Cuadradóért a Barça, Cáceresért a Liverpool és a Fenerbahçe érdeklődik

cuadrado_juan_cselez.jpgAz ITA Sport Press értesülései szerint a spanyol bajnok Barcelona csapata ajánlatot készül tenni a Chelsea alkalmazásában álló, ám jelenleg a Juventusnál kölcsönben futballozó Juan Cuadradoért.

A kolumbiai játékos a Fiorentinát elhagyva, januárban csatlakozott a londoni csapathoz, ahol azonban nem tudott stabil kezdő helyet kiharcolni magának.

A dél-amerikai szélső tizenkét alkalommal ölthette magára a londoni Kékek mezét, azonban ezen alkalmak során soha nem játszott végig kilencven percet és gólt sem szerzett. Így nem csoda, hogy fél év után egyéves kölcsönszerződés keretében visszatért az olasz csizmára, a Juventus gárdájához, akik a szezon végeztével készek lennének megvásárolni a szélső játékjogát a Chelseatől.

A helyzetet azonban bonyolíthatja, hogy a Bajnokok Ligája győztes katalán együttes is szívesen soraiban tudná a kolumbiai szélsőt. A forrás szerint Luis Enrique csapata egy 25 millió eurós ajánlatot készül tenni a játékosért, mindezt annak ellenére, hogy nem rég már kiadtak egy jelentősebb összeget Arda Turan játékjogáért.

Az múlt hétvégén a Juventus éppen Cuadrado volt csapatával a Fiorentinával találkozott az olasz bajnokság aktuális fordulójában, ahol a szélső is kivette a részét a Juventus 3-1-es győzelméből, miután gyönyörű fejesével a mérkőzés elején 1-1-re alakította az állást.

A 27 éves dél-amerikai játékos tökéletesen beleillik a Bianconeri játékába, ugyanis érkezése óta 25 helyzetet alakított ki, ami a második legtöbb a csapat teljesítményét nézve.

A torinói csapat - a borzasztó szezonkezdet után - hatamas formajavulást mutat az utóbbi hetekben és ebben Cuadrado remek formája is kulcsszerepet játszik. Allegri csapata a legutóbbi hat bajnoki mérkőzését megnyerte, így a csapat feltornászta magát a tabella ötödik helyére, a Bajnokok Ligájában pedig a Bayern Münchennel néz majd farkasszemet a legjobb tizenhat között.

Azonban nem csak Cuadrado az egyetlen juvés játékos, aki iránt más csapat, más csapatok érdeklődnek, hiszen Martín Cáceres sorsát többek között a Liverpool és a Fenerbahçe követi figyelemmel.

A Tuttosport értesülései szerint Daniele Rugani kezdőkénti bemutatkozása a kupameccsen (Juventus 4 : 0 Torino), meggyőzte Massimiliano Allegrit és a klubot, hogy az olasz játékosra stabilan lehet számítani. Ez pedig azt jelentheti, hogy Cáceres szerződése lejártával, 2016 júniusában ingyen távozhat Torinóból.

Az uruguayi védő még novemberben szorult teljesen a partvonalon kívülre, miután ismét, immár második alkalommal törte össze autóját a városban. Mindezek mellett a játékost folyamatos sérülések is hátráltatják.

Az újság szerint a Fenerbahçe lehet a befutó a játékos aláírásáért, de a Liverpool és a Monaco is élénk érdeklődést mutat. A törökök viszont abból szeretnének előnyt kovácsolni, hogy már januárban fizetnének a játékosért a Juventusnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr438184008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2015.12.19. 13:12:47

Az megint egy "kiváló" üzletpolitika lenne, ha hagynánk ingyen elmenni Cácerest úgy, hogy azért Januárban is ki lehetne sajtolni az érdeklődő csapatoktól 2-3 millió €-t, ráadásul így fél évi fizetését is megspórolnánk. Az elmúlt 2 évben elég sok játékos ment el innen ingyen - vagy áron alul - és, ha a Juventus valóban egy üzleti vállalkozás, és egy komolyan vehető futballklub benyomását akarja kelteni, akkor többet ezt nem engedheti meg magának, és nem, nem a játékos akarata számít, azt maximum figyelembe lehet és kell is venni.

Ha Marottáék tényleg leszeretnék igazolni Cuadradót akkor gyorsan kell cselekedniük, és akár már Január végén véglegesíteni, mert nem lepne meg, ha más - nálunk tehetősebb - klubok figyelmét is felkeltette volna a játéka. Azt viszont kizártnak tartom, hogy a Barcának pont most, pont ő kellene olyan nagyon, amikor fél évig akkor is gyönyörűen megvoltak, amikor Turan se játszhat(ott) náluk.

venember83 2015.12.19. 13:15:11

Érdekes kis mercatók várnak a Juventusra, amik meghatározhatják a következő pár évet.

Rocky80 2015.12.19. 13:41:02

27 éves Cuadrado. Én nagyon szeretem a játékát, jó lenne már januárban megvenni.

Mitya11 2015.12.19. 14:02:18

Cuadrado spanyolban ennél is jobb lenne sztem. A kolumbiaiaknak bejött az a bajnokság :) de persze remélem miénk lesz.

Rivendell 2015.12.19. 14:05:27

hát nem tudom...akar a srác,meg tud is...de csak amíg nem kell akciót befejezni:(

Glivenko 2015.12.19. 14:12:38

Lehet, hogy csak én nem figyeltem eléggé, de kinek a helyén játszana Cuadrado a Barcában?

Juveboy92 2015.12.19. 14:54:40

4. helyre tornásztuk fel magunkat persze nem kötekedésképpen, csak megjegyzés :)
Cuadrado szerintem maradni fog ugyanis többször kijelentette Olaszország a 2. otthona...
Rugani nagyon jól fog jönni a szezon 2. felére a fáradó védelembe
Cacerest meg jó lenne pénzért értékesíteni

m.martin91 2015.12.19. 15:31:25

Caceres mehet már januárban, de csak pénzért, Cuadrado is mehet, de nem fog.

GZolee80 2015.12.19. 15:48:10

Hát....
Én a télen egy a kapu előtt nem épp magabiztos 27 éves kolumbiaira nem biztos , hogy áldoznék 20-25 milliót mindenképp várnék még vele, mert az igaz, hogy cselezni tud, de itt ki is merült a tudománya, akkor már inkább a nyáron Berardi fiatalabb is , olasz is , és nem mellesleg a kapu előtt használhatóbb.
Cácerest meg be kellene vonni valami csere üzletbe , nem épp fiatal már sérülékeny is nagy csapatban nem válna már be , szerintem .

rockitbaby 2015.12.19. 16:11:50

@Juventus FC 15: Nagyobb gond lenne az, ha a Chelsea akarná megtartani. Új edző fpg érkezni, és még az sem kizárt, hogy a nyárig csak átmeneti vészpótlék fogja átvenni a csapatot. Így ők teljesen kiszámíthatatlanok. Az, hogy a sérülékeny, és bár töb poszton bevethető Cáceres kinek kellene, akár ingyen, akár pénzétz, az marha jó kérdés. Én még 2-3 milliót sem áldoznék rá, mivel többet van a kórházban, mint amennyit a pályán. A korábbi évek suzerződésbontásait ha nem vennénk figyelembe, ez lenne a tükéletes alkalom és példa rá. Mindazonáltal nem csodálkoznék egy szemernyit sem, ha végül akár ingyen távozik, esetleg amnesztiát kapna. Itt még minden lehetséges.

Azonban a szeződése lejárta előtt fél évvel már senkiből nem tudunk kisajtolni semmit. Marotta-nál ügyesebb tárgyaló sem tudna. Mi az egy éves fennálló szerződésű Tévezt is bagóért engedtük el.

Azonban a legfontosabb, hogy a csapat a stabilitását nem akkor szerezte vissza, mikor Cuadrado a pályán volt, hanem akkor, mikor végre megtaláltuk Dybala helyét. Az is látszik, hogy mi igazi szélsővel csak akkor fogunk felállni, amikor már minden kötél szakad. Addig nem. Így az ő cikra 30 milliója szerintem bőven jó helyen lenne más játékos átigazolási díjába ágyazva. Sokkal nagyobb szükségünk lenne Verratti-ra vagy Gündoganra a játékunkhoz, mint a kapuig egész ügyes ott valamiért rendre szégenlős szélsőre.

A téli mercato legfontosabb feladatai - sorrendben - Barzagli szerződéshosszabbítása és Gündogan megszerzése. És bár a lapok szerint a török alternatívája lenne megint Rabiot, és személy szerint én bírom a francia játékát, de most nem ő kell. All in-t kell mondani a török/németre a BVB-nek.

KysBé 2015.12.19. 17:31:04

@Juventus FC 15:
" Az elmúlt 2 évben elég sok játékos ment el innen ingyen - vagy áron alul - és, ha a Juventus valóban egy üzleti vállalkozás, és egy komolyan vehető futballklub benyomását akarja kelteni, akkor többet ezt nem engedheti meg magának, és nem, nem a játékos akarata számít, azt maximum figyelembe lehet és kell is venni"

Hatalmas tisztelet a megfogalmazásért!!!
+1

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása