és hoz egy szintet,illetve csereként jótékony hatással tud lenni a (támadó)játékra.
Vagy Sturaro,aki meg -ha vezetünk- a rombolásban lehet a csapat hasznára.

Pogba,Marchisio,Khedira,Sturaro,Hernanes,Asamoah,1/2 Pereyra,Lemina -
Ennyi játékosunk bevethető középre,több,mint kielégítő,mégis LYUKAS A KÖZÉPPÁLYA,mert ezekből csak 2 az,aki állandóan bevethető,és TOP minőségű.

Nem létszám-igazolás kéne,se télen,se nyáron...hanem minőségi,netán TOP játékos,a kezdőbe, télen ilyet úgyis lehetetlen,ezért ne is jöjjön senki.

Eder-t meg remélem csak valami nagyon rossz viccnek szántad :D

The king of alibis 2016.01.08. 20:07:49

Ezek a középszerek elérhetőek számunkra meg a kancsal számára, nem Isco-k meg Gündögan-ok.

KysBé 2016.01.08. 20:15:48

@RuidaRobert:
"remélem úgy járnak az itteni "szakértők"
Hogy?

Csak nehogy Gio 2 legyen belőle...
Kis csapatokban villog nagy csapatban agyonnyomja az elvárás.

Tony. 2016.01.08. 20:57:11

Télen még ilyen szintű játékos sem jön, mint ez a 2. Amúgy nem kell egyik sem, se télen, se nyáron. Esetleg olcsón, tartaléknak.

RuidaRobert 2016.01.08. 23:05:23

@KysBé: Miért vágtad le a mondat második felét? Akkor nem kellett volna feltenned ezt a felesleges kérdést. ÚGY, MINT ZAZÁVAL.

Fikáztátok ezerrel, úgy, hogy egy darab Sassuolo meccset nem néztetek.

RuidaRobert 2016.01.08. 23:07:56

@norbi9107: Igen valóban. Még egy értelmes játékost nem tudott idehozni.

Alex Sandro, Dybala TOP FIATAL JÁTÉKOSOK!

De jöhetne elég szép felsorolás. Tökéletes klubmodelünk van, évekre megalapoztuk, hogy uraljuk Olaszországot és Európában is egyre versenyképesebbek vagyunk. Mégis vannak károgók.

Rá fogom szánni az időt, átnézem az olasz fórumokat. Kétlem, hogy ennyi negatív ember lenne, mint itt Mo-on.

rockitbaby 2016.01.09. 07:33:27

@Drughi Di Bianconeri: Számomra a mennyiségi igazolás a PAdoin, Peluso, Bendtner és ANelka kategória. Soriano egyik sem. Attól jobb nem lesz valaki, ha több helyen is bevethető, ez igaz, ellenben a mi lehetőségeinket bővíti. Lévén nem kell még embert keresni szélre stb helyre. Ettől még nem lesz klasszis, ez is igaz, de 24 évesen azért szerintem egyelőre nem rossz teljesítmény. A kutyaszar Samp értelmesebb játékosa. Ez még szintén nem indok a leigazolására, de engem nem is idén győzött meg, hanem az előző szezonban.

Khedira-nál szerintem jobb és nem csak a kora miatt, a Padoin vonalat meg inkább meg sem említem. Azért kellenek az ilyen emberek, mert az első kb egy hónapot Marci és Khedira nélkül kellett letolni. Nem akarom újból felidézni minden szurkoló rémálmait, de a német sérülékeny, így rá építeni nem lehet és MArci sem lesz fiatalabb. A 30 éve egyelőre pont ideális. Sturaro nagyon ígéretesen indult, de láttuk, hogy ő is inkább squad player. Én Lemina-ban bízok még, de a középpályánk így sem acélos. Ezen az Asamoah-Pereyra duó sem sokat lendít kapásból, mert a sérülésből visszatérve nem szabad azonnal bedobni őket, mert rásérülhetnek és eléggé meccshiányosak is. Nem azt mondom, hogy egy Isco vagy Gündogan kaliber, de szerintem Soriano bőven megérné a kockázatot.

Saponara nekem sem kellene, hozzá csak azért írtam, mert a Milan hülyesége alapján ne ítéljünk már el senkit. Ilyen jellegű ámokfutást utoljára Secco-tól láttam, mint amit a vezérkaruk leművel. De ennyi elég is róluk.

A nyáron végbement akár akart akár így alakult átváltozás nagyban rátette a bélyegét a keret minőségére, de ha azt akarjuk, hogy ha rotálni vagy cserélni kelljen, a minőség változatlan maradjon, akkor nem elegek a Padoin féle cserék. Igenis ott is kell minőségben előre lépni. Nincs olyan anyagi keretünk, mint a RM vagy Barca tárcája, de azért annyira nem is állunk rosszul. A tavalyi nyáron ha nem így alakul a dolog, már bőven a klasszis közeli cserék állapota lenne most. Ellenben kb 2 évvel megint visszaléptünk ezzel. Csak akkor lehetünk stabilan az európai foci élmezőnyében, ha a padon olyan játékosok ülnek, akik minőségben közel a kezdők szintjén vannak. Persze ésszel kell csinálni. De ez elengedhetetlen. Ellenben az utóbbi évek fejlődése lassan elérhetővé teszi ezt.

A középpálya problémáját hasonlóan látjuk, ellenben szerintem Soriano nagyban javítana rajta. Ez az én véleményem. Eder meg azért lett megemlítve, mert őt már a nyáron vitték volna más csapatok, és Montella nem lesz olyan hülye, hogy egyszerre elengedje a két értelmes játékosát. Ezért amúgy szerintem esélytelen télen Soriano. De ha Mandragora jön és tényleg akkora ász, lehet nem is kell még akár Gündogan sem.

KysBé 2016.01.09. 19:17:32

@RuidaRobert:
"Rá fogom szánni az időt, átnézem az olasz fórumokat"

HAJRÁ!!!

hurbiny3k 2016.01.09. 22:42:41

@RuidaRobert: Zaza-t fröcsögve ekézték nem kevesen, de nem olvastam még semmi olyat azóta, hogy "tévedni emberi dolog", vagy "bocs, ezt kurvára benéztem, csak megszokásból köpködöm az ekelábú, középszer olaszokat"..

KysBé 2016.01.09. 22:44:37

@hurbiny3k:
KysBé 2016.01.06. 16:58:06

Zaza csak az utolsó 10 percben léphet pályára. Elképesztő, amit csinál. Még a végén kénytelen leszek megkövetni magam :)

hurbiny3k 2016.01.09. 23:19:41

@KysBé: Majd jelezd, ha végül megkövetted magad..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása