Allegri: „Meg kell tartanunk a lendületet és a lelkesedést”

allegri_massimiliano_palya_szelen_all.jpgMassimiliano Allegri a Lazio elleni, 2-0-ra záródó mérkőzést követően a folyamatos, pozitív teljesítmény fontosságáról beszélt.

„Nehéz mérkőzés volt, mivel a Lazio rendkívül tehetséges támadókkal rendelkezik.

Jelenleg jó formában vagyunk, és mindent meg kell tennünk azért, hogy folytassuk mindezt.” - mondta a tréner a Mediaset Premium mikrofonja előtt.

„Az első félidőben a Lazio nyomás alatt tartott minket, és a kelleténél a kicsit több hibát vétettünk.

A fáradtság is észlelhető volt, mivel számos mérkőzést játszottunk, és ez nem is változik egészen a karácsonyi szünetig.

Kwadwo Asamoah ma játszott először kezdőként az évben, és nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Kiváló technikával és passzolási készségekkel rendelkezik. Megérdemelte a mai játéklehetőséget a számos sérülést követően. Nem képezi a BL-keret részét, így pihenhet tíz napot, hogy készen legyen a Fiorentina mérkőzésre.

Mario Mandžukić és Paulo Dybala jól teljesített, de Juan Cuadrado és Álvaro Morata is azonnali hatással volt a mérkőzésre a cserét követően. Ebben a szezonban mindenkire szükségünk van, és fájdalmas meghozni bizonyos döntéseket, de csak tizenegy futballista kezdhet, amelyből egynek a kapuban kell állnia.

Lesz olyan mérkőzés is, amikor Álvaro Morata és Simone Zaza fog kezdeni, Mario Mandžukić és Paulo Dybala pedig a padon fog helyet foglalni.

Paulo Dybala nagyszerű gólt lőtt, és egyre jobb teljesítményt nyújt ebben a szerepben, bizonyítva a minőséget, amelyet képvisel. Mario Mandžukić sok piszkos munkát végzett, és mindkét gólhoz hozzájárult. Jó formát mutatunk mostanában, és tovább kell vinnünk a lelkesedést és a lendületet.”

A bianconero a döcögős rajt után megszerezte sorozatban az ötödik győzelmét, amivel utolérte az AS Roma csapatát, bár a fővárosiaknak még le kell játszaniuk a Torino elleni találkozót.

„Egész december végéig ki kell tartanunk, és fent kell tartanunk a koncentrációs szintet. Nem érdekel, hogy ki van előttünk a tabellán, mivel a tény az, hogy bizonyos pontot kell szereznünk ahhoz, hogy versenyben lehessünk.”

Massimiliano Allegrit természetesen megkérdezték az őt és a Manchester Unitedet összehozó hírek kapcsán, azonban a tréner megismételte a meccs előtti sajtótájékoztatón képviselt véleményét.

„Szerződés köt a Juventus csapatához 2017-ig, és jól érzem magam itt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr308140680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2015.12.05. 09:38:14

Ez már ízig-vérig az ő csapata. Félig-meddig a kényszer szülte, de kontracsapat lett a Juventusból, Conte Barca utánzata után elég éles a váltás.

Forza Juve *o* 2015.12.05. 10:30:13

sajnos nem tudtam nezni a meccset.
az erdekelne hogy Asamoah milyen formaban jatszott?

MdewC 2015.12.05. 10:38:09

@Trieszt120506: Igen. Tavaly a BL-ben indult, elég hatékonyan és még hol van a vége?? ;)

pedronegroo 2015.12.05. 11:10:54

Valaki találóan retro olasz focinak nevezte Allegri stílusát és a BL-ben is látott játékot most már a bajnokságba is átültette. De legalább marad 3-5-2 ez ami igazán számít mert még mindig ez fekszik legjobban a csapatnak.
Ha felépül mindenki kellemes gondjai lesznek Allegrinek rég volt ilyen erős keretünk.

rockitbaby 2015.12.05. 11:36:23

@pedronegroo: Én szerintem ha még képes lenne a csapat a masszív labdatoszogatós játékra, akkor bizony azt is játszanánk. Nem feltétlen gond az, hogy változott s dolog, és jól alkalmazkodtak a fiúk. A baj az, hogy erre miért kellett 2 hónapot kb kidobni. Asamoah örömteli volt az elmúlt lassan2 év fényében, és szerintem ha most már nem sérül le, akkor olyan lezs, mint egy új igazolás.

Ellenben a felállásban nem értek egyet. Jól megy a 4-3-1-2-is, lévén Allegri elég komoly szintre fejlesztette tavaly, de ettől függetlenül szerintem nekünk még mindig egy karácsonyfa lenne a legjobb. Idén erre semmi esély, mert a kisérletezés ideje lejárt, de jövőre egy Berardi-val azért én meglesném. Iszonyat erősek lehetnénk, ha kipróbálnánk esetleg Pogba-t irányítónak. Jövőre azért szerintem ha marad, akkor a Buffon-Lichti,Barza,Bonu,Alex Sandro-Lemina/Khedira,Marci,Asa-Pogba-Dybala,Berardi nagyon kemény lenne. És akkor még a középpályás érkezőket nem is vettem figyelembe. Azonban Pogba irányítóként szerepeltetését már akár ebben a szezonban is lehetne tesztelgetni, ha Asamoah egészséges maradna.

Trieszt120506 2015.12.05. 12:16:32

@pedronegroo: én voltam, és igen, egyre inkább a bajnokságba is átülteti Allegri. A tavalyi év átmenet volt, mostanra viszont jóformán már csak a 3-5-2 maradt Conte juvéjéből.

Azért azt mindenképp érdemes megjegyezni, hogy ez a taktika olyan ellenfelek ellen hatékony, akik focizni is akarnak. Egy dupla falat felhúzó csapat ellen még az eddigieknél is több vért fogunk pisálni (pl gladbach oda-vissza), a labdatartástól már szinte teljesen elszokó (és szerintem alkalmatlan) középpályás sorunkkal.

Drughi Di Bianconeri 2015.12.05. 13:24:45

Talán végre eljött az a _nyugalom_ a csapat körül,ami Allegrit - állítólag - nagyon is jellemzi.
Folyamatosan kritizálták a csapatot,Allegrit, Zamparini meg hetente kijön vmi f@szsággal Dybala kapcsán stb-stb.

Most azt látom,hogy - amint írjátok páran - vérbeli olasz csapatként hozzuk a meccseket.

1 Joule-al sem fektetünk be több energiát,mint amennyi szükséges,ellenben masszívak, határozottak, kemények a játékosok.
1 pillanatig nem éreztem egyenrangú ellenfélnek a Laziot (Palermo-t, Man City-t), annak ellenére,hogy Chiellini már megint kezdi a bohóckodást (ideje lenne Rugani bevetésének...).

Nem igazán közönségszórakoztató ez a futball,de szvsz. nekünk és a csapatnak most ez kell: önbizalomnövelő, magabiztos győzelmek,hogy feljebb kapaszkodjunk a tabellán.

A játék meg majd lesz látványosabb,fantáziadúsabb,ha már mindenki elérhető,mindenki összeszokott mindenkivel stb.

A.Sandro vmi kegyetlen,örülök,hogy egyre többet kezdő,posztján világelit,nem 1 nyeretlen bohóc.

Ami szintén örömmel töltött el,az,hogy Asamoah ennyi kihagyás után így tért vissza :3
Az egyik kedvenc játékosom volt a "régi"-Juveban is, remélem,hogy elkerülik a sérülések,és szépen-lassan teljes meccseket is le fog tudni nyomni.

Remélem a Dybala-t fikázók,esetleg megkérdőjelezők kicsit magukba szállnak, tegnap olyan gólt lőtt, ami klasszisokat idézett.
Ő lesz a Mi sztárunk, legyen vele mindenki türelmes, már csak azért is,mert 14 meccsen 7 gólnál jár.
Nem sok mindenkire volt ez jellemző 1. Juve-s szezonjában, pláne 21 évesen !

Allegri _valószínűleg_ Dybala-Mandzukic duót favorizálja,hiszen így marad meg a 3-5-2höz szükséges kiscsatár-nagycsatár kombó.
A horvát kezdi hozni magát, folyamat leköti a védőket, harcos és kemény,remélem még jobb lesz.

Az egyetlen,ami zavar, az Morata durcássága, nem tudom mi van vele...
Csak így tovább, Forza Juve !

.Bulldeo 2015.12.05. 15:25:35

@Drughi Di Bianconeri: azért remélem, hogy ha sikerül stabilizálni magunkat, visszatérnek a sérültek, és mindenki begyakorolja a 3 védős retró olasz stílust, újra elkezdjük próbálgatni a 4 védőset is (4-4-2, 4-3-1-2).

pedronegroo 2015.12.05. 15:56:30

@rockitbaby: A 4-3-1-2-ben gyakorlatilag ugyanazt játszottuk amit most 3-5-2-ben. Vidal a csatárok mögött nem irányító volt csak plusz 1 középpályás. Ezért olvasom sokszor értetlenkedve hogy miért vágynak annyian egy csatárok mögötti irányítóra mivel olyat mi nem nagyon játszottunk csak Hernanes-el max 2 meccsen és látványosan nem működött amiről persze a brazil is nagyban tehetett. Szerintem a jelenlegi rendszeren változtatni nagy butaság volna mikor van egy Dybalánk aki remekül megoldja a visszavont csatár szerepét.

west30 2015.12.05. 17:56:11

@pedronegroo: A 4-3-1-2ben most esetleg Vidal helyett Pogba lehetne a 'nyero ember',de ehhez peldaul kellene Asamoah is,hogy vegre ne a gyengelkedon legyen hanem a palyan.

JuventusFanatikus 2015.12.05. 18:20:53

Szerintem maradhatna a jó öreg 3-5-2.Úgy gondolom, csak egy irányító kénem(Gündoğannak örülnék legjobban), meg Lichtsteiner helyére valaki(állítólag Ivanović nem érzi jól magát Londonban, vagy egy fiatalabb játékos) úgyhogy ha ez a két posztra jönnek emberek akkor minden gond meglenne oldva.A jobb szél az ráér nyáron is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása