Evra: „Ez még nem az igazi Juventus”

evra_patrice_csikosban_1.jpgPatrice Evra véleménye szerint a Juventus képes legyőzni a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájában.

A bianconero csapat tavaly a döntőig menetelt, azonban ebben az évben már a legjobb tizenhat között is komoly ellenféllel kell szembenéznie, hiszen a német bajnokot kell legyőznie a továbbjutáshoz.

„Úgy kell játszanunk, ahogy képes a Juventus.” - nyilatkozta Patrice Evra a Sky riporterének.

„Mindig azt mondtam a csapattársaimnak, amikor tavaly megérkeztem, a Dortmund elleni találkozót követően, hogy jussunk be a döntőbe, az emberek pedig nevettek.

Őszintén mondhatom, hogy lenyűgözött az olasz csapatok szervezettsége. Megfelelő szerkezet esetén biztosítható a jó teljesítmény, még olyan nagyszerű csapat ellen is, mint a Barcelona a döntőben, és nem álltunk messze a győzelemtől.

A Juventust nem egyszerű emiatt legyőzni, ezért nem gondolom, hogy a Bayern vezetői a sorsolás után ugráltak volna az örömükben.”

A francia válogatott és a nyáron érkező Alex Sandro felváltva szerepel a bal oldalon az utóbbi hetekben, ám Patrice Evra természetesen jobban örülne, ha minden héten játszhatna.

„Olyan futballista vagyok, aki szeret minden mérkőzésen játszani, és nem szeretem a rotációt. Azonban Alex Sandro most jobban teljesít, mint a szezon elején, és én is segítettem őt tanácsokkal.

Boldog vagyok, mivel a legfontosabb az eredmények elérése, és hagynunk kell az újjonan érkezőket fejlődni. Én inkább a Juventus jelene vagyok, mint a jövője, ezért nyugodtan és együttműködve kell dolgoznunk. Azonban, ahogy mondtam, minden meccsen szeretek játszani, és ahogy Sir Alex Ferguson mondta, majd pihenek, ha visszavonultam.

2016-ra nagyobb áldozatokat és több együttműködést kérnék mindenkitől. Még nem értük el a célunkat, és ezt csak abban az esetben tudhatjuk le, amikor sorozatban ötödjére megnyerjük a bajnokságot.”

Természetesen a játékos szót ejtett a szezon elejéről is, amikor komoly pofonokat kapott az Öreg Hölgy.

„A Sassuolo elleni meccs után összeültünk, és elmondtuk mindazt, amit el kellett mondanunk. Végül megbeszéltük, mit jelent ennél a klubnál futballozni, és hogy mennyire fontos megbecsülni ezt a mezt. Szerintem pszichológiai jellegű problémáink voltak.

Pszichológiai tekintetben valami nem volt rendben, találkoznunk kellett, és ki kellett modanunk, mi nem ment jól, önfeláldozást kell tanúsítanunk csapattársainkért a folyamatos panaszkodás helyett.

Végül is véleményem szerint mindannyian ugyanabba az irányba kell haladnunk, és nem volt gond ebből a szempontból sem az újonnan érkezőkkel, sem pedig a tapasztaltabb játékosokkal, összeültünk, és reformokat léptettünk életbe a családon belül.

Most abba az irányba haladunk, amerre a szezon elején tartani akartunk. Mindig úgy véltem, hogy ha a Juventusnál játszik az ember, a szezon elején a cél a bajnoki cím és számos egyéb trófea begyűjtése.

Az én esetemben mindig ez volt a cél, és ezt mondtam, amikor interjút adtam. Talán néhányan kinevettek, de én akkor is hittem. Hiszek a csapattársaimban, a klubban és abban, hogy képesek vagyunk valami nagyszerűt elérni.

Azonban nem feledhetjük el, hogy még nem vagyunk az a Juve, mivel az igazi Juve megnyeri a bajnokságot, csak a szezon végén értékelhetünk.

Nemrég az emberek beszéltek rólunk, és ez természetes volt, mivel nem kezdtük jól az idényt, azonban most nem változtat semmin, hogy az emberek már bajnokesélyesként beszélnek rólunk.

A cél változatlan, és még nem értünk el semmit. Mindig a többi csapathoz hasonlítottam magunkat, és más csapatok is megnyerhetik a bajnoki címet, azonban az összes csapat közül, akik ellen futballoztam, azt mondanám, hogy a Juventus a legveszélyesebb.

Véleményem szerint ez korántsem arrogáns kijelentés, mivel teljes mértékben megbízok a csapattársaimban, és ha mindannyian mindent beleadunk, akkor elérhetjük a céljainkat.”

Patrice Evra ezt követően a karácsonyi szünet élményeiről beszélt.

„Rendkívül fontos tevékenységben vettem részt. Valamiben, ami fontosabb a futballnál és a Bajnokok Ligája megnyerésénél.

2012 óta dolgozok az UNICEF-fel együttműködésben, és a projektembe három árvaház tartozik, amelyekben gyermekek nevelkednek.

Kezdetben 20 gyermekkel foglalkoztunk, ma már 500-zal. Ez a szenegáli Dakar város egy rendkívül szegény negyedében található.

Nem tudom eléggé megköszönni Istennek, hogy lehetőséget adott számomra, hogy segíthessek ezeknek a gyermekeknek, akiknek semmijük sincs, illetve a velük foglalkozó embereknek.

Ez érzelmekkel rendkívül telített és nagyon megható élmény volt, életem legjobb szabadságát tölthettem el a napokban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr598212810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Bulldeo 2015.12.31. 13:59:10

nagyszerű fickó! én örülnék, ha a Verona és a Samp ellen megpróbálnánk egy 4 védős rendszert, Evrával a bal szélen és Sandro a középpálya bal szélén kaphatna helyet.

ToTTy-Juve 2015.12.31. 15:02:52

Óriási figura. A Capitano után nagy szükség van rá és Buffonra az öltözőbe. Allegri az ő támogatásukkal terelik a fiatalokat a türelem és a Spirito Juve irányába, ahelyett, hogy pattognának a játéklehetőségért (még ha van is néhány kivétel, de szerintem nélkülük sokkal több lenne). :)

Rikoo 2015.12.31. 15:29:56

@ToTTy-Juve: Marci is hozzájuk tartozik.

juventino007 2015.12.31. 15:32:38

Sok divat drukker nevet rajtunk mikor "kiöregedett sztárokat" igazolunk. A Seria-A-t focista temetőként emlegetik, merthogy ide már csak levezetni jönnek :D. Ajánlom nekik ezt a cikket olvasásra. Sugárzik a mondandójából a tapasztalat és a győztes mentalitás, az ilyen bajnokok nagyon fontosak mind a pályán mind az öltözőben, a fiatal tehetségeknek hatalmas motivációt jelent, hogy velük játszhatnak. Pirlo, Barzagli, Tevez, Evra, (Khedira) -mind már leírt játékosok voltak mikor ide kerültek.De az évek folyamatosan Marottáékat igazolták. A harmónia a tapasztalt bajnokok és a feltörekvő tehetségek megfelelő egyvelegéből áll. A szezon eleji gödörből való kimászáshoz nagy szükségünk volt erre a mentalitásra. Buffon,Barzagli,Chiello,Evra nem mai gyerekek, de nagyon fontosak egy ilyen nehéz időszakban. (Marchisio-t és Bonuccit csak azért nem írtam mert ők még fiatalabbak). Khedira-t is azért hozták mert Világbajnok és BL-győztes, jelenléte pozitív a közösségre, a palyán meg majd meglátjuk, ha pár hónapig képes lesz nem lesérülni

pedronegroo 2015.12.31. 16:33:15

A Juventus kihozza Evra-ból a maximumot mind emberileg mind játékosként mert a klub és a játékos maximálisan tisztelik egymást, továbbá futballon túlmutató értékeket is képviselnek. Evra és a Juventus találkozásáról egy klasszikus idézet jut eszembe:
"This is the beginning of a beautiful friendship"

MDaniel98 2015.12.31. 19:42:45

2-3 évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy nekünk valaha 2 jó BHV-nk is lesz, akik képesek segíteni egymást, de ezt is megértük! Evrára egy rossz szavunk nem lehet tényleg, amióta itt van magas színvonalon teljesít szinte minden meccsen amikor játszik.

Grinta 2015.12.31. 22:06:52

Ez a JUVENTUS..szavakba önteni nehéz..egy ÉRZÉS! Forza Juve Fino Alla Fine

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása