Cannavaro is a Juventust tartja esélyesnek

Cannavaro Fabio_Azzurri.jpgFabio Cannavaro szerint a Juventusnak van a legtöbb esélye megnyerni a bajnokságot, azonban az Intert és a Napolit sem zárja ki az esélyesek sorából.

A korábbi kiváló középhátvéd mindhárom említett klubban megfordult, s újságírói kérdésekre válaszolva megosztotta gondolatait az idei, rendkívül szoros bajnoki versenyfutásról.

"A bajnoki hajsza? Nyár után valami másra számítottam." - vallott őszintén Cannavaro a Corriere dello Sportnak.

"Kedvelem-e a Napoli csapatát? Igen, nagyon is. Azonban ne feledkezzünk el az Interről sem. Mindezek ellenére nálam még mindig a Juventus a favorit a Scudettoért folytatott küzdelemben.

Az Inter, a Napoli, a Roma, a Juventus és a Fiorentina is igazolja, amit vártunk tőlük, viszont őszintén szólva a Romatól nem számítottam ilyen negatív periódusra." - folytatta a 2006-os év aranylabdása.

"Ami az Intert illeti, bár sokan nem szeretik azt a játékot amit játszanak, de most ők vezetik a bajnokságot és csak ez számít. Nem lehet mást mondani, nagyon egyben van a csapatuk, nehéz megverni őket és ahogy telik az idő, még nehezebb lesz. A San Paoloban is remekül játszottak, de balszerencsések voltak. Jovetić kapufát lőtt, de Reina védését is meg kell dicsérni Miranda fejesénél." - elemezte röviden a meccs történéseit a volt Inter játékos.

"A Fiorentina a meglepetéscsapat az élmezőnyben. Már Montella irányítása alatt is jól játszottak, most azonban briliáns formában vannak.

Napoli? Ha Fiorentinára a 'briliáns' kifejezést használtam, akkor a Kékekkel kapcsolatban a 'gyönyörű' jelző lesz a helyes. Véleményem szerint jelen pillanatban ők játsszák a legszebb futballt az említett csapatok közül. Sarri okosan találja meg azokat a helyzeteket, amikor formációt kell váltani, elődjének nem volt ehhez affinitása. Arra az időszakra emlékeztetnek, amikor Lippi volt az edzőjük."

A kiváló védőjátékos ezután arról a csapatról is szót ejtett, amelynek színeiben igazán nagy, és aranylabdás játékos vált belőle.

"Juventus? A csapat sokkal versenyképesebbé vált, ahogy egyre inkább egységesebbek lettek. A Juve az Juve! Az a csapat, amelyik a legjobbját akkor nyújtja, ha nagy rajtuk a nyomás.

Amikor Torinóba szerződtem, megértettem, hogy a Juve nem az a csapat amit gyűlölnek, hanem az a csapat, akit másolnak. Megérkezel hozzájuk és rájössz, hogy nem a játék a legfontosabb, hanem a győzelem." - mondta Cannavaro korábbi munkaadójáról.

"Roma? Ismétlem, nem számítottam ilyen rossz periódusra tőlük. Nem gondoltam volna, hogy ennyire sebezhetőek, bár voltak gondjaik a sérültekkel, amin a Bajnokok Ligája szereplés sem segített. Ami azt illeti, szerintem ők az a csapat, akik túl nagy hangsúlyt fektetnek a kontrajátékra. Játékukban nincs sok kreativitás, ami nagyban megnehezíti a dolgukat.

Úgy gondolom, hogy a bajnoki cím három csapat között fog eldőlni: Inter, Napoli és Juventus. Közülük is a  torinóiak a legesélyesebbek, mivel a végén a nagybetűs 'csapat' jelenti majd a különbséget.

Ami a Bajnokok Ligáját érő helyeket illeti, a másik milánói csapatot sem szabad leírni, hiszen szépen csendesen kapaszkodnak egyre feljebb a tabellán.

A világklasszis védőt ezután a januári átigazolási időszakról, valamint az esetleges erősítésekről is megkérdezték.

"A téli átigazolási időszak rendkívül fontos lesz. Ha a Napoli tud három nemzetközileg is elismert labdarúgót igazolni, azzal megteheti az utolsó lépést azon az úton, mely egy olyan nagy csapatot jellemez, ami három sorozatban is helytáll."

Cannavarot megkérdezték arról is, hogy kit nevezne meg az év edzőjének. "Sarrit mondanám, azért amit az Empolival és a Napolival csinált. A legjobb az egészben, hogy azért sikeres a nápolyiakkal, mert éveken keresztül az Empolinál dolgozott és következetes projektet vitt véghez.

Itt azonban meg kell említenem Allegrit is, aki Scudettot és Kupát nyert csapatával, valamint Bajnokok Ligája döntőt is játszott."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr558195810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.12.25. 17:58:40

A Napoli Sarrival nagyon jól igazol, ez tény. Allan-t még mindig bánom, hogy nem igazoltuk le, Lemina és Hernanes helyett is eltudnám képzelni. De még Khedira helyett is...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása